₪ انجمن بوف بوفی ₪ » تاریخ » تحریف نام های کهن چرا؟!
₪ انجمن بوف بوفی ₪ » تاریخ » تحریف نام های کهن چرا؟!
1 2

بدون عکس

تحریف نام های کهن چرا؟!

580 بازدید، 25 پست، نویسنده: KuRoSh

• KuRoSh

تحریف نام های کهن
    "سیزده بدر" و "چهارشنبه سوری"

چرا؟!

اگر دقت کرده باشید، چند سالی است که در ادبیات رسمی، به جای "چهارشنبه سوری" ، از اصطلاح نامأنوس "چهارشنبه آخر سال" استفاده می شود و به جای "سیزده بدر" عنوان جدید التأسیس "روز طبیعت" به کار می رود.

تصویر در دسترس نیست

از میان جشن های کهن ایران، می توان گفت که تنها عید نوروز مانده و متعلقاتش "چهارشنبه سوری و سیزده بدر". با این حال تلاش هایی وجود دارد که این عید و اجزایش هم رفته رفته کم رنگ شوند و حداکثر به تعطیلاتی برای تجدید قوا و مسافرت رفتن تبدیل شوند.

نشانه های این جریان هم کاملاً عیان است و البته بر این باوریم که نهایتاً نوروز به عنوان عید کهن ایرانی ها باقی خواهد ماند و رو سیاهی به زغال می ماند. با این حال ، دو روز "چهارشنبه سوری" و "سیزده بدر" بیش از خود نوروز (به معنایش اخصش) در معرض آسیب هستند و اولین و مهم ترین آسیبی هم که زده شده، تغییر نام این دو روز در ادبیات رسمی است.

اگر دقت کرده باشید، چند سالی است که در ادبیات رسمی، به جای "چهارشنبه سوری" ، از اصطلاح نامأنوس "چهارشنبه آخر سال" استفاده می شود و به جای "سیزده بدر" عنوان جدید التأسیس "روز طبیعت" به کار می رود و حتی در تقویم ها نیز همین را می نویسند.

این درحالی است که در فرهنگ و سنت ایرانی، چیزی به نام چهارشنبه آخر سال و روز طبیعت برای سیزدهم فروردین وجود ندارد و "چهارشنبه سوری" و "سیزده بدر" نام های تاریخی این دو روز ملی هستند که مردم در آنها جشن می گیرند و شادمانی می کنند.

البته در این که "چهارشنبه سوری" ایرانیان در سال های اخیر با ورود ترقه ها و مواد آتش زای خطر آفرین، به چهارشنبه سوزی تبدیل شده و از آن حالت زیبای کهن خود افتاده شکی نیست و این انحرافی است که باید اصلاح شود اما شاید یکی از دلایلی که چهارشنبه سوری بدین حال و روز افتاده، همین باشد که متولیان امر و رسانه های رسمی و پر مخاطبی مانند صدا و سیما، جشن چهارشنبه سوری را به رسمیت نمی شناسند و سنت های زیبای آن را تبلیغ و ترویج نمی کنند و نتیجه اش هم همین می شود که شده است. حتی ممکن است برخی، نسبت به این تحریف خرسند هم باشند و آن را مستمسکی برای حذف چهارشنبه سوری قرار دهند.

به هر روی، غرض از این نوشتار، این است که اجازه ندهیم سنت ها و نام های تاریخی ایرانیان، در ماورای تصمیمات محفلی تحریف شود و مقدمات حذفشان فراهم آید.

اگر چهارشنبه سوری به "چهارشنبه آخر سال" تبدیل شود و سیزده بدر، بشود "روز طبیعت" هیچ بعید نیست که فردا هم نام عید نوروز را عوض کنند و مثلاً آن را "تعطیلات عمومی اول بهار" بنامند!

فراموش نکنیم که هر کدام از نام های تاریخی در ورای خود، دنیایی از پشتوانه و فرهنگ دارند و کسی حق ندارد با نامهای تاریخی یک ملت این گونه رفتار کند و به میل خود آنها را تحریف کند.

به نقل از عصر ایران

• هاچو هاچو

37 واقعا متاسف شدم 14
    نمايش يا پنهان متنمعلوم نیست اسم شبه یلدا رو چی میخوان بذارن؟

• sib

• مستانه

نقل قول: Kurosh
    تحریف نام های کهن
    \\\"سیزده بدر\\\" و \\\"چهارشنبه سوری\\\"

چرا؟!

قربونت برم انقدر حرص نخور 362
    مهم اینه که ما رسالت خودمونو انجام میدیم 9 چهارشنبه سوری خودمونو بقیه رو به آتیش میکشیم 507 و سیزده بدر 459 دامن طبیعت رو به گ....د میکشیم 74

نقل قول: هاچو هاچو
    معلوم نیست اسم شبه یلدا رو چی میخوان بذارن؟

اِء مگه اسمش شب درازه نیست ؟! 334
    نمايش يا پنهان متن
    من الآن بیشتر نگرانیم اینه که کلی آجیل و شیرینی مونده رو دستم، مهمونام هنوز نیومدن، حساب بانکیم روز به روز داره لاغرتر میشه و خودم چاقتر 4 درحالیکه هنوز 15 فروردینه 99

• gilas

هرکی دست به این اسما بزنه با من طرفه 315

• هاچو هاچو

اِء مگه اسمش شب درازه نیست ؟! 334

نه اون که یک ضرب المثله 56

• Mahboob

میگما ...
    چیز ...
    نچ یادم رفت ...
    ها اینا اینا یادم اومد ....
    ما کلا در هدف غنی سازی واژگان داریم می...یم توی زبان فارسی .... 25
    فردوسی کجایییییییییییییییییییی 44

• carlos

تحریف نام های کهن چرا؟!

الان یه چیزی میگم که بیشتر آتیش بگیریم 20
    نمايش يا پنهان متنچند روز دیگه باید بری خدمت 20

• Holtek

هیشکی حق نداره به یلدا دست بزنه 9

• tabassom

نقل قول: gilas
    هرکی دست به این اسما بزنه با من طرفه

آره؟

من هم هم 93 315 315 322 23

• chenzo

وقتی طرح شنای مدارسو میذارن سباح !!!!!!!ازشون چه انتظاری داری؟

• KuRoSh

حتما می خوان بزان شبی دراز با آقا 4
    نقل قول: مستانه
    مهم اینه که ما رسالت خودمونو انجام میدیم

فدای اون رسالت تون 6
    چهارشنبه سوری خودمونو بقیه رو به آتیش میکشیم و سیزده بدر دامن طبیعت رو به گ....د میکشیم

4 افلین 78
    من الآن بیشتر نگرانیم اینه که کلی آجیل و شیرینی مونده رو دستم، مهمونام هنوز نیومدن، حساب بانکیم روز به روز داره لاغرتر میشه و خودم چاقتر درحالیکه هنوز 15 فروردینه

رو من می تونی حساب کنی 93 دربست برای خوردن آماده هستم خونه ما که غارت شده 23
    نقل قول: gilas
    هرکی دست به این اسما بزنه با من طرفه

قبلا از این که با چماغ بزنی من خودم حالش رو میارم سر جاش 94
    نقل قول: Mahboob
    فردوسی کجایییییییییییییییییییی

ای کاش بزرگ مرد بود ولی همون که بهتر نیست تا ببینه چه بلایی داره میاد سرمون 101
    نقل قول: carlos
    چند روز دیگه باید بری خدمت

نگووووووووووووو علی 20
    نقل قول: tabassom
    آره؟

آره بلهههههههههههههههههههههههههه 4
    نقل قول: chenzo
    وقتی طرح شنای مدارسو میذارن سباح !!!!!!!ازشون چه انتظاری داری؟

44

• Kishe Mehr

کور خوندن. یکی از راه های تقویت هر کاری مخالفت با اون هست که در نتیجه دیگران با شدت بیشتری با اون برخورد می کنند. که ما هم بخاطر تو دهنی زدن به اونها این سنت ها رو حفظ می کنیم و حفظ خواهیم کرد تا کور شود هرانکه نتواند دید 5

• SaMaN TaJ

وقتی به پرسپولیس میگن پیروزی.......دیگه چه انتظاری داشته باشیم؟؟؟؟؟؟ 2

• نخبه

نقل قول: SaMaN TaJ
    وقتی به پرسپولیس میگن پیروزی.......دیگه چه انتظاری داشته باشیم؟؟

شما اونقدر بگو پرسپولیس که بقیه هم همینو بگن .. هیچ وقت از حرفی که میدونی درسته برنگرد.. بقیه رو با خودت همراه کن ..
    ما میگوییم 13 بدر تا جون اونی که میخاد اسمشو عوض کنه در بیاد
    چهارشنبه سوری هم همونه.. هر وقت اسم خیابونای قدیمی رو درست گفتیم اینا رو هم درست میگیم .. مثل میدان توپخونه 4

• KuRoSh

نقل قول: نخبه
    مثل میدان توپخونه

ما که میگیم میدون توپ خونه دیگران رو نمی دونیم

• مستانه

ما که میگیم میدون توپ خونه دیگران رو نمی دونیم

ما میگیم تیردوقلو 74

پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: