₪ انجمن بوف بوفی ₪ » تاریخ » &&& جشن 2000 ساله بیل گردانی در استان مرکزی &&&
₪ انجمن بوف بوفی ₪ » تاریخ » &&& جشن 2000 ساله بیل گردانی در استان مرکزی &&&

بدون عکس

&&& جشن 2000 ساله بیل گردانی در استان مرکزی &&&

441 بازدید، 8 پست، نویسنده: دلشاد

• دلشاد

جشن 2000 ساله بیل گردانی در استان مرکزی

جشن بیل گردانی به عنوان نمادی از تلاش و همدلی همه ساله در آستانه فصل آبیاری مزارع با حضور خود جوش گروههای مختلف مردم روز جمعه نوزدهم فروردین ماه جاری در شهر نیم ور محلات استان مرکزی برگزار شد.

این آیین با قدمت حدود دوهزار ساله به عنوان نمادی برای تشکر الهه آب بوده و ریشه در فرهنگ آب و آبیاری و نمادی برای نشان‌دادن زور و پهلوانی به دشمنان بوده‌ و به اعتقاد مردم منطقه نیم‌ ور این بازی آیینی، به برکت و زیادی آب کمک می‌کند.

برای حفظ این رسم معنوی هر سال در مواقعی که مسیر جوی های آب توسط گل و لای و یا رشد گیاهان و علفهای هرز در ماه اسفند و اوایل فصل بهار مسدود می شده و آبرسانی به مزارع این شهر به کندی انجام می گرفته، با اعلام بزرگان شهر، مردم با کمک یکدیگر به پاکسازی حریم جوی می پرداختند.

پس از لایروبی جویهای آب، بیل گردانان شامل ورزشکاران منطقه به نوبت، هفت بیل مخصوص باغ را در دو دسته چهار و سه تایی به یکدیگر بسته و بیل گردانان این بیلها را با مهارت و قدرت در دو جهت مخالف به صورت ضربدری بالای می چرخانند.

ورزشکاران یا بیل گردانان باید دو دسته بیل به وزن 32 کیلوگرم را بین 5 تا 30 بار بالای سر خود بچرخانند و در این هنگام با دعا و نیت به حرکت در آمدن هفت آسمان و نزول رحمت الهی قدرتمندی خود را برای مردم این منطقه به نمایش می گذارند.

این جشن چندین روز طول می‌کشد، و قبل از شروع مراسم بیل گردانی، لایروبان همراه با بیل‌های خود رژه رفتن تا محل برگزاری جشن که بر روی سکویی مخصوصی در مرکز نیمور است، انجام میدادند.

جشن بیل گردانی هم اکنون از جمله ورزشهای بومی محلی استان مرکزی و امسال به عنوان اثر معنوی استان در میراث معنوی کشور ثبت شده است.

22 تصویر این بخش در دسترس نیست

• bijjan

ممنون دلشاد جان از معدود رسوم محلی باید باشه که به جا مونده

• Mahboob

وای چه قشنگ 65

من کلا عاشق مراسم محلی و مخصوصا رقص محلی هستم و رقص محلی رو خیلی دوست دارم و کلا رقص محلی با من نه من با رقص محلی خیلی موافقم و رقص محلی در هر جای ایران خیلی قشنگه و کلا ایران خیلی قشنگه دوسش میدارم .... هووووووففففف نفس کم آوردم 18

• بهونه

استان مرکزی بزرگانی مثل دکتر حسابی امیرکبیربزرگ و مقام فراهانی وبزرگانی دگر در استان مرکزی بودند 50

• KuRoSh

اینم از رسوم سنتی گذشته که به یادگار باقی مونه و منم که کلا عاشق سنت های قدیمی 93 هستم

• نخبه

نقل قول: Kurosh
    منم که کلا عاشق سنت های قدیمی هستم

منم 93 منم 93

نقل قول: Kurosh
    منم که کلا عاشق سنت های قدیمی هستم

منم 93 منم 93

• Holtek

مرسی بهروز 72

• دلشاد

بابت همتون ممنونم 442

پاسخ سریع   پاسخ