₪ انجمن بوف بوفی ₪ » روانشناسی و روابط اجتماعی » شما چقدر شاد هستید؟
1 2

بدون عکس

شما چقدر شاد هستید؟

504 بازدید، 21 پست، نویسنده: محسن صائب

• محسن صائب

به احتمال زیاد تاکنون نام موسسه گالوپ را شنیده اید، موسسه ای که به خاطر آمارهای مختلف و نظرسنجی هایش معروف است و یکی از معروفترین کارهایش هم ارائه لیست سالانه ملت های شاد دنیاست.

اما میزان شادی و خوشحالی مردم یک جامعه چطور قابل اندازه گیری است و اصلا واحد چنین اندازه گیری چه می تواند باشد؟ می دانیم که احساس خوشبختی یک حس درونی است که هرچند ممکن است تحت تاثیر بعضی واقعیتهای بیرونی (مثلا میزان اشتغال، سطح درآمد، شرایط اجتماعی و ...) قرار بگیرد، اما الزاما وابسته به این متغیرها نیست وماهیت کاملا مستقل و درونی دارد. بعبارتی دیگر تنها خود فرد می تواند حس کند که چقدر خوشحال است (هرچند این خوشحالی به نظر دیگران غیر منطقی باشد!)‏ ‏

بنابراین موسسه گالوپ روشی ساده و در عین حال کارآمد را برای سنجش میزان خوشحالی مردم پیشنهاد کرده است؛ به این صورت که به فرد مورد مصاحبه گفته می شود: \\\\\\\\\\\\\\\" یک نردبان را در نظر بگیرید که پله های از پایین به بالا با شماره های 0 تا 10 مشخص شده اند. پایین ترین پله، بدترین وضع ممکن زندگی برای شما را نشان می دهد و بالاترین پله هم بهترین وضعیت ممکن را، در چنین شرایطی فکر می کنید الان روی کدام پله ایستاده اید (پله کنونی) و فکر می کنید 5 سال بعد روی کدام پله ایستاده باشید (پله آینده)\\\\\\\\\\\\\\\"‏ ‏

براساس پاسخهایی که به این دو سوال داده می شود، پاسخ دهندگان به سه دسته تقسیم می شوند: ‏

موفق/ خوشبخت: نشان دهنده شادی پایدار و رو به رشد. افرادی که در مورد زندگی فعلی خود نظر مثبتی دارند (پله 7 و بالاتر) و فکر می کنند آینده خوبی هم در انتظار آنهاست (پله 8 و بالاتر) بر اساس حقیقات انجام شده، افرادی که در این دسته قرار می گیرند مشکلات سلامتی کمتری دارند، استرس، اندوه و نگرانی کمتری تجربه می کنند و حتی روزهای کمتری را در طول سال در بستر بیماری می گذرانند. این دسته بیشتر از سایرین خوشحال و سلامت هستند و از حس احترام بالاتری برخوردارند.‏ ‏

در حال تلاش: این دسته نمایانگر افرادی است که از زندگی متوسط یا ناپایدار برخوردارند. این افراد احساس خوشبختی متوسطی در حال حاضر دارند، یا نسبت به آینده خود چندان خوش بین نیستند. چنین کسانی یا در حال حاضر در حال تقلا برای زندگی بهتر هستند و یا در آینده دچار چنین کشمکشی خواهند شد. آنها دو برابر افراد دسته خوشبخت روزهای بیماری سالانه دارند و بیشتر از آنها دچار استرس، بیماری و مشکلات دیگر می شوند. این دسته تمایل بیشتری به مصرف سیگار دارند و کمتر تغذیه صحیح و سالم می کنند.‏ ‏

رنجور/بدبخت: افراد این دسته نه تنها در حال حاضر احساس رضایت خوبی از زندگی ندارند (پله 4 و پایین تر) بلکه نسبت به آینده هم اصلا خوش بین نیستند (پله 4 و پایین تر آینده) آنها ممکن است حتی از امکانات اولیه زندگی هم محروم باشند یا درگیر بیماری شدید یا مشکلات روحی باشند. غم، نگرانی، خشم و اضطراب مشخصه زندگی این افراد می باشد.‏ ‏

شما چطور؟ آیا نگرانیهای شما بیشتر از جنس مسائل اقتصادی و اشتغال است یا مسائل اجتماعی؟ فکر می کنید الان در پله چندم این نردبان خوشبختی ایستاده اید؟ و امیدوارید در 5 سال آینده به کدام پله برسید؟ ‏

• mojde

محسن صائب,
    اومدم جا بگیرم برمیگردم

• gilas

نقل قول: محسن صائب
    به احتمال زیاد تاکنون نام موسسه گالوپ را شنیده اید

من نشنیدم 4

یک نردبان را در نظر بگیرید که پله های از پایین به بالا با شماره های 0 تا 10 مشخص شده اند. پایین ترین پله، بدترین وضع ممکن زندگی برای شما را نشان می دهد و بالاترین پله هم بهترین وضعیت ممکن را، در چنین شرایطی فکر می کنید الان روی کدام پله ایستاده اید (پله کنونی) و فکر می کنید 5 سال بعد روی کدام پله ایستاده باشید (پله آینده)\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"‏ ‏

من الان تو پله 6 - 7 هستم 5سال دیگه هم رو پله 10 3

موفق/ خوشبخت:

در حال تلاش: ا

من الان یه چیزی مابین این دو مرحله هستم موفق ، خوشبخت در حال تلاش 241

• ماهی

خوشبختی به نظر من کاملا نسبیه و نمیشه گفت من خوشبختم یا من خوشبخت نیستم
    می تونم بگم به جز در یه مورد توی زندگیم همه جا احساس خوشبختی می کنم و از خدا به خاطر لطفی که بهم داشته ممنونم
    ولی در اون مورد خاص احساس خوشبختی نمی کنم . 48
    حالا احساس خوشبختی در هر لحظه ی زندگیم بستگی به پررنگ شدن هر کدوم از شرایط بالا داره.مثلا وقتی م یبینم دوستم صاحب یه بچه با مشکل مغزی شدهدر حالیکه خدا بهش زندگی خوب و همه چی داده احساس خوشبختی می کنم و می گم خدایا شکرت 48 و یا مثلا وقتی بعضی موقع ها خیلی خسته می شم و دلم برای ناتوان بودن و متکی بودن تنگ میشه احساس تلخی بهم دست می ده 2
    ولی در کل معتقدم هر کسی توی زندگیش یه چیزی برای رنج بردن داره.بنابراین نباید زیادم غصه خورد 286

• carlos

من الان نمره 6 رو به خودم میدم
    5 سال دیگه اگه خدا بخواد 8 هستم 72

• محسن صائب

نقل قول: mojde
    اومدم جا بگیرم برمیگردم

یادش بخیر قدمیا از این زنبیل پلاستیکی ها داشتیم که صبح توی صبح شیر میپذاشتیم 83
    رواق منظر چشم من آشیانه توست *** کرم نما و فرو آ که خانه خانه توست
    نقل قول: gilas
    من الان تو پله 6 - 7 هستم 5سال دیگه هم رو پله 10

فقط گیلاسی یادت باشه پله 10 اخرش هست یکوقت هوس نکنی یک پله بالاتر بری 83
    ولی از شوخی گذشته
    خیلی خوشحالم که اینهمه شاد و موفق هستی
    امیدوارم روزگار همیشه به کام تو و خانواده محترمت باشه
    نقل قول: ماهی
    خوشبختی به نظر من کاملا نسبیه و نمیشه گفت من خوشبختم یا من خوشبخت نیستم
    می تونم بگم به جز در یه مورد توی زندگیم همه جا احساس خوشبختی می کنم و از خدا به خاطر لطفی که بهم داشته ممنونم
    ولی در اون مورد خاص احساس خوشبختی نمی کنم .
    حالا احساس خوشبختی در هر لحظه ی زندگیم بستگی به پررنگ شدن هر کدوم از شرایط بالا داره.مثلا وقتی م یبینم دوستم صاحب یه بچه با مشکل مغزی شدهدر حالیکه خدا بهش زندگی خوب و همه چی داده احساس خوشبختی می کنم و می گم خدایا شکرت و یا مثلا وقتی بعضی موقع ها خیلی خسته می شم و دلم برای ناتوان بودن و متکی بودن تنگ میشه احساس تلخی بهم دست می ده
    ولی در کل معتقدم هر کسی توی زندگیش یه چیزی برای رنج بردن داره.بنابراین نباید زیادم غصه خورد

باز هم عالی و کامل
    78 78
    باور کن من نوشته های شما و بعضی دیگه از دوستان رو که در باره پاره ای از موضوعات ،مرقوم میفرمایید رو وقتی میخونم هم لذت میبرم و هم کلی به اموخته هایم اضافه میشود
    فقط یک سوال

چطوری میشه ذهن رو از اون موارد منفی که متاسفانه اکثر موارد پس از مدتی ملکه ذهن میشه منحرف کرد
    نقل قول: carlos
    من الان نمره 6 رو به خودم میدم
    5 سال دیگه اگه خدا بخواد 8 هستم

انشاا... با توجه به شناخت نسبی که من از شما دارم حتما به این پله برسید

• مستانه

به نظر من خوشبختی چیزی نیست که بشه اندازه گیریش کرد، بطور مثال من خودم رو خیلی خوشبخت میدونم 105 این بخاطر غرورم نیست 1 همینکه زندگی خوبو مستقلی دارم، به کسی مدیون یا بدهکار نیستم و توانایی کسب روزی حلال رو دارم، با کوچکترین مسأله ای میتونم از ته دل بخندم، چهارستون بدنم سالمه و خانواده و دوستای خوبی دارم و وجدانم انقدر آسودست که به قول قدیمیا شبا نیم متر به بالش خوابم میبره 9 خـــــــــــــــــــــــــــــدارو شکر خوشبختم 58
    درسته که یه تجربه به ظاهر تلخ توی زندگیم داشتم که خدا خودش میدونه اونم تلخ نبوده و نیست 24 ولی هنوزم کسی رو به خوشبختی خودم ندیدم 24

و من ا.. توفیق 4

نمايش يا پنهان متنالبته بگما شمام خوشبختین 93 چون منو دوست دارین و برام می میرین 74

• چکاوک

من تا وقتی خدا رو دارم خوشبختم من تا وقتی دوستای بوف بوفیمو دارم خوشبختم خوشبختی آسونه اگر راهشو خوب بری من خوشبختم حتی با خوردن یک قهوۀ ساده

مرسی برادر محسن صائب از تاپیکتون

• sib

من پله 5 یا 6 65

• ژنرال

در مورد خوشبختی خودم نمیتونم به طور کلی نمره بدم.

در بعضی از ابعاد زندگی که بیشتر که بیشتر جنبه ی درونی داره به خودم نمره خوبی میدم ولی تو زمینه هایی نمره خیلی پایین.

اصولا اگر بخوام عمری رو که تا به اینجا از خدا گرفتم، ارزیابی کنم ، از نظر خودم و با معیارای خودم رفوزه هستم.
    هرچی که هست امروز و فرداس و جبران گذشته ها از نظر من معنی نمیده.
    به امید همین آینده هم انگیزه برای تلاش دارم و سعی میکنم شاد باشم وگرنه خیلی دلیلی برای شاد بودن نمیبینم.
    84

• محسن صائب

نقل قول: مستانه
    به نظر من خوشبختی چیزی نیست که بشه اندازه گیریش کرد، بطور مثال من خودم رو خیلی خوشبخت میدونم این بخاطر غرورم نیست همینکه زندگی خوبو مستقلی دارم، به کسی مدیون یا بدهکار نیستم و توانایی کسب روزی حلال رو دارم، با کوچکترین مسأله ای میتونم از ته دل بخندم، چهارستون بدنم سالمه و خانواده و دوستای خوبی دارم و وجدانم انقدر آسودست که به قول قدیمیا شبا نیم متر به بالش خوابم میبره خـــــــــــــــــــــــــــــدارو شکر خوشبختم

این خیلی عالی هست که شما توانستید دید خودتون رو بروی نکات مثبت زندگی ، متمرکز کنید
    به قول معروف
    زندگی داشتن دوست داشتنیها نیست **** بلکه دوست داشتن ، داشته هاست
    ولی هنوزم کسی رو به خوشبختی خودم ندیدم

83 83
    میخواستم بگم لطف کن برای من هم بعنوان نفر دوم جا رزرو کن 46
    وقتی افرادی رو که مثل شما که اینهمه شاد و مثبت بین هستید رو میبینم واقعا و از ته قلب خوشحال میشم،

نقل قول: چکاوک
    من تا وقتی خدا رو دارم خوشبختم من تا وقتی دوستای بوف بوفیمو دارم خوشبختم خوشبختی آسونه اگر راهشو خوب بری من خوشبختم حتی با خوردن یک قهوۀ ساده

باور کن
    وقتی این مدل نگاه به زندگی رو میبینم از ته قلب خوشحال میشم
    خدایا کمک کن به دوستان که بتوانند همیشه در خودشان این شرایط و نگاه به زندگی رو پایدار نگه دارند
    نقل قول: sib
    من پله 5 یا 6

خوب ساناز خانم قرار هست انشاا.. 5 سال اینده پله چند باشی 3

• نخبه

شما چطور؟ آیا نگرانیهای شما بیشتر از جنس مسائل اقتصادی و اشتغال است یا مسائل اجتماعی؟ فکر می کنید الان در پله چندم این نردبان خوشبختی ایستاده اید؟ و امیدوارید در 5 سال آینده به کدام پله برسید؟ ‏

نگرانی؟ من فکر کنم کلا نمیدونم نگرانی چیه 23 هر چی و هر کی هم که یه ذره اذیتم کنه نسخشو میپیچم 4 واسه همین جای نگرانی نیست 23 برای مسائل اقتصادی هم شکر خدا میکنم مسائل اجتماعی و سیاسی هم که دعا میکنم 83
    الان هم من پله مله نمیدونم فکر کنم نوک قله اورستم الان 83 5 سال اینده هم احتمالا تو فضا باشم 23 چون دیگه پله ها تموم میشه 4

پس من کشکم دیگه مامی 43

نگرانی؟ من فکر کنم کلا نمیدونم نگرانی چیه 23 هر چی و هر کی هم که یه ذره اذیتم کنه نسخشو میپیچم 4 واسه همین جای نگرانی نیست 23 برای مسائل اقتصادی هم شکر خدا میکنم مسائل اجتماعی و سیاسی هم که دعا میکنم 83
    الان هم من پله مله نمیدونم فکر کنم نوک قله اورستم الان 83 5 سال اینده هم احتمالا تو فضا باشم 23 چون دیگه پله ها تموم میشه 4

پس من کشکم دیگه مامی 43

• Holtek

شما چقدر شاد هستید؟

تا این حد که بتونم کِسِ دیگه ای رو شاد کنم 1

• ژنرال

• carlos

نقل قول: نخبه
    فکر کنم نوک قله اورستم الان

314
    848
    4

دورتر نشی . ممکنه بیفتی از اون ور 40 40

• ژنرال

5 سال اینده هم احتمالا تو فضا باشم 23

بی تربیت میخوای بری شیشه 848 و کراک 848 و بنگ 848 و حشیش 848بکشی بری فضا 5سال دیگه 848 848 848 848

• gilas

فقط گیلاسی یادت باشه پله 10 اخرش هست یکوقت هوس نکنی یک پله بالاتر بری

به قول یه جمله یا میسازمش یا می یابمش 3

اینم همینطور یا پله بعدی رو پیدا میکنم یا خودم می سازمش 1

• mojde

اومدممممممممممممممم

به نظر من خوشبختی یه احساس نسبیه من فکر میکنم 90% آدما در حال تلاشن به خاطر همین نسبی بودن خوشبختی و امیدی که وجود داره.
    ما همیشه امیدواریم که در آینده به پشتوانه تلاش هامون و پیدا شدن موقعیتی خاص در وضعیت بهتری از حالمون قرار بگیریم البته میزان رضایتمندی افراد از وضعیت فعلیشون خیلی در احساس خوشبختی تاثیر داره وقتی از حالمون راضی نیستیم بدون امید به آینده احساس بدبختی وجودمون رو می گیره انگار دنیا به پایان میرسه
    ووقتی یه اتفاق خوب میفته و نور امید زنده میشه حس شادی و خوشبختی وجودمون رو گرم میکنه

امروز من رو پله 7 هستم چند سال دیگه دلم میخواد 10 باشم الله اعلم

نمايش يا پنهان متنخوشبخت بشین همه الــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــهی 48

• محسن صائب

نقل قول: میرزا
    هرچی که هست امروز و فرداس و جبران گذشته ها از نظر من معنی نمیده.
    به امید همین آینده هم انگیزه برای تلاش دارم و سعی میکنم شاد باشم وگرنه خیلی دلیلی برای شاد بودن نمیبینم.

78 78
    نگرانی؟ من فکر کنم کلا نمیدونم نگرانی چیه هر چی و هر کی هم که یه ذره اذیتم کنه نسخشو میپیچم واسه همین جای نگرانی نیست برای مسائل اقتصادی هم شکر خدا میکنم مسائل اجتماعی و سیاسی هم که دعا میکنم

واقعا خوشبحال همسرت
    با این دیدی که شما داری هر لحظه از زندگیتون باید قطعه ای از بهشت باشه
    .
    این چه حرفیست که در عالم بالاست بهشت *** هر کجا وقت خوشی روی دهد همانجاست بهشت
    نقل قول: Dr.GSM
    تا این حد که بتونم کِسِ دیگه ای رو شاد کنم

اینمدل شادی بودن رو باید نوع متعالی شادی دونست
    شاد بودن بر پایه شاد کردن انسانهای که خوب میدانیم نوری از خداوند هستند

خوشبحالت
    به نظر من خوشبختی یه احساس نسبیه من فکر میکنم 90% آدما در حال تلاشن به خاطر همین نسبی بودن خوشبختی و امیدی که وجود داره.

78
    رضایتمندی افراد از وضعیت فعلیشون خیلی در احساس خوشبختی تاثیر داره وقتی از حالمون راضی نیستیم بدون امید به آینده احساس بدبختی وجودمون رو می گیره انگار دنیا به پایان میرسه

رضایتمندی افراد از وضعیت فعلیشون خیلی در احساس خوشبختی تاثیر داره وقتی از حالمون راضی نیستیم بدون امید به آینده احساس بدبختی وجودمون رو می گیره انگار دنیا به پایان میرسه

خیلی عالی موضوع رو حلاجی کردید
    ممنون
    امروزه در امار های همین موسسه مردم ایران جزو چند کشور پایین لیست هستند و اگر خوب به اطرافمون نگاه کنیم در زوایای واقعی زندگی دوستان و اشنایانمون همین غم و غیر شاد بودن رو میتونیم مشاهده کنیم
    نوعی شادی که استمرار پایینی داره و یا بقول معروف الکی خوش بودن اینروزها زیاد شده
    ولی شادی مستمر و واقعی خیلی کم هست

.

• نخبه

واقعا خوشبحال همسرت
    با این دیدی که شما داری هر لحظه از زندگیتون باید قطعه ای از بهشت باشه

هم خوش به حال همسرم که همسر خنده روئی( دیوونه ) 4 مثل من داره.. هم خوش به حال من که خدا یه همچین پسری رو سر راهم قرار داد 8

در مورد خوشبختی هم من وقتی کنار خانوادم مخصوصا خواهرم و برادرهام هستم واقعا انگار که تو بهشتم لحظه ها سراسر شادی و خنده خدائی همشون نمونه و دوست داشتنی هستن من که میمیرم برای داداشام و یکدونه خواهر گلم و البته پدر و مادر عزیزم که ما را در این راه همکاری نموده و این داداشی و ابجی رو از بیمارستان برای من خریدن 23 احتمالا منم از کنار جوب پیدا کردن 23 خلاصش اینکه حالا همسرم هم جزو خانواده منه پس زندگی کنار همه اینا که گفتم یعنی بهشت اگر مشکلی هم باشه با تلاش و دعا و ...... حل میشه سخت نگیریم بهتره 3

پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: