₪ انجمن بوف بوفی ₪ » تاریخ » داستان گم شدن مجدد گور يعقوب ليث قهرمان ملي ايرانيان!
₪ انجمن بوف بوفی ₪ » تاریخ » داستان گم شدن مجدد گور يعقوب ليث قهرمان ملي ايرانيان!

بدون عکس

داستان گم شدن مجدد گور يعقوب ليث قهرمان ملي ايرانيان!

405 بازدید، 10 پست، نویسنده: hadi04

• hadi04

تجديد ساختمان گور يعقوب ليث صفاري، قهرمان ملي ايرانيان، در منطقه گندي شاپور (خوزستان) را ماه مه سال 1640 ميلادي گزارش کرده اند. يعقوب در سال 878 ميلادي در جريان آزادي سازي وطن از سلطه خلفاي عباسي در شهر باستاني گندي شاپور (جندي شاپور) به مرگ طبيعي فوت شده بود.
    يعقوب كه از سيستان برخاسته بود در طول ربع قرن خراسان بزرگ، كرمان، فارس و خوزستان را از سلطه عرب خارج ساخته و دستور داده بود كه اسناد دولتي را جز به فارسي به زباني ديگر ننويسند. وي براي برانداختن دستگاه خلافت به سوي بغداد لشكر كشيده بود، ولي بسال 876 در ديرالعاقول به دليل برگرداندن آب دجله به زير پاي سربازانش مجبور به عقب نشيني به گندي شاپور شده بود كه در آنجا دچار بيماري قولنج شد و از همين بيماري در گذشت. يعقوب در همين محل پيشنهاد خليفه را براي صلح رد كرده و به او پيام فرستاده بود كه اگر از بستر بيماري برخيزد جنگ را از سر خواهد گرفت.
    762 سال پس از درگذشت يعقوب، فتحعلي خان حاكم اعزامي از اصفهان به خوزستان (زمان سلطنت شاه صفي صفوي) گور يعقوب را در ميان ويرانه هاي گندي شاپور به دست آورد ، آن را تزيين و مسقف كرد و ساختماني در آنجا ساخت. اين ساختمان با استفاده از مصالح برجاي مانده از ويرانه هاي گندي شاپور ساخته شد كه بعدا فراموش و در طول دو ـ سه قرن ويران شد. در آن زمان، فتحعلي خان همچنين از آن مصالح استفاده كرد و دهكده اي ساخت كه يادگاري از شهر گندي شاپور و مصالح به دست آمده از ويرانه هاي آن باشد که اين دهکده بعدا به «شاه آباد» معروف شد.
    در نيمه اول قرن جاري هجري براي يافتن بقاياي آرامگاه يعقوب كه فتحعلي خان آن را ساخته بود تلاشهايي صورت گرفت كه ظاهرا پي گيري نشده است و احتمالا محل قبر يعقوب همان است كه اهالي محل آن را «شاه ابوالقاسم» مي خوانند.

• hadi04

نقل قول: shaparak64
    اول

توي تاپيكهاي من هر كي اول بشه نمره منفي داره آخه خيلي وقته اين تاپيك رو زدم اصلا كسي به تاريخ توجه نميكنه 2 ممنون كه اول شدي رمجان جان اميدوارم آخر نشي 17
    نمايش يا پنهان متنزياد ناراحت نشو اشكالي نداره يه كم لوس شدم

• Mahboob

نقل قول: hadi04
    وي تاپيكهاي من هر كي اول بشه نمره منفي داره آخه خيلي وقته اين تاپيك رو زدم اصلا كسي به تاريخ توجه نميكنه ممنون كه اول شدي رمجان جان اميدوارم آخر نشي

آقا هادی دستتون خیلی‌ مرسی‌ تاپیک جالبی بود ... 1
    راستی‌ من کشته مرده تاریخم یه تحقیق هم در مورد تاریخ شرق دارم به خدا ... 29
    عشق می‌کنم تاریخ می‌خونم 8

• hadi04

نقل قول: Mahboob
    راستی‌ من کشته مرده تاریخم یه تحقیق هم در مورد تاریخ شرق دارم به خدا ...
    عشق می‌کنم تاریخ می‌خونم

درود خدا بر شما منم شوخي كردم توي نمايش و پنهان نوشتم 3

• shaparak64

نقل قول: hadi04
    توي تاپيكهاي من هر كي اول بشه نمره منفي داره آخه خيلي وقته اين تاپيك رو زدم اصلا كسي به تاريخ توجه نميكنه ممنون كه اول شدي رمجان جان اميدوارم آخر نشي

فدات شم نارراحت نشیا 786
    میدونی آرسام 2
    شاید دلیلش اینه که همه دنبال یه چیزی واسه تخلیه روحی هستن، چه شادی و طنز، چه غمگین 44
    شاید برای همین، دوست دارن از جدیات دور شن، یا میرن سمت احساساتشون یا سمت شوخی و خنده 1
    البته این نظر منه ها 5 من!! رمجان 4

• gilas

از وقتی بابا شدی از این تاپیکا نزده بودا حواست بود 10

• دلشاد

مرسی آرسام جان

• ماهی

ممنون آرسام جان. 46

• hadi04

فدات شم نارراحت نشیا

10 چشم ناراحت نمیشم