بازی های المپیک : تیم ملی فوتبال زنان ایران به دلیل پوشش اسلامی ممنوع
▧ تصویر در دسترس نیست
▧ تصویر در دسترس نیست
بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران پس از شنیدن خبر حذف از بازیهای المپیک
2011 ژوئن 8
بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران پس از شنیدن خبر حذف از بازیهای المپیکتیم ملی فوتبال زنان ایران در حالی بخاطر حجابش از ادامه شرکت در بازیهای مقدماتی حذف شد، که پیشتر در مسابقات با همین پوشش بازی کرده بود. پرویز قلیچخانی، ملیپوش سابق، دلیل حذف این تیم را سیاسی و ناشفاف ارزیابی میکند.
قرار بود تیم ملی فوتبال زنان ایران شامگاه جمعه (۱۳ خرداد / سوم ژوئن) در چارچوب دیدار مقدماتی المپیک ۲۰۱۲ لندن، در اردن با تیم ملی فوتبال زنان این کشور مسابقه دهد. اما به گزارش ایرنا، خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی، «مسئول بحرینی برگزارکننده مسابقات از حضور بانوان ایرانی با پوشش اسلامی جلوگیری کرد». بدین ترتیب تیم ملی فوتبال زنان ایران که در دور مقدماتی با همین پوشش شرکت کرده بود و در گروه خودش هم اول شده و به مرحله دوم رسیده بود، از ادامه شرکت در بازیهای المپیک به دلیل حجاب بازیکنان محروم شد. نتیجه بازی روز جمعه را ۳ بر هیچ به نفع اردن اعلام کردند.
برای بازیکنان جوان و پرانرژی تیم فوتبال زنان که در زمین بازی منتظر آغاز مسابقه بودند، اعلام خبر حذف از مسابقات مقدماتی المپیک لندن چنان دردناک بود که همانجا آغاز به گریستن کردند و بعد با چشمان اشکآلود از ورزشگاه خارج شدند. تصاویر متاثرکننده بازیکنان گریان به سرعت در فضای مجازی پخش شد و بار دیگر به بحثهایی درباره حجاب و تبعیض جنسیتی دامن زد.
بشنوید: حذف تیم ملی فوتبال زنان ایران • نظرات پرویز قلیچخانی و شهرزاد مظفر
سپس علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرد که از مسئول برگزارکننده این مسابقات به فیفا (فدراسیون بینالمللی فوتبال) شکایت خواهد کرد.
قانون فیفا: تبلیغ ایدئولوژی با هر پوششی ممنوع است
شهرزاد مظفر شهرزاد مظفر، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال زنان ایران، در مصاحبه با دویچه وله گفت که انتظار چنین رخدادی را در اردن نداشته است. وی افزود، این واقعه باعث تعجب اوست و نمیداند آنجا چه گذشته است. شهرزاد مظفر گفت: «ما در دور اول این مسابقات شرکت کرده بودیم، بدون هیچ مسئله و مشکلی و این هم ادامهی همان مسابقات است. بنابراین، من فکر میکنم اگر فیفا میخواست تصمیم بگیرد که ایران با این شرایط شرکت نکند، باید همان دور اول هم اجازه نمیدادند.»
این نخستین بار نیست که میان ایران و فیفا بخاطر پوشش بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان ایران اختلاف پیش میآید. فیفا در سال ۲۰۰۷ هم پوشش اسلامی بازیکنان ایران را ممنوع کرد. قوانین فیفا تبلیغ ایدئولوژی یا تظاهر هر گونه تبلیغ فکری، دینی و نژادی را با هر گونه پوششی ممنوع میکند.
شهرزاد مظفر هم به پیشینه این اختلاف اشاره کرده، میگوید: «البته فیفا همیشه با لباسهای ما مشکل داشته است. در مسابقات المپیک نوجوانان جهان هم برای ما خیلی مسئله درست کردند. ولی من فکر میکنم که این دیگر مقداری زیادی مته به خشخاش گذاشتن است. چون بههرحال نکات مورد نظر آنها را ما تقریباً رعایت کردیم، لباسها را اصلاح کردیم، مقنعهها را تبدیل به کلاه کردیم و حالا ایرادی روی یقهی پیراهنها گرفتهاند که به نظر من، هیچ صدمهای به سلامتی بازیکنان نمیزند.»
شهرزاد مظفر از توافقاتی یاد میکند که علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، هم در مصاحبه با ایرنا به آن اشاره کرده؛ کفاشیان گفته است، اگر چه در قانون فیفا هیچ کشوری حق ندارد با پوشش اسلامی در رقابتها حاضر شود، «اما فدراسیون فوتبال ایران رایزنیهای لازم را در این مورد انجام داده بود». وی افزوده است که پیش از شرکت این تیم در مسابقات با رئیس فیفا، سپ بلاتر، مکاتبه کرده و نظر وی را برای شرکت تیم با حجاب اسلامی در مسابقات جلب کرده بوده است.
در پشت صحنه چه میگذرد؟
پرسشی که مطرح میشود آن است که چگونه جمهوری اسلامی و فیفا میتوانند برخلاف قوانین این نهاد بینالمللی در جایی به توافق برسند و سپس در نیمه راه این توافق دیگر عمل نکند.
پرویز قلیچخانی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران، در مصاحبه با دویچه وله قضیه را سیاسی، اقتصادی، امنیتی میداند. او در این گفتوگو ابراز تاسف کرد از اینکه فوتبالیستهای جوان ایرانی در این میان «قربانی بند و بستها و بدهبستانهای سیاستمداران پشت صحنه و مسئولان اطلاعاتی و امنیتی و نظامی ورزش شدهاند».
: پرویز قلیچخانی، کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ایران قلیچخانی به سخنان رئیس فدراسیون فوتبال ایران در مورد توافق با رئیس فیفا اشاره کرد و آن را نشاندهنده «معاملات پشت پرده» با فیفا و بخصوص رئیس این نهاد دانست. قلیچخانی گفت: «شاید یک مقدار به نظر برسد که در واقع این اتفاقی که افتاده مسئله انتخاب ریاست فیفا و برخوردهایی در این زمینه نقش داشته است. اما اگر نظر مرا بخواهید، ماجرا را باید در جایی دیگر جستجو کرد. سالهاست که اکثر مقامات سیاسی و اقتصادی غرب نشان دادهاند که با جمهوری اسلامی در حال بده بستانهای سیاسی و اقتصادی هستند. پشت پرده مسائلی را با ایران حل و فصل میکنند که علنی نمیشود. معلوم نیست که پس آن مذاکرات چه اتفاقاتی میافتد و چه مسائلی را رد و بدل میکنند که منجر به این میشود که جوانان فوتبالیست ایرانی، مخصوصا دخترها که نیمی از جامعه ما هستند، محروم شوند. اکثر مسئولان کشور، مخصوصا روحانیان، مخالف ورزش دختران هستند.»
به نظر قهرمان سابق فوتبال ایران که سالهاست مدیر مسئول نشریه فرهنگی سیاسی \"آرش\" در پاریس است، مسائل دیگر فرعی است و مسئله اصلی مذاکراتی است که میان مسئولان فوتبال ایران که گروهی از آنان هم نظامی هستند، با فیفا و از آن طریق با سیاست جهان صورت میگیرد. قلیچخانی در این رابطه از «مافیای ورزش» نام برد. او گفت: «شفافیتی نیست و روشن نیست در کجا توافقی شده که در لحظه آخر به هم خورده و بازی را به هم زدهاند. برای همین است که میگویم، بچهها قربانی میشوند. وگرنه این بازیکنان با همین لباس در مسابقات مقدماتی بازی کردهاند. چرا آنجا جلویشان را نگرفتهاند؟»
پرویز قلیچخانی با نظر به سیستم موجود در ایران به هیچ وجه به چشمانداز ورزش زنان در این کشور امیدوار نیست. او میگوید: «به نظر من این نکتهای است که باید جوانان ما، بخصوص ورزشکاران ما، به آن فکر کنند، که با این تفکر واپسگرا و ارتجاعیای که در ایران حاکم است، نمیشود هیچ چشماندازی را برای ورزش زنان در ایران متصور شد، جز سیاهی و تباهیای که در این محیط وجود دارد.»
به خاطر همین هیچ وقت حرفه ای ورزش نکردم.چون به کشور که رسیدی همون جا خاتمه ی راهه آخی چه گریه ای می کنن.گریم گرفت به نظر من مشکل اونا سر حجاب نیست.مشکل چیزای دیگه است که به نظرم حق دارن.
به خاطر همین هیچ وقت حرفه ای ورزش نکردم.چون به کشور که رسیدی همون جا خاتمه ی راهه
جون هر کی دوست داری این کارو نکن، خودت رو تباه نکن، حالا این لطفو در حق طرفدارت بکن و بیا قهرمان کشور شو، حالا تا اون موقع می بینی اتفاقی افتاد و راه برای قهرمانی جهانتم باز شد. بعدشم قهرمان کشورم گرچه یه چیز پیش پا افتادست برا شما ولی بدم نیست ها.
این نوعی دوگانگی در قوانین فیفاست یادم میاد توی فوتبال مردها تیم کامرون هم توی جام جهانی و حتی جام ملتهای آفریقا با یه لباس آستین حلقه ای اومده بود اولش یه کم گیر دادن ولی بی خیال شدن خبری هم از حذف و این جور حرفها نبود ما توی این موضوع و خیلی از موضوعهای دیگه فقط به جرم ایرانی بودنه که باهامون اینطوری رفتار میشه برای فیفا و همه ی اون سازمانهای مسخره ای که با فرهنگ ایرانی دشمن هستن متاسفم و به همه ی بانوان ایرانی افتخار میکنم بانوی ایرانی با ارزشتر از این حرفهاست که تن زیبای خودش رو برای یه مشت آشغال عوضی نمایان کنه این آرزو رو غرب باید به گور ببره نمايش يا پنهان متنببخشید که یه کم بی ادب شدم داغ کردم یه دفعه
جون هر کی دوست داری این کارو نکن، خودت رو تباه نکن، حالا این لطفو در حق طرفدارت بکن و بیا قهرمان کشور شو، حالا تا اون موقع می بینی اتفاقی افتاد و راه برای قهرمانی جهانتم باز شد. بعدشم قهرمان کشورم گرچه یه چیز پیش پا افتادست برا شما ولی بدم نیست ها.
اولا ثانیا راه نداره به جون شما.امکان نداره انرژیمو هدر بدم. اول بگید آقایون قوانینو اصلاح کنن تا ببینیم چی میشه نمايش يا پنهان متن
نقل قول: hadi04
ا توی این موضوع و خیلی از موضوعهای دیگه فقط به جرم ایرانی بودنه که باهامون اینطوری رفتار میشه
آرسام جان قبول داری اگه به عقایدمون احترام بگذارن ، و رامون بدن می خوایم بریم اونا رو هم به زور شمشیر وادار کنیم تابع ما بشن؟اونام اینو می دونن که رامون نمی دن. بعیدم نیست ورزشکارا پاشن راه بیفتن تظاهرات کنن بگن مرگ بر ...
ما توی این موضوع و خیلی از موضوعهای دیگه فقط به جرم ایرانی بودنه که باهامون اینطوری رفتار میشه
من اینو اصلأ قبول ندارم. پیشینه ایرانی یه افتخاره که همه دنیا اینو قبول دارند ولی... تا حالا کسایی رو دیدید که می گند همه با من بدند. تا حالا این افراد به این فکر کردند که چرا همه با اون بدند. یک لحظه به این موضوع فکر کردند که شاید رفتار اونا طوریه که باعث می شه که همه با اون بد باشند. خود شکن آئینه شکستن خطاست. فیفا و جهان قوانین خاص خودشون رو دارند، حالا یا ما خودمون رو با این قوانین وفق می دیم یا منزوی می شیم. البته یک راه دیگه هم هست و اونم اینه که ما قوانینمون رو به اونا تحمیل کنیم، که فکر نکنم نه از لحاظ نظامی و نه فرهنگی توانش رو داشته باشیم، پس بهتره خانومهای محترم ما برای حفظ خودشون از نگاه نا محرم دوباره به اندرونیها برگردند. فوتبال یه بازی غربیه که با فرهنگ اندرونی جور نیست.
توی توضیحاتم در بالا گفتم قوانین باید در مورد همه باشه
نقل قول: ماهی
آرسام جان قبول داری اگه به عقایدمون احترام بگذارن ، و رامون بدن می خوایم بریم اونا رو هم به زور شمشیر وادار کنیم تابع ما بشن؟
با سیاستهای نظام کنونی کاری ندارم ولی در طول تاریخ ایرانی با دین هیچکسی کاری نداشته اینم از فرهنگ بالای ماست
نقل قول: دیااکو
خود شکن آئینه شکستن خطاست.
این سخن برای از بین بردن عیب و ایرادهای انسان گفته شده نه اضافه کردن به ایرادهامون یعنی میخواین بگین که فیفا هیچ قانونیش ایراد نداره ؟
نقل قول: دیااکو
من اینو اصلأ قبول ندارم. پیشینه ایرانی یه افتخاره که همه دنیا اینو قبول دارند ولی...
کدوم دنیا همونی که در سال 2001 ایران رو محور شرارت خوند و بعد از 4 سال فهمید چه اشتباهی کرده و اومد از یه در دیگه وارد شد و حالا داره سالانه با تحویل سال ملت ایران ملت ایران میکنه؟ همونی که مدال روی سینه ارتشش رو از خلیج فارس به خلیج عربی تغییر میده؟ آخه کی میخوایم بفهمیم دشمنمون کیه من نمیدونم واقعا متاسفم همین
دشمن در وجود ماست، در طرز فکر ماست. وقتی ما کل جهان رو دشمن می دونیم مطمئنأ رفتارامون باعث میشه که اونا هم با دشمنی با ما برخورد کنند. خیلی راحت بگم، ما شدیم مثل آدمهای ناهنجار که با هیچ جمعی نمی تونه بسازه. حتمأ اینجور افراد رو تا حالا زیاد دیدید، می دونید مشکل اونا چیه؟ اونا قبول ندارند که طرف مقابل هم حقی داره، اونا میخاند ایدئولوژی خودشون رو به همه تحمیل کنند. اونا داشتن جهان بینی رو حق هیچ کس به غیر از خودشون نمی دونند. اونا به دمکراسی و قوانینی که اکثریت تصویب کردند اعتقادی ندارند. اونا فقط راه خودشون رو درست می دونند و هر کی غیر از این فکر کنه میشه دشمن.
اونا قبول ندارند که طرف مقابل هم حقی داره، اونا میخاند ایدئولوژی خودشون رو به همه تحمیل کنند. اونا داشتن جهان بینی رو حق هیچ کس به غیر از خودشون نمی دونند. اونا به دمکراسی و قوانینی که اکثریت تصویب کردند اعتقادی ندارند. اونا فقط راه خودشون رو درست می دونند و هر کی غیر از این فکر کنه میشه دشمن.
صفتهای بالا دقیقا هموناییه که امروزه تموم کشورهای دنیا به غرب نسبت میدن شما نمی خواید بگید که غرب اینجا هم مظلوم واقع شده؟ هر دین و فرهنگی ایدئولوژی خودش رو داره تعجب میکنم از دوستانی که تصور میکنن حجاب رو اسلام وارد ایران کرده اگر اینطوریه چرا مادر و خواهر و مادر بزرگ بنده که هنوز یک زرتشتی معتقد هستن حجابشون رو بیشتر از خیلی ها رعایت میکنن؟ این حرکت فیفا فقط و فقط یه حرکت زشت سیاسیه و هیچ توجیه دیگه ای نداره دوست عزیز ما هم بهتره به جای حمایت کورکورانه از برخی کشورها پشت کشور خودمون رو توی جامعه جهانی خالی نکنیم یه دولت بدون حمایت ملتش ضعیف میشه و نمیتونه از موجودیت کشورش دفاع کنه من دولت کنونی رو تاییدنمیکنم وبه اینکه ایرادهای فراوانی داره کاملا آگاهم ولی نشستن و جار زدن که ای نام خلیج فارس شد عربی و دریای خزر اینقدرشو ازمون گرفتن و جزایر سه گانه رو امارات مدعی شده تنها دلیلش جرکات ندانسته برخی از خود ماست اینجا جاشه که بگی خود شکن آیینه شکستن خطاست ولی دولتهایی که قصد دارن به قول خودشون برای ما و امثال ما دموکراسی و حقوق بشر بیارن بیان ببینن مگر شرکت توی یه مسابقه که هیچ ربطی به دولتها نداره و اصلا نام ملتها رو روش گذاشتن حق طبیعیه ما نبوده که به دلیل پوشش نقضش کردن؟ این هم نوعی نقض حقوق بشره اینو از اشکهای دخترای ایرانی توی عکسهای بالا میشه دید.
یادم میاد توی فوتبال مردها تیم کامرون هم توی جام جهانی و حتی جام ملتهای آفریقا با یه لباس آستین حلقه ای اومده بود اولش یه کم گیر دادن ولی بی خیال شدن خبری هم از حذف و این جور حرفها نبود
اشتباه میکنی. یادمه تیم ملی کامرون به دلیل عدم توجه به اختارهای فیفا مبنی بر استفاده نکردن از این لباسها دقیقا یادم نیست تو مقدماتی جام جهانی یا جام ملتهای آفریقا چند امتیاز ازشون کم کرد. اگه حرفشونو به کرسی نشونده بودن که الان با همون لباسای مسخره بازی میکردن.
نقل قول: maryamlondon1
حجاب باعث حذف فوتبال زنان ایران از المپیک شد
حجاب باعث حذفشون نشد بلکه این حماقت فدارسیون نشین ها بود که این تحقیر ملی رو به ارمغان آورد. وقتی به صرف اینکه عکس تیم بانوان با لباسای مخصوصشون تو مجله فیفا چاپ شده این تیم رو راهی رقابتها میکنن نتیجش همین میشه که میبینی. امروز تو آینده نیوز خوندم فریده شجاعی در اعتراض به این موضوع تو نشست کنفدارسیون آسیا AFC شرکت نکرد. یاد سریال شبهای برره افتادم که مردم در اعتراض به اینکه دهاتشون بخش نشده بود میخواستن شیشه های خونه خودشونو پایین بیارن! خوشمزه اینجاست این بابا سعیدلو امروز تو اخبار گفت که از فیفا شکایت کردیم! طنز تلخه زندگی این روزهای ما!
من اصلا قصد ندارم وارد این بحث بشم اما ما که از ی زن خارجی توقع داریم وقتی پاشو میذاره تو ایران روسری بپوشه وقتی می خوایم توی ی رقابت بین المللی شرکت کنیم اونم تو ی کشور خارجی نباید متوقع باشیم که اونا قوانین وعرفشون به خاطر ما زیر پا بذارن اگه آزادی خوبه برای همه خوبه . بعدم از نظر ظاهری خیلی زشته ببخشید که میگم انگار این بند ه خداهارو باسر کردن توی گونی برنج .من که به عنوان ی زنی که ورزش می کنه میگم اصلا وابدا این پوشش مناسب بازی فوتبال نیست
مردم در اعتراض به اینکه دهاتشون بخش نشده بود میخواستن شیشه های خونه خودشونو پایین بیارن! خوشمزه اینجاست این بابا سعیدلو امروز تو اخبار گفت که از فیفا شکایت کردیم! طنز تلخه زندگی این روزهای ما!
خوب بعدش چطور میشه ..شکایتشون هیچ جا نمیرسه
نقل قول: chenzo
میگم انگار این بند ه خداهارو باسر کردن توی گونی برنج .من که به عنوان ی زنی که ورزش می کنه میگم اصلا وابدا این پوشش مناسب بازی فوتبال نیست
maryamlondon1
2011 ژوئن 8
بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران پس از شنیدن خبر حذف از بازیهای المپیکتیم ملی فوتبال زنان ایران در حالی بخاطر حجابش از ادامه شرکت در بازیهای مقدماتی حذف شد، که پیشتر در مسابقات با همین پوشش بازی کرده بود. پرویز قلیچخانی، ملیپوش سابق، دلیل حذف این تیم را سیاسی و ناشفاف ارزیابی میکند.
قرار بود تیم ملی فوتبال زنان ایران شامگاه جمعه (۱۳ خرداد / سوم ژوئن) در چارچوب دیدار مقدماتی المپیک ۲۰۱۲ لندن، در اردن با تیم ملی فوتبال زنان این کشور مسابقه دهد. اما به گزارش ایرنا، خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی، «مسئول بحرینی برگزارکننده مسابقات از حضور بانوان ایرانی با پوشش اسلامی جلوگیری کرد». بدین ترتیب تیم ملی فوتبال زنان ایران که در دور مقدماتی با همین پوشش شرکت کرده بود و در گروه خودش هم اول شده و به مرحله دوم رسیده بود، از ادامه شرکت در بازیهای المپیک به دلیل حجاب بازیکنان محروم شد. نتیجه بازی روز جمعه را ۳ بر هیچ به نفع اردن اعلام کردند.
برای بازیکنان جوان و پرانرژی تیم فوتبال زنان که در زمین بازی منتظر آغاز مسابقه بودند، اعلام خبر حذف از مسابقات مقدماتی المپیک لندن چنان دردناک بود که همانجا آغاز به گریستن کردند و بعد با چشمان اشکآلود از ورزشگاه خارج شدند. تصاویر متاثرکننده بازیکنان گریان به سرعت در فضای مجازی پخش شد و بار دیگر به بحثهایی درباره حجاب و تبعیض جنسیتی دامن زد.
بشنوید: حذف تیم ملی فوتبال زنان ایران • نظرات پرویز قلیچخانی و شهرزاد مظفر
سپس علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرد که از مسئول برگزارکننده این مسابقات به فیفا (فدراسیون بینالمللی فوتبال) شکایت خواهد کرد.
قانون فیفا: تبلیغ ایدئولوژی با هر پوششی ممنوع است
شهرزاد مظفر
شهرزاد مظفر، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال زنان ایران، در مصاحبه با دویچه وله گفت که انتظار چنین رخدادی را در اردن نداشته است. وی افزود، این واقعه باعث تعجب اوست و نمیداند آنجا چه گذشته است. شهرزاد مظفر گفت: «ما در دور اول این مسابقات شرکت کرده بودیم، بدون هیچ مسئله و مشکلی و این هم ادامهی همان مسابقات است. بنابراین، من فکر میکنم اگر فیفا میخواست تصمیم بگیرد که ایران با این شرایط شرکت نکند، باید همان دور اول هم اجازه نمیدادند.»
این نخستین بار نیست که میان ایران و فیفا بخاطر پوشش بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان ایران اختلاف پیش میآید. فیفا در سال ۲۰۰۷ هم پوشش اسلامی بازیکنان ایران را ممنوع کرد. قوانین فیفا تبلیغ ایدئولوژی یا تظاهر هر گونه تبلیغ فکری، دینی و نژادی را با هر گونه پوششی ممنوع میکند.
شهرزاد مظفر هم به پیشینه این اختلاف اشاره کرده، میگوید: «البته فیفا همیشه با لباسهای ما مشکل داشته است. در مسابقات المپیک نوجوانان جهان هم برای ما خیلی مسئله درست کردند. ولی من فکر میکنم که این دیگر مقداری زیادی مته به خشخاش گذاشتن است. چون بههرحال نکات مورد نظر آنها را ما تقریباً رعایت کردیم، لباسها را اصلاح کردیم، مقنعهها را تبدیل به کلاه کردیم و حالا ایرادی روی یقهی پیراهنها گرفتهاند که به نظر من، هیچ صدمهای به سلامتی بازیکنان نمیزند.»
شهرزاد مظفر از توافقاتی یاد میکند که علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، هم در مصاحبه با ایرنا به آن اشاره کرده؛ کفاشیان گفته است، اگر چه در قانون فیفا هیچ کشوری حق ندارد با پوشش اسلامی در رقابتها حاضر شود، «اما فدراسیون فوتبال ایران رایزنیهای لازم را در این مورد انجام داده بود». وی افزوده است که پیش از شرکت این تیم در مسابقات با رئیس فیفا، سپ بلاتر، مکاتبه کرده و نظر وی را برای شرکت تیم با حجاب اسلامی در مسابقات جلب کرده بوده است.
در پشت صحنه چه میگذرد؟
پرسشی که مطرح میشود آن است که چگونه جمهوری اسلامی و فیفا میتوانند برخلاف قوانین این نهاد بینالمللی در جایی به توافق برسند و سپس در نیمه راه این توافق دیگر عمل نکند.
پرویز قلیچخانی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران، در مصاحبه با دویچه وله قضیه را سیاسی، اقتصادی، امنیتی میداند. او در این گفتوگو ابراز تاسف کرد از اینکه فوتبالیستهای جوان ایرانی در این میان «قربانی بند و بستها و بدهبستانهای سیاستمداران پشت صحنه و مسئولان اطلاعاتی و امنیتی و نظامی ورزش شدهاند».
: پرویز قلیچخانی، کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ایران قلیچخانی به سخنان رئیس فدراسیون فوتبال ایران در مورد توافق با رئیس فیفا اشاره کرد و آن را نشاندهنده «معاملات پشت پرده» با فیفا و بخصوص رئیس این نهاد دانست. قلیچخانی گفت: «شاید یک مقدار به نظر برسد که در واقع این اتفاقی که افتاده مسئله انتخاب ریاست فیفا و برخوردهایی در این زمینه نقش داشته است. اما اگر نظر مرا بخواهید، ماجرا را باید در جایی دیگر جستجو کرد. سالهاست که اکثر مقامات سیاسی و اقتصادی غرب نشان دادهاند که با جمهوری اسلامی در حال بده بستانهای سیاسی و اقتصادی هستند. پشت پرده مسائلی را با ایران حل و فصل میکنند که علنی نمیشود. معلوم نیست که پس آن مذاکرات چه اتفاقاتی میافتد و چه مسائلی را رد و بدل میکنند که منجر به این میشود که جوانان فوتبالیست ایرانی، مخصوصا دخترها که نیمی از جامعه ما هستند، محروم شوند. اکثر مسئولان کشور، مخصوصا روحانیان، مخالف ورزش دختران هستند.»
به نظر قهرمان سابق فوتبال ایران که سالهاست مدیر مسئول نشریه فرهنگی سیاسی \"آرش\" در پاریس است، مسائل دیگر فرعی است و مسئله اصلی مذاکراتی است که میان مسئولان فوتبال ایران که گروهی از آنان هم نظامی هستند، با فیفا و از آن طریق با سیاست جهان صورت میگیرد. قلیچخانی در این رابطه از «مافیای ورزش» نام برد. او گفت: «شفافیتی نیست و روشن نیست در کجا توافقی شده که در لحظه آخر به هم خورده و بازی را به هم زدهاند. برای همین است که میگویم، بچهها قربانی میشوند. وگرنه این بازیکنان با همین لباس در مسابقات مقدماتی بازی کردهاند. چرا آنجا جلویشان را نگرفتهاند؟»
پرویز قلیچخانی با نظر به سیستم موجود در ایران به هیچ وجه به چشمانداز ورزش زنان در این کشور امیدوار نیست. او میگوید: «به نظر من این نکتهای است که باید جوانان ما، بخصوص ورزشکاران ما، به آن فکر کنند، که با این تفکر واپسگرا و ارتجاعیای که در ایران حاکم است، نمیشود هیچ چشماندازی را برای ورزش زنان در ایران متصور شد، جز سیاهی و تباهیای که در این محیط وجود دارد.»
بهونه
ماهی
آخی چه گریه ای می کنن.گریم گرفت
به نظر من مشکل اونا سر حجاب نیست.مشکل چیزای دیگه است که به نظرم حق دارن.
mojde
دلشاد
پری سا
mati
دیااکو
hadi04
ما توی این موضوع و خیلی از موضوعهای دیگه فقط به جرم ایرانی بودنه که باهامون اینطوری رفتار میشه برای فیفا و همه ی اون سازمانهای مسخره ای که با فرهنگ ایرانی دشمن هستن متاسفم و به همه ی بانوان ایرانی افتخار میکنم بانوی ایرانی با ارزشتر از این حرفهاست که تن زیبای خودش رو برای یه مشت آشغال عوضی نمایان کنه این آرزو رو غرب باید به گور ببره
نمايش يا پنهان متن
ببخشید که یه کم بی ادب شدم داغ کردم یه دفعهماهی
اولا
ثانیا
راه نداره به جون شما.امکان نداره انرژیمو هدر بدم. اول بگید آقایون قوانینو اصلاح کنن تا ببینیم چی میشه
نمايش يا پنهان متن
آرسام جان قبول داری اگه به عقایدمون احترام بگذارن ، و رامون بدن می خوایم بریم اونا رو هم به زور شمشیر وادار کنیم تابع ما بشن؟اونام اینو می دونن که رامون نمی دن.
بعیدم نیست ورزشکارا پاشن راه بیفتن تظاهرات کنن بگن مرگ بر ...
دیااکو
من اینو اصلأ قبول ندارم. پیشینه ایرانی یه افتخاره که همه دنیا اینو قبول دارند ولی...
تا حالا کسایی رو دیدید که می گند همه با من بدند. تا حالا این افراد به این فکر کردند که چرا همه با اون بدند. یک لحظه به این موضوع فکر کردند که شاید رفتار اونا طوریه که باعث می شه که همه با اون بد باشند.
خود شکن آئینه شکستن خطاست.
فیفا و جهان قوانین خاص خودشون رو دارند، حالا یا ما خودمون رو با این قوانین وفق می دیم یا منزوی می شیم. البته یک راه دیگه هم هست و اونم اینه که ما قوانینمون رو به اونا تحمیل کنیم، که فکر نکنم نه از لحاظ نظامی و نه فرهنگی توانش رو داشته باشیم، پس بهتره خانومهای محترم ما برای حفظ خودشون از نگاه نا محرم دوباره به اندرونیها برگردند. فوتبال یه بازی غربیه که با فرهنگ اندرونی جور نیست.
hadi04
پیشینه فوتبال که بر میگرده به مصر
توی توضیحاتم در بالا گفتم قوانین باید در مورد همه باشه
با سیاستهای نظام کنونی کاری ندارم ولی در طول تاریخ ایرانی با دین هیچکسی کاری نداشته اینم از فرهنگ بالای ماست
این سخن برای از بین بردن عیب و ایرادهای انسان گفته شده نه اضافه کردن به ایرادهامون
یعنی میخواین بگین که فیفا هیچ قانونیش ایراد نداره ؟
کدوم دنیا همونی که در سال 2001 ایران رو محور شرارت خوند و بعد از 4 سال فهمید چه اشتباهی کرده و اومد از یه در دیگه وارد شد و حالا داره سالانه با تحویل سال ملت ایران ملت ایران میکنه؟
همونی که مدال روی سینه ارتشش رو از خلیج فارس به خلیج عربی تغییر میده؟
آخه کی میخوایم بفهمیم دشمنمون کیه من نمیدونم
واقعا متاسفم همین
دیااکو
دشمن در وجود ماست، در طرز فکر ماست. وقتی ما کل جهان رو دشمن می دونیم مطمئنأ رفتارامون باعث میشه که اونا هم با دشمنی با ما برخورد کنند. خیلی راحت بگم، ما شدیم مثل آدمهای ناهنجار که با هیچ جمعی نمی تونه بسازه. حتمأ اینجور افراد رو تا حالا زیاد دیدید، می دونید مشکل اونا چیه؟ اونا قبول ندارند که طرف مقابل هم حقی داره، اونا میخاند ایدئولوژی خودشون رو به همه تحمیل کنند. اونا داشتن جهان بینی رو حق هیچ کس به غیر از خودشون نمی دونند. اونا به دمکراسی و قوانینی که اکثریت تصویب کردند اعتقادی ندارند. اونا فقط راه خودشون رو درست می دونند و هر کی غیر از این فکر کنه میشه دشمن.
hadi04
کاملا موافقم
صفتهای بالا دقیقا هموناییه که امروزه تموم کشورهای دنیا به غرب نسبت میدن شما نمی خواید بگید که غرب اینجا هم مظلوم واقع شده؟
هر دین و فرهنگی ایدئولوژی خودش رو داره
تعجب میکنم از دوستانی که تصور میکنن حجاب رو اسلام وارد ایران کرده اگر اینطوریه چرا مادر و خواهر و مادر بزرگ بنده که هنوز یک زرتشتی معتقد هستن حجابشون رو بیشتر از خیلی ها رعایت میکنن؟
این حرکت فیفا فقط و فقط یه حرکت زشت سیاسیه و هیچ توجیه دیگه ای نداره دوست عزیز
ما هم بهتره به جای حمایت کورکورانه از برخی کشورها پشت کشور خودمون رو توی جامعه جهانی خالی نکنیم یه دولت بدون حمایت ملتش ضعیف میشه و نمیتونه از موجودیت کشورش دفاع کنه
من دولت کنونی رو تاییدنمیکنم وبه اینکه ایرادهای فراوانی داره کاملا آگاهم ولی نشستن و جار زدن که ای نام خلیج فارس شد عربی و دریای خزر اینقدرشو ازمون گرفتن و جزایر سه گانه رو امارات مدعی شده تنها دلیلش جرکات ندانسته برخی از خود ماست اینجا جاشه که بگی خود شکن آیینه شکستن خطاست ولی دولتهایی که قصد دارن به قول خودشون برای ما و امثال ما دموکراسی و حقوق بشر بیارن بیان ببینن مگر شرکت توی یه مسابقه که هیچ ربطی به دولتها نداره و اصلا نام ملتها رو روش گذاشتن حق طبیعیه ما نبوده که به دلیل پوشش نقضش کردن؟ این هم نوعی نقض حقوق بشره اینو از اشکهای دخترای ایرانی توی عکسهای بالا میشه دید.
sib
maryamlondon1
levrone
اشتباه میکنی. یادمه تیم ملی کامرون به دلیل عدم توجه به اختارهای فیفا مبنی بر استفاده نکردن از این لباسها دقیقا یادم نیست تو مقدماتی جام جهانی یا جام ملتهای آفریقا چند امتیاز ازشون کم کرد. اگه حرفشونو به کرسی نشونده بودن که الان با همون لباسای مسخره بازی میکردن.
حجاب باعث حذفشون نشد بلکه این حماقت فدارسیون نشین ها بود که این تحقیر ملی رو به ارمغان آورد. وقتی به صرف اینکه عکس تیم بانوان با لباسای مخصوصشون تو مجله فیفا چاپ شده این تیم رو راهی رقابتها میکنن نتیجش همین میشه که میبینی.
امروز تو آینده نیوز خوندم فریده شجاعی در اعتراض به این موضوع تو نشست کنفدارسیون آسیا AFC شرکت نکرد. یاد سریال شبهای برره افتادم که مردم در اعتراض به اینکه دهاتشون بخش نشده بود میخواستن شیشه های خونه خودشونو پایین بیارن!
خوشمزه اینجاست این بابا سعیدلو امروز تو اخبار گفت که از فیفا شکایت کردیم!
طنز تلخه زندگی این روزهای ما!
chenzo
maryamlondon1
خوشمزه اینجاست این بابا سعیدلو امروز تو اخبار گفت که از فیفا شکایت کردیم!
طنز تلخه زندگی این روزهای ما!
خوب بعدش چطور میشه ..شکایتشون هیچ جا نمیرسه
واقعا نرا حت کننده است
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→