برادر روح الله داداشی توضیح داد : چرا قاتل را نبخشیدیم؟
▧ تصویر در دسترس نیست
▧ تصویر در دسترس نیست
علی داداشی در مصاحبه با همشهری سرنخ از ناگفته ها درباره اینکه چرا قاتل را نبخشیدند، می گوید:
▧ تصویر در دسترس نیست
آیا در بین اعضای خانواده، کسی بود که نظرش چیزی جز قصاص باشد ؟
نه. البته در اینجا باید به یک نکته مهم اشاره کنم. من و اعضای خانوادهام تنها مدعیان این پرونده نیستیم. ما تنها بخشی از هزاران نفر بودیم که خواهان قصاص قاتل بودیم. برای من هیچ اهمیتی نداشت که او زنده می ماند یا حکمش اجرا می شد، چون حتی با قصاصش هم، برادر من زنده نمیشد. من فقط خواسته مردم را اجرا کردم.
*چطور شما از خواسته مردم باخبر شدید؟
من هر وقت از خیابانی عبور میکردم و مردم مرا میدیدند، میگفتند که نباید قاتل روحالله را ببخشیم. همه آنها ماجرای این جنایت هولناک را دنبال کردهاند و در جریان جزئیات آن بودند و برای همین همیشه می گفتند که علیرضا، یک قهرمان و سرمایه یک مملکت را به قتل رساند و باید برای درس عبرت هم که شده به مجازات عملش برسد.
*دلیل شما و اعضای خانوادهتان برای قصاص چه بود؟
علیرضا نه فقط برادرم را که همه خانوادهام را کشت. خواهرهای من بعد از جنایت حال و روز بدی دارند و تنها زمانی که میتوانند داغ روحالله را فراموش کنند، زمانی است که قرصهای مسکن مصرف میکنند تا بتواند بخوابند. آنها هنوز مرگ برادرم را باور ندارند. نه روزشان معلوم است و نه شبشان . چون زندگی برایشان بدون برادرم معنا ندارد. قصاص یک جوان دردی را از اندوه بزرگ ما دوا نمی کند.ما با قصاص هیچ کس خوشحال نمی شویم حتی قاتل برادرم اما اگر حکم اجرا نشود و این مراحل قانونی طی نشود، آن وقت ممکن است این مسئله تبعات منفی به دنبال داشته باشد. شما از من پرسیدید دلایل تان برای قصاص چیست؟ من هم این دلایل را میگویم و خود مردم باید قضاوت کنند که دلایل من منطقی است یا خیر! یکی از همدستان قاتل برادرم، 2 سال قبل دست به سرقت مسلحانه زد. اگر آن سال شکات پرونده او را نمیبخشیدند، او شب حادثه همراه قاتل برادرم نمیبود و بیشک این جنایت رخ نمیداد. این نشان میدهد که اینگونه مجرمان هیچ وقت از رضایت شکات درس عبرت نمیگیرند وگرنه الان همدست برادرم به اتهام مشارکت در نزاع منجر به قتل، پشت میلههای زندان نبود. الان اگر قاتل برادرم بخشیده شود، به نظرتان فردا که آزاد شد ممکن نیست مرتکب جرمی بزرگتر شود؟ اصلاً چه کسی میتواند تضمین کند که این اتفاق نمیافتد؟
علیرضا (قاتل)، هیچ وقت از شما درخواست بخشش نکرد؟
در تمام این دو ماهی که او و همدستشانش بازداشت شدند، حتی یک بار هم ابراز پشیمانی و طلب بخشش نکردند. یک زمانی دعوا رخ میدهد و یکی توی گوش شخصی سیلی میزند و بعد صد بار از او معذرتخواهی میکند. اما آنها در دادگاه ابراز پشیمانی نکردند و به راحتی جزئیات ماجرا را تعریف کردند. ماجرایی که یک ملت را دغدار کرد. برای همین بخشش قاتل برادرم به نظر من و اعضای خانوادهام کار درستی نبود.
آیا برای بخشش قاتل با خانوادهتان جلسهای هم گذاشتید؟
شاید باورتان نشود اما از بعد از محاکمه قاتل برادرم در دادگاه خانوادهام با من ارتباطشان را قطع کردند تا نکند یک زمانی من از آنها درخواست کنم که قاتل روحالله را ببخشند. خیلیها ماجرای اصلی این جنایت را نمیدانند، قاتلان در دو مرحله به روحالله حمله کردند اینهایی که میگویم طبق اعترافات متهم و حقایقی است که در صحنه جنایت دیده شد اما هرگز به گوش مردم نرسید. وقتی روحالله بعد از اصابت چاقو به گلویش، روی زمین زانو زد و داشت میافتاد. آنها از هم به او حمله کردند. در برگه پزشکی قانونی نوشته شده که اثرات مشت و لگد روی سر و صورت روحالله دیده شده. این یعنی به برادرم ناجوانمردانه حمله شده بود. قاتل برادرم بعد از اینکه از ماجرای قتل باخبر شده بود به جای اینکه خودش را معرفی کند، نقش فرار طرح کرده و میخواسته به خارج از کشور بگریزد و همه اینها نشان میدهد که او اصلاً قصد دلجویی و عذرخواهی از خانواده ما را نداشت.
گفتید که هر وقت مردم در کوچه خیابان شما را میبینند درباره قتل روحالله حرف میزنند، در بین آنها کسانی هم بودند که از شما بخواهند قاتل را ببخشید.
خیلی کم. میگفتند ببخش تا نام برادرت بزرگ شود. اما من به آنها میگفتم اگر آنها پس از درگیری و مجروح کردن برادرم در صحنه میماندند و کمک میکردند و او را به بیمارستان میرساندند، حتی در صورتی که او در بیمارستان فوت میکرد، 80 درصد امکان داشت که قاتل را ببخشیم. چراکه رسم مردانگی این است که اگر کسی به زمین افتاد دیگری، دست از درگیری با او بردارد و بهش کمک کند. اما قاتل برادرم در حق او رسم مردانگی را به جا نیاورد و ما نباید به او رضایت دهیم.
*برای مراسم قصاص، تصمیم و برنامه خاصی داشتید؟
ما اصلاً از قصاص یک نفر خوشحال نمیشویم که بخواهیم برایش برنامهریزی کنیم. ما با مشورت با اعضای خانوادهام صلاح دانستیم که حتی اجرای حکمم هم بهتر است برعهده پلیس یا مقامات قضایی باشد چراکه هدف ما از اجرای حکم، عبرت گرفتن افراد از این پرونده بود.
ممنون ابجى سهيلا من هم با قصاص موافقم بعضى از جنايتها رو نميشه بخشيد يه مدت خاطرات مجرمين(قاتل) رو ميخوندم اكثر اونها نوشته بودند كه بار اول خيلى سخت بوده و عذاب وجدان داشتند ولى به مرور زمان دست به جنايتهاى بزرگتر و قتلهاى بيشتر زدند و براشون معمولى شده و حتى چند مورد هم از قتل در سنين جوانى نوشته بودندكه اولى قتلى رو كه انجام دادن از همان سنين نوجوانى بود . البته باز اين مواردى كه ذكر كردم دليل نميشه كه اون جوان بخشيده نشه شايد واقعا با بخشيدن اون هم به راه راست هدايت ميشد ولى خيلى سخته .
یکی از مردان خدا میگفتند ما ادمها اتیش زیر خاکستر هستیم هر لحظه امکان داره نسیمی بوزد و شعله های اتیش زبانه بکشه خدا به همومون کمک کنه که در موقعیت سخت قرار نگیریم و گرنه معلوم نیست اون موقع چه عکس العملی از خودمون نشون میدیم . از بعد دیگه قصاص جزو احکام مسلم قرانی هست و دلیایل روشنی هم داره و در بیشتر موارد با اجرای درست اون میشه چراغ قرمزی رو برای انسانها و نفس های نا ارام باشه . در این مورد خاص من موافق قصاص هستم
کاشکی واقعیت این درگیری معلوم میشد من که به شخصه به این ماجرا مشکوکم کاشکی میذاشتن پزشکی قانونی از اثرات مشت و لگد روی بدن علیرضا هم برامون بگه طفلک علیرضا معلوم نیس تو چه شرایطی قرار گرفته که اینکارو کرده
به نظر من باید یه فرقی بین کسایی که با برنامه نقشه ی قتل رو می کشن با اینایی که توی شور و عصبانیت این اشتباهو می کنن قائل شد.شاید حبس ابد برا اینا بهتر باشه.مخصوصا که این آدم نوجوون بود
نقل قول: soheyla
ما تنها بخشی از هزاران نفر بودیم که خواهان قصاص قاتل بودیم.
توجیه جالبی نیست.مردمی که برای به دار آویخته شدن یک نوجوان نصف شب از خواب پا می شن و بعد با لذت تماشا می کنن و سوت می زنن یه مشت وحشی روانی و جانی هستن.خواسته هاشون چه اهمیتی داره؟
توجیه جالبی نیست.مردمی که برای به دار آویخته شدن یک نوجوان نصف شب از خواب پا می شن و بعد با لذت تماشا می کنن و سوت می زنن یه مشت وحشی روانی و جانی هستن.خواسته هاشون چه اهمیتی داره؟
به نظر من قاتل باید اعدام بشه خصوصا این قاتلی که سابقه سرقت مسلحانه هم داره مشخصه که انسان صالحی نیست اما بخشش دست خانواده مقتوله و این بسته به اوناست که اگر بخوان ببخشند
به نظر من باید یه فرقی بین کسایی که با برنامه نقشه ی قتل رو می کشن با اینایی که توی شور و عصبانیت این اشتباهو می کنن قائل شد.شاید حبس ابد برا اینا بهتر باشه.مخصوصا که این آدم نوجوون بود
کسی که از 15 سالگی با خودش قمه حمل می کنه بدون نقشه قبلی آدم کشته ؟ کارد رو بکشی و بعد بگی ببخشید ؟ همین تموم شد ؟ برفرضی که من کتک بخورم حق دارم جون یک انسان دیگه رو بگیرم ؟ خدایا پناه می برم به تو از وسوسه های شیطان خدایا مرا در این موقعیت ها قرار نده !
کسی که از 15 سالگی با خودش قمه حمل می کنه بدون نقشه قبلی آدم کشته ؟
آره اون فقط یه نادون بوده که احتمالا خونواده ی درست و حسابی هم نداشته.خیلی وقتا جوونا با این کاراشون احساس مرد شدن می کنن.اون اگر چاقو کش بود ضربه شو اینطوری نمیزد.چاقو کشا از چاقو برا تهدید استفاده می کنن .ولی اگر بلد نباشن اینطوری میشه جالبه همه ی اینایی که اومدن سوت زدن و شادی و هلهله کردند همونایی هستند که برای بخشش اون مرد اسید پاش توسط اون خانوم اظهار کردند اون خانوم فرشته است. در کل ملت عجیب غریبی هستیم من برای اون قاتل ناراحت نیستم.برای این حسی که توی مردم ما وجود داره ناراحتم خدا به اون بزرگیش راه توبه رو باز گذاشته...البته رها کردن یک قاتل نوجوان معلومه که تهدیدی برای جامعه هست.ولی کنترلش مستلزم صرف انرژی از طرف دولته. و ما همیشه کم هزینه ترین و آسونترین راه رو انتخاب می کنیم و خودمونو توی دردسر نمی اندازیم.با کشتنش دیگه لازم نیست دنبال ریشه یابی کاری که کرد باشیم یا راهکاری پیدا کنیم که جامعه به خطر نیفته.
اون خانومه که روی صورتش اسید پاشیدند توی برنامه ی ماه عسل حرف خیلی قشنگی زد که فکر نمی کنم کسی بهش اهمیت چندانی بده.اون گفت بهتره به جای قصاص از این افراد کار بکشن و درآمدش رو در اختیار خانواده ی آسیب دیده بدن.این بهتر از قصاص.البته این پیشنهاد برای عملی شدنش قانون و سر و صاحاب درست و حسابی لازمه این نظر اون خانوم بود اگر مسئله قصاص رو حذف کنیم شاید راه حل های خوبی وجود داشته باشه که هم ظالم تنبیه بشه هم مظلوم براش یه فایده ای داشته باشه هم درس عبرتی برای سایرین باشه
نقل قول: arash52
والسلام
نزدیک بود غذام بسووووووووووووووزه آرش خاااااااااااان عیسی به کیش خویش و موسی به کیش خیش ...منم والسلام نمایش یا پنهان متنگیلاسی! ضرب المثله اگه اشتباهه یواشکی درستش کن لطفا
اینجانب به عنوان یک هفتاد میلیونیم مردم این کشور اعلام می کنم آویزان کردن یک نوجوان از جرثقیل و هشت دقیقه جان کندن اش و چهل و پنج دقیقه آویزان ماندن پسری در برابر چشم پدرش در پای جرثقیل خواست من نبوده، نیست و نخواهد بود. "
soheyla
برادر روح الله داداشی توضیح داد : چرا قاتل را نبخشیدیم؟
علی داداشی در مصاحبه با همشهری سرنخ از ناگفته ها درباره اینکه چرا قاتل را نبخشیدند، می گوید:
آیا در بین اعضای خانواده، کسی بود که نظرش چیزی جز قصاص باشد ؟
نه. البته در اینجا باید به یک نکته مهم اشاره کنم. من و اعضای خانوادهام تنها مدعیان این پرونده نیستیم. ما تنها بخشی از هزاران نفر بودیم که خواهان قصاص قاتل بودیم. برای من هیچ اهمیتی نداشت که او زنده می ماند یا حکمش اجرا می شد، چون حتی با قصاصش هم، برادر من زنده نمیشد. من فقط خواسته مردم را اجرا کردم.
*چطور شما از خواسته مردم باخبر شدید؟
من هر وقت از خیابانی عبور میکردم و مردم مرا میدیدند، میگفتند که نباید قاتل روحالله را ببخشیم. همه آنها ماجرای این جنایت هولناک را دنبال کردهاند و در جریان جزئیات آن بودند و برای همین همیشه می گفتند که علیرضا، یک قهرمان و سرمایه یک مملکت را به قتل رساند و باید برای درس عبرت هم که شده به مجازات عملش برسد.
*دلیل شما و اعضای خانوادهتان برای قصاص چه بود؟
علیرضا نه فقط برادرم را که همه خانوادهام را کشت. خواهرهای من بعد از جنایت حال و روز بدی دارند و تنها زمانی که میتوانند داغ روحالله را فراموش کنند، زمانی است که قرصهای مسکن مصرف میکنند تا بتواند بخوابند. آنها هنوز مرگ برادرم را باور ندارند. نه روزشان معلوم است و نه شبشان . چون زندگی برایشان بدون برادرم معنا ندارد. قصاص یک جوان دردی را از اندوه بزرگ ما دوا نمی کند.ما با قصاص هیچ کس خوشحال نمی شویم حتی قاتل برادرم اما اگر حکم اجرا نشود و این مراحل قانونی طی نشود، آن وقت ممکن است این مسئله تبعات منفی به دنبال داشته باشد. شما از من پرسیدید دلایل تان برای قصاص چیست؟ من هم این دلایل را میگویم و خود مردم باید قضاوت کنند که دلایل من منطقی است یا خیر! یکی از همدستان قاتل برادرم، 2 سال قبل دست به سرقت مسلحانه زد. اگر آن سال شکات پرونده او را نمیبخشیدند، او شب حادثه همراه قاتل برادرم نمیبود و بیشک این جنایت رخ نمیداد. این نشان میدهد که اینگونه مجرمان هیچ وقت از رضایت شکات درس عبرت نمیگیرند وگرنه الان همدست برادرم به اتهام مشارکت در نزاع منجر به قتل، پشت میلههای زندان نبود. الان اگر قاتل برادرم بخشیده شود، به نظرتان فردا که آزاد شد ممکن نیست مرتکب جرمی بزرگتر شود؟ اصلاً چه کسی میتواند تضمین کند که این اتفاق نمیافتد؟
علیرضا (قاتل)، هیچ وقت از شما درخواست بخشش نکرد؟
در تمام این دو ماهی که او و همدستشانش بازداشت شدند، حتی یک بار هم ابراز پشیمانی و طلب بخشش نکردند. یک زمانی دعوا رخ میدهد و یکی توی گوش شخصی سیلی میزند و بعد صد بار از او معذرتخواهی میکند. اما آنها در دادگاه ابراز پشیمانی نکردند و به راحتی جزئیات ماجرا را تعریف کردند. ماجرایی که یک ملت را دغدار کرد. برای همین بخشش قاتل برادرم به نظر من و اعضای خانوادهام کار درستی نبود.
آیا برای بخشش قاتل با خانوادهتان جلسهای هم گذاشتید؟
شاید باورتان نشود اما از بعد از محاکمه قاتل برادرم در دادگاه خانوادهام با من ارتباطشان را قطع کردند تا نکند یک زمانی من از آنها درخواست کنم که قاتل روحالله را ببخشند. خیلیها ماجرای اصلی این جنایت را نمیدانند، قاتلان در دو مرحله به روحالله حمله کردند اینهایی که میگویم طبق اعترافات متهم و حقایقی است که در صحنه جنایت دیده شد اما هرگز به گوش مردم نرسید. وقتی روحالله بعد از اصابت چاقو به گلویش، روی زمین زانو زد و داشت میافتاد. آنها از هم به او حمله کردند. در برگه پزشکی قانونی نوشته شده که اثرات مشت و لگد روی سر و صورت روحالله دیده شده. این یعنی به برادرم ناجوانمردانه حمله شده بود. قاتل برادرم بعد از اینکه از ماجرای قتل باخبر شده بود به جای اینکه خودش را معرفی کند، نقش فرار طرح کرده و میخواسته به خارج از کشور بگریزد و همه اینها نشان میدهد که او اصلاً قصد دلجویی و عذرخواهی از خانواده ما را نداشت.
گفتید که هر وقت مردم در کوچه خیابان شما را میبینند درباره قتل روحالله حرف میزنند، در بین آنها کسانی هم بودند که از شما بخواهند قاتل را ببخشید.
خیلی کم. میگفتند ببخش تا نام برادرت بزرگ شود. اما من به آنها میگفتم اگر آنها پس از درگیری و مجروح کردن برادرم در صحنه میماندند و کمک میکردند و او را به بیمارستان میرساندند، حتی در صورتی که او در بیمارستان فوت میکرد، 80 درصد امکان داشت که قاتل را ببخشیم. چراکه رسم مردانگی این است که اگر کسی به زمین افتاد دیگری، دست از درگیری با او بردارد و بهش کمک کند. اما قاتل برادرم در حق او رسم مردانگی را به جا نیاورد و ما نباید به او رضایت دهیم.
*برای مراسم قصاص، تصمیم و برنامه خاصی داشتید؟
ما اصلاً از قصاص یک نفر خوشحال نمیشویم که بخواهیم برایش برنامهریزی کنیم. ما با مشورت با اعضای خانوادهام صلاح دانستیم که حتی اجرای حکمم هم بهتر است برعهده پلیس یا مقامات قضایی باشد چراکه هدف ما از اجرای حکم، عبرت گرفتن افراد از این پرونده بود.
دلشاد
ولی بنظر من لذتی که تو بخشش هست تو قصاص نیست
نخبه
mojde
ماهی
Life Dream
هاچو هاچو
mz56mz
من هم با قصاص موافقم بعضى از جنايتها رو نميشه بخشيد يه مدت خاطرات مجرمين(قاتل) رو ميخوندم اكثر اونها نوشته بودند كه بار اول خيلى سخت بوده و عذاب وجدان داشتند ولى به مرور زمان دست به جنايتهاى بزرگتر و قتلهاى بيشتر زدند و براشون معمولى شده و حتى چند مورد هم از قتل در سنين جوانى نوشته بودندكه اولى قتلى رو كه انجام دادن از همان سنين نوجوانى بود .
البته باز اين مواردى كه ذكر كردم دليل نميشه كه اون جوان بخشيده نشه شايد واقعا با بخشيدن اون هم به راه راست هدايت ميشد ولى خيلى سخته .
محسن صائب
ما ادمها اتیش زیر خاکستر هستیم هر لحظه امکان داره نسیمی بوزد و شعله های اتیش زبانه بکشه
خدا به همومون کمک کنه که در موقعیت سخت قرار نگیریم
و گرنه معلوم نیست اون موقع چه عکس العملی از خودمون نشون میدیم
.
از بعد دیگه
قصاص جزو احکام مسلم قرانی هست و دلیایل روشنی هم داره
و در بیشتر موارد با اجرای درست اون میشه چراغ قرمزی رو برای انسانها و نفس های نا ارام باشه
.
در این مورد خاص من موافق قصاص هستم
پرهام
star night
آدمی که رو خودش کنترل نداشته باشه
خیلی خطرناکه
حالا مقتول هرکی می خواد باشه
ماهی
پرهام
booseh
اما بخشش دست خانواده مقتوله و این بسته به اوناست که اگر بخوان ببخشند
arash52
کسی که از 15 سالگی با خودش قمه حمل می کنه بدون نقشه قبلی آدم کشته ؟ کارد رو بکشی و بعد بگی ببخشید ؟ همین
تموم شد ؟ برفرضی که من کتک بخورم حق دارم جون یک انسان دیگه رو بگیرم ؟ خدایا پناه می برم به تو از وسوسه های شیطان
خدایا مرا در این موقعیت ها قرار نده !
ماهی
آره اون فقط یه نادون بوده که احتمالا خونواده ی درست و حسابی هم نداشته.خیلی وقتا جوونا با این کاراشون احساس مرد شدن می کنن.اون اگر چاقو کش بود ضربه شو اینطوری نمیزد.چاقو کشا از چاقو برا تهدید استفاده می کنن .ولی اگر بلد نباشن اینطوری میشه
جالبه همه ی اینایی که اومدن سوت زدن و شادی و هلهله کردند همونایی هستند که برای بخشش اون مرد اسید پاش توسط اون خانوم اظهار کردند اون خانوم فرشته است.
در کل ملت عجیب غریبی هستیم
من برای اون قاتل ناراحت نیستم.برای این حسی که توی مردم ما وجود داره ناراحتم
خدا به اون بزرگیش راه توبه رو باز گذاشته...البته رها کردن یک قاتل نوجوان معلومه که تهدیدی برای جامعه هست.ولی کنترلش مستلزم صرف انرژی از طرف دولته. و ما همیشه کم هزینه ترین و آسونترین راه رو انتخاب می کنیم و خودمونو توی دردسر نمی اندازیم.با کشتنش دیگه لازم نیست دنبال ریشه یابی کاری که کرد باشیم یا راهکاری پیدا کنیم که جامعه به خطر نیفته.
arash52
خوب دیگه اینجاست که میگن : از مکافات عمل غافل مشو
من کاری به دولت و حکومت و ... ندارم
آدمیزاد مسئول کارهایی است که انجام میده
والسلام
ماهی
اون خانومه که روی صورتش اسید پاشیدند توی برنامه ی ماه عسل حرف خیلی قشنگی زد که فکر نمی کنم کسی بهش اهمیت چندانی بده.اون گفت بهتره به جای قصاص از این افراد کار بکشن و درآمدش رو در اختیار خانواده ی آسیب دیده بدن.این بهتر از قصاص.البته این پیشنهاد برای عملی شدنش قانون و سر و صاحاب درست و حسابی لازمه
این نظر اون خانوم بود اگر مسئله قصاص رو حذف کنیم شاید راه حل های خوبی وجود داشته باشه که هم ظالم تنبیه بشه هم مظلوم براش یه فایده ای داشته باشه هم درس عبرتی برای سایرین باشه
نزدیک بود غذام بسووووووووووووووزه آرش خاااااااااااان
عیسی به کیش خویش و موسی به کیش خیش ...منم والسلام
نمایش یا پنهان متن
گیلاسی! ضرب المثله اگه اشتباهه یواشکی درستش کن لطفاmatin.57
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→