₪ انجمن بوف بوفی ₪ » دانستنیها » مغز، آخرالزمان را باور نمی‌کند
₪ انجمن بوف بوفی ₪ » دانستنیها » مغز، آخرالزمان را باور نمی‌کند

بدون عکس

مغز، آخرالزمان را باور نمی‌کند

393 بازدید، 14 پست، نویسنده: Mahboob

• Mahboob

تصویر در دسترس نیست

احسان سنایی - شما هم شاید علاقه‌مند به قصه‌های آخرالزمانی باشید، اما تنها بدین‌واسطه که در جدی‌ترین حالت ممکن هم امکان ندارد آن را باور کنید. آن‌هم نه به‌واسطه واقع‌گرایی‌تان، بلکه چون به‌گفته تیمی از عصب‌شناسان، مغز ما مانع از تنظیم انتظارات‌مان راجع به آینده می‌شود، حتی اگر مدارک محکمی هم برای وقوع رخداد بدی در آینده در اختیارتان باشد.

گروهی از پژوهشگران آلمانی و انگلیسی، آزمون روان‌شناختی پیچیده‌ای را به‌منظور تعیین نحوه عکس‌العمل مردم در برابر رخدادهای منفی آینده طرح زدند. آن‌ها در ابتدا سئوالاتی راجع به احتمال وقوع 80 پدیده دردسرساز مختلف از قبیل ابتلا به یک بیماری مهلک یا وقوع یک حمله نظامی را از افراد مختلفی پرسیدند. این پژوهشگران، پس از ثبت پاسخ مردم، به هرکدام‌شان اطلاعات آماری صحیحی از احتمال وقوع چنین پدیده‌هایی را ارائه کردند. در برخی موارد این افراد احتمال صحت داشتن قضیه مزبور را دست بالا و در برخی موارد هم دست پایین گرفته بودند.

پس از اینکه مدتی گذشت، این پژوهشگران مجدداً از افراد تحت مطالعه، سئوالاتی راجع به احتمال وقوع حوادثی برای شخص هرکدام‌ از این افراد پرسیدند. جالب اینجا بود که اگر آمار حقیقی احتمال وقوع یک پدیده ناخوشایند، از آن‌چه در وهله اول حدس زده بودند بیشتر می‌بود، آنگاه این افراد احتیاط بیشتری را در تطبیق انتظارات‌شان با آینده به خرج می‌دادند. حال ‌آنکه همین فرآیند در خصوص پدیده‌های خوشایند با احتیاط کمتری صورت می‌گرفت. درست مثل این بود که مردم به‌طور گزینشی، احتمال وقوع حوادث آینده را به یاد می‌آوردند. یعنی تمایل‌شان بیشتر معطوف به فراموش کردن حوادث ناخوشایند آینده بود.

حال، از اینجا به بعدش را دقت کنید: این پژوهشگران، حین انجام همین آزمایشات، اقدام به تهیه تصاویر fMRI از مغز داوطلب‌ها می‌کردند و می‌توانستند که قسمت‌های فعال مغز فرد حین به خاطر آوردن (یا ناتوانی در به خاطر آوردن) احتمالی وقوع یک پدیده ناگوار را تماشا کنند. آن‌ها در مقاله‌ای که طی همین هفته در نشریه علمی Nature Neuroscience انتشار داده‌اند، آورده‌اند: "... ما متوجه شدیم که خوش‌بینی افراد، حاصل کاهش کدگذاری داده‌های نامطلوب مربوط به آینده در بخشی از قشر پیشانی مغز (موسوم به IFG سمت راست) می‌شود، که نسبت به خطاهای تخمینی حساس است. ... لذا تمایل انسان به خوش‌بینی، ریشه در ناتوانی مغز از کدگذاری خطاهای تخمینی در زمان‌هایی دارد که به‌منظور تعیین احتمال وقوع پدیده‌های بدبینانه به خدمت فراخوانده می‌شوند. این ناتوانی، به واکنش‌های گزینشی می‌انجامد و همین باعث القای خوش‌بینی غیرواقع‌گرایانه‌ای می‌شود که در برابر هرگونه تغییری مقاوم است."

لذا خوش‌بینی آدمی اساساً ریشه در نقص عصب‌شناختی‌ای دارد که ما را از به خاطر آوردن اطلاعات ناگوار مربوط به آینده بازمی‌دارد و به‌همین خاطر است که هیچکس علاقه‌ای به پذیرش وقوع رخدادهای آخرالزمانی در مورد خودش، از خود نشان نمی‌دهد. البته استثنای جالبی هم در این قاعده به چشم می‌خورد. همانگونه که پژوهشگران هم تأکید کرده‌اند، فقط افرادی که پیوسته برآوردهای صحیحی از زمان وقوع پدیده‌های ناگوار را در مورد خود انجام می‌دهند، دچار افسردگی مزمن می‌شوند. پس آیا افسردگی حاصل آگاهی است؟
    شاید اینگونه بتوان گفت که این نقص عصب‌شناختی ما، نوعی کارکرد سازگاری‌جویانه دارد و مانع از افسردگی عمیق‌مان راجع به احتمال وقوع یک رخداد ناگوار و قریب‌الوقوع می‌شود.

منبع: io9

• ژنرال

میام میخونم :3:

• دلشاد

نقل قول: Mahboob
    افسردگی حاصل آگاهی است؟

بنظر من هر شخص در فکر و ذهن خود مطلبی را جا دهد و تمام فکر و ذهن خود را به آن متمرکز دهد 90% احتمال دارد به آن برسد
    ولی من شخصا آخرزمان را قبول نمیکنم

• چکاوک

من قبول دارم ولی :4:

• aac198000

نقل قول: Mahboob
    گروهی از پژوهشگران آلمانی و انگلیسی، آزمون روان‌شناختی پیچیده‌ای را به‌منظور تعیین نحوه عکس‌العمل مردم در برابر رخدادهای منفی آینده طرح زدند. آن‌ها در ابتدا سئوالاتی راجع به احتمال وقوع 80 پدیده دردسرساز مختلف از قبیل ابتلا به یک بیماری مهلک یا وقوع یک حمله نظامی را از افراد مختلفی پرسیدند. این پژوهشگران، پس از ثبت پاسخ مردم، به هرکدام‌شان اطلاعات آماری صحیحی از احتمال وقوع چنین پدیده‌هایی را ارائه کردند. در برخی موارد این افراد احتمال صحت داشتن قضیه مزبور را دست بالا و در برخی موارد هم دست پایین گرفته بودند.

:37:

• gilas

کی خلاصه نویسیش خوبه :4:

• نخبه

نقل قول: gilas
    کی خلاصه نویسیش خوبه

لذا خوش‌بینی آدمی اساساً ریشه در نقص عصب‌شناختی‌ای دارد که ما را از به خاطر آوردن اطلاعات ناگوار مربوط به آینده بازمی‌دارد و به‌همین خاطر است که هیچکس علاقه‌ای به پذیرش وقوع رخدادهای آخرالزمانی در مورد خودش، از خود نشان نمی‌دهد.

• gilas

نقل قول: نخبه
    همین دو خط خلاصه این تاپیکه اینو بخونی دستت میاد جریان چیه بقیش امار و ازمایشه

خدا از نخبگی کمت نکنه :11:

• Holtek

زیاد به گفته های دانشمندا توجه نکن ، چند وقت دیگه برعکسشو اثبات می کنن ، عین داروها ، یه روز میگن بخورید خوبه چند روز دیگه میگن همین داروها مضرره :3:

• ماهی

به جون خودم همیشه وقتی نمی تونم این مسائل رو باور و هضم کنم به خدا می گم : ای خدا کاش بهم مغز بیشتری می دادی..خوب راس میگم دیگه.قربونش برم اینجوری خلقتمون کرده بعدشم می گه باید باور کنی :23:

• Life Dream

نقل قول: gilas
    خدا از نخبگی کمت نکنه

تنبل :23:

Mahboob,
    من دوس دارم زود دنيا آخر بشه! يعني مشكل دارم؟! :7: آخه اگه خدا بخواد، اگه ببخشه اونور بيشتر خوش ميگذره، خيلي دوس دارم زودتر دنيا تموم بشه! :93:

• The one

نقل قول: Life Dream
    خيلي دوس دارم زودتر دنيا تموم بشه!

منم کلا دیگه لوس شده واللا :23:

• Life Dream

نقل قول: The one
    منم کلا دیگه لوس شده واللا

با اين نوناشن، دنيا رو ميگم ها! :4:

• Mahboob

با تشکر از دوستان

قربون خدا برم خودش گفته تو زمان حال زندگی کنید حالا کی از فردا خبر داره ... والله
    و همچنین خدا مغزی نداده که با دیدن قبرستون و فکر به اخرالزمان داغون بشیم افسرده شیم :1:
    هم چیزای خوب هست بهشون فکر کنیم هم بد و منفی ... انتخاب دست خودمونه :1:
    نتیجه : در این زمینه گمونم مححقق هاش شیرازی بودن :4:

پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: