یکی از تازهترین استفتائات از آیتالله مکارم شیرازی سوال خانمی است که نظر آیتالله مکارم شیرازی را را نسبت به شروط مورد علاقه او برای عقد ازدواج جویا شده است.
به گزارش ایران ناز این خانم، شروط را در اینترنت دیده است و پس از مشورت با دوستان خود، آن را با خواستگار خود هم مطرح نموده است اما پس از موافقت خواستگار با این شروط، محضردار از تایید این شروط و ثبت عقد ازدواج خودداری کرده است.
متن سوال این خانم و پاسخ آیت الله مکارم شیرازی چنین است:
بنده از اینترنت شرایطی را در مورد ازدواج دیدم که خیلی خوب و عادلانه هم بود و من از آنها پرینت گرفتم و به دوستانم هم نشان دادم و آنها هم تایید کردند که شرایط بسیار خوبی است و میتواند برای دختری که قصد ازدواج دارد بسیار مفید باشد برای همین با خواستگارم مطرح کردم و او هم پذیرفت ولی وقتی رفتیم محضر، محضردار که یک روحانی هم بود گفت اکثر اینها شرایط خلاف شرع هستند و به درد نمیخورند و حتی به تمسخر گفتند که شاید هر کس اینها را نوشته قصد دست انداختن خانمها را داشته است، من خیلی ناراحت شدم.
واقعاً همین مسایل است که باعث میشود ما جوانها دینگریز شویم. چرا نباید به شرایط مورد توافق طرفین احترام قایل شد؟
من شرایط را هم برایتان ارسال میکنم و از شما خواهش دارم که مرا راهنمایی فرمایید. از لطف شما هم ممنونم
1-زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر داد تا زوجه در هر زمانی که بخواهد از جانب زوج اقدام به متارکه کرده و خود را از علقه زوجیت رها سازد به هر طریق اعم از بذل یا اخذ مهریه.
2-زوج به زوجه وکالت بلا عزل داد تا هر زمان خواست مهریه را به هر میزان که خواست افزایش دهد.
3- زوجه اجازه دارد هر زمان اراده نمود به خارج از کشور مسافرت نموده و نیازی به اجازه مجدد زوج نباشد چه برای اخذ یا تمدید یا تجدید گذرنامه و این اجازه دائمی است.
4- زوجه حق ادامه تحصیل را تا هر مرحلهای که لازم بداند خواهد داشت در هر مکان و محلی که ایجاب کند .
5- زوج، زوجه را در انتخاب هر شغلی که مایل باشد و در هر محلی که صلاح بداند مخیر مینماید.
6- زوج مکلف است هنگام جدایی اعم از اینکه متارکه به درخواست زوج باشد یا به درخواست زوجه، کلیه دارایی خود را اعم از منقول و غیر منقول و وجوه نقدی بلا عوض به زوجه منتقل نماید.
7- حق انتخاب مسکن و تعیین کشور و شهر یا محل آن با زوجه خواهد بود.
8- حضانت فرزندان بعد از طلاق مطلقاً با زوجه خواهد بود و در صورت خروج از کشور نیز نیازی به اذن پدر نخواهد بود.
9-اختیار زمان بچهدار شدن مطلقاً در اختیار زوجه خواهد بود.
10-نزدیکی و تمکین در اختیار زوجه بوده و هر زمان که اراده نمود زوج مکلف به همبستری با زوجه خواهد بود.
11-اگر احیاناً تقاضای همبستری از سوی زوج باشد زوج باید قبلاً مبلغی (که از سوی زوجه تعیین می شود) به شماره حساب زوجه واریز نماید با این حال زوجه در نزدیکی مخیر بوده و این امر موجد هیچ حقی هم برای زوج نخواهد بود.
12-زوج به هیچ عنوان حق طلاق زوجه را نخواهد داشت.
13-زوج پس از متارکه به هیچ عنوان حق ازدواج را نخواهد داشت اعم از نکاح دائم یا نکاح منقطع.
14-زوجه هر وقت مصلحت بداند می تواند زوج را تنبیه بدنی نماید و زوج حق هر گونه اعتراض بعدی را در این خصوص از خود سلب و ساقط می نماید.
15-زوج مکلف به انجام کلیه کارهای منزل بوده و در موقع جدایی نیز حق درخواست اجرت المثل را از این حیث نخواهد داشت.
16-زوجه هر گونه که مقتضی و صلاح بداند در برقراری ارتباط با دیگران مخیر بوده و زوج حق هر گونه اعتراض بعدی را از خود سلب و ساقط مینماید.
17-درخصوص تربیت اولاد زوجه هر گونه صلاح بداند اقدام خواهد نمود و زوج حق دخالت در این خصوص را نخواهد داشت.
18-ریاست خانواده با زوجه خواهد بود.
19-زوجه شرط نمود که زوج ضمن اطاعت کامل از زوجه از والدین ایشان نیز تبعیت کامل داشته باشد.
20-زوجه شرط نمود عند اللزوم نفقه والدین ایشان نیز با زوج باشد.
21-حق رجوع بعد از طلاق با زوجه خواهد بود.
22-نفقه زوجه علاوه بر مصادیق قانونی که عبارت از تهیه مسکن و البسه و خوراک و هزینه های بهداشتی و دارویی میباشد شامل کلیه تفریحات زوجه نیز از قبیل مسافرت خارج از کشور و غیره خواهد بود و میزان نفقه نیز توسط زوجه بدون لحاظ کردن وضعیت مالی زوج تعیین خواهد شد.
پاسخ آیتالله مکارم شیرازی:
فکر میکنیم آنچه نوشتهاید، منظورتان مزاح و شوخی بوده. هیچ بردهای هم در دوران بردگی دارای چنین محدودیتی نبوده و اگر زوجی را پیدا کنید که زیر بار این شرایط برود حتما باید او را به طبیب روانی معرفی کنید.
واقعاً همین مسایل است که باعث میشود ما جوانها دینگریز شویم. چرا نباید به شرایط مورد توافق طرفین احترام قایل شد
یه جواب به این خانم میدم خودتون قضاوت کنید نزول و ربا حرام است ربا خوار مثل کسی است که با خدا اعلام جنگ میکند و شرعا باید اعدام بشود(البته در صورت اثبات نزول خور بودن شخص که ایم اثبات شدن خودش شرایط خاصی داره مثل شهادت دادن فکر کنم 50 نفر) اما آیا کسی که نزول میگیره و کسی که نزول میده مگه باهم توافق نمیکنن؟؟؟؟؟؟؟ یه مغازه دار هم ممکنه با یه ادم دیونه توافق کنه که ملکش رو به صدبرابر قیمت بفروشه اینهم توافقه دیگه ولی قانونی نیست
نقل قول: soheyla
زوج به زوجه وکالت بلا عزل داد تا هر زمان خواست مهریه را به هر میزان که خواست افزایش دهد
من فقط در این مورد پاسخ میدم که مهریه دستوری الهی داره چرا که در دنیا سه حق باید ادا بشه اول حق مردم بر پیامبران که پیامبران همگی ادا کردن و رفتند حق پیامبران بر مردم که به خود مردم بستگی داره و هرکی خواست ......هر کی نخواست...... حق سوم که حق زن بر گردن شوهر که باید داده بشه کی داده و کی گرفته نداریم و تغییر در مبلغ و مقدار هم نداریم(تااونجاکه میدونم دستور قرانیه البته میتونن توافقی طلاق بگیرن و دوباره با مهریه جدید عقد کنن)
در پایان ایشون قصد ازدواج نداشتن و میخواستن یه بازی راه بندازن دین رو زیر سوال ببرن
خودمونیم پسره فقط دوتا گوش و یه دم کم داشته
احمق کسی است که یک اشتباه را تکرار میکند و هر بار انتظار نتیجه متفاوت تر از قبل دارد
یاد اون قضیه که طرف توی یک جزیره متروکه افتاده بدون اب و غذا ولی برای خودش فکرهای قشنگ میکنه افتادم[b] مثلا میگه اخ الان اینجا یک دیس پلو یک دیس مرغ سرخ کرده ، کباب برگ، شیشلیک ، ماهی سرخ شده بعد هم یک دفعه یادش میاد که از خورش قورمه سبزی یادش رفته حالا حکایت این خانم شده شوهر گیرش نمیاد برای خودش نشسته فکر کرده [/b]
درسته شرایط این خانم غیر منطقیه مثل این که قراداد یک معامله را تنظیم کرده که می خواهد هیچ ضرری نکنه اما خودمونیم ها خانمها سالهای سال که بیشتر این شرایط قبول میکننن و قانون هم از اقایون حمایت میکنه
حالا حکایت این خانم شده شوهر گیرش نمیاد برای خودش نشسته فکر کرده [/b]
چرا بابا گیرش اومده که اینجوری میخاد ازش سواری بگیره... به نظر منم بعضیاش خوب بود و واقعا باید همچین حقهایی رو برای یه زن قانونی کنن ولی خیلیاشم مسخره بود و به قول همین ایت الله که خوشم ازش نمیاد باید به طبیب روانی مراجعه کنه اقاهه.. خانومه قصدش سواری گرفتنه حالا این اقاهه چرا سواری داده دکتر باید تشخیص بده
شاید اینا هم عین کسانیکه هر کاری میکنن برای مشهور شدن میخاستن همین کارو بکنن
قراردادش غيرمنطقي و غيرمعقول هست ولي چرا كسي اينو نميگه چطور ميشه كه كار به اينجا ميرسه؟ وقتي تا اين حد به خانمها اجحاف ميشه تاجايي كه هميشه در زندگيشون احساس ناامني كنند و احساس كنند قانون ازشون حمايت نمي كنه همين ميشه ديگه.درسته عده ي زيادي سكوت مي كنند و مي پذيرند از اون طرف يكي هم به سرش ميزنه و ازون طرف پشت بوم ميفته كه حتي توي شرايطش نوشته ميتونه زوج رو تنبيه بدني كنه!!!!!
1-زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر داد تا زوجه در هر زمانی که بخواهد از جانب زوج اقدام به متارکه کرده و خود را از علقه زوجیت رها سازد به هر طریق اعم از بذل یا اخذ مهریه.
نوچ قبول نيست!! نهريه چند صد سكه اي رو بگيره و بزنه به چاك ها!!
نقل قول: soheyla
2-زوج به زوجه وکالت بلا عزل داد تا هر زمان خواست مهریه را به هر میزان که خواست افزایش دهد.
اون وقت نميتونه كاهش بده؟!
خدا وكيلي بقيشم خوندم ديگه واقعاً خنده دار بود!!! خوب يه دفعه بديد زوجه همون آقاي خونست و تمام ديگه!! اينو ديگه كي نوشته!!!
چرا بابا گیرش اومده که اینجوری میخاد ازش سواری بگیره...
قربون دهنت
نقل قول: Life Dream
زوجه همون آقاي خونست و تمام ديگه!!
مازیار جان این جمله می دونی یعنی چی؟ یعنی در رابطه ی زناشویی همیشه آقای خونه صاحب حق هست... اینجا هم که زوجه برا خودش حق های مختلف دست و پا کرده توی ذهن تو تعریفش میشه آقای خونه.. میدونی چرا؟ چون تاریخ اینطوری به ما یاد داده که آقا یعنی صاحب حقوق
خوشم می آد از صداقت کلامت مازیار..خیلی جاها صادقانه حرف می زنی و من پستاتو دوس دارم..
والا چه عرض كنم خانوم هرچي ميخواستن گفتن و آقا هم پذيرفتن اين وسط ما بشيم كاسه داغ تر از آش؟ طرف يه ملك داره 1000000000 مي ارزه دلش ميخواد مجاني تقديمش كنه به يكي ما بايد خودمونو بكشيم؟ بابا دلش ميخواد اينجوري زن بگيره
soheyla
شرایط عجیب و باور نکردنی خانمی ایرانی برای ازدواج
▧ تصویر در دسترس نیست
یکی از تازهترین استفتائات از آیتالله مکارم شیرازی سوال خانمی است که نظر آیتالله مکارم شیرازی را را نسبت به شروط مورد علاقه او برای عقد ازدواج جویا شده است.
به گزارش ایران ناز این خانم، شروط را در اینترنت دیده است و پس از مشورت با دوستان خود، آن را با خواستگار خود هم مطرح نموده است اما پس از موافقت خواستگار با این شروط، محضردار از تایید این شروط و ثبت عقد ازدواج خودداری کرده است.
متن سوال این خانم و پاسخ آیت الله مکارم شیرازی چنین است:
بنده از اینترنت شرایطی را در مورد ازدواج دیدم که خیلی خوب و عادلانه هم بود و من از آنها پرینت گرفتم و به دوستانم هم نشان دادم و آنها هم تایید کردند که شرایط بسیار خوبی است و میتواند برای دختری که قصد ازدواج دارد بسیار مفید باشد برای همین با خواستگارم مطرح کردم و او هم پذیرفت ولی وقتی رفتیم محضر، محضردار که یک روحانی هم بود گفت اکثر اینها شرایط خلاف شرع هستند و به درد نمیخورند و حتی به تمسخر گفتند که شاید هر کس اینها را نوشته قصد دست انداختن خانمها را داشته است، من خیلی ناراحت شدم.
واقعاً همین مسایل است که باعث میشود ما جوانها دینگریز شویم. چرا نباید به شرایط مورد توافق طرفین احترام قایل شد؟
من شرایط را هم برایتان ارسال میکنم و از شما خواهش دارم که مرا راهنمایی فرمایید.
از لطف شما هم ممنونم
3- زوجه اجازه دارد هر زمان اراده نمود به خارج از کشور مسافرت نموده و نیازی به اجازه مجدد زوج نباشد چه برای اخذ یا تمدید یا تجدید گذرنامه و این اجازه دائمی است.
4- زوجه حق ادامه تحصیل را تا هر مرحلهای که لازم بداند خواهد داشت در هر مکان و محلی که ایجاب کند .
5- زوج، زوجه را در انتخاب هر شغلی که مایل باشد و در هر محلی که صلاح بداند مخیر مینماید.
6- زوج مکلف است هنگام جدایی اعم از اینکه متارکه به درخواست زوج باشد یا به درخواست زوجه، کلیه دارایی خود را اعم از منقول و غیر منقول و وجوه نقدی بلا عوض به زوجه منتقل نماید.
7- حق انتخاب مسکن و تعیین کشور و شهر یا محل آن با زوجه خواهد بود.
8- حضانت فرزندان بعد از طلاق مطلقاً با زوجه خواهد بود و در صورت خروج از کشور نیز نیازی به اذن پدر نخواهد بود.
9-اختیار زمان بچهدار شدن مطلقاً در اختیار زوجه خواهد بود.
10-نزدیکی و تمکین در اختیار زوجه بوده و هر زمان که اراده نمود زوج مکلف به همبستری با زوجه خواهد بود.
11-اگر احیاناً تقاضای همبستری از سوی زوج باشد زوج باید قبلاً مبلغی (که از سوی زوجه تعیین می شود) به شماره حساب زوجه واریز نماید با این حال زوجه در نزدیکی مخیر بوده و این امر موجد هیچ حقی هم برای زوج نخواهد بود.
12-زوج به هیچ عنوان حق طلاق زوجه را نخواهد داشت.
13-زوج پس از متارکه به هیچ عنوان حق ازدواج را نخواهد داشت اعم از نکاح دائم یا نکاح منقطع.
14-زوجه هر وقت مصلحت بداند می تواند زوج را تنبیه بدنی نماید و زوج حق هر گونه اعتراض بعدی را در این خصوص از خود سلب و ساقط می نماید.
15-زوج مکلف به انجام کلیه کارهای منزل بوده و در موقع جدایی نیز حق درخواست اجرت المثل را از این حیث نخواهد داشت.
16-زوجه هر گونه که مقتضی و صلاح بداند در برقراری ارتباط با دیگران مخیر بوده و زوج حق هر گونه اعتراض بعدی را از خود سلب و ساقط مینماید.
17-درخصوص تربیت اولاد زوجه هر گونه صلاح بداند اقدام خواهد نمود و زوج حق دخالت در این خصوص را نخواهد داشت.
18-ریاست خانواده با زوجه خواهد بود.
19-زوجه شرط نمود که زوج ضمن اطاعت کامل از زوجه از والدین ایشان نیز تبعیت کامل داشته باشد.
20-زوجه شرط نمود عند اللزوم نفقه والدین ایشان نیز با زوج باشد.
21-حق رجوع بعد از طلاق با زوجه خواهد بود.
22-نفقه زوجه علاوه بر مصادیق قانونی که عبارت از تهیه مسکن و البسه و خوراک و هزینه های بهداشتی و دارویی میباشد شامل کلیه تفریحات زوجه نیز از قبیل مسافرت خارج از کشور و غیره خواهد بود و میزان نفقه نیز توسط زوجه بدون لحاظ کردن وضعیت مالی زوج تعیین خواهد شد.
پاسخ آیتالله مکارم شیرازی:
فکر میکنیم آنچه نوشتهاید، منظورتان مزاح و شوخی بوده. هیچ بردهای هم در دوران بردگی دارای چنین محدودیتی نبوده و اگر زوجی را پیدا کنید که زیر بار این شرایط برود حتما باید او را به طبیب روانی معرفی کنید.
نظر شما چیه ؟؟؟؟
ژنرال
boof divoone
یه جواب به این خانم میدم خودتون قضاوت کنید
نزول و ربا حرام است ربا خوار مثل کسی است که با خدا اعلام جنگ میکند و شرعا باید اعدام بشود(البته در صورت اثبات نزول خور بودن شخص که ایم اثبات شدن خودش شرایط خاصی داره مثل شهادت دادن فکر کنم 50 نفر)
اما آیا کسی که نزول میگیره و کسی که نزول میده مگه باهم
توافق نمیکنن؟؟؟؟؟؟؟
یه مغازه دار هم ممکنه با یه ادم دیونه توافق کنه که ملکش رو به صدبرابر قیمت بفروشه اینهم توافقه دیگه ولی قانونی نیست
من فقط در این مورد پاسخ میدم که مهریه دستوری الهی داره
چرا که در دنیا سه حق باید ادا بشه
اول حق مردم بر پیامبران که پیامبران همگی ادا کردن و رفتند
حق پیامبران بر مردم که به خود مردم بستگی داره و هرکی خواست ......هر کی نخواست......
حق سوم که حق زن بر گردن شوهر که باید داده بشه
کی داده و کی گرفته نداریم و تغییر در مبلغ و مقدار هم نداریم(تااونجاکه میدونم دستور قرانیه البته میتونن توافقی طلاق بگیرن و دوباره با مهریه جدید عقد کنن)
در پایان ایشون قصد ازدواج نداشتن و میخواستن یه بازی راه بندازن دین رو زیر سوال ببرن
خودمونیم پسره فقط دوتا گوش و یه دم کم داشته
الهام
gilas
اما خدایی یه سریش مسخره بود
فکر کن
روزی سه وعده صبح ظهر شب
نصف شبم شد مهم نیست
ماهی
وقتی قانون وجود نداره و همه چی بستگی به توافق پیدا می کنه همین میشه دیگه.بالاخره همه که مخشون سالم نیست
محسن صائب
مثلا میگه
اخ الان اینجا یک دیس پلو یک دیس مرغ سرخ کرده ، کباب برگ، شیشلیک ، ماهی سرخ شده
بعد هم یک دفعه یادش میاد که از خورش قورمه سبزی یادش رفته
حالا حکایت این خانم شده
شوهر گیرش نمیاد
برای خودش نشسته فکر کرده
پری سا
اما خودمونیم ها خانمها سالهای سال که بیشتر این شرایط قبول میکننن و قانون هم از اقایون حمایت میکنه
نی نی
میگما.................
METALLICA
ماهی
آفرین پریسا جان..این حرف تو دلم قلمبه بود نخواستم باز بگم ولی خوشم اومد آفلییییییییییین
پری سا
قربونت ماهی جون
نخبه
شوهر گیرش نمیاد
برای خودش نشسته فکر کرده
چرا بابا گیرش اومده که اینجوری میخاد ازش سواری بگیره...
به نظر منم بعضیاش خوب بود و واقعا باید همچین حقهایی رو برای یه زن قانونی کنن ولی خیلیاشم مسخره بود و به قول همین ایت الله که خوشم ازش نمیاد باید به طبیب روانی مراجعه کنه اقاهه.. خانومه قصدش سواری گرفتنه حالا این اقاهه چرا سواری داده دکتر باید تشخیص بده
شاید اینا هم عین کسانیکه هر کاری میکنن برای مشهور شدن میخاستن همین کارو بکنن
malakeh
وقتي تا اين حد به خانمها اجحاف ميشه تاجايي كه هميشه در زندگيشون احساس ناامني كنند و احساس كنند قانون ازشون حمايت نمي كنه همين ميشه ديگه.درسته عده ي زيادي سكوت مي كنند و مي پذيرند از اون طرف يكي هم به سرش ميزنه و ازون طرف پشت بوم ميفته كه حتي توي شرايطش نوشته ميتونه زوج رو تنبيه بدني كنه!!!!!
Life Dream
نوچ قبول نيست!! نهريه چند صد سكه اي رو بگيره و بزنه به چاك ها!!
اون وقت نميتونه كاهش بده؟!
خدا وكيلي بقيشم خوندم ديگه واقعاً خنده دار بود!!! خوب يه دفعه بديد زوجه همون آقاي خونست و تمام ديگه!! اينو ديگه كي نوشته!!!
مرسي آبجي سهيلا
ماهی
قربون دهنت
مازیار جان این جمله می دونی یعنی چی؟
یعنی در رابطه ی زناشویی همیشه آقای خونه صاحب حق هست...
اینجا هم که زوجه برا خودش حق های مختلف دست و پا کرده توی ذهن تو تعریفش میشه آقای خونه..
میدونی چرا؟ چون تاریخ اینطوری به ما یاد داده که آقا یعنی صاحب حقوق
خوشم می آد از صداقت کلامت مازیار..خیلی جاها صادقانه حرف می زنی و من پستاتو دوس دارم..
mojde
طرف يه ملك داره 1000000000 مي ارزه دلش ميخواد مجاني تقديمش كنه به يكي ما بايد خودمونو بكشيم؟ بابا دلش ميخواد اينجوري زن بگيره
Life Dream
واي مرسي ماهي قرمزي، خجالت كشيدم
دلشاد
The one
نمایش یا پنهان متن
هر چند هیچوقت از مرد زن ذلیل و بز خوشم نیومده ولی حالا برای یه بار امتحان کردن بد نیست شاید آدم شدممرسی سهیلا جان خیلی باحال بود
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→