درخت چنار خونبار روستاي زرآباد الموت همچنان پذيراي گردشگران خارجي و عزاداران حضرت سيدالشهدا (ع) در روز عاشوراست. به گزارش598 به نقل از ايسنا درخت چنار كهنسالي در حياط امامزاده علياصغر در روستاي زرآباد الموت در استان قزوين وجود دارد كه به درخت چنار خونبار مشهور است. خونبار بودن اين درخت، قدمت ديرينهاي دارد و حتا در زمان شاهسلطان حسين صفوي نيز روايتهايي از آن مطرح شده است.
در اينباره، اسدالله بيرانوند ـ مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان قزوين ـ در گفتوگو با خبرنگار ايسنا بيان كرد: در نزديكي سحرگاه روز عاشورا، صمغي قرمز رنگ شبيه خون از اين درخت خارج ميشود كه آزمايشهايي هم روي آن انجام شده است. البته هيچكدام از آزمايشها با وجود مشاهدهي تركيبات مشابه خون در اين صمغ، اين مسأله را تأييد نكردهاند كه اين مايع، به خون انسان مربوط ميشود.
او با اشاره به قدمت بيش از 600 سال دو درخت چناري كه درهم تنيده شدهاند، افزود: هر سال در روزهاي عزاداري ماه محرم، بيش از 10هزار نفر در اين محل حضور مييابند و امكانات لازم و مهمانسرا نيز براي آنها فراهم ميشود.
همچنين فاطمه آسيابانها ـ مدير روابط عمومي اين ادارهي كل ـ كه دو سال شاهد اين ماجرا بوده است، با اشاره به اينكه مردم معتقدند، اتفاقهايي در روز عاشورا براي اين درخت رخ ميدهد، گفت: پس از پايان مراسم عزاداري و سينهزني در روز تاسوعا، جمعيت حاضر در امامزاده، سحرگاه روز عاشورا دور درخت جمع ميشوند و به خواندن مرثيه و عزاداري ميپردازند. در اين زمان، صمغ قرمز رنگي از برخي شاخههاي اين درخت چنار به آرامي شروع به تراوش ميكند. اين اتفاق تا ظهر روز عاشورا ادامه دارد و پس از آن، اين شاخهها خشك ميشوند.
او بيان كرد: نكتهي جالب اين است كه اين مايع فقط روز عاشورا از درخت خارج ميشود، يعني با توجه به متفاوت بودن سالهاي هجري شمسي و هجري قمري، اين اتفاق درست در روز دهم ماه محرم رخ ميدهد.
وي افزود: وجود اين درخت كه به يكي از جاذبههاي گردشگري و مذهبي استان قزوين تبديل شده است، هر سال در ماه محرم گردشگران زيادي را از كشورهاي مسلمان مانند عراق و سوريه و حتي برخي از كشورهاي اروپايي به اين محل ميكشاند.
فقط در روز عاشورا ؟؟ جالبه سالهای بعد که عاشورا 10 روز میاد عقب چی ؟؟؟
نكتهي جالب اين است كه اين مايع فقط روز عاشورا از درخت خارج ميشود، يعني با توجه به متفاوت بودن سالهاي هجري شمسي و هجري قمري، اين اتفاق درست در روز دهم ماه محرم رخ ميدهد.
اين موضوع واقعيت داره.من خودم با چشمام ديدم چند سال پيش با خانواده رفتيم روستاي زرآباد.(روستاي درختان گريان) .قبل از عاشورا بود.يه حياط بزرگ كه امامزاده اي داخلش هست و چند درخت كه دور 2 يا 3 تا از اون درختا محافظت شده بود. درختاي عجيبي اند.تمام شاخه هاي درختا مثه بدن انسان كه رگ داره و از روي پوست ميتوني رنگ ابي رگ رو ببيني،همونطوري اند.تمام شاخه هاش رگ داشتند.با متولي اونجا كه هم صحبت شديم ميگفت:من ساليان درازيه كه اينجا خدمت ميكنم(يه پيرزن خميده بود).ميگفت:روز عاشورا كه ميشه اين درختا از تمام علمها عكس ميگيرند و هر سال اين رگه ها زياد تر ميشه.امامزاده علي اصغري كه تو اين روستاست خيلي شرافت داره.بعد اين ماجرا خيلي دنبال اين موضوع رفتم و تحقيق كردم حتي به سازمانهاي مختلفي هم مراجعه كردم و از اهالي هم پرسيدم.درختاي اين امامزاده روي برگاشون به خط كوفي اسمائ خدا -محمد(ص)-علي (ع)-فاطمه و......نوشته ميشه. هيچ وقت برگهاي اين درختا روي زمين نميمونه.قبل از اينكه كسي روشون پا بذاره.يا خوراك دام بشه گودال بزرگي مي كنند و تمام برگهارو داخلش ميريزن.اگه شما هم مثه من اين اسمائ رو كه بر روي برگ ظاهر ميشدند ميديدي مو به تنتون سيخ ميشد. چند سال پيش تو يه زمستون سرد كه ماه محرم بود و برف زيادي هم اومده بود.براي ديدن اين حادثه با خانواده رفتم به اين روستا.شايد باور نكنيد غلغله بود .تو اين جاي به اين كوچيكي همه همديگرو گم ميكردند.چقد مريضاي لاعلاج از اون سر ايران اومده بودند تا شفا بگيرند.هيچ جايي نميتونستي پيدا كني.تمام مساجد مدرسه ها پر بود.ما هم كه اولين بار بود .يه اقايي مارو ديد گفت زائرين؟ گفتيم بله گفت:مادرم رفته قزوين اما بهم سفارش كرده كه اگه زائري اومد و جا نداشت خونه رو در اختيارشون قرار بده.ما هم كه فقط جاي خواب نداشتيم .طرف اينقد اصرار كرد و از طرفي اينقد هوا سرد بود كه رفتيم.قبلا شنيده بودم كه اين اتفاق نزديك اذان صبح ميفته.قبل از اينكه اذانو بگن از خواب بيدار شديم و رفتيم طرف امامزاده . تو حياط جاي سوزن انداختن نبود. مثه حرم امام رضا كه همه دور درخت جمع شده بودن.ماهم يه جاي خوبي پيدا كرديم واسه ديدن.روي شاخه هاي درخت برف نشسته بود.باورتون نميشه نزديك اذان ديدم داره خون مياد.از روي سفيدي برف كاملا پيدا بود.همه دستمالشونو گرفته بودند زيرش تا شايد بچكه.جاي ديگه اي از درخت هم مي اومد.حتي درختاي حفاظت شده ديگه هم همينطور.اگه بدونيد اونروز چقد مريض شفا پيدا كرد باورتون نميشه.تو عمرم اينطوري نديده بودم.از ترس تب و لرز گرفته بودم.يكباره صداي تكبير و صلوات مي اومد كه يكي خوب شده.تمام شفا يافته هارو از طريق كاروان اسم نوشتند فرستادند مشهد.من به اين امامزاده اعتقاد دارم چون خيلي حكمت ازش شنيدم. بعدها از متولي اونجا درباره خوني كه ميريخت پرسيدم ميگفت:يكي از معروفترين پزشكا (الان اسمش يادم نيس )دختر و پسرش هر دو پزشكند و امريكا زندگي ميكنند اومدن نمونه خون رو با خودشون بردن برا ازمايش.جواب اون ازمايش هم نميدونم خون انسان بود يا نه.ميگفت يه روايتي هست كه روز عاشورا كبوتري كه پرواز ميكرده روي خون امام حسين نشسته و پرواز كرده و روي اين درخت نشسته. از اون موقع هر سال اين درخت گريه ميكنه.
من در دستگاه امام حسین (ع) هر چی بشنوم رد نمیکنم چون خودم هم شاهد بعضی ازین معجزات بودم الان هم که الهام خانوم این موضوع رو خودش از نزدیک دیده و تایید میکنه پس فقط میتونم بگم : این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست این چه شمعیست که جان ها همه پروانه اوست
ببین ! من اگه خودمم با این چشام ببینم نمی تونم قبول کنم کلکی توی کار نیست
مرسی مژده جان از این مطلب جالبت. یه جای نزدیکتر هم هست که من خودم دیدم : امازاده عین علی و زین علی در حوالی پونک. اونجا چند درخت هست که در روز عاشورا خون میگریستند و من خودم دیدم. همه چیز با منطق تجربی علم گرای امروزی قابل توجیه نیست...... یه رازی در مورد شخص سیدالشهدا(ع) و روز کربلا وجود داره که با خلقت عالم گره خورده.....
زمان جنگ ، طرفاي ما ، ضد انقلاب ، كنار جاده سر يه سرباز كه سيد بوده رو بريده بودن ، بعد يه مدت جاده رو داشتن آسفالت ميكردن كه شبش مهندس راه تو خواب مي بينه كه يكي ميگه فلان جا رو آسفالت نكنيد .... صبح مهندس ميره همون جا كه تو خواب بهش آدرس داده بود ، مي بينه آسفالت شده ، به كارگرا ميگه اونجا رو بكنن ، و بعد از كندن ميبينن كه خون سيد تازست با اينكه چند روز گذشته بود ، من خودم بعدا رفتم ديدم انگار خون تازست ولي دست كه ميزني به دست نمي چسبه ، بعدا يه تابلو هم كنارش زدن كه افتاب از خون شهيدان شرمندست . پس اين درخت هم مي تونه درست باشه . نمایش یا پنهان متنهر وقت براي روزاي عاشورا نذري كردم ، برآورد شده ، امسال هم همين طور ..
ای عرشیان خاکِ عزا بر سر بریزید ای ساکنان آسمان ها پر بریزید ای کاش اهلت را فرو می بردی ای خاک خون گریه می کردی و خون می خوردی ای خاک روز بزرگ محشر کبراست فردا یا روز عالم سوز تاسوعاست فردا؟ جنگ میان حق و باطل گشته آغاز قومی به چاه نیستی ، قومی به پرواز این جنگ تا صبح قیامت پایدار است بر خلق عالم حق و باطل آشکار است این نکته در فریاد خون هر شهیدی است ای اهل عالم کی حسینی، کی یزیدی است؟ گردون بدان وسعت ز گردش مانده فردا خورشید خون از چشم خود افشانده فردا
mojde
درخت چنار خونبار روستاي زرآباد الموت همچنان پذيراي گردشگران خارجي و عزاداران حضرت سيدالشهدا (ع) در روز عاشوراست.
به گزارش598 به نقل از ايسنا درخت چنار كهنسالي در حياط امامزاده علياصغر در روستاي زرآباد الموت در استان قزوين وجود دارد كه به درخت چنار خونبار مشهور است. خونبار بودن اين درخت، قدمت ديرينهاي دارد و حتا در زمان شاهسلطان حسين صفوي نيز روايتهايي از آن مطرح شده است.
در اينباره، اسدالله بيرانوند ـ مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان قزوين ـ در گفتوگو با خبرنگار ايسنا بيان كرد: در نزديكي سحرگاه روز عاشورا، صمغي قرمز رنگ شبيه خون از اين درخت خارج ميشود كه آزمايشهايي هم روي آن انجام شده است. البته هيچكدام از آزمايشها با وجود مشاهدهي تركيبات مشابه خون در اين صمغ، اين مسأله را تأييد نكردهاند كه اين مايع، به خون انسان مربوط ميشود.
او با اشاره به قدمت بيش از 600 سال دو درخت چناري كه درهم تنيده شدهاند، افزود: هر سال در روزهاي عزاداري ماه محرم، بيش از 10هزار نفر در اين محل حضور مييابند و امكانات لازم و مهمانسرا نيز براي آنها فراهم ميشود.
همچنين فاطمه آسيابانها ـ مدير روابط عمومي اين ادارهي كل ـ كه دو سال شاهد اين ماجرا بوده است، با اشاره به اينكه مردم معتقدند، اتفاقهايي در روز عاشورا براي اين درخت رخ ميدهد، گفت: پس از پايان مراسم عزاداري و سينهزني در روز تاسوعا، جمعيت حاضر در امامزاده، سحرگاه روز عاشورا دور درخت جمع ميشوند و به خواندن مرثيه و عزاداري ميپردازند. در اين زمان، صمغ قرمز رنگي از برخي شاخههاي اين درخت چنار به آرامي شروع به تراوش ميكند. اين اتفاق تا ظهر روز عاشورا ادامه دارد و پس از آن، اين شاخهها خشك ميشوند.
او بيان كرد: نكتهي جالب اين است كه اين مايع فقط روز عاشورا از درخت خارج ميشود، يعني با توجه به متفاوت بودن سالهاي هجري شمسي و هجري قمري، اين اتفاق درست در روز دهم ماه محرم رخ ميدهد.
وي افزود: وجود اين درخت كه به يكي از جاذبههاي گردشگري و مذهبي استان قزوين تبديل شده است، هر سال در ماه محرم گردشگران زيادي را از كشورهاي مسلمان مانند عراق و سوريه و حتي برخي از كشورهاي اروپايي به اين محل ميكشاند.
carlos
سالهای بعد که عاشورا 10 روز میاد عقب چی ؟؟؟
ماهی
دلشاد
ولا چی بگم
mojde
سالهای بعد که عاشورا 10 روز میاد عقب چی ؟؟؟
نكتهي جالب اين است كه اين مايع فقط روز عاشورا از درخت خارج ميشود، يعني با توجه به متفاوت بودن سالهاي هجري شمسي و هجري قمري، اين اتفاق درست در روز دهم ماه محرم رخ ميدهد.
Life Dream
الهام
چند سال پيش با خانواده رفتيم روستاي زرآباد.(روستاي درختان گريان) .قبل از عاشورا بود.يه حياط بزرگ كه امامزاده اي داخلش هست و چند درخت كه دور 2 يا 3 تا از اون درختا محافظت شده بود. درختاي عجيبي اند.تمام شاخه هاي درختا مثه بدن انسان كه رگ داره و از روي پوست ميتوني رنگ ابي رگ رو ببيني،همونطوري اند.تمام شاخه هاش رگ داشتند.با متولي اونجا كه هم صحبت شديم ميگفت:من ساليان درازيه كه اينجا خدمت ميكنم(يه پيرزن خميده بود).ميگفت:روز عاشورا كه ميشه اين درختا از تمام علمها عكس ميگيرند و هر سال اين رگه ها زياد تر ميشه.امامزاده علي اصغري كه تو اين روستاست خيلي شرافت داره.بعد اين ماجرا خيلي دنبال اين موضوع رفتم و تحقيق كردم حتي به سازمانهاي مختلفي هم مراجعه كردم و از اهالي هم پرسيدم.درختاي اين امامزاده روي برگاشون به خط كوفي اسمائ خدا -محمد(ص)-علي (ع)-فاطمه و......نوشته ميشه.
هيچ وقت برگهاي اين درختا روي زمين نميمونه.قبل از اينكه كسي روشون پا بذاره.يا خوراك دام بشه گودال بزرگي مي كنند و تمام برگهارو داخلش ميريزن.اگه شما هم مثه من اين اسمائ رو كه بر روي برگ ظاهر ميشدند ميديدي مو به تنتون سيخ ميشد.
چند سال پيش تو يه زمستون سرد كه ماه محرم بود و برف زيادي هم اومده بود.براي ديدن اين حادثه با خانواده رفتم به اين روستا.شايد باور نكنيد غلغله بود .تو اين جاي به اين كوچيكي همه همديگرو گم ميكردند.چقد مريضاي لاعلاج از اون سر ايران اومده بودند تا شفا بگيرند.هيچ جايي نميتونستي پيدا كني.تمام مساجد مدرسه ها پر بود.ما هم كه اولين بار بود .يه اقايي مارو ديد گفت زائرين؟ گفتيم بله گفت:مادرم رفته قزوين اما بهم سفارش كرده كه اگه زائري اومد و جا نداشت خونه رو در اختيارشون قرار بده.ما هم كه فقط جاي خواب نداشتيم .طرف اينقد اصرار كرد و از طرفي اينقد هوا سرد بود كه رفتيم.قبلا شنيده بودم كه اين اتفاق نزديك اذان صبح ميفته.قبل از اينكه اذانو بگن از خواب بيدار شديم و رفتيم طرف امامزاده . تو حياط جاي سوزن انداختن نبود. مثه حرم امام رضا كه همه دور درخت جمع شده بودن.ماهم يه جاي خوبي پيدا كرديم واسه ديدن.روي شاخه هاي درخت برف نشسته بود.باورتون نميشه نزديك اذان ديدم داره خون مياد.از روي سفيدي برف كاملا پيدا بود.همه دستمالشونو گرفته بودند زيرش تا شايد بچكه.جاي ديگه اي از درخت هم مي اومد.حتي درختاي حفاظت شده ديگه هم همينطور.اگه بدونيد اونروز چقد مريض شفا پيدا كرد باورتون نميشه.تو عمرم اينطوري نديده بودم.از ترس تب و لرز گرفته بودم.يكباره صداي تكبير و صلوات مي اومد كه يكي خوب شده.تمام شفا يافته هارو از طريق كاروان اسم نوشتند فرستادند مشهد.من به اين امامزاده اعتقاد دارم چون خيلي حكمت ازش شنيدم.
بعدها از متولي اونجا درباره خوني كه ميريخت پرسيدم ميگفت:يكي از معروفترين پزشكا (الان اسمش يادم نيس )دختر و پسرش هر دو پزشكند و امريكا زندگي ميكنند اومدن نمونه خون رو با خودشون بردن برا ازمايش.جواب اون ازمايش هم نميدونم خون انسان بود يا نه.ميگفت يه روايتي هست كه روز عاشورا كبوتري كه پرواز ميكرده روي خون امام حسين نشسته و پرواز كرده و روي اين درخت نشسته. از اون موقع هر سال اين درخت گريه ميكنه.
ژنرال
نازدونه
هاچو هاچو
ali41
مرسی مژده جان از این مطلب جالبت.
یه جای نزدیکتر هم هست که من خودم دیدم :
امازاده عین علی و زین علی در حوالی پونک. اونجا چند درخت هست که در روز عاشورا خون میگریستند و من خودم دیدم.
همه چیز با منطق تجربی علم گرای امروزی قابل توجیه نیست...... یه رازی در مورد شخص سیدالشهدا(ع) و روز کربلا وجود داره که با خلقت عالم گره خورده.....
gilas
maryamlondon1
باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتماست
باز این چه رستخیز عظیم است کز زمین
بی نفخ صور خاسته تا عرش اعظماست
این صبح تیره باز دمید از کجا کزو
کار جهان و خلق جهان جمله درهماست
گویا طلوع میکند از مغرب آفتاب
کاشوب در تمامی ذرات عالم است
گرخوانمش قیامت دنیا بعید نیست
این رستخیز عام که نامش محرم است
در بارگاه قدس که جای ملال نیست
سرهای قدسیان همه بر زانویغم است
جن و ملک بر آدمیان نوحه می کنند
گویا عزای اشرف اولاد آدماست
خورشید آسمان و زمین، نور مشرقین
پرورده ی کنار رسول خدا، حسین
Kishe Mehr
الهام,
mojde,
mojde
Holtek
نمایش یا پنهان متن
هر وقت براي روزاي عاشورا نذري كردم ، برآورد شده ، امسال هم همين طور ..الهام
خواهش ميكنم قابلي نداشت.
پيشنهاد ميكنم به هركسي كه ميتونه حتما به اين مكان بره.
ابوفاضل
ای ساکنان آسمان ها پر بریزید
ای کاش اهلت را فرو می بردی ای خاک
خون گریه می کردی و خون می خوردی ای خاک
روز بزرگ محشر کبراست فردا
یا روز عالم سوز تاسوعاست فردا؟
جنگ میان حق و باطل گشته آغاز
قومی به چاه نیستی ، قومی به پرواز
این جنگ تا صبح قیامت پایدار است
بر خلق عالم حق و باطل آشکار است
این نکته در فریاد خون هر شهیدی است
ای اهل عالم کی حسینی، کی یزیدی است؟