₪ انجمن بوف بوفی ₪ » دانستنیها » لعل تقدیم به داداشم بهروز
آبان
9
ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شده‌اند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفته‌اند.
ثبت‌نام و ارسال نوشته در این وب‌سایت امکان‌پذیر نیست. چنانچه نوشته‌ای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، می‌توانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.

₪ انجمن بوف بوفی ₪ » دانستنیها » لعل تقدیم به داداشم بهروز

یک نت روی دیوار انجمن pAshMak
1 هفته پیش

آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com

1 2

لعل تقدیم به داداشم بهروز

1326 بازدید، 26 پست، نویسنده: ماهی

• ماهی

سلام دوستان 266
    در آستانه ی دی ماه و تولد دلشاد عزیز ، هستیم. از اونجا که سنگ متولدین دیماه به روایتی لعل هستش ، مطالبی در مورد سنگ لعل و همینطور مشاهیر متولد دیماه جمع آوری کردم که تقدیم می کنم به داداش خوب و مهربونم بهروز..:5:
    امیدوارم شما هم خوشتون بیاد.. :5:

لَعل (نارسنگ، حجر سیلان) یکی از سنگ‌های قیمتی است. لعل‌ها از دوره برنز به عنوان سنگ قیمتی و ساینده کاربرد داشته‌اند.

تصویر در دسترس نیست

لعل واژه‌ای فارسی است و اصل آن لال بوده است. آن را در قدیم، لال، بدخشانی، بدخشی و ملخش نیز می‌نامیدند.[۳]

نمایش یا پنهان متندر لغتنامهٔ دهخدا به نقل از منابع قدیمی می‌نویسد[۴]: سنگی ظریف با سرخی درخشنده و از یاقوت سست‌تر است. رنگارنگ است سرخ و زرد و بیشتر سبز و بنفش و بهترینش سرخ بدخشانی است. در روزگار پیشین لعل نبوده است و بدین سبب در کتب ذکرش کمتر آمده‌است و پس از آن در کوه بدخشان پیدا شد. در سر راه آذربایجان نیز معدن است اما لعل آن نارسیده است و تیره رنگ و با کبودی زند، از این‌رو قیمتی ندارد.
    گارنت‌در رنگ‌های‌ مختلف‌ وجود دارد و متداول ‌ترین‌ رنگ‌ آن‌ قرمز تیره‌ است. نام‌ دیگر گارنت‌ لعل‌ است. البته‌ در حرفه‌ جواهرسازی‌ به‌ سنگ‌ اسپینل‌ هم‌ چون‌ رنگ‌ قرمز دارد، گاهی‌ لعل‌ گفته‌ می‌شود.

گارنت‌ كلمه ‌ای‌ لاتین‌ و به‌ معنای‌ دانه‌های‌ مُدوّر است. گارنت‌ شفاف‌ در جواهرسازی‌ مورد استفاده‌ قرار می‌ گیرد و چند نوع‌ معروف‌ و قابل‌ استفاده‌ آن‌ در جواهرسازی عبارت اند از:

الف) پیروپ‌؛ (pyrope)با رنگ‌ قرمز و كمی‌ متمایل‌ به‌ قهوه‌ای‌ كه‌ معادن‌ آن‌ بیشتر در آفریقای‌ جنوبی، سریلانكا، برزیل، استرالیا، چك‌واسلواكی‌ و تانزانیاست. این‌ سنگ‌ در سده‌های‌ قبل‌ بسیار مورد توجه‌ جواهرسازان‌ اروپا بود. علت‌ این‌ توجه‌ نیز رنگ‌ آتشین‌ آن‌ بوده‌ است.

تصویر در دسترس نیست

ب) آلماندین‌؛(almandine)این‌ گارنت‌ بیشتر به‌ رنگ‌ قرمز متمایل‌ به‌ بنفش‌ است‌ و گاهی‌ قرمز آن‌ با یاقوت‌ قرمز و اسپینل‌ اشتباه‌ می‌ شود. این‌ گوهر بیشتر در كشورهای‌ هندوستان، برزیل‌ و افغانستان‌ تولید می‌ شود.

تصویر در دسترس نیست

ج) گروسولار؛ (grossular)رنگ‌ تیره‌ متمایل‌ به‌ سبز و قهوه‌ای‌ روشن‌ دارد و در كشورهای‌ كانادا، افریقای‌ جنوبی، روسیه، پاكستان‌ و سریلانكا استخراج‌ می‌شود.

تصویر در دسترس نیست

د) انواع‌ دیگر گارنت‌ عبارت اند از : اسپسارتیت‌(spessartite)، هسونیت‌(hessonite)و آندرادیت‌(andradite) .

رنگ‌های‌ گارنت‌ جلوه‌ و زیبایی‌ خاصی‌ دارند. این‌ گوهر به‌ دلیل‌ تنوع‌ رنگ‌ و وجود معادن‌ پراكنده‌ در تمام‌ دنیا به‌ خصوص‌ در كشورهای‌ پرجمعیت‌ (از جمله‌ هندوستان، پاكستان‌ و برزیل) و انواع‌ خاصی‌ از آن‌ در كشورهای‌ اروپایی‌ در ساخت‌ جواهرات‌ بومی‌ جایگاه‌ خاصی‌ دارد و به‌ دلیل‌ ارزانی‌ برای‌ تمام‌ طبقات‌ مردم‌ قابل‌ استفاده‌ است. ناگفته‌ نماند در بسیاری‌ از همین‌ كشورها در مورد این‌ گوهر اعتقادات‌ و باورهای‌ خاصی‌ وجود دارد. گفتنی‌ است‌ این‌ گونه‌ اعتقادات‌ در مورد سنگ‌ها، به‌ طور كلی‌ جنبه‌ نمادین‌ دارد. امروزه‌ با پیشرفت‌ علم‌ و كشف‌ خواص‌ فیزیكی‌ این‌ عناصر، در مورد هر سنگ‌ مواردی‌ مشخص‌ شده‌ كه‌ در شماره‌های‌ قبل‌ به‌ نمونه هایی‌ اشاره‌ كرده‌ایم.

3 تصویر این بخش در دسترس نیست

دیگر سنگ‌ متولدین‌ دی ‌ماه‌ كوارتز صورتی‌ ( (rose quartzاست. این‌ سنگ‌ زیبا در برزیل‌ استخراج‌ می ‌شود و قیمت‌ زیادی‌ ندارد. از آن‌ مهره‌های‌ ریز و درشت‌ تراش‌ می ‌دهند كه‌ معمولاً به‌ صورت‌ گردن ‌آویز استفاده‌ می ‌شود. بعضی‌ از انواع‌ كوارتز را هم‌ در آزمایشگاه‌ها به‌ صورت‌ مصنوعی‌ تولید می ‌كنند كه‌ برای‌ مصارف‌ زینتی‌ و صنعتی‌ مورد استفاده‌ قرار می‌ گیرد. در گروه‌ كوارتز، سنگ‌های‌ دیگری‌ وجود دارد كه‌ هر كدام‌ رنگ‌ و تراش‌ خاصی‌ دارند.

تصویر در دسترس نیست

و اما مشاهير متولد دي ماه:
    1فردوسی (بزرگترین حماسه سرای تاریخ)
    ایرج جنتی عطایی (شاعر)
    فروغ فرخزاد (شاعر)
    محمد رضا فروتن (بازیگر)
    بهرام بیضایی (کارگردان)
    ژاندارک (زن انقلابی فرانسوی)
    رودیارد کیپلینگ (نویسنده انگلیسی)
    لویی پاستور (شیمیدان فرانسوی)
    ادگار آلن پور (نویسنده آمریکایی)
    کارل سند برگ (شاعر آمریکایی)
    آلبرت شوایتزر (پزشک و فیلسوف فرانسوی)
    یوهان کپلر (ستاره شناس آلمانی)
    بنجامین فرانکلین (نویسنده و سیاستمدار آمریکایی)
    مائوتسه تونگ (رهبر انقلابی چین)
    هنری ظمیلر (نویسنده آمریکایی)
    ایزاک نیوتن (دانشمند انگلیسی)
    ریچارد نیکسون (رئیس جمهور سابق آمریکا)
    مارتین لوترکینگ (رهبرسیاهان آمریکا)
    اواگاردنر (هنرپیشه آمریکایی)
    همفری بوگارت (هنرپیشه آمریکایی)
    جبران خلیل جبران (اندیشمند و شاعر لبنانی)

و

بهروز ملقب به دلشاد
    852

تولدت پیشا پیش مبارک ..ایشالله صد وبیست سال زنده باشی با دلی شاد و پر از موفقیت 265 265 265 265 265 265

• ژنرال

:35:تولد بهروز جان مبارک باشه :35:
    296 296 296 296 296 296 296 296 296 296

دست و پنجه ت درد نکنه ماهی گلی :46:

• دلشاد

نقل قول: ماهی
    لعل تقدیم به داداشم بهروز

منو این همه خوشبختی محاله :82:
    فقط قربون دستت آبجی از این لعل ، لال ، گارنت ، پیروپ‌ ، آلماندین‌ ، گروسولار ، اسپسارتیت‌ ، هسونیت‌ ، آندرادیت‌ ، كوارتز صورتی‌ از هر کدوم یه مشت اصلشو بیاری کافیه :4:
    واقعا خیلی خوشحالم کردم ازت یه دنیا ممنونم :6: :11:
    نقل قول: ژنرال
    تولد بهروز جان مبارک باشه

ممنونم داداش محسن انشالله تولد خودت :75:

• نخبه

تولدت مبارک بهروز جان 296 296 296 265 265

خاله ماهی منم لعل میخام فندق هم از اون یکیا که اسمشو گفتی میخاد:4:

• ali41

بهروز جان منم پیشاپیش تبریک عرض میکنم :46:

• mojde

تولدت پيشاپيش مبارك انشالله زندگيت هميشه پر بار باشه و گونه هات مثل لعل سرخ.ماهي گلي لعل نشون دستت درد نكنه

• ماهی

نقل قول: ژنرال
    دست و پنجه ت درد نکنه ماهی گلی :46:

مگه من پیشو ام؟ بگو دست و باله ت درد نکنه :10:
    نمایش یا پنهان متنخواهش می کنم محسن جان :46:

نقل قول: دلشاد
    فقط قربون دستت آبجی از این لعل ، لال ، گارنت ، پیروپ‌ ، آلماندین‌ ، گروسولار ، اسپسارتیت‌ ، هسونیت‌ ، آندرادیت‌ ، كوارتز صورتی‌ از هر کدوم یه مشت اصلشو بیاری کافیه :4:

این تاپیکو زدم برا اینکه بچه ها بخوان بهت کادوی تولد بدن بدونن چیکار کنن :74:

نقل قول: نخبه
    خاله ماهی منم لعل میخام فندق هم از اون یکیا که اسمشو گفتی میخاد:4:

شیرین عسلم برای قبیله تو باید اول یه معدنشو پیدا کنم..حالا ماشالله فندق تو که یکی دوتا نیست :83:

• gilas

مروزه‌ با پیشرفت‌ علم‌ و كشف‌ خواص‌ فیزیكی‌ این‌ عناصر، در مورد هر سنگ‌ مواردی‌ مشخص‌ شده‌ كه‌ در شماره‌های‌ قبل‌ به‌ نمونه هایی‌ اشاره‌ كرده‌ایم.

در کدوم شماره اشاره کردی :4:

کلا سنگ زینی دوست دارم :10:

دلشاد,
    پیشکی تولدت مبارک 826

• بهونه

پیش پیش مبارکش باشه :78:

• mz56mz

ممنون عمو جان
    چه سنگهاى زيباى :82: اطلاعات هم كامل و خوب بود :39:
    تولدت مبارك داداش بهروز عزيز الهى هميشه خندون و موفق باشى :8:

• ژنرال

نقل قول: gilas
    مروزه‌ با پیشرفت‌ علم‌ و كشف‌ خواص‌ فیزیكی‌ این‌ عناصر، در مورد هر سنگ‌ مواردی‌ مشخص‌ شده‌ كه‌ در شماره‌های‌ قبل‌ به‌ نمونه هایی‌ اشاره‌ كرده‌ایم.

ماهی جان یادشون رفته متنو ویرایش کنن :4:

مگه من پیشو ام؟ بگو دست و باله ت درد نکنه :10:

اخه من به پولک حساسیت دارم :4:

دست و باله ت درد نکنه 826

• sib

ممنون عزیزم خیلی جالب بود :72:

• baron jon

مرسي ماهي جان :90:
    آقا بهروز تولدتون پيشاپيش مبارك با بهترين آرزوها :46::46:

• ماهی

بابا غلط گیر! :4:
    بابا باهوش !:4:
    بابا خرگوش!:4:
    نمایش یا پنهان متن :23:

بهونه,
    :46:
    نقل قول: mz56mz
    چه سنگهاى زيباى

عمو جونم ترکیب طلا با سنگ های مختلف خوشگل میشه... :5:
    نقل قول: sib

نقل قول: baron jon

• arash52

بهروز جان تولدت به طرز فجیعی مبارک باشه :46:

ماهی گلی ممنون ؛ شما چرا با این حالتون :4:

• maryamlondon1

تولدت مبارک بهروز عزیز ا نشالله به ارزوهات برسی :6: :46: مرسی ماهی قرمزه :8: :11:

• mati

وای داداشی جونم تولدت جلو جلو مبارک :93:

• دلشاد

نقل قول: نخبه
    تولدت مبارک بهروز جان

نقل قول: ali41
    بهروز جان منم پیشاپیش تبریک عرض میکنم

نقل قول: mojde
    تولدت پيشاپيش مبارك انشالله زندگيت هميشه پر بار باشه و گونه هات مثل لعل سرخ.ماهي گلي لعل نشون دستت درد نكنه

پیشکی تولدت مبارک

نقل قول: بهونه
    پیش پیش مبارکش باشه

نقل قول: mz56mz
    تولدت مبارك داداش بهروز عزيز الهى هميشه خندون و موفق باشى

نقل قول: baron jon
    آقا بهروز تولدتون پيشاپيش مبارك با بهترين آرزوها

نقل قول: arash52
    بهروز جان تولدت به طرز فجیعی مبارک باشه

نقل قول: maryamlondon1
    تولدت مبارک بهروز عزیز ا نشالله به ارزوهات برسی مرسی ماهی قرمزه