₪ انجمن بوف بوفی ₪ » دنیای حیوانات » حس برتر

بدون عکس

حس برتر

565 بازدید، 17 پست، نویسنده: ماهی

• ماهی

شاید این جمله را بارها شنیده باشیم "انسان اشرف مخلوقات است" ..
    اما این صفت فقط به لحاظ تفاوت درک و شعور انسان در تصمیم گیری در جهت خلاف غرائض و پیش فرض هایی است که در وجود انسان بارگذاری شده نسبت به سایر حیوانات به انسان اختصاص یافته و این در حالی است که حواس انسان توانایی رقابت با تیزترین قابلیت های حسی حیوانات را ندارد..
    حیوانات در تاریکی می بینند، بوی طعمه خود را از مایل ها دورتر حس می کنند و امواج الکتریکی را از ماهیچه های فشرده طعمه های مخفی شده دریافت می کنند.
    10 حسی که انسان ها از داشتن آن بی بهره اند، در وجود این حیوانات قرار داده شده است:

۱- خفاش (Bat)

تصویر در دسترس نیست

خفاشها با تولید امواج مافوق صوت و با توجه به شکل موج بازگشتی پس از برخورد با موانع، از برخورد با موانع پرهیز کرده و حشرات را شکار می کنند. این دستگاه طبیعی و پیشرفته صوتی Eholocation نام داشته که دلفینها نیز سیستمی مشابه با آن را دارا می باشند.

۲- کوسه (Shark)

تصویر در دسترس نیست

هیچ وقت با یک کوسه Hide-and-seek (قایم باشک) بازی نکنید چونکه خواهید باخت. کوسه ها دارای سلولهای مخصوصی در سر هستند که نسبت به میدان مغناطیسی تولید شده توسط دیگر موجودات حساس می باشد. این حس به قدری در انواع خاصی از کوسه ها قویست به طوری که امواج تولید شده توسط یک ماهی کوچک را در زیر کف دریا شناسایی می کند.

۳- مار بوآ (BOA)

تصویر در دسترس نیست

اندامها حساس به دمای مار بوآ که بین چشم ها و سوراخ بینی وی واقع شده، او را قادر می سازد که طعمه خود را از طریق حس کردن دمای بدن وی شناسایی کند. این اندام که در دو طرف سر مار بوآ قرار دارد با تشکیل یک شکل ۳ بعدی از طعمه، او را قادر می سازد که جهت و شدت حمله خود را حتی در تاریکی مطلق بدون کوچکترین نقصی انجام دهد.

۴- مرغ مگس خوار (Hummingbird)

تصویر در دسترس نیست

چشمان برخی حشرات و پرندگان مانند مرغ مگس خوار، قادر به دیدن امواجی از نور هستند که خارج از محدوده دید انسان بوده و چشم انسان قادر به دیدن آن نمی باشد. پرندگانی که به نظر ما بی رنگ یا تک رنگ می آیند، دارای آنچنان رنگهای متفاوتی هستند که حتی ما نمی توانیم آنها را نام گذاری کنیم. این توانایی در تلسکوپ هابل به کار گرفته شده که پس از رنگ آمیزی توسط متخصصان، ما میتوانیم از دیدن آنها لذت ببریم.

۵- گربه سانان

تصویر در دسترس نیست

گربه سانان دارای غشایی در پشت چشمشان هستند که مانند آینه عمل کرده و آنها را قادر می سازد که حتی در تاریکی مطلق حرکت کرده و طعمه خود را شکار کنند. این غشا که tapetum lucidum نام دارد نور را پس از عبور از شبکیه دوباره منعکس می کند که چشم را قادر به جذب هر چه بیشتر فتونهای نور می کند.

۶- مار (Snake)

تصویر در دسترس نیست

مارها با استفاده از زبان دو شاخه خود محیط اطراف را آنالیز می کنند. مار بوسیله زبان خود ذرات ریز معلق در هوا را جذب می کند. سپس مار زبان خود را در محوطه بالای دهان خود قرار می دهد که به آن Jacobson's organs گفته می شود. در آنجا بوی ذرات آورده شده توسط زبان شناسایی شده و به سیگنالهای الکتریکی تبدیل شده و به مغز فرستاده می شود.

۷- پروانه (Butterfly)

تصویر در دسترس نیست

پروانه می تواند سیگنالهای عاشقانه را که pheromones نامیده می شوند و توسط جنس مخالف فرستاده شده را از فاصله ۱۵ کیلومتری شناسایی کنند. :65: برخی تحقیقات نشان داده که انسان نیز می تواند این سیگنالها را شناسایی کند ولی از فاصله بسیار نزدیک.

۸- موش (Mouse)

تصویر در دسترس نیست

بسیاری از موشها دارای بینایی بسیار ضعیفی هستند. موشها از موهای اطراف بینی خود که vibrissae نامیده ی شود دقیقا به همان شیوه که افراد نابینا از عصا استفاده می کنند، برای دیدن اشیا استفاده می کند. با مالیدن این موها به اشیا مختلف، موش یک تصویر سه بعدی از فضای اطراف خود ایجاد می کند.

۹- Drum Fish

برخی از ماهیها مانند Drum Fish از اندامی مخصوص برای شنیدن استفاده می کنند. این ماهیها نوسانات دریا را بوسیله یک حسگر بسیار قوی دریافت کرده و سپس بوسیله سلولهای ویژه ای آنالیز کرده و به امواج صوتی تبدیل کرده و به مغز می فرستد.

۱۰- پرندگان مهاجر (Birds of Passage)

تصویر در دسترس نیست

بسیاری از پرندگان مخصوصا پرندگان مهاجر از میدان مغناطیسی زمین برای پیدا کرده راه خود در مسافرتهای طولانی استفاده می کنند. دانشمندان هنوز اطلاع دقیقی از چگونگی این مساله ندارند ولی تحقیقات جدید نشان داده که پرندگان امواج مغناطیسی زمین را به مدلی از رنگ و یا نور می بینند.

نمایش یا پنهان متنمنبع : دنیایی از همه چیز

• sib

مرسی ماهی گلی خیلی جالب بود.
    میدونین که انسان های اولیه هم خیلی بیشتر از این 5 تا حسی که ما الان داریم داشتن که از جمله اونا حس جهت یابی و حس یافتن امواج مغناطیس بوده ولی به مرور زمان چون کارایی زیادی نداشته از بین رفته.این حس ششم که گاهی میگیم داریم از ته مونده های همون حس هاییه که قبلا انسان داشته :5:

• gilas

خیلی عالی بود :78:
    فکر کن انسان این حس هارو هم داشت چه جونوری میشد اونوقت :17:

• دلشاد

مرسی ماهی قرمزی جالب بود
    خوشبختانه حس ششمم هنوز کار میکنه :75:

• دلشاد

مرسی ماهی قرمزی جالب بود

• ژنرال

واقعاً حیات وحش، شگفت انگیزه :65:

انسان به صورت بالقوه، اشرف مخلوقاته وگرنه ممکنه اون قدر سقوط کنه که از هر موجودی پست تر باشه.

• Kishe Mehr

خدا همه چیز رو یکجا جمع نمیکنه :65:

• حورا

عالی جالب بود :46:

• mz56mz

خيلى جالب بود عمو جان 241

• maryamlondon1

نقل قول: ماهی

اندامها حساس به دمای مار بوآ که بین چشم ها و سوراخ بینی وی واقع شده، او را قادر می سازد که طعمه خود را از طریق حس کردن دمای بدن وی شناسایی کند. این اندام که در دو طرف سر مار بوآ قرار دارد با تشکیل یک شکل ۳ بعدی از طعمه، او را قادر می سازد که جهت و شدت حمله خود را حتی در تاریکی مطلق بدون کوچکترین نقصی انجام دهد.

جالبه ماهی جون :11:

• مخلوط کن

یه زمانی‌ تلوزیون ایران وقتی‌ ما بچه بودیم بعد از ظهر جمعه‌ها یه برنامه داشت اسمش حس برتر بود من محو تماشاش میشودم ....کلی‌ اون موقع کتاب میگرفتیم ..هم من هم دوستام ساعتها غرق صحبت در مورد مگس و خفّاش و اینا بودیم ..یادش بخیر .. :44: خدا بیامرز بابام دید که من اینقد علاقه دارم کتاب دنیای پرندگان رو واسم خرید بود .. :65:

• ماهی

نقل قول: sib
    میدونین که انسان های اولیه هم خیلی بیشتر از این 5 تا حسی که ما الان داریم داشتن که از جمله اونا حس جهت یابی و حس یافتن امواج مغناطیس بوده ولی به مرور زمان چون کارایی زیادی نداشته از بین رفته.

چه جالب ..نه من نمی دونستم :65: یه جورایی نظریه تکاملی رو تایید می کنه. :72:
    نقل قول: sib
    .این حس ششم که گاهی میگیم داریم از ته مونده های همون حس هاییه که قبلا انسان داشته

بی خود نیست اینقدر عصر ماموتا رو دوس دارم. :4: از طرفی حس ششمم هم به روایتی خیلی خوب کار می کنه.. :4: این نشون میده که اثر اون دوران توی من بیشتر باقی مونده :83:
    نقل قول: gilas
    فکر کن انسان این حس هارو هم داشت چه جونوری میشد اونوقت :17:

نداره.ولی این حسها رو شناسایی و شبیه سازی می کنه..آخر جونوری خودشو ثابت می کنه :4:
    نقل قول: دلشاد

منم تقریبا حسس ششمم خوب کار می کنه :3:
    نقل قول: ژنرال
    نسان به صورت بالقوه، اشرف مخلوقاته وگرنه ممکنه اون قدر سقوط کنه که از هر موجودی پست تر باشه.

وای از این انسان :38:
    نقل قول: Kishe Mehr
    خدا همه چیز رو یکجا جمع نمیکنه :65:

چرا نمی کنه...یه نگاه به همشهریت بندازی می بینی که می کنه :10:
    نقل قول: حورا
    عالی جالب بود :46:

نقل قول: mz56mz
    خيلى جالب بود عمو جان 241

نقل قول: maryamlondon1
    جالبه ماهی جون :11:

فدای شما بشم :8: :46:
    نقل قول: Gormesabzi
    ه زمانی‌ تلوزیون ایران وقتی‌ ما بچه بودیم بعد از ظهر جمعه‌ها یه برنامه داشت اسمش حس برتر بود من محو تماشاش میشودم ....کلی‌ اون موقع کتاب میگرفتیم ..هم من هم دوستام ساعتها غرق صحبت در مورد مگس و خفّاش و اینا بودیم ..یادش بخیر .. :44: خدا بیامرز بابام دید که من اینقد علاقه دارم کتاب دنیای پرندگان رو واسم خرید بود .. :65:

منم هر زمانی توی تلوزیون برخورد کنم به راز بقا حتما میخ کوب میشم...یه عالمه هم کتاب های کودکانه در این زمینه دارم که قبلنا شبا برا پسرم می خوندم.اونم خیلی دوس داره :8: البته یه خاطره بد هم در این زمینه دارم.. :4:
    نمایش یا پنهان متنیه بار چند سال پیش شب زده بود به سرم.خوابم نمی برد.بلند شدم تلوزیون رو روشن کردم.زدم شبکه mbc2 برای فیلم...وای خاک به سرم .فیلم روح و جن و اینا بود ...ترسیدم شبکه رو عوض کردم ..یه شبکه دیگه زدم یادم نیم آد چی بود که حالمو بد کرد باز شبکه رو عوض کرم .زدم شبکه ایرانی داشت راز بقا پخش می کرد.یه بچه فیلو نشون داد که از گله جدا شده بود و مورد حمله ی گله ی شیر ها قرار گرفته بود..مادرش هر چی سعی کرد نتونست نجاتش بده..بچه وقتی خودش نا امید شد دراز به دراز خوابید..که شیرا بیان بخورنش :20: وای خاک به سرم زنده زنده گوشتشو می کندند و می خوردن :2: بعد اشک بچه فیلو نشون داد ...تا صبح دیگه فقط یه کمی از لاشش مونده بود..حالا تو این شرایط، ترسی که ناشی از فیلم قبلی بود تو دلم بود.این حس تلخ هم اضافه شده بود...خلاصه صبح مامانش اومد بالای سرش و دور جسدش می چرخید و بوش می کرد :20: دیگه حالم خیلی بد شد.پاشدم با عصبانیت تلوزیونو خاموش کردم و گفتم امشب تقدیره که من حالم بد باشه .. :83:

نمایش یا پنهان متنخدا رحمت کنه باباتو لیلی جونم :8:

• mojde

عالي بود ممنون :46:

• Ahora Quien

نقل قول: ماهی
    هیچ وقت با یک کوسه Hide-and-seek (قایم باشک) بازی نکنید چونکه خواهید باخت.

مگه دیوانه ام اخههههههههههههههه ... اونم با یک کوسهههههههههه .... هییی واییی مننن
    اگه قدرت داشتم نسل این کوسه ها رو از بین میبردم :40:

نقل قول: Gormesabzi
    خدا بیامرز بابام دید که من اینقد علاقه دارم کتاب دنیای پرندگان رو واسم خرید بود ..

خدا رحتمش کنه :46:

• The one

خیلی جالب بود گلی جون :8: تو خود آدمهام اونهایی هم که کورند یا یه حسی رو ندارن بقیه ی حواسشون انگار قویتر میشه یه جورایی انگار خدا براشون جبران می کنه :65:

• NILA

جالب بود مرسی :46:

• farzane

مرسیییییییییییییییی عزیزم 786 1153 جالب بود ماهی جوووووووووووون 1153
پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: