ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شدهاند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفتهاند.
ثبتنام و ارسال نوشته در این وبسایت امکانپذیر نیست. چنانچه نوشتهای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، میتوانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.
یک نت روی دیوار انجمن
pAshMak
1 هفته پیش
آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com
mojde
یكی از باورهاي خرافهاي كه در فرهنگ ما با تشخيصهاي پزشكي عجين شده است، اتفاقي به نام بختك در خواب است.
به گزارش جام جم، براساس تصورات خرافهاي، بختك موجودي غيرزميني است كه وقتي در حالت خواب و بيداري هستيم، بر سينه برخي از ما مينشيند و مانع از حركت و حتي تنفسمان ميشود. اما بايد گفت، آنچه در اين تصورات از آن به عنوان بختك نام برده ميشود، نوعي اختلال خواب و در واقع فلج خواب و ناشي از اختلالات هورمونهاي مرتبط با خواب است.
دكتر سيدهادي معتمدي، روانپزشك و عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي در گفتوگو با «جامجم» ميگويد: فلج خواب عارضهاي بيخطر و زودگذر است كه ميتواند جنبه ژنتيكي داشته باشد يا تحت تاثير خستگي بيش از حد، ناراحتيهاي ذهني يا افسردگي شكل بگيرد.
اختلالي كاملا بيخطر
دكتر معتمدي ميافزايد: براي بيدار شدن، چند هورمون در سيستم مغزي ما ترشح ميشود، برخي از اين هورمونها باعث بيدار شدن ذهني ما ميشود و برخي ديگر عضلات ما را فعال ميكند. حال اگر اين هورمونها به صورت همزمان كار خود را انجام ندهند، ممكن است ذهن ما از خواب بيدار شود، اما جسممان همچنان در خواب باقي بماند؛ البته چنين تاخيري تنها يكي دو دقيقه طول ميكشد.
اين روانپزشك تاكيد ميكند: چنين حالتي تنها چند دقيقه طول ميكشد، اما در اين زمان كوتاه شخص فكر ميكند فلج شده و قادر به هيچ نوع حركتي نيست، در نتيجه بسيار وحشت ميكند. در چنين شرايطي تنها لازم است كه شخص، تكان كوچكي به يكي از عضلاتش همچون پلك يا يكي از انگشتانش بدهد تا از اين وضعيت خارج شود.
از بختك نترسيد
روانپزشكان دريافتهاند كه طی خواب و در مرحلهای كه رویا در آن اتفاق ميافتد، مغز انتقال سیگنالهای عصبی به سوی عضلات اسكلتی بدن را مسدود و متوقف ميكند تا نتوانيم در عالم واقعيت آن روياها را عملي كنيم، مثلا وقتی خواب میبینيم كه در حال دویدن هستیم، از رختخواب بلند نشویم و شروع به دویدن نكنيم و هنگامی كه قصد داریم از خواب بیدار شویم، مغز دوباره كنترل عضلات را به دست بگیرد، اما گاهی اوقات قبل از اینكه مغز كنترل عضلات اسكلتی را به دست گیرد و عضلات از حالت فلج بودن خارج شوند، ما هشیاری خود را باز مییابیم كه نتیجه آن احساس هراسآور فلج بودن بدن يا دچار شدن به عارضهاي است كه مردم به طور خرافي از آن ميترسند، اما واقعيت آن است كه بختك اصلا ترسناك نيست.
دكتر معتمدي با تاكيد بر اين كه اگر اين نوع اختلال خواب در فردي تكرار شود، ميتواند از برخي داروها تحت نظر يك روانشناس استفاده كند، ميافزايد: همچنين در برخي افراد بروز چنين عارضهاي با تنگي نفس در خواب همراه است كه با مصرف دارو برطرف ميشود. آنچه مسلم است چيزي تحت عنوان بختك يا موجودي فرازميني كه بر سينه افراد مينشيند و آنها را دچار نوعي فلج عضلاني ميكند، وجود خارجي ندارد؛ اما اگر فردي در اين حالت، حين بيدار شدن از خواب دچار نوعي توهم شود، ممكن است تحت تاثير اين توهمات گذرا تصاوير ترسناكي را در ذهنش بسازد و از آنها صحبت كند، در چنين حالتي مراجعه به روانپزشك ضروري است.
وقتي دچار فلج خواب ميشويد
به گفته دكتر معتمدي، فلج خواب كه معمولا چند دقیقه طول میكشد، كاملا بیخطر است و به هيچ وجه بهمعنای بیماری حاد مغزی نيست. معمولا رخداد این حالت در افرادی كه تحت استرسهاي فكری يا شغلي زياد و افسردگی هستند، بیشتر میشود و در برخي افراد نيز جنبه ژنتيكي دارد.
اين روانپزشك ميافزايد: معمولا اطرافيان بروز اين حالات را در شخصي كه براي يكي دو دقيقه دچار فلج خواب شده است، متوجه نميشوند اما اگر در موارد نادري اين عارضه را تشخيص دادند، ميتوانند تكان كوچكي به شخصي كه دچار اين عارضه شده است، بدهند.
نگذاريد كه بختك سراغتان بيايد
برخي از روانپزشكان معتقدند كه امكان بروز فلجخواب به عنوان يك اختلال خواب بیخطر با رعایت اصول بهداشت خواب و خودداری از طاق باز خوابیدن كاهش مييابد، اما دكتر معتمدي شكل خوابيدن را در بروز اين اختلالات موثر نميداند، بلكه معتقد است، كاهش فشارهاي روحي، استرس، جلوگيري از تغییرات ناگهانی در سبك یا محیط زندگی و خستگيهاي جسمي و رواني میتواند از بروز و تكرار اين نوع اختلال خواب جلوگيري كند.
مخلوط کن
ماهی
تو احتمالا توی زندگی قبلیت شوفر تریلی بودی آرسامم کمکت بوده اون آهنگا رو هم تو مسیر با هم گوش م یکردید
نمایش یا پنهان متن
منم از این خوابا زیاد می بینم.ولی دقیقا به پر بودن یا خالی بودن معده م بستگی داره...
خواب گاو میبینم که دنبالم کرده..
اگر هم رویا ببینم خواب آب و شنا کردن می بینم طوری که یه عالمه ماهی دو رو برم شنا می کنن.گاهی وقتا بهشون دست می زنم یا اونا که شنا می کنن بهم برخورد می کنن.این خوابو خیلی دوس دارم
حورا
مخلوط کن
میبینی تو رو خدا خوابم هم جواتیه
ولی در عوض بعضی وقتا منم خوابهای خوب و با کلاس میبینم که حتا ملکه انگلیس هم تاحالا ندیده ..فقط نگو چی که اصلا روم نمیشه
نغمه
که مثلا یکی بیدارم کنه اما وقتی بیدارم میکنند کسی فریاد (عربده) منو نشنیده در حد یه ناله بوده
خنده میشه ولی تصورش ترسناکه همون به که در ذهن بخندم مرسی خیلی خوب بود مژده خانم
ماهی
باشه .درکت می کنم چیزی نمی گم
mojde
دلشاد
baron jon
ali41
من خواب جن میبینم تا جایی که یه روز بالاخره موفق شدن با من از خواب بیان بیرون
مژده جان مرسی
KuRoSh
اصلان
گفتی بختک مژده جون بزا اینو بگم
یک روز از 120 روزی که تو پادگان خواب رو بغل می کردم در روز خوب دیدم برخلاف روز های گذشته اونم چه خوابی خوب دیدم از خواب بیدار شدم تو همون اتاقی که توش خواب بودم و آروم آروم به سمت در می رفتم یکی هم در اتاق رو میزد داشتم می رفتم باز کنم ولی تا به در می رسیدم صحنه ریست می شد و دوباره تکرار می شد بالاخره به خودم اومدم ولی هم خواب می دیدم و هم می خواستم بلند بشم ولی نه بلند می شدم نه از خواب می پریدم هی از من اصرار هی از اون انکار تا این که یک لحظه خودم رو از بالا دیدم که خوابم
gilas
خسته نباشی جوون
حالا بارت چی بود از کجا اومده بود بارنامتو بده ببینم
Ahora Quien
یه بار دیگه یادم میاد تو ایران که بودیم 10 سالم بود .. من بین مامان و خواهرم میخوابیدم ... نمیدونم ساعت چند بود ... یهو چشامو که باز کردم یه سایه سیاه رو به روی صورتم بود ... از جلوی صورتم رفت عقب و داشت میخندید قدشم کوتاه بود رفت ولی تا موقع رفتنش داشت بهم میخندید
chenzo
یه بار دیگه یادم میاد تو ایران که بودیم 10 سالم بود .. من بین مامان و خواهرم میخوابیدم ... نمیدونم ساعت چند بود ... یهو چشامو که باز کردم یه سایه سیاه رو به روی صورتم بود ... از جلوی صورتم رفت عقب و داشت میخندید قدشم کوتاه بود رفت ولی تا موقع رفتنش داشت بهم میخندید
اهورا جان من اگه ی چند تا از خوابهای ترسناکمو برات بنویسم دیگه کلا قید خوابیدن و میزنی . با هیچ راهکاری هم خوب نمیشه. حداقل هفته ای 3-4 بار این اتفاق برام میافته .و باطپش قلب شدید بیدار میشم . تنها چیزی هم که فهمیدم اینه که با بیماریهای داخلی و استرس خیلی ارتباط داره
باداروهای آرامش بخش بهتر میشه اما بعد ی مدت اونا هم تاثیرشو از دست میده. البته کابوسهای من ی دلیل دیگه هم داره اونم کتابه. در واقع مشکل من از وقتی شد که ی مدت مث ... کتاب می خوندم به این نتیجه رسیدم که هر چی تخیلم کمتر تحریک بشه بهتره توهم سعی کن کمتر به مخیلت فشار بیاری
rozbeh
کسایی که خواب های پریشون هم میبینن به خاطر بر هم خوردن اخلاط بدن هست مثلا کسی که خواب آتش می بینه در اون زمان صفرای بدنش بالا هست کسی که خواب پرت شدن از صخره یا مواردی با صحنه سیاه و تاریک می بینه سودا در تنش زیاد شده و ...
مطمئن باشید با اصلاح تغذیه و شیوه های درست زندگی این موارد به سراغ آدم نمیاد اگر کسی بگه من غذای کاملا سالم میخورم ولی باز هم خواب افتادن و پرت شدن رو می بینم مربوط به حالات روحی هست که باعث افزایش سودا شده طب سنتی ایران برای تمام این موارد روش درمان داره!!!!
The one
من زیاد خواب نمی بینم.. ولی امان از روزایی که چیز شور خورده باشم و قبل از خواب دو گالن آب خورده باشم دیگه کاملا واضحه که زورم میاد هی پاشم برم دستشویی بعدش تا صبح خواب می بینم که .. آره همین نقطه سر خط..
ali41
از این خوابا منم دیدم تا کارم به جایی کشید که دیگه سرپا خواب میدیم
The one
نه ولی من امتحان کردم درسته تا صبح خوب نمیخوابم ولی برای تقویت عضله ورزش خوبیه
ali41
آخرین ورود: امروز, 07:39
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→