₪ انجمن بوف بوفی ₪ » گردشگری » &&& روستـای هجیـج در انتـظار محوشدن در زیـر آب &&&
₪ انجمن بوف بوفی ₪ » گردشگری » &&& روستـای هجیـج در انتـظار محوشدن در زیـر آب &&&

بدون عکس

&&& روستـای هجیـج در انتـظار محوشدن در زیـر آب &&&

505 بازدید، 12 پست، نویسنده: دلشاد

• دلشاد

روستـای هجیـج در انتـظار محوشدن در زیـر آب !

روستای تاریخی هجیج آخرین روستای استان کرمانشاه در شهر مرزی نوسود می باشد که دارای 180 خانوار است، سه سال است با احداث سد داریان در این منطقه قرار شده که تعدادی از خانه های این روستا زیر آب برود!

روستای تاریخی و گردشگرپذیر هجیج به دلیل ویژگیهای تاریخی، طبیعی و فرهنگی خاصی که دارد یکی از 14روستای هدف گردشگری استان کرمانشاه و از جمله پرجاذبه‌ترین نقاط استان کرمانشاه و از مناطق دیدنی اورامانات بشمار می آید که در 25 کیلومتری شهرستان پاوه قرار دارد. روستای هجیج یکی از روستاهای پلکانی است با کوه‌های سنگی، مناظرسرسبز، چشمه‌های خروشان و مسیر پرپیچ و خم که چشم هر بیننده‌ای را به خود معطوف می‌کند بطوریکه علاوه بر گردشگران، همواره هنرمندان خوش ذوق را به سمت خود می‌کشاند.

اما این روزها خبرهای خوشی از این روستای دیدنی استان به گوش نمی رسد. شاید در نظر اول این شبهه ایجاد شود که شادکامان دیروز حاشیه نشین سیروان در هجیج تنها به دنبال جبران خسارت از دست دادن خانه های خود هستند، اما اینگونه نیست، سد داریان قصد آن دارد تا آنها را از هویت تاریخیشان و علاقه های فولادین به سرزمین مادریشان جدا کند، آری سیروان زمانی بزرگترین نعمت برای روستانشینان هجیج بود و هم اکنون در هیبت هیولایی ویرانگر تصویرگر بدترین کابوسهای شبانه شان است. این موضوع موجب مهاجرت اجباری تعدادی از روستاییان به شهر شده و در حال حاضر یکی از اصلی ترین دل نگرانی های مردم این روستا این است که این روستا به زیر آب می رود؟!

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

• gilas

اونوقت میگن چرا مردم از روستا کوچ میکنن میان شهر :101:

• farzane

:99: چرا آخه وااااااااااااای چه وحشتناکه 372 چطوری پس جرات دارن اینجا زندگی میکنن 299 397

• ژنرال

همونی که گیلاس گفت :21:

• دیااکو

من کورد کوردم، زانم بیکه‌س نیم
    هزار فامیلم، بی فه‌ریاد ره‌س نیم
    مه‌س که‌سانم وه باده مه‌س نیم
    نژاد مادم ره‌گه‌ز په‌ره‌ست نیم
    من ئفتخار که‌م نژاد کوردم
    ره‌سم و رۆسووم خوه‌م له‌ بیر نه‌وردم
    نه‌قشه‌ی بیگانه چوارپاره‌م کرد
    بیمه چوار پاره، زنه‌م نه‌مردم
    برا کورده‌گه‌م هاوراز ده‌ردم!
    ئاگا وه‌ خفه‌ت هه‌ناسه‌ی سه‌ردم
    لۆری یا که‌ڵهۆر، له‌کی یا گووران
    هاوخوینی وه‌ ته‌‌ک شه‌کاک و سووران
    گشت چه‌شمه‌ی جووشان وه‌یه‌ی سه‌راویم
    مه‌وج و تووفانیم، ئه‌وج هه‌تاویم
    ئازاده‌گان ژیرتیغ زۆحاکیم
    نه‌ته‌وه‌ی کاوه‌ی مه‌رد بی‌باکیم

ترجمه‌:

من کرد کرد هستم، می‌دانم که بیکس نیستم
    هزاران فامیل وهمزبان دارم، بی‌فریادرس نیستم
    مست عزیزانم هستم، مست باده و شراب نیستم
    از نژاد مادم و نژادپرست نیستم
    افتخار می‌کنم که نژاد کردم
    رسم و روسوم خود را فراموش نکردم
    نقشه‌ی بیگانگان چهار تکه‌ام کرد
    چهار قسمت شدم اما زنده‌ام و نمرده‌ام
    برادر کردم، همراز دردم!
    تو آگاهی به غم و نفس سردم
    لری یا کلهر، لکی یا گوران
    هم‌خونی با شکاک و سوران
    همه‌ مانند چشمه‌ای جوشان از یک سراب هستیم
    موج و طوفانیم، اوج خورشیدیم
    آزادگان زیرتیغ ضحاکیم
    ملت کاوه‌، مرد بی‌باکیم

• carlos

یعنی بخاطر یک سد یک روستا رو میبرن زیر آب ؟

• نخبه

اینجا همه چی بی حساب و کتابه بدون مطالعه یه چیزی رو میسازن که فقط اون وسط مسطا پول بکشن بالا بعد چند سال هم میفهمن که کلا اصولی کار نشده یا اصلا جاش اونجا نبوده و خلاصه کلی اشتباه دیگه اون وقت دوباره کاری و خرج و دزدی.. اینه وضعیت ایران

• ali41

نقل قول: دلشاد
    سد داریان

فرماندار شهرستان پاوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: احداث سد داریان، هیچگونه آسیبی به بافت تاریخی و بقعه امامزاده عبیدالله روستای ' هجیج ' وارد نخواهد کرد.
    من چون تخصصم مطالعات منابع آبه از اهمیت این پروژه ها و هزینه سنگین این فرآیند اگاهم .... یه جورایی یادمه تو جوزه سیروان کشاورزان و بقیه نگران کم آبی و نیاز آبی بودن و نزدن سد تو این منطقه (شمال پاوه) رو تبعیض تلقی میکردن حالا که شرکت توسعه منابع اب وزارت نیرو سد زده این حرفا هست و انصافا مکانیابی زدن سد ، بالادست سد و مشکلات پایین دست خیلی پیچیدست.
    میدونم باید نگران آثار ماندگار بود ولی گاهی ساختار زمین شناسی منطقه یه چیزایی رو اجتناب ناپذیر میکنه.
    خدا نکنه هیچ پروژه سد سازی باعث زیر آب رفتن حتی یک خونه بشه ولی عدم ساختار درست شهرسازی و روستاهای ما و نیاز به آب گاهی ضروری به نظر میرسه ......
    من نماینده وزارت نیرو نیستم، از این چیزا تو پروژه های توسعه منابع آب زیاد دیدم ... مثل مشکلات سد 15 خرداد ، سد سیروان و غیره

• sare69

عجب دنیایی شده 314 372
پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: