₪ انجمن بوف بوفی ₪ » هنر و ادبیات » واژگان وارداتي كه فكرشم نميكني
آبان
9
ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شده‌اند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفته‌اند.
ثبت‌نام و ارسال نوشته در این وب‌سایت امکان‌پذیر نیست. چنانچه نوشته‌ای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، می‌توانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.

₪ انجمن بوف بوفی ₪ » هنر و ادبیات » واژگان وارداتي كه فكرشم نميكني

یک نت روی دیوار انجمن pAshMak
1 هفته پیش

آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com

واژگان وارداتي كه فكرشم نميكني

254 بازدید، 18 پست، نویسنده: mojde

• mojde

گاهی در زبان فارسی به واژگانی بر می خوریم که از زبان دیگری وارد شده
    اند و تغییر کرده اند و گاهی با همان معنی و گاهی معنی متفاوت رایج شده اند مثل:

زپرتي :
    واژة روسي Zeperti به معني زنداني است و استفاده از آن يادگار زمان قزاق‌هاي روسي در ايران است در آن دوران هرگاه سربازي به زندان مي‌افتاد ديگران مي‌گفتند يارو زپرتي شد و اين واژه کم کم اين معني را به خود گرفت که کار و بار کسي خراب شده و اوضاعش ديگر به هم ريخته است.

هشلهف :
    مردم براي بيان اين نظر که واگفت (تلفظ) برخي از واژه‌ها يا عبارات از يک زبان بيگانه تا چه اندازه مي‌تواند نازيبا و نچسب باشد، جملة انگليسي (I shall have به معني من خواهم داشت) را به مسخره هشلهف خوانده‌اند تا بگويند ببينيد واگويي اين عبارت چقدر نامطبوع است! و اکنون ديگر اين واژة مسخره آميز را براي هر واژة عبارت نچسب و نامفهوم ديگر نيز (چه فارسي و چه بيگانه) به کار مي‌برند.

ببخشيد خوب :9:

چُسان فسان:
    از واژة روسي Cossani Fossani به معني آرايش شده و شيک پوشيده گرفته شده است.

شر و ور:
    از واژة فرانسوي Charivari به معني همهمه، هياهو و سرو صدا گرفته شده است.

اسكناس:
    از واژة روسي Assignatsia که خود از واژة فرانسوي Assignat به معني برگة داراي ضمانت گرفته شده است.

فکسني:
    از واژة روسي Fkussni به معني بامزه گرفته شده است و به کنايه و واژگونه به معني بيخود و مزخرف به کار برده شده است.

نخاله:
    يادگار سربازخانه‌هاي قزاق‌هاي روسي در ايران است که به زبان روسي به آدم بي ادب و گستاخ مي‌گفتند Nakhal و مردم از آن براي اشاره به چيز اسقاط و به درد نخور هم استفاده کرده‌اند.

تصویر در دسترس نیست

17 سپاس: hadi04، مخلوط کن، garfild، نغمه، ماهی، ژنرال، gilas، دخترخاله، دلشاد، shaparak64، Kishe Mehr، مامي، mz56mz، malakeh، maryamlondon1، نخبه، farzane

• hadi04

من برم زبون روسی رو فرا بگیرم که چهار تا فحش و دیگه هم یاد بگیرم روسها چه باحال حرف میزدن و ما نمیدونستیم :4:
    3 سپاس: ماهی، mojde، Kishe Mehr

• garfild

همش شد روسی
    الانشم فکنم کلماتی و واژگانی هستن که دست خوش تغییر شدن و حتی معنیشون عوض شده

نمایش یا پنهان متنالبته بگذریم از کلماتی که دخترهای امروزی هم از خودشون در میارن :4:

2 سپاس: ماهی، mojde

• نغمه

جالبه خدا بگم این روسا و غیره و ذلک رو چه کار کنه که خزعلات رو قاطی زبان شیرین ما کردن :22:
    2 سپاس: ماهی، mojde

• ژنرال

سماور هم کلمه ی روسی هستش :15:

از بچگی زبان روسیم خوب بود :9:

نمایش یا پنهان متنبه قول کارلوس، وقتی به دنیا اومدم به پنج زیبا زنده دنیا مسلط بودم :83:

3 سپاس: mojde، نخبه، نغمه

• ماهی

نقل قول: mojde
    زپرتي :

گفتن این واژه خوشمزه ست :4:
    از زبان فرانسه واژه های زیادی اومده توی زبون ما...
    مثلا وقتی می گیم اقبالم بتومبه :4:
    tomber ( تومبه ) در زبان فرانسه یعنی افتادن..داغون شدن
    و خیلی چیزای دیگه...
    روسی رو نمی دونستم.خیلی جالب بود. :110:

2 سپاس: mojde، Kishe Mehr

• gilas

چه کردن این روسا :4:
    1 سپاس: mojde

• امر دودو

• shaparak64

روسای بی ادب زندان رفته ی i shall have بی فرهنگ :4:
    مرسی عزیزم 786 جالب بود به خصوص هشلهف

• Kishe Mehr

فرهنگستان ادب و فرهنگ و هنر کیش مهر وارد شدن این واژه های بی معنا رو به زبان غنی پارسی محکوم می کند و هفته ی اینده اگر حوصلمون شد جلوی سر در ورودی سایت تجمع اعتراض آمیزی خواهیم داشت :24:

نقل قول: hadi04
    من برم زبون روسی رو فرا بگیرم که چهار تا فحش و دیگه هم یاد بگیرم روسها چه باحال حرف میزدن و ما نمیدونستیم

کاکو مگه قرار نبود اول یه سری بزنی به لهستان؟ :50: اونجا حوری قوری منتظرت هستنا :74:

نمایش یا پنهان متنخیلی تشکر سرکار خانم مژده ، ولی یه نموره اشنا هست تاپیکه :50: من که به کسی نگفتم شما هم به کسی نگید :50:

2 سپاس: hadi04، mojde

• hadi04

نقل قول: Kishe Mehr
    کاکو مگه قرار نبود اول یه سری بزنی به لهستان؟ اونجا حوری قوری منتظرت هستنا

قناری مهم جان مطلبه نه جای مطلب :4:

2 سپاس: Kishe Mehr، mojde

• Kishe Mehr

نقل قول: hadi04
    قناری مهم جان مطلبه نه جای مطلب

گلو، لامصب وقتی اسم حوری میاد دیگه آدم جان و جای و مکان و زمان رو فراموش و قاطی میکنه :4:

• مامي

هشلهف :

پس چرا من تا حالا فکر می کردم هشلهفت درست می باشد:4:

• malakeh

نقل قول: مامي
    پس چرا من تا حالا فکر می کردم هشلهفت درست می باشد:4:

منم همینطور :4:

خیلی جالب بود مژده جان.سپاس :46:

• maryamlondon1

چُسان فسان:
    از واژة روسي Cossani Fossani به معني آرايش شده و شيک پوشيده گرفته شده است.

این یکی خیلی با مزه است :56: مرسی مژده جون ادامه بده لطفا :11:

• نخبه

نقل قول: مامي
    پس چرا من تا حالا فکر می کردم هشلهفت درست می باشد

اصلا خودشو ناراحت نکن چون منه نخبه هم همین فکرو میکردم :9:

• farzane

1189 مرسی مژده جونم :11: :6:
پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: