₪ انجمن بوف بوفی ₪ » طنز و جوک » لاف آبادانی
1 2

بدون عکس

لاف آبادانی

1181 بازدید، 21 پست، نویسنده: hadi04

• hadi04

چرا آبادانی‌ها به لاف زنی‌ معروفند ؟!

تصویر در دسترس نیست

شهر آبادان در زمان پادشاهان پهلوی به ویژه محمد رضا شاه به یکی‌ از شهرهای مدرن خاورمیانه تبدیل شده بود و یكسری امکانات داشت كه در هيچ جاي ايران و حتي خاورميانه وجود نداشت. از اين روي مردم آبادان وقتی براي بقیه مردم در شهرهاي ديگر ایران امكانات شهرشان را بازگو و تعریف می‌کردند، آنها باور نمی‌کردند و فکر می‌کردند دارند دروغ می‌گويندو لاف مي‌زنند!
    در آن زمان فرودگاه بین مللی آبادان به اکثر نقاط جهان پرواز داشت و حتی شهروندان در هر ساعتی‌ می‌توانستند هواپیما خصوصی به هر نقطه از کشور اجاره‌ کنند

تصویر در دسترس نیست

سینما تاج بزرگترین سینمای ایران و سومین در خاورمیانه بود که هماهنگ با سینماهای پاریس فیلم روز دنیا را اکران میکرد و در طول هفته به صورت برنامه ریزی شده فیلمهایی به چند زبان زنده دنیا اکران میشد

تصویر در دسترس نیست

آبادان شهری بود طرح خودروهای مسافربر به صورت رایگان جهت رفاه مردمش در برخی‌ نقاط را داشت

۱. اولین تراموا در ایران

۲. اولین خطوط اتوبوس رانی درون شهری

۳. اولین ایستگاه تلویزیون و رادیو پس از تهران

۴. اولين شبکه فاضلاب

۵. اولین پیتزافروشی در خاورمیانه (پیتزا مونتکارلو ایتالیایی)

۶. اولین تیم رسمی فوتبال باشگاهي

۷. اولین فرودگاه بین‌المللی

۸. اولین پیست موتور سواری ، ماشین سواری ، اسکواش ، گلف و سالن بیلیارد در ایران

۹. اولین شهری که خیابانهایش آسفالت شد

۱۰. اولین اداره‌ی راهنمایی ورانندگی

۱۱. اولین سینمای روباز و دومین سینمای سرپوشیده

12 بهترین آب شرب خاورمیانه

و از همه مهمتر اولين پالايشگاه نفت خاورميانه

تصویر در دسترس نیست

حالا در مي يابيد كه لاف و دروغي در كار نبوده و هموطنان ما در واقع توهم لافزني نسبت به آباداني هاي خونگرم، مهربان و ميهمان نواز داشته و البته هنوز هم دارند!

تصویر در دسترس نیست

14 سپاس: دلشاد، maryamlondon1، بچه مثبت، حورا، ژنرال، jaj، mz56mz، garfild، بندری، magmag206، کوروش فسقلی، alireza_kda، gilas، zrnznn

• 1 سپاس: hadi04

• maryamlondon1

نقل قول: hadi04

حالا در مي يابيد كه لاف و دروغي در كار نبوده و هموطنان ما در واقع توهم لافزني نسبت به آباداني هاي خونگرم، مهربان و ميهمان نواز داشته و البته هنوز هم دارند!

واقعا همنطوره :1: استان خوزستان از عشایر وقبایل تشکیل شده ..

نمایش یا پنهان متنعشیره:

عشیره مجموعه ای از چند حموله است كه الزاماً همه ی افراد آن از نیای واحد نیستند . فقط هسته ی اصلی تشكیل دهنده ی عشیره كه به صورت موروثی شیخ از میان آن ها انتخاب می شود از جد مشترك هستند. یك عشیره ممكن است افراد دیگری را كه از عشیره ی خود بریده اند به عنوان افراد عشیره خود بپذیرد. این امر كه به صورت دسته جمعی انجام می پذیرد، در قالب الحاق یك یا چندبیت یا یك حموله صورت می گیرد. علاوه بر این ،در گذشته ، در برخی موارد افراد غیر عرب نیز به منظور حفظ و صیانت خویش در مقابل تعدیات طوایف دیگر و ایجاد ضمانت های جمعی، در خواست الحاق به عشیره را نموده و در نهایت ، جزء آن عشیره شده و به هنگام جمع آوری و پرداخت فصل (دیه یا جبران خسارت) نیز همانند دیگر اعضای عشیره سهم خود را می دادند.

هر عشیره بیرق (پرچم) مخصوص به خود را دارد كه با رنگ و نوشته ها یش از بیرق سایر عشایر متمایز می شود. احترام به بیرق به منزله ی احترام و ارج گذاری به عشیره است، به همین دلیل هر گونه اهانت به آن : از قبیل تیر اندازی و غیره نیز بی حرمتی به عشیره تلقی شده و مستوجب پرداخت فصل است. در حال حاضر بیرق فقط در مناسبات خاص از قبیل فوت بزرگ عشیره و یا یكی از افراد شورای ریش سفیدان عشیره یا بزرگ ترین ومنفذترین فرد حموله های تحت پوشش بر افراشته می شود
    طایفه:tayfa

طایفه از چند عشیره تشكیل شده است و هسته ی تشكیل دهنده ی آن عشایری با نیای واحد است ، اما عشایر دیگر نیز می توانند جزء این طایفه شوند. معمولاًپیوستن حموله های مختلف به یك عشیره یا عشیره های مختلف به یك طایفه ، تابع خوش نامی ، قدرت اقتصادی ، هم جواری وشخصیت و درایت شیخ طایفه در حل و فصل منازعات می باشد.

قبیله:Ghabealeh

قبیله ازمجموع چند طایفه و چندین عشیره تشكیل شده است و وجود یك قبیله به معنی هم خونی تمام افراد آن نیست . گاهی نیز در نتیجه ی وحدت سیاسی – اجتماعی چند طایفه و عشیره ، یك قبیله تشكیل می شود.

علی رغم این كه در ساختار قبیلهجای ، بعد از عشیره ، طایفه قرار دارد ولی هر عشیره از استقلال كامل برخوردار است و شیخ آن توسط ریش سفیدان عشیره تعیین می شود. او در محدوده ی عشیره خویش فقط در قبال شورای ریش سفیدان عشیره مسئول و جواب گو است و رابطه او با طایفه یا قبیله فقط به هنگام طرح اختلافات و منازعات مهم و بزرگی است كه در محدوده ی ریش سفیدان و شیخ عشیره قابل حل نبوده و برای حل و فصل آنها به شورای بزرگان طایفه یا قبیله ارجاع می شود.

وظایف شیخ عشیره حل و فصل اختلافات بین افراد عشیره ، شركت در مراسم فصل ، شركت در مراسم عزاداری ،... می باشد . در شرایط حاضر با كاهش قدرت اقتصادی شیوخ ، تضاد منافع میان افراد عشیره ، پراكندگی محل سكونت عشیره ، تحولات فرهنگی و اجتماعی ،... قدرت سیاسی و اجتماعی شیوخ روبه افول نهاده است و معمولاً در بسیاری موارد رای و نظر شیخ توسط برخی افراد عشیره نادیده گرفته می شود.

.[/

5 سپاس: hadi04، حورا، بندری، gilas، zrnznn

• حورا

مرسی :46:

نمایش یا پنهان متن :56:

مامان مریم مرسی از توضیحاتی که دادین :46:

2 سپاس: hadi04، maryamlondon1

• ژنرال

بعضی از این اولین ها، بعید میدونم درست باشه!
    با این حال اگر همه ی این اولین ها هم درست باشه، به نظرم دلیل لاف زنی آبادنی ها نمیتونه صرفاً این باشه.
    یه سری چیزا ذاتیه به نظرم :24:

1 سپاس: hadi04

• maryamlondon1

نقل قول: حورا
    مامان مریم مرسی از توضیحاتی که دادین

قابل نداشت :11: :6:

بلف زدن کار بدیه
    زمانی که ما بچه بودیم روزای اولی که داشتن توی شهرمون لوله کشی نوششابه می کردن ، سر کوچمون به دوستم یه بلف زدم گفتم ریس شرکتش بابامه که یهو یه چیزی خورد پس کلم دیدم بابامه ، اون به من گفت که آخرین بارت باشه که بلف می زنی منم قول دادم که دیگه بلف نزنم
    شما هم بلف نزنین کار خیلی بدیه

:83:
    من که خودم بلوف زدن بلد نیستم
    آخه اون زما ما هنوز بلوف زدن اختراع نشده بود بعدا انیشتن اومد و با کمک چندتا از بچه های آبادانی بلوف و اختراع کرد
    انیشتن آشناهام بود با هم داخل یه کلاس بودیم اون وقتها مثل حالا که ماشین و سرویس مدرسه نبود ما با انیشتن با جت میرفتیم مدرسه که بعد ها به دلیل سرعت پایینی که جت داشت و دانش آموزان دیر به مدرسه میرسیدن به همین دلیل با شکایت معلمین و والدین بچها جت ها رو از سرویس مدارس برداشتن یه جای دیگه گذاشتن

چون راه مدرسه منو آلبرت دور بود میباس از وسط جنگلها رد بشیم برای میان بر یه روز که داشتیم رد میشدیم یهو یه دایناسور رو دیدیم بعد من گرفتم کشتمش تنهایی ولی همون روز آلبرت انیشتن گم شد
    من خیلی ناراحت شدم و همین عامل باعث شد که قوانین نیوتون رو کشف کنم

:83:

3 سپاس: hadi04، بندری، gilas

• kahkeshan

نقل قول: maryamlondon1
    ن خیلی ناراحت شدم و همین عامل باعث شد که قوانین نیوتون رو کشف کنم

آرهههههههههههههههههههه! :23: :23:

2 سپاس: maryamlondon1، hadi04

• carlos

اینم حیات وحش آبودان :4:

3 تصویر این بخش در دسترس نیست

5 سپاس: ژنرال، garfild، حورا، maryamlondon1، hadi04

• ژنرال

یه تهرانی میاد آبادان یه مارمولک میبینه که عینک ریبن زده، مارمولکه عینکشو بر می داره میگه کا می تمساح نیدی :4:

تکراری بود :9:

2 سپاس: maryamlondon1، hadi04

• حورا

carlos,

نمایش یا پنهان متن :56:

نمایش یا پنهان متندیشب یک پشه نیشم زد پا شدم دنبالش کردم...
    بلاخره گوشه اتاق گیرش انداختم.اومدم بکشمش یهو گفت:بابا...
    راست میگفت من باباش بودم اخه خون من تو رگ هاش بود.
    تا صبح تو بغل هم گریه کردیم...
    {برگی از رومان یک ابادانی}

نمایش یا پنهان متن تصویر در دسترس نیست

نمایش یا پنهان متن
    تصویر در دسترس نیست

4 سپاس: ژنرال، magmag206، maryamlondon1، hadi04

• ژنرال

×× در راستای عکسهای دوستان از آبادان ××

دو عکس خیلی معمولی از آبادان

6 سپاس: حورا، بندری، magmag206، maryamlondon1، hadi04، zrnznn

• KuRoSh

:4:
    نیست که اصلان اهل بلوف مولوف نیستیم شمایادتون نمیاد ما اون موقع تو خونمون اژدها داشتیم :4:

• 1 سپاس: hadi04

• فرشید-717

ابادنیه میره عکاسی میگه پوستر میو داری مرد میگه نه ابادانیه می گه پس تو تموم کردی :4:

• gilas

• ژنرال

دختر احمدآباد - آبادان

2 سپاس: hadi04، zrnznn

• zrnznn

2 سپاس: ژنرال، hadi04

• zrnznn

:9: خوشم میاد با یه شکلک منظورمو میگیرییییییییید :9: دستتتت درد نکنه :3:
پاسخ سریع   پاسخ