ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شدهاند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفتهاند.
ثبتنام و ارسال نوشته در این وبسایت امکانپذیر نیست. چنانچه نوشتهای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، میتوانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.
یک نت روی دیوار انجمن
pAshMak
1 هفته پیش
آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com
شهلا
جدّ بزرگوارم ، نیستی تا ببینی چه می کشم از بی مهری ایام و چشم بادامی های
شرق دور! اینجا بازاری شده پر از کالای چین و یه گمانم کم کم حس می کنم چشمانم
در حال تنگ شدن و قد و قواره ام در حال آب رفتن است.
زبانم دارد لهجۀ چینی می گیرد و حرف ( چ ) مثل َبختک افتاده بر سر زبانم .دیروز در
دکان مشهدی باقر ، سوپر مارکتی محلّه ،حرف از ماست کیسه ای چین بود و شیر
پر چرب گاوهای پکنی.
آدمی وطن پرست، روزی از راه دلسوزی به من گفت : کالای چینی را نخرید و تحریم
کنید . بنده هم گفتم به روی چشم.
دیروز برای خریدن کادویی نا قابل رفته بودم به یک لوکس فروشی . به هر چه دست
زدم فروشنده گفت چینی است . آخر ُکفری شدم و گفتم در اینجا چه چیزی چینی
نیست؟ که طرف نیشش تا بنا گوش باز شد و گفت : فقط من و جنابعالی ..
دیدم حرف حساب می زند . مانده بودم سر گردان و معطل و خانم بنده از داخل ماشین
دائم بوق را به صدا در می آورد که عجله کنم .منهم به ناچار یک عدد مجسمه بودا
خریدم و از دکان زدم بیرون .
در منزل همشیره وقتی دانستند هدیۀ ما خارجی است
باز نکرده چنان ذوق زده شدند که نزدیک بود از شدت فشار وارده بر جعبه کادو ،
مجسمه خرد و خاکشیر شود.
داشتم توی خیابان از بیکار ی، پشت ویترین مغازه ای َسرک می کشیدم . پر بود
از انواع و اقسام تلفن با سیم و بی سیم . آن طرف تر مردی نشسته بود و کفشی را
واکس می زد. بوی واکس، مجدد مرا به یاد چین و کفشهای یک بار مصرف آنها انداخت.
اینجا بود که افکارم مرا ُبردکنار در خانۀ جدّ مرحو مم و کفشهای مشکی اشان که
سالها دوام داشت و ما بچه ها با دیدن آنها پشت در هر خانه ای می فهمیدیم که
ایشان آنجا تشریف دارند ...
خیابانهای شانکهای قدم می زنم در حالیکه دست یک پسر بچۀ چینی را گرفته ام و
کنارم یک زن چینی در حال صحبت با یک گوشی است و سفارش ساندویج مار ماهی
وسس خزۀ دریایی را می دهد . البته در همین مواقع ناگهان صدای خانم بنده هم به
گوش می رسد که می گوید : چقدر می خوابی پاشو . باید نان بخری برای صبحانه.
همه جا بوی چین گرفته . ولله من هوای وطنم رو یادم رفته چه بویی می داد. به گمانم
چند وقت دیگه هوا را هم باید از چین وارد کرد . انواع و اقسام .بدون سرب ..با سرب .
هوای بارانی. هوای یک بار تنفس..
هوای عطری و هوای عاشقی....هوای مساعد و نا مساعد و.....
الان هم از طریق یک لپ تاپ مارک معروف دنیا اما سفارش شده و ساخت دست مبارک
چینی هاست که با آن دارم کلمات را ردیف می کنم تا به ُخورد خوانندگان بدهم.
پی نوشت: حرف بسیار است و سرزمین چین مردمانی دارد بسیار کوشا و صبور و کاری و کم خرج و کم خواب و کم خوراک وووووو کاش ما هم لا اقل کمی از آن کم ها را داشتیم تا آنها این طور بازار ما را قبضه نمی کردند. نظر شما چیست؟ در این میان ،مقصّر چه کسی است ؟ اگر خواستید جواب دهید وگرنه خودتان می دانید و چینی ها....
gilas
Kishe Mehr
شهلا
تشکر گیلاس عزیز
شهلا
البته این اپیدمی چینی عالمگیره و مختص ایران نیست... اگر از تولیدات داخل حمایت میشد ما به اونها صادرات میکردیم نه اونا به ما!!!!
----------------------
سلام و تشکر آقا مجتبی.
بله درسته اما خود مردم هم باید کمک می کردند به تولیدات داخلی با نخریدن اجناس چینی.
Kishe Mehr
سلام و خواهش شهلا خانم
وقتی منه نوعیه ناآشنا میرم توی بازار و می بینم که جنسی ارزونتر از اون یکی هست چرا باید جنس گرونه رو بخرم؟
Life Dream
شهلا
mojde
شهلا
نقل قول: شهلا
سلام و تشکر آقا مجتبی.پ
سلام و خواهش شهلا خانم
نقل قول: شهلا
بله درسته اما خود مردم هم باید کمک می کردند به تولیدات داخلی با نخریدن اجناس چینی.
---
وقتی منه نوعیه ناآشنا میرم توی بازار و می بینم که جنسی ارزونتر از اون یکی هست چرا باید جنس گرونه رو بخرم؟
----------------------------------------------
آقا مجتبی درسته ارزونه اما خب جنس ارزان هم معلومه که کیفیت خوبی نداره.
البته همون طور که می دونید چین جنس درجه یک هم داره که بیشتر خریدارهاش کشورهای اروپایی و امریکا هستند و قیمتشون هم بالطبع گرونه.
sib
شهلا
بله واقعا همین طوره
zrnznn
serpent
شهلا
ممنون که مطلبم را خواندی...
در جوابت باید بگم:
بله این نوشته هم مثل شعرهام از خودم هست در واقع نویسنده همه مطالب تاپیکها خودم هستم.
شهلا
KuRoSh
سپاس بیکران شهلا جان
این گفته آخری رو قبول ندارم چرا همش ما خودمون رو انقدر ضعیف می کنیم و کوچیک که انسان های تنبلی هستیم شاید شما ندیده باشید ولی من انقدر از این انسان های پر کار دیدم که حد نداره و وقتی که مشغول کار میشند و برای کاری وقت می گذارند از خیلی ها بهتر هستند
اما در مورد خورد و خوراک خوب چین بدلیل این که جمعیت زیادی داره و ارزانی نیروی کاری برای همین هزینه ها خیلی کم هست چون نیروی کاری فراونه و هزینه تولید خیلی میاد پایین با اون که هنوز خیلی از شرکت ها مخصولاتشون رو از چین تهیه می کنند ولی ما هنوز بر سر حرف خودمون هستیم هزینه بیشتر می کنیم یا محصول رو در ایران تولید می کنیم و یا از یک کشور معتبر تر میاریم ولی دیگه این کار رو انجام نمیدیم و همون محصول رو در ایران تولید می کنیم .
در پایان یه حرفی بزنم شرکت ما یه محصول تولید می کرد که تا چند سال پیش هیچ شرکتی تو ایران نمی تونست درست کنه و همه اون رو وارد می کردن ولی ما اون رو در ایران تولید می کردیم ولی افسوس که هیچ وقت برای محصولات ایرانی بهایی داده نشده و این رو هم بگم که کیفیت محصول ما با کیفیت شرکت سازنده اصلی اون یکی بود ولی به لطف حمایت دیگه اون محصول رو از تولیداتمون خط زدیم و شرکت های دیگه اون رو مال خودشون کردن با واردات فرق ما اینه شهلا جان
دقیقن همین طوره کاکو طرح های ایران همه برای این کار ریخته شده بود که ایران قطب اقتصادی دنیا بشه ولی الان چی قطب بدبختی دنیا شده
شهلا
درسته افراد فعالی هم در ایران هستند اما خیلیها دست از کار کشیدند .
متاسفانه در این میان افراد کوشا و مبتکر به دلیل حمایت نکردن دولت از اونها نا امید می شن و همین طور بخاطر اینکه مردم بیشتر خواهان اجناس خارجی هستند جنس داخلی و با کیفیت فروشش کمتر شده و به این دلیل اقتصاد ما ضربه سنگینی بهش وارد شده.
امیدوارم روزی برسه که باز کشورمون بتونه از نظر اقتصادی پیشرفت داشته باشه و بیشتر صادر کننده باشه تا وارد کننده.
KuRoSh
این ها درسته ولی این افراد فعال کم نیستند
ببخشید ولی این دیدی هست که خودمون برای خودمون درست کردیم که جنس ایرانی کیفیت نداره و هی سر کیفیت ایرانی بکوبیم و ویرانش کنیم در صورتی که جنس های ایرانی از نظر کیفیت با خیلی ها مخصوصان چین بالاتره شاید فکر کنیم که این طور نیست ولی همین طوره اگر بجای حمایت دولت ما از اجناس چین از محصولات ایرانی حمایت می کرد این اتفاق نمی افتاد ما که در این عرصه هستیم می دونیم چقدر سر این تولید کننده های ایران کوبیدن که طرف ترجیج میده که دیگه تولید نکنه و بزن تو کار بساز بفروش
حرف زیاده در این زمینه ها ولی فایدش چیه کی گوش میده یه مشت احمق که هیچی بارشون نیست و تجربه ای ندارن از حرفه ای که درش هستند و با پارتی بازی اومدن روی کار نمیشه امید به پیشرفت داشت الان هم اگر هر جا هستیم بخاطر مردم هست نه بخاطر این افراد چلمن که اون بالا نشستن و فقط تنشه به پول گرفت از مردم هستند
اون روز می رسه و نزدیک هم هست که ایران دوباره میرسه به جایگاه واقعی که باید داشته باشه
شهلا
دعا می کنم که اون روز رو به زودی ببینیم و مغزهای متفکری که
مهاجرت کردند دوباره برگردند به ایران . چند موردشون جزو اشناهای من هم هستند.
حیفه که برای بیگانگان کار بکنند و ایران خودمون کمبود داشته باشه.
آخرین ورود: امروز, 07:39
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→