₪ انجمن بوف بوفی ₪ » دانستنیها » ▃ ▅ ▆ █ فلسفه سیزده بدر در ایران █ ▆ ▅ ▃
آبان
9
ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شده‌اند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفته‌اند.
ثبت‌نام و ارسال نوشته در این وب‌سایت امکان‌پذیر نیست. چنانچه نوشته‌ای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، می‌توانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.

₪ انجمن بوف بوفی ₪ » دانستنیها » ▃ ▅ ▆ █ فلسفه سیزده بدر در ایران █ ▆ ▅ ▃

یک نت روی دیوار انجمن pAshMak
1 هفته پیش

آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com

▃ ▅ ▆ █ فلسفه سیزده بدر در ایران █ ▆ ▅ ▃

100 بازدید، 9 پست، نویسنده: دلشاد

• دلشاد

فلسفه سیزده بدر در ایران

تصویر در دسترس نیست

ایرانیان باستان اعتقاد داشتند که عدد 13 نحس می باشد ، از نظر علمی عقیده ی آنها کاملا درست می باشد ! البته در رسانه های امروزی هیچ اشاره ای به اینگونه مسائل نمی شود و دلیل آن هم ترس از خرافی شدن عقاید و همچنین کم بودن سطح علمی جامعه می باشد .
    در واقع فلسفه عدد 13 بر می گردد به طرز قرار گیری ستاره ها و منظومه خورشیدی ؛ جمعی از دانشمندان بر این باورند که اجسام خیلی بزرگ ( مانند ماه ، یا حتی کوه ) نوعی فرکانس از خود منتشر می کنند که بر بازده و عملکرد مغز جانوران خصوصا انسان مستقیما تاثیر ( خوب یا بد ) دارد . این مسئله پایه و اساس خیلی از عقاید را ثابت می کند . ( در باره این موضوع مطالب بسیار زیادی وجود دارد که به دلیل مختصر گویی از آوردن آنها در این متن خود داری نمودم ) .
    ایرانیان باستان این روز ( 13 فروردین ) را در طبیعت به جشن شادی می پرداختند تا بدین وسیله خود را از نحسی آن حفظ کنند . از آداب این روز می توان به گره زدن سبزه و دور انداختن یا به قولی به آب دادن سبزه اشاره کرد . در گذشته دختران و پسران دم بخت سبزه ها را گره می زدند و آرزو می کردند تا در سال جدید تشکیل خانواده دهند ، یک شعر نیز وجود دارد که دختران در هنگام گره زدن این سبزه ها می خواندند ” سال دیگه ، سیزده به در ، خونه شوهر ، بچه بقل ” که من هرچه در منابع در دسترسم جستجو کردم نتوانستم قدمت این شعر را از دوران قاجار بیشتر پیدا کنم ! البته گره زدن تنها مختص دختران و پسران دم بخت نمی باشد و همه می توانند سبزه ای گره زده و آرزو کنند . عقیده بر این بوده است که وقتی گره باز شود ، مشکلات حل شده و آرزو بر آورده می شود .
    دور انداختن سبزه ها هم به این دلیل بود که ایرانیان باستان عقیده داشتند بدی ها و مریضی ها در این سبزه جمع شده و با به آب دادن یا به دور انداختن آن این پلیدیها و مریضی ها را از خود دور می کردند .
    در ضمن این روز متعلق به خدای باران می باشد و در مراسم 13 به در دعا برای بیشتر شدن و به موقع بودن باران در سال جدید وجود داشته که با گذشت زمان این رسم از میان رفته .

6 سپاس: ♥Rose♥، ژنرال، حورا، شهلا، zrnznn، ماهی

• ♥Rose♥

:d-_-b:
    247 247 247
    واي آقا بهروز دستتون درد نكنه، خيلي خنديدم
    نقل قول: دلشاد
    دختران و پسران دم بخت سبزه ها را گره می زدند و آرزو می کردند تا در سال جدید تشکیل خانواده دهند

من كه واسه هركي گره زدم خوشبحالش شد :5: ولي براي خودم تا حالا عمل نكرده ! :37:
    نمایش یا پنهان متن :83: :bahone: :98:

نقل قول: دلشاد
    یک شعر نیز وجود دارد که دختران در هنگام گره زدن این سبزه ها می خواندند ” سال دیگه ، سیزده به در ، خونه شوهر ، بچه بقل ”

247
    چه خبره نرفته بچه بقل :bahone:

1 سپاس: دلشاد

• ژنرال

به هر حال اعتقاد به نحس بودنِ عدد 13 هر دلیل و ریشه ای هم که داشته باشه، باز هم اصل همچین اعتقادی خرافیه!
    البته دیگه تو این روزگار کمتر کسیه که به نحس بودن عدد 13 اعتقاد داشته باشه و فقط بهانه ای هست برای رفتن به طبیعت و لذت بردن...

نقل قول: ♥Rose♥
    من كه واسه هركي گره زدم خوشبحالش شد ولي براي خودم تا حالا عمل نكرده !

نیتت خالص نبوده! :4:

2 سپاس: ♥Rose♥، دلشاد

• ♥Rose♥

نقل قول: ژنرال
    نیتت خالص نبوده! :4:

واسه خودم خالص نبوده ؟! :90:

• حورا

مرسی خیلی جالب بود :46:

• شهلا

تشکر بخاطر این مطلب جالب :1:

• zrnznn

داداش بزرگم 13 فروردین بدنیا اومده :4:
    به نظر من تو فصل بهار رو باید هر روزشو زد بیرون و لذت از زیباییی های طبیعت برد :65:

2 سپاس: دلشاد، ♥Rose♥

• مگس

تصویر در دسترس نیست

• ماهی

پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: