مصاحبه خیالی با مورینیو، توهین به شعور خوانندگان و ورزش دوستان
✩★✩★✩★✩ ❈❈❈ ✩★✩★✩★✩
متاسفانه خبری تحت عنوان اولین مصاحبه مورینیو پس از حضور در چلسی از سوی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منتشر شد و تعداد زیادی از خبرگزاری های معتبر داخلی هم بدون تحقیق در مورد صحت و سقم خبر، آن را منتشر کرده اند. نویسنده خبر نامشخص است و منبعی هم برای خبر ذکر نشده است، که برای یک خبرگزاری در این سطح ضعف بزرگیست.
از زبان مورینیو میگوید «من توانستم اذیتهای کاسیاس که با اندوه و ناراحتی خود و با چشمان سگیاش من را آزار میداد، تحمل کنم» یا «اگر میبینید که چشمانم کمی خیس است و اشک در چشمانم جمع شده است به این خاطر نیست که احساساتی شدهام بلکه به خاطر این است که بوی رافائل بنیتس هنوز در دفتر من وجود دارد. بویی شبیه پیاز و پنیر مانده اینجا میآید.» یا «اکنون که بنیتس از باشگاه رفته است به هواداران توصیه میکنم در طول بازیهای چلسی دو بار به افتخار او سیفون توالت را بکشند.» و یا «پپ گواردیولا درفینال سوپرجام اروپا روبرو خواهم شد. او کسی است که یک سال پیش قبل از این که به بایرن مونیخ بپیوندد از من فرار کرد. هی پیتزا پپرونی راه فراری نداری. در سوپرجام اروپا تو را میبینم!»
✩★✩★✩★✩ ❈❈❈ ✩★✩★✩★✩
اما این مصاحبه ساختگی آنقدر واضح و آشکارا دروغ است که هر خواننده غیر متخصص هم در مورد درستی آن شک میکند. چه برسد به کسانی که ادعای خبرنگاری و خبرپراکنی دارند. باید بسیار تاسف خورد که چگونه خبرگزاری های با سابقه دیگر مثل تابناک یا ورزش 3 یا قطره هم این خبر را بدون بررسی و یا فقط با اتکا به جمله "به گزارش ایسنا" منتشر کرده اند . مشخص نیست نویسنده این خبر با نام های بزرگی مثل مورینیو، فرگوسن، بنیتز، گواردیولا و کاسیاس چه عداوتی داشته است که باعث شده چنین داستان خیالی بسازد. مورینیو رفتار های خاصی دارد اما مربی بزرگیست و هیچگاه در مورد رقبا یا هم تیمی های سابقش چنین سخنانی نمی گوید، آن هم در اولین مصاحبه مطبوعاتیش پس از ورود به باشگاه چلسی. چنین مطالبی ضعف بیش از حد این خبرگزاری ها را در قسمت ورزش نشان میدهد و البته کپی کاری خبرگزاری های دیگر را نشان می دهد. با صرف کمی وقت و بررسی اصل خبر میتوان براحتی از بروز چنین اتفاقاتی پیشگری کرد. در مورد اتفاقات مشابه و پخش اخبار دروغین بسیاری از این خبرگزاری ها در بهترین حالت بدون هیچ گونه توضیحی فقط خبر را از روی سایتشان حذف میکنند. یا بکلی متن خبر را عوض میکنن. گویی که اصلا چنین مطلبی وجود نداشته است. کاش این خبرگزاریها برای خواننده خود کمی احترام قائل باشند و برای این رفتارهایشان توضیح بدهند.
میتوانید مصاحبه واقعی مورینیو را پس از بازگشت به چلسی از اینجا بخوانید: متن مصاحبه
میرسد روزی که بیهم میشویم ..... یکبهیک از جمع هـم کم می شویم میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
تو یک سایت انگلیسی هم مطلب رو دیدم! احتمالاً یک نفر شیطنت کرده
میرسد روزی که بیهم میشویم ..... یکبهیک از جمع هـم کم می شویم میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
بچه مثبت
ایسنا در این خبر: (خبر حذف شد) خبر ایسنا
اما ما زودتر صفحه رو فریز کردیم: خبر فریز شده
از زبان مورینیو میگوید «من توانستم اذیتهای کاسیاس که با اندوه و ناراحتی خود و با چشمان سگیاش من را آزار میداد، تحمل کنم» یا «اگر میبینید که چشمانم کمی خیس است و اشک در چشمانم جمع شده است به این خاطر نیست که احساساتی شدهام بلکه به خاطر این است که بوی رافائل بنیتس هنوز در دفتر من وجود دارد. بویی شبیه پیاز و پنیر مانده اینجا میآید.» یا «اکنون که بنیتس از باشگاه رفته است به هواداران توصیه میکنم در طول بازیهای چلسی دو بار به افتخار او سیفون توالت را بکشند.» و یا «پپ گواردیولا درفینال سوپرجام اروپا روبرو خواهم شد. او کسی است که یک سال پیش قبل از این که به بایرن مونیخ بپیوندد از من فرار کرد. هی پیتزا پپرونی راه فراری نداری. در سوپرجام اروپا تو را میبینم!»
مشخص نیست نویسنده این خبر با نام های بزرگی مثل مورینیو، فرگوسن، بنیتز، گواردیولا و کاسیاس چه عداوتی داشته است که باعث شده چنین داستان خیالی بسازد. مورینیو رفتار های خاصی دارد اما مربی بزرگیست و هیچگاه در مورد رقبا یا هم تیمی های سابقش چنین سخنانی نمی گوید، آن هم در اولین مصاحبه مطبوعاتیش پس از ورود به باشگاه چلسی.
چنین مطالبی ضعف بیش از حد این خبرگزاری ها را در قسمت ورزش نشان میدهد و البته کپی کاری خبرگزاری های دیگر را نشان می دهد. با صرف کمی وقت و بررسی اصل خبر میتوان براحتی از بروز چنین اتفاقاتی پیشگری کرد.
در مورد اتفاقات مشابه و پخش اخبار دروغین بسیاری از این خبرگزاری ها در بهترین حالت بدون هیچ گونه توضیحی فقط خبر را از روی سایتشان حذف میکنند. یا بکلی متن خبر را عوض میکنن. گویی که اصلا چنین مطلبی وجود نداشته است. کاش این خبرگزاریها برای خواننده خود کمی احترام قائل باشند و برای این رفتارهایشان توضیح بدهند.
میتوانید مصاحبه واقعی مورینیو را پس از بازگشت به چلسی از اینجا بخوانید:
متن مصاحبه
یا ببینید:
مشاهده از یوتیوب
نسخه ترجمه شده مصاحبه در سایت هوادارن چلسی در ایران:
سایت هواداران چلسی
این سایتها هم همین مصاحبه دروغین را منتشر کرده اند:
قطره
تابناک
تابناک (فریز شده)
خبر فارسی (به نقل از ورزش3)
افکار نیوز