₪ انجمن بوف بوفی ₪ » سؤال کنید » درد و دل
1 2

بدون عکس

درد و دل

2254 بازدید، 21 پست، نویسنده: zrnznn

• zrnznn

از وقتی محرم خواست شروع بشه..یکی از چیزهاییی که با یاد اوری شروع محرم تو ذهن من معمولاً میاد نذری دادنه و زیادی نذوراته.
    نمیگم برا خاطر شکمویی بودن یا ...هر چیز دیگه ای نه ... ولی یکی از مشخصه های ثبت شده محرم تو ذهنم اینه که مثلاً در روز یه عالمه نذری میارن برامون: از انواع پلو خورشت ها گرفته تا حلوا و آش و حلیمممممممممم...تا..جدیدن دو سه سالی هم باب شده که برامون ساندویچ سوسیس و کالباس میارن :21:
    این چند روز هر جا میرم بیرون خیابونی نیست که ازش بگذرم و نبینم که در خونه ای بازه و دارن نذری میدن........
    دیگه اینقدر نذری ها زیاد دادن که مردم یه طوری رفتار میکنن انگار زیادیشونه!..والا به خدا
    امروز از دم مسجد محلمون رد شدیم ..فقط دلم میخواست یه عکس بگیرم ازش بببینید...پر بود از ظرف های نیمه خورده برنج و قیمه....یا ساندویچ های گاز زده کالباس... که نوشن میداد اونجا از صبح تا به حال این دو مورد به عنوان نذری بین عزادار های حسینی تقسیم شده......
    نمیدونم شاید نتونم درست صحبت کنم ...هر چی به ذهنم میاد فقط تایپ میکنم....
    ولی جدیداً این ذهنیت هم از محرم برای من ثبت شده که محرم شروع اسرافه؟!
    .
    .
    .
    من چند تا سوال دارم:
    آیا کل سال فقط این دو روزه؟ فقط نذریا تو این دو روز مورد قبول درگاره خداوند قرار میگیرن؟
    آیا امام حسین راضی به این ریخت و پاشهاست؟
    به خدا نوروز که همش بخور بخوره اینهمه فراوانی نعمت نیست.....خدا رو شکر که مردم اینقدر دارن که دوست دارن غذاییی یا چیزی رو به عنوان نذری بدن ولی آخه اینطوری؟؟؟

چرا کسی که داره باید تو صف نذری از بقیه جلو بزنه و سر مردم کلاه بزاره تا نوبتش زودتر بشه و نذری بگیره؟

چرا همیشه این نذری ها قسمت اونهایی میشه که همه چی دارن؟
    از دیروز تا به حال دارم فکر میکنم خدایا اونهایی که فقیرن و آه در بساط ندارن اینقدر در خونه اشون زده میشه که در خونه ما برای دادن نذری زده میشه؟

چرا فلان خانواده وقتی بعد ده شب روزه خوانی میخوان شب آخر شام بدن اول به کلاس شام فکر میکنن؟ که چلو کباب مثلاً کلاسش بالاتر از قیمه اس پس بیاد چلو کباب بدیم؟
    یا مشغله ذهنیشون باید این باشه که فلان خانم جان و بحمان کس و فلان سلطنه و ...رو گن برای صرف شما؟
    چرا نمیرن دوتا از اون بی کلاس های محله رو که شاید همون شب سر گرسنه به زمین بزارن و بخوابن دعوت نمیکننن؟

دلم میخواد بیاید در یخچال خونه ما رو الان باز کنید...... انواع حلوا...دو پاکت پر ساندویچ و ظرف برنج و قیمه و ظرف خورش قورمه سبزی و آش و هزار غذای دیگه.....تازه داداشم اینا این چند روز اینجا بودن و همش از این نذریا خوردن و بردن با خودشون آخر هنو یخچال ما اینقدر پره که مامانم داد مقداریشون رو گذاشتم تو فریز :21:
    .
    .
    چرا بعد از مراسم سینه زنی و گذشتن دسته های عزادری از خیابونها همیشه شهرداری و رفته گرها میریزن تو خیابون؟
    با اینکه دیدم اینجور مواقع شهرداری تعداد سطل زباله های تو سطح شهر رو شاید دو یا سه برابر میکنه!!!!!!!!!!
    چرا هر کی یه لیوان شربت میخوره باید لیوانشو بندازه زمین؟
    چرا وقتی کسی نمیتونه یه ظرف کامل گرفته شده برنج و خورشت رو بخوره میگیردتشو یه قاشق و یا دوقاشق میخوره و ولش میکنه به امون خدا؟
    .
    .
    .
    نمیدونم چی بگم! خیلی حرف دارم....خیلی چیزها ادم تو این چند روزه میبینه که هیچ منافاتی با درسی که امام حسین بهمون میده و ما داریم عزاداریش رو انجام میدیم نداره....ولی.......

نمیشه من به نیت امام حسین مثلاً دم عید یه مبلغ پولی بدم به بچه هایی که سایه پدر یا مادری بالاسرشون نیست که براشون رخت و لباس نو بخره؟
    نمیتونم با این هزینه برم یه بچه از کمیته امداد رو تحت سرپرستی قرار بدم؟
    نمیتونم تو یه روز دیگه از سال به جای این خرجها برم و به دوتا بیمار بی کسی تو بیمارستان سر بزنم؟
    نمیتونم برم یه اسباب بازی بخرم تو یکی از اعیاد و برم پیش بچه های پرورشگاهی؟
    آیا اینها قبول نمیشن؟

.
    .
    .
    راستی نمیدونم این تاپیکم میمونه یا نه ولی دوست داشتم بیام حرفمو بزنم و بدونم آیا دور و اطراف شما هم همچین چیزهایییی هست؟
    دوست دارم نظر شما رو هم بدونم

نمایش یا پنهان متننمیدونستم این تاپیک رو تو چه بخشی باید بزنم!

12 سپاس: مگس، زنجبیل، hadi04، mz56mz، تنها، ♥Rose♥، ماهی، Holtek، Kishe Mehr، نخبه، jaj، javad1020

• mooshoolina

چقدر قشنگ نوشتی
    منظره ی خیابونا که پر از آشغال لیوان و ظرف غذاست داغ توی دل من هم هست
    و می دونم بقیه ی دوستان هم همین نظرو داشته باشن
    امیدوارم ازن فکرای قشنگ و خیری که توی ذهنت هست عملی بشه نه ریخت و پاشی که به اسم امام حسینه و هنوز یه یتیم سر گرسنه بخوابه
    نذری خوبه
    بهتره با برنامه باشه
    روش فکر بشه
    اولویت رو بذارن واسه خانواده های نیازمند
    به خدا با یه فکر و برنامه درست این قدر شلوغ پلوغ نمیشه

5 سپاس: hadi04، mz56mz، zrnznn، Kishe Mehr، نخبه

• hadi04

ممنون از نوشته زیبات منم موافقم با اینکه زیاد هزینه میشه برای اینطور نذورات ولی بهتره در راه خودش خرج بشه گرسنگی که فقط برای روز عاشورا نیست که توی این روز همه نذر میدن بهتره یا در روزهای دیگه هم اینکار رو بکنن و یا اصلا یه چیز دیگه به ذهنم رسید مثلا بیان به جای پخت برنج مثلا همون برنج رو به صورت نپخته و خشک بین خانواده های نیازمند تقسیم کنن تا اونا هم بتونن سر وقت طبخ کنن و بخورن اینطوری کمتر هم حیف و میل میشه البته راه های دیگری هم برای نذری هست که دوستان بهتر از من میدونن
    5 سپاس: mz56mz، zrnznn، ♥Rose♥، Kishe Mehr، نخبه

• mz56mz

تمام فرمايشات شما درسته عمو جان اين مطالب شما مطلب من و هزاران دوست ديگر هم هست , شكى نيست كه بايد براى امام حسين (ع)مراسم بگيريم و نذرى بديم اما بياييم مثلا بجاى 100 كيلو برنج 50كيلو روز عاشورا نذرى بديم يه مراسم محترم و ضيافت ساده و مختصر, و 50 كيلو ديگر رو بزاريم براى جشن شادى و عروسى دو زوج جوان تهى دست كه دلشون رو شاد كنيم و يا مثالهاى ديگر مانند اونهايي كه خودتون فرموديد اميدوارم روزى فرا برسه و اين عادتهاى نا مناسب رو جايگزين كارهاى بهتر كه صددر صد ثواب بيشترى هم خواهد داشت بكنيم هم خداوند از ما خشنود باشد هم امام حسين و هم خلق
    3 سپاس: zrnznn، ♥Rose♥، Kishe Mehr

• بابک

نوشته ات کاملأ عالی ودرست درست ، رد خور نداره ، ایناهمه ارتباط داره به فرهنگ ، حالا باید دید که کل این محرم وووووووو اصلی یت فرهنگ چیست و از کجاآمده؟ مثلأ : در همین مکه سالانه چند هزار هزار گوسپند قربانی میشه و خیلی از عربا دارن از گرسنگی در کشورشان تلف میشن و هر روز تعدادبسیار بسیار زیادی مسلمانان و عربا از جاهای مختلف هی هجوم میارن به کشور های اروپائی و از همه تسهیلات و امکانات هم بهره میبرن تازه بعدش م میگن اروپائی ها کافرن و از همه مهم تر که چقققققققدر ریخت و پاش هم دارن وووووو ؟؟؟؟؟؟؟؟؟منم خییییییییییییییییییلی چیزها دارم که بگم ولی متأسفانه بعضی ها یا میگن همشون این جوری اون جوری نیستند یا فکرای غلطی را در سرشان برای ما خیال بافی میکنن .
    اگر دوستانی که خارج از کشور به ایران سفر میکنن یا داخل کشور هستند بتونن در سال یک بار در جشن نورز به پرورشگاهها ی یتیمان و یا به خانه سالمندان بی کس یا فقیر یا سرطانی و یا بقولی دوستمون به خانوادهای مستمند ویتیم سری بزنن ، میخام ببینم که اون نذریها ئی که ( چشم بهم چشمی ) که به همسایه های شکم سیر داده میشه آیا خدا میپذیره ( نه امام حسین ) خدا
    ایکاش میتونستم صحنه ای را که در یکی از پرورشگاهای یتیمان تهران دیدم روی کاغذ بیاورم انوقت اشگتان سرازیر میشد. . . . یه وقتا دیگه زبانم از نفرین بند میاد برای آنهائیکه ؟؟؟؟؟
    zrnznn از نوشته ات سپاسگزارم . 287

2 سپاس: zrnznn، mz56mz

• تنها

حرفات کاملا درسته ولی باید فرهنگش برا همه جا بیوفته....اگه دقت کرده باشی مردم واسه نذری گرفتن حریصن یه غذا که میگیرن تازه دنبال دومی و سومیشم هستن....دلم میخواد اون لحظه بهشون بگم آخه وقتی تو این ایام شام و ناهار نذری داده میشه دیگه چرا انقد دنبال این هستید که چند تا نذری تو یه وعده بگیرید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :7:
    2 سپاس: mz56mz، zrnznn

• serpent

مامانی شما ک میگی چرا نذری گیر کسایی میاد ک همه چی دارن باید بگم غذای نذری برای سیر شدن شکم نیست ، خیلیا برای شفا میخورن ، خیلیا فقط بخاطر اینکه برای امام حسینه میخورن ، کی گفته اونایی ک همه چی دارن نیازی ب غذای امام حسین ندارن ¿¿¿

عمو محمود جسارتا باید بگم ک اون 100 کیلویی ک برای امام حسین میپزن حاجت خیلیا رو براورده میکنه ولی اگه 50 کیلوشو بدن برای ی زوج نیازمند چی ¿¿¿ نمیگم ثوابش کمتره ولی کسی ک برای ی مشکلی 100 کیلو نذر امام حسین میکنه دیگه نمیتونه 50 کیلوش رو بده ب ی زوج نیازمند

مامانی شما ک میگی مگه فقط تو این 2 روز نذر ها قبول میشه یا نه باید بگم مگه نماز خوندن فقط تو اون زمان هایی ک اذان گفته میشه قبول میشه ¿¿¿ پس چرا بقیه ی زمان ها نماز نمیخونیم ¿¿¿ یا مثلا صدقه دادن مگه فقط برای زمان هاییه ک ما میریم مسافرت ¿¿¿ پس چرا اکثر ما بیشتر زمانی ک میریم مسافرت صدقه میدیم ¿¿¿¿ پس معلومه ک هرچیزی ی زمانی داره ، درسته ¿¿

3 سپاس: mz56mz، zrnznn، Kishe Mehr

• serpent

مامانی شما ک میگی چرا نذری گیر کسایی میاد ک همه چی دارن باید بگم غذای نذری برای سیر شدن شکم نیست ، خیلیا برای شفا میخورن ، خیلیا فقط بخاطر اینکه برای امام حسینه میخورن ، کی گفته اونایی ک همه چی دارن نیازی ب غذای امام حسین ندارن ¿¿¿

عمو محمود جسارتا باید بگم ک اون 100 کیلویی ک برای امام حسین میپزن حاجت خیلیا رو براورده میکنه ولی اگه 50 کیلوشو بدن برای ی زوج نیازمند چی ¿¿¿ نمیگم ثوابش کمتره ولی کسی ک برای ی مشکلی 100 کیلو نذر امام حسین میکنه دیگه نمیتونه 50 کیلوش رو بده ب ی زوج نیازمند

مامانی شما ک میگی مگه فقط تو این 2 روز نذر ها قبول میشه یا نه باید بگم مگه نماز خوندن فقط تو اون زمان هایی ک اذان گفته میشه قبول میشه ¿¿¿ پس چرا بقیه ی زمان ها نماز نمیخونیم ¿¿¿ یا مثلا صدقه دادن مگه فقط برای زمان هاییه ک ما میریم مسافرت ¿¿¿ پس چرا اکثر ما بیشتر زمانی ک میریم مسافرت صدقه میدیم ¿¿¿¿ پس معلومه ک هرچیزی ی زمانی داره ، درسته ¿¿

یا اینکه گفتی چرا ی نفر میزنه تو صف تا غذا بگیره باید بگم مگه وقتی ی نفر ی اشتباهی میکنه ما همه ی کار رو میبریم زیر سوال ¿¿¿ اون کسی ک میزنه تو صف داره خودشو مدیون همه ی اونایی میکنه ک زودتر از اون تو صف بودن ، این مشکل خودشه نه اونایی ک نذری میدن

3 سپاس: mz56mz، zrnznn، شایسته

• mz56mz

serpent,
    كاملا درسته عمو جان من مثال اون ١٠٠ كيلو رو اينجورى تقسيم كردم كه فقط ٥٠ كيلوش رو نذر امام كنه و بقيه رو نذر كمك به خلق و اما در مورد شفا و شفاعت كه فرمودى عمو جان اگر براى شفا و شفاعت باشه يه دانه برنج يا يك استكان شربت و يا يك قاشق از غذاى نذرى امام حسين (ع) كافيه نه اينكه ١٠ پرس غذاى نذرى بگيرم و بزارم تو يخچال بله خيلى از ثروتمندان محتاج دعا و شفاعت بزرگان و امامان با اذن خداوند هستند قبول دارم اما اينجور كه بريز و بپاش ميكنيم راهش نيست

2 سپاس: zrnznn، ♥Rose♥

• zrnznn

امیر جان من نمیگم نذری بده!
    من میگم چرا اسراف؟ چرا وقتی میرم سر شام وقتی نمیتونم بخورم خوب یا غذامو بیارم با خودم یا کمتر بگیرم یا اضافه غذا رو قبل از دست خوردن توی ظرف تمیز دیگه ای بریزم تا یکی دیگه هم استفاده کنه...نه اینکه دو سه قاشق بخورم و ولش کنم...امیر جان ما این چند شبه مهمان بودیم هر کسی از سر سفره بلند میشد امکان نداشت نصف غذاش نمونده باشه....
    من میگم چرا کسی که مثلاً نذری شربت میاره بین عزادارا تقسیم میکنه وظیفه خودش میدونم که لیوان من رو هم جمع کنه؟ چرا اینقدر فرهنگ نباید داشته باشم که یه قدم تا سطل زباله بردارم و بندازمش تو سطل؟
    من میگم دیگه هزار ماشال نذری ها اینقدر فراون شده که مثل چیزی که زیادی باشه و دیگه برا کسی مهم نباشه ما داریم همینجوری بیخودی ریخت و پاش میکنیم! چرا؟

وقتی من حلیم رو فقط گرما گرم دوست دارم چرا باید یه قابلمه پر ببرم برا حلیم نذری و بعد فقط به اندازه یه کاسه کوچیک بخورم و بقیه اش رو بعد از یکی دو روز تو یخچال موندن بندازم دور؟

چرا کسی نمیاد نذر کنه که تو این ایام بره خون اهدا کنه؟
    چرا نمیام پول این همه هزینه رو بدم به یکی از این موسسات خیره تو همین روز تا جاهایی که اونها صلاح میدونن و بیشتر نیاز استفاده کنن؟

چرا ماها بیشتر میریم به سمتی که نذری های پر زرق و برقتر دارن؟

چرا تو یک روز در ان واحد همه خونه های کوچمون باید نذری داشته باشن؟ خوب حالا این هم هیچ...بیشتر زورت موقعه ای میاد که این نذری ها فقط عوض بدل میشن؟ خوب بببرید به یه چهار نفر دیگه بدید...هی من یه کاسه آش میارم به شما میدم و فلانی یه ظرف حلیم میاره به من میده....

چرا هی ادمها رو طمع میگیره که با اینکه مثلان یه ظرف بسهشه بازم یکی دیگه بگیره؟؟؟

1 سپاس: ♥Rose♥

• zrnznn

یکی نشسته بود یه جایی داشت تعریف میکرد اگر ماها زمان امام حسین بودیم همه میرفتیم سمت یزید....آخه اون موقع امام حسین چیزی نداشت و یزدید با وعده و دادن هدایا و ... مردم و لشکرش رو به دور خودش جمع میکرد ... مطمئنم اگر ماها بودیم حتماً گول ظواهر و داشته های یزید و با خودمون رو به زر میفروختیم :21: نمیگم من اینطور نیستم...میگم چرا این عاداتمون رو عوض نمیکنیم؟
    رفتیم شام خونه یه نفر دو شب پبش:
    اسمش نذری امام حسین بود....خدا شاهده ما رفتیم فقط شام خوردیم و اومدیم
    شایدهم اگر دروغ نگم به خوبی و خوشی و با خنده رفتیم و اومدیم تازه کلی هم دوست آشنای قدیم رو دیدم و کلی خاطره های قدیم رو زنده کردیم
    ولی
    ولی دریغ از یه مراسم نحوه خوانی؟یه سینه زنی...! مداحی؟ یه سخنرانی .... یه چیزی؟....هیچ ..... تازه خیلی از خانمها هم کاملاً مشخص بود برای خود نمایی و سیر کردن شکمشون اومده بودن.....
    تازه یادمه اون شب ما همزمان سه جا دعوت بودیم...بابام یه جا رفت
    من و مامانم یه جا رفتیم یکی از داداش ها یه جاییی دیگه........

نمیدونم میتونم منظورمو درست برسونم یا نه؟ من میگم خیلی اینها زیادن..... خیلی..... میشد یه جور بهتر هم این ها نذورات ادعا بشه ...!

2 سپاس: ♥Rose♥، Kishe Mehr

• zrnznn

فکر کنم با این مطلب بهتر بتونم حرفمو بیان کنم :3:

بسياري در خوردن غذا اسراف مي‏کنند،
    و بسياري ديگر در آوردن و بردن و چيدن غذا اسراف مي‏کنند، غذاها را مي‏ريزند و لگدمال مي‏کنند،
    و غذاهاي مانده در ظرف‏ها را دور مي‏ريزند،
    که عامل عدم خشنودي خداست.
    حضرت اميرالمؤمنين‏ عليه السلام سفارش مي‏فرمايد که:
    سعي کنيد غذا ريخته نشود،
    و اگر غذا بر روي سفره ريخت، آن را جمع کنيد و بخوريد، که آن شفاي هر دردي است به امر الهي، براي کسي که تَه مانده سفره را جمع کند و با خوردن آن از خدا شفا بطلبد .

.
    .
    .
    نقل شده که امام صادق (ع) مشاهده کرد سیبی را نیم خورده و از خانه بیرون انداخته اند ، خشمگین شد و فرمود : اگر شما سیر هستید خیلی از مردم گرسنه اند خوب بود آنرا به نیازمندیش می دادید. مجموعه الاخبارباب۱۷۱ حدیث ۴

2 سپاس: ♥Rose♥، Kishe Mehr

• serpent

zrnznn,
    مامانی اگه ی نفر مجلس عزای امام حسین رو بد برگزار میکنه و با مجلس عروسی اشتباه میگیره ک نباید همه ی مجالس امام حسین رو ببریم زیر سوال ک ، درسته ¿¿

1 سپاس: zrnznn

• ♥Rose♥

ممنون نجمه جان :46:
    با صحبت های عمو و خودت به شدت موافقم
    :72:

• بابک

خدایا : اونائی که بتو ایمان دارن و آورده اند ، لطفأ یاد آوری کن که تو شفا میدهی نه بنده تو ...

• serpent

خدایا ب کسانی ک ب تو چ ایمان اورده اند و چ ایمان نیاورده اند ک گروه دوم در اکثریت هستند یاداوری کن ک بندگان تو ، ب وسیله و ب خواست تو و ب واسطه ی خودسان باعث شفا میشوند و هر انسان عاقلی میداند ک شفا فقط از دست تو ک قادر و توانایی بر می اید
    2 سپاس: zrnznn، Kishe Mehr

• شایسته

البته که خداوند شفا دهنده تمامی دردهاست ولی اولیا و ائمه شفاعت کننده هستند وبرای شفا یافتن به در خونه شون توسل میکنیم تا شفاعتمون کنند.
    2 سپاس: zrnznn، Kishe Mehr

• ماهی

خیلی خوب گفتی..متاسفانه محرم و مراسم اون تبدیل شده به یک سرگرمی برای ملت .تنها سرگرمی که به شدت مجاز و مورد تایید حکومت هست و آزادانه هر کی هر کاری دلش می خواد می کنه...پز دادن و پوز همدیگه رو زدن توی خونواده ها توی محرم خیلی باب شده.هر کی می خواد قدرت نمایی بیشتری کنه مفصل تر برگزار می کنه...
    2 سپاس: jaj، zrnznn

• zrnznn

نقل قول: ماهی
    متاسفانه محرم و مراسم اون تبدیل شده به یک سرگرمی برای ملت .تنها سرگرمی که به شدت مجاز و مورد تایید حکومت هست و آزادانه هر کی هر کاری دلش می خواد می کنه

دقیقاً لُپ مطلب رو بیان کردی ماهی جون :3:

نقل قول: ماهی
    پز دادن و پوز همدیگه رو زدن توی خونواده ها توی محرم خیلی باب شده.هر کی می خواد قدرت نمایی بیشتری کنه مفصل تر برگزار می کنه...

همینطوره :32:

1 سپاس: ماهی

• Holtek

چند سال پيش يه مقدار غذا نذر كرده بوديم ، گفتيم بقول شما ببريم محله فقير نشين ، غذاها رو پخش كرديم تموم شد ، خب بطبع به خيليا نرسيد ، چشمتون روز بد نبينه ، به اونايي كه نرسيده بود ( اكثرا پسر بچه ها ) ماشينمونو بستن به سنگ .............
    2 سپاس: zrnznn، نخبه
پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: