₪ انجمن بوف بوفی ₪ » تاریخ » روزی که نام کشورمان «ایران» شد
₪ انجمن بوف بوفی ₪ » تاریخ » روزی که نام کشورمان «ایران» شد

بدون عکس

روزی که نام کشورمان «ایران» شد

3912 بازدید، 10 پست، نویسنده: Cyrus66

• Cyrus66

در روز ۶ دی ۱۳۱۳ شمسی دولت ایران طی اعلامیه‌ای رسمی از کشورهای خارجی خواست در مکاتبات رسمی خود از واژه‌های پرشیا، پرس و پرسه به جای واژه ایران استفاده نکنند.

به گزارش تاریخ ایرانی، تا اوایل قرن بیستم، مردم جهان کشور ما را با عنوان رسمی پارس یا پرشین می‌شناختند اما در دوران سلطنت رضاشاه که بحث رجعت به ایران باستان و تاکید بر ایران پیش از اسلام قوت گرفته بود، حلقه‌ای از روشنفکران باستان‌گرا مانند سعید نفیسی، محمدعلی فروغی و سیدحسن تقی‌زاده در حکومت پهلوی اول با حمایت مستقیم رضاشاه گردهم آمدند که به این منظور اقداماتی را انجام دادند.

سعید نفیسی از مشاوران نزدیک رضاشاه به وی پیشنهاد کرد نام کشور رسما به «ایران» تغییر یابد. این پیشنهاد در دی‌ماه ۱۳۱۳ شمسی رنگ واقعیت به خود گرفت. این تصمیم بعد از ۷۶ سال هنوز هم محل مناقشه است. مخالفان این تغییر معتقدند که ایران نمی‌تواند آن بار معنایی، فرهنگی و تمدنی‌ای را که در اصطلاح «پرشیا» نهفته است و غیر ایرانیان از دیرباز با آن آشنایی دارند، منتقل کند.

گروهی معتقدند که رضاشاه فقط به دلیل سیاسی برای تثبیت حکومت اقتدارگرایانه خود چنین تصمیمی گرفته است. این دسته از تحلیلگران می‌گویند اصل اقدام را باید متوجه جمعی از نخبگان فرهنگی و سیاسی آن دوره از جمله افراد ذکرشده دانست که در اقتدار حکومت رضاخانی منافع خاص خود را نیز جستجو می‌کردند.

iran

12 سپاس: jaj، ♥Rose♥، Life Dream، mz56mz، mojde، aac198000، بندری، تنها، سوگند، garfild، tiktik، javad1020

• 1 سپاس: Cyrus66

• ♥Rose♥

تشکر دوست عزیز iran
    1 سپاس: Cyrus66

• Life Dream

اسم پرشيا خيلي قشنگه، يه جورايي آدمو ياد تمدن، فرهنگ، گذشته و از همه مهمتر قدرت ميندازه، خيلي اسم سنگيني هست از نظر من، كاش همون پرشيا ميموند :65:

• بابک

من تو دوران زندگی ام در اروپا همیشه مملکت از : پرشیا و زبان از : پارسی استفاده کرده ام .

• mojde

پرشیا یا ایران مهم اینه که عشق به وطن روتو دلم کشته شده چند ساله

• aac198000

نقل قول: Cyrus66
    در روز ۶ دی ۱۳۱۳ شمسی دولت ایران طی اعلامیه‌ای رسمی از کشورهای خارجی خواست در مکاتبات رسمی خود از واژه‌های پرشیا، پرس و پرسه به جای واژه ایران استفاده نکنند.

من یادمه شما که نه ولی بابابزرگتان یادشه :3:

• تنها

زنده باد ایران iran

• بچه مثبت

چه عکس قشنگی iran
    نمایش یا پنهان متن تصویر در دسترس نیست

می‌رسد روزی که بی‌هم می‌شویم ..... یک‌به‌یک از جمع هـم کم می شویم
    می‌رسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم می‌شویم
    گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... می‌رسد روزی که بی‌هم می‌شویم