نه ترک تحصیل نه بی سوادی راز طراوت و پیشرفت در مدارس فنلاند
▧ 4 تصویر این بخش در دسترس نیست
واژه «مدرسه» برای بسیاری از ما یادآور صبحگاه خشک و نظامی وار، سکوت و زل زدن به تخته سیاه و جزوه نویسی در کلاس و البته زنگ تفریحی است که در حکم آزادی موقت از زندان بوده است!
حالا تصور اینکه در جایی از این دنیا، کودکان در سن هفت سالگی و دیرتر از بسیاری از هم سن و سالان خود وارد مدرسه شوند، ساعات کمتری را در مدرسه بگذرانند، خبری از کلاس خصوصی و مدرسه غیرانتفاعی نباشد، بچه ها به ندرت تکلیف و امتحان داشته باشند، بهترین تجهیزات برای مدارس فراهم شود و هیچ کس به خاطر هوش پایین تر خود ترک تحصیل نکند احتمالاً خیلی عجیب به نظر می رسد!
هیچ کس بی سواد نیست
سالهاست که بیسوادی در کشور فنلاند ریشهکن شده است. موهبتی که دلیل آن را باید در سیستم آموزشی منحصر به فرد این کشور جُست. این سیستم آموزشی با ویژگیهای خاص خود سبب شده فنلاند با جمعیت اندک خود به یکی از کشورهای پیشرو در علم و فناوری بدل شود. اصلیترین شاخصه این سیستم را باید دوری گزینی آن از استانداردسازی دانست.
در فنلاند محتوای درسی واحدی به مدارس اعلام نمیشود و تنها یک چهارچوب کلی به مدارس برای تدریس داده می شود. معلمان هر مدرسه میتوانند محتوایی که خودشان مناسب میدانند را بر مبنای این چهارچوب طراحی و آموزش دهند.
یکی دیگر از ویژگیهای بارز نظام آموزشی فنلاند، توجه به تک تک دانش آموزان و تلاش برای جلوگیری از ترک تحصیل است. در بیشتر کشورهای دنیا، دشواری دروس برای برخی از دانشآموزان که توانایی ذهنی کمتری برخوردارند موجب سرخوردگی و در نهایت ترک تحصیل آنها میشود.
در فنلاند سیستم آموزشی به گونه ای طراحی شده که امکان ترک تحصیل در آن تقریباً به صفر می رسد. اگر دانش آموزی در درس خاصی ضعف داشته باشد، معلم در کلاس توجه ویژه ای به نیازهای او کرده و حتی ساعات زیادتری را برای تدریس به او اختصاص می دهد. آمار نشان می دهد 30 درصد از دانشآموزان در مدارس فنلاند در طول 9 سال نخست تحصیل مورد حمایت ویژه معلم خود قرار میگیرند. همچنین روانشناس و مشاور مدرسه به دانش آموزانی که در مدرسه با مشکلات آموزشی روبرو هستند کمک می کنند. مدارس در فنلاند دولتی و کاملاً رایگان هستند.شمار دانشآموزان در کلاسهای درس در فنلاند بسیار کمتر از متوسط جهانی است. به این ترتیب امکان ارتباط مؤثر بین معلم و دانشآموزان و امکان توجه بیشتر معلم به تک تک دانش آموزان فراهم میشود. همچنین در درسهای عملی، حداکثر 16 دانشآموز در کلاس حضور دارد و به این ترتیب امکان بهرهگیری بهتر از تجهیزات و آموزش بیشتر فراهم میگردد.
دوره ابتدایی در فنلاند شش سال است. معمولاً کودکان هر 6 سال را با یک معلم میگذرانند. بچهها معلم خود را با نام کوچک صدا میکند، در سر کلاسها میتوانند دمپایی به پا کنند و خلاصه اینکه کار و هوایی بسیار دوستانه در کلاسها جریان دارد. در دورة ابتدایی خبری از تکلیف خانه و امتحان نیست. تنها در دوره دبیرستان، آنهم به شکل محدود و نه چندان رسمی، تکلیف خانه و امتحان وجود دارد. بچه ها در وقت آزاد خود به تفریح، ورزش یا فعالیت های هنری می پردازند.
نمایش یا پنهان متن
منزلت والای معلمان در فنلاند
معلمان در جامعه فنلاند شان و منزلتی هم رده با پزشکان و وکلا دارند. تمامی معلمان در این کشور دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند و معمولاً از میان 10 درصد ممتاز فارغالتحصیلان دانشگاه انتخاب میشوند. همچنین معلمان حقوق و مزایای بسیار بالایی دارند. آنها هر روز تنها چهار ساعت تدریس میکنند و البته هر هفته باید دو ساعت در کلاسهای آموزش ضمن خدمت شرکت کنند. شغل معلمی از شغل های پرطرفدار در فنلاند است و کثیری از شهروندان متقاضی خدمت درآن هستند.
نظام آموزشی، رمز پیشرفت فنلاند
فنلاند منابع طبیعی چندانی ندارد و به همین دلیل فنلاندی ها، نیروی انسانی را اصلیترین منبع اقتصادی کشور خود می دانند. از نظر فنلاندی ها آموزش و پرورش هزینه نیست، بلکه نوعی سرمایهگذاری بلندمدت است. به همین دلیل شاید هیچ شگفتآور نباشد که درآمد ناخالص ملی فنلاند با جمعیت 4/5 میلیونی نفری برابر با 250 میلیارد دلار باشد. کافی است این رقم را با درآمد ناخالص ملی 514 میلیارد دلاری ایران هفتاد و چند میلیونی قیاس کنید تا بهتر متوجه این تفاوت شوید!
تمامی معلمان در این کشور دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند
مدرک گفتی یاده نقل و نبات افتادم
از پایبست ویرانست
میرسد روزی که بیهم میشویم ..... یکبهیک از جمع هـم کم می شویم میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
میرسد روزی که بیهم میشویم ..... یکبهیک از جمع هـم کم می شویم میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
aac198000 عزیز : 40% درسته .... فکر کنم قبلأ هم یه نوشتاری در مورد فنلاند فرستاده بودی و خواهش کرده بودم که اگر تجربه و یا اطلاعات کافی را از فنلاند ندارید لطفأ این نوشتار ها را نفرستید که اینا باعث در هم ریختن افکار و افسوس گری و غیرو که عده ای خبری ندارن خواهد شد. حالا مجبورم میکنین که یه نوشتاری دور و درازی حقیقی ای را بنویسم و بفرستم که فکر میکنم پس از زحمت بسیار مسئولین سایت فوری حذفش کنن . همین کریسمس 2013 کتابی بزبان انگلیسی که یه کارمند آمریکای نوکیا حدود بالای 10 سال درفنلاد زندگی میکرده با خرج خودش منتشر کرد که واقعأ برای فنلاند آبرو ریزی بود و فقط در فروشگاه stockmann بفروش رسید وچون فروش زیادی داشت فوری جمش کردن و این تنها ویا اولین نویسنده اروپائی نیست بلکه کسان دیگری هم بودن که در مورد فنلاند این چنین نوشتند . پس حالا که شما در مورد مدارس نوشتی لطفأ در مورد فجایع وکثافت کاریهایش هم مینوشتی مخصوصأ مخصوصأ مخصوصأ در مورد تبعیض نژادیش ومخصوصأ در مورد ایرانیهادر همان مدارسی که شما صحبتشو کردین لطفأ یه خورده مراعات کنین که مردم خارج از فنلاند فکر نکنن فنلاند مسجدی ست جای گ ؟؟؟؟؟؟ با پوزش فراوان .....
بعضي از مدارس ايران هم بد نيست ، جديدا تو بعضياشون كلاسا هوشمند شده و وسايل كمك آموزشي خوبي دارن ، تو بعضيا هم اجباري بچه ها بايد همشون تبلت بيارن سر كلاس.
دیروز حرف کلاس اول و معلم های کلاس اولمون بود به نظر من کلاس اول هر چی یاد بگیری همونه خوشحالم که معلم کلاس اولم و مدرسم عااالی بود و تمام درسا با بازی و کاردستی بود
بابک جان حتما اون نوشتارتون رو برامون بذارید. هیچ چیزی خارج از قوانین سایت اینجا پاک نشده و نمیشه. قوانین سایت هم حتما قابل تایید خودتون هست. (توهین آمیز و مذهبی و سیاسی و نژادپرستانه نباشه).
فرمودید مطلب بالا 40% درسته. ای کاش برای روشن شدن موضوع نظرتون رو در مورد 60% که نادرست هست هم اعلام می کردید. حتما توجه دارید که بسیاری از مواردی که ما تا کنون بهش برخورد نکردیم یا مورد استفاده مون واقع نشده، دلیل بر وجود نداشتن اون مورد نیست.
سیستم آموزشی مدارس فنلاند برای خود من هم در حدی که از دور دیدم و شنیدم واقعا تحسین برانگیزه و آرزو می کردم ای کاش من هم در همچین سیستمی دوران پیش دبستانی و ابتدایی و دبیرستان را طی می کردم.
این که به قول شما فجایع و مشکلات و احتمالا نژاد پرستی هم داره، اصلا قابل انکار نیست. اینکه به یک نفر با تخصص مثلا برق هیچ شغلی مهیا نمیشه و مجبور میشه بعد از گذروندن یک دوره 1/5 ساله دیگه در همون رشته در فنلاند، نهایتا و برای اینکه دستش تو جیب خودش باشه، بره پیتزایی بزنه خوب زیاد دور نیست و قابل لمسه. ولی خوب درست نیست که چشممون رو به موفقیتهاشون در زمینه های دیگه هم ببندیم و بگیم خیلی افتضاحه. حداقل می تونیم با الگو برداری از موارد موفقیت آمیزشون سیستمهای معیوب و درب و داغون خودمونو یه بهبودی ببخشیم. مثلا سیستم آموزش و پرورش
به نظرم فنلاند هر ساله در خیلی از زمینه ها رتبه های بالایی میاره و در رده های اولین جهانی قرار میگیره که یه زمانی من با توجه به نیاز خودم در بهداشت مادر و کودک رتبه اول رو داشت و وقتی هم که برای هدیه سادات مراجعه میکردم واقعا همینطور بود و یکیش هم همین سیستم آموزشی شون هست که خیلی تعرفش رو شنیدم از نژاد پرستی هم خیلی اطلاع ندارم
تازه اون 40% نصفش زیادیه . نغمه عزیز و جناب علیرضا ، قربون شکلتون ، شروع کردم جواب شما عزیزان را بدم یه چند خط نوشتم ولی نتونستم ادامه بدم پاک کردم ، داستان سر بسیار درازی داره ، همانطور که خدمدتون عرض کردم برید جستجو کنید و از زبان خود اروپائی ها در مورد فنلاندبشنوید مخصوصآ سوئدیها، اگر چنانچه به دو نفر رسیدگی کردن پس تکلیف 98 تای دیگه چه میشه و تازه اون 2 نفر هم بخاطر بستن دهانهاست که بعضی وقتها صدای اروپا در اومده ، بله دوره ابتدائی را کاملأدرست فرمودید، و اون دوره 1/5 ساله قربون شکلت چیزی نیست که یه ایرانی 2 تا master تو فنلاندگرفته و یه مدت در اثر فشار های روحی از طرف خود اینا اوفتاد بیمارستان سپس حالش خوب شد اومد بیرون و بعدش هم لکه دیونگی رو بهش چسبوندن و مرتبأ سر کارش گذاشتن ( دنبال نخود سیا ) متأسفانه بیشتر از این نمیتونم بنویسم ، ولی خوب از حق نگذریم آره یه خوبیهائی برای بعصیها داره ...ولی ......ولی....... ببخشید : این عادت آدماست که همیشه آخرش یه ولی میارن در ضمن اسم نویسنده کتابی که گفتم ، Phil Schwarzmann هست البته تو روزنامه مسخرش کردن ولی حقیقت رانوشت . همیشه شاد و همیشه خوش باشید . شاکر شما
شاکر اسم بابام دوستان مدارس لندن عین همین کلاسها .. بچه ها ی انجا از سن سه سالگی اجبارا مهد کودک هستند .با بهترین وتمیزتین امکانات ومعلمین جوار واجور .ولی باور کن یک دانش اموز کلاس پنچم در ایران معادل یک دیپلمه انجا ... نمونه اش دکتر دندانپزشک حسابی نداریم دکتر مون فارغ التحصیل دانشگاه گنگ یونورسیتی که رتبه بالای در بین دانشگاهای انگلستان دار د نمی تونه یک عصب کشی درست وحسابی انجام بده چند دکتر عوض کردیم ولی همه شبیه هم هستند .
aac198000
راز طراوت و پیشرفت در مدارس فنلاند
واژه «مدرسه» برای بسیاری از ما یادآور صبحگاه خشک و نظامی وار، سکوت و زل زدن به تخته سیاه و جزوه نویسی در کلاس و البته زنگ تفریحی است که در حکم آزادی موقت از زندان بوده است!
حالا تصور اینکه در جایی از این دنیا، کودکان در سن هفت سالگی و دیرتر از بسیاری از هم سن و سالان خود وارد مدرسه شوند، ساعات کمتری را در مدرسه بگذرانند، خبری از کلاس خصوصی و مدرسه غیرانتفاعی نباشد، بچه ها به ندرت تکلیف و امتحان داشته باشند، بهترین تجهیزات برای مدارس فراهم شود و هیچ کس به خاطر هوش پایین تر خود ترک تحصیل نکند احتمالاً خیلی عجیب به نظر می رسد!
هیچ کس بی سواد نیست
سالهاست که بیسوادی در کشور فنلاند ریشهکن شده است. موهبتی که دلیل آن را باید در سیستم آموزشی منحصر به فرد این کشور جُست. این سیستم آموزشی با ویژگیهای خاص خود سبب شده فنلاند با جمعیت اندک خود به یکی از کشورهای پیشرو در علم و فناوری بدل شود. اصلیترین شاخصه این سیستم را باید دوری گزینی آن از استانداردسازی دانست.
در فنلاند محتوای درسی واحدی به مدارس اعلام نمیشود و تنها یک چهارچوب کلی به مدارس برای تدریس داده می شود. معلمان هر مدرسه میتوانند محتوایی که خودشان مناسب میدانند را بر مبنای این چهارچوب طراحی و آموزش دهند.
یکی دیگر از ویژگیهای بارز نظام آموزشی فنلاند، توجه به تک تک دانش آموزان و تلاش برای جلوگیری از ترک تحصیل است. در بیشتر کشورهای دنیا، دشواری دروس برای برخی از دانشآموزان که توانایی ذهنی کمتری برخوردارند موجب سرخوردگی و در نهایت ترک تحصیل آنها میشود.
در فنلاند سیستم آموزشی به گونه ای طراحی شده که امکان ترک تحصیل در آن تقریباً به صفر می رسد. اگر دانش آموزی در درس خاصی ضعف داشته باشد، معلم در کلاس توجه ویژه ای به نیازهای او کرده و حتی ساعات زیادتری را برای تدریس به او اختصاص می دهد. آمار نشان می دهد 30 درصد از دانشآموزان در مدارس فنلاند در طول 9 سال نخست تحصیل مورد حمایت ویژه معلم خود قرار میگیرند. همچنین روانشناس و مشاور مدرسه به دانش آموزانی که در مدرسه با مشکلات آموزشی روبرو هستند کمک می کنند.
مدارس در فنلاند دولتی و کاملاً رایگان هستند. شمار دانشآموزان در کلاسهای درس در فنلاند بسیار کمتر از متوسط جهانی است. به این ترتیب امکان ارتباط مؤثر بین معلم و دانشآموزان و امکان توجه بیشتر معلم به تک تک دانش آموزان فراهم میشود. همچنین در درسهای عملی، حداکثر 16 دانشآموز در کلاس حضور دارد و به این ترتیب امکان بهرهگیری بهتر از تجهیزات و آموزش بیشتر فراهم میگردد.
دوره ابتدایی در فنلاند شش سال است. معمولاً کودکان هر 6 سال را با یک معلم میگذرانند. بچهها معلم خود را با نام کوچک صدا میکند، در سر کلاسها میتوانند دمپایی به پا کنند و خلاصه اینکه کار و هوایی بسیار دوستانه در کلاسها جریان دارد. در دورة ابتدایی خبری از تکلیف خانه و امتحان نیست. تنها در دوره دبیرستان، آنهم به شکل محدود و نه چندان رسمی، تکلیف خانه و امتحان وجود دارد. بچه ها در وقت آزاد خود به تفریح، ورزش یا فعالیت های هنری می پردازند.
نمایش یا پنهان متن
منزلت والای معلمان در فنلاند
معلمان در جامعه فنلاند شان و منزلتی هم رده با پزشکان و وکلا دارند. تمامی معلمان در این کشور دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند و معمولاً از میان 10 درصد ممتاز فارغالتحصیلان دانشگاه انتخاب میشوند. همچنین معلمان حقوق و مزایای بسیار بالایی دارند. آنها هر روز تنها چهار ساعت تدریس میکنند و البته هر هفته باید دو ساعت در کلاسهای آموزش ضمن خدمت شرکت کنند. شغل معلمی از شغل های پرطرفدار در فنلاند است و کثیری از شهروندان متقاضی خدمت درآن هستند.
نظام آموزشی، رمز پیشرفت فنلاند
فنلاند منابع طبیعی چندانی ندارد و به همین دلیل فنلاندی ها، نیروی انسانی را اصلیترین منبع اقتصادی کشور خود می دانند. از نظر فنلاندی ها آموزش و پرورش هزینه نیست، بلکه نوعی سرمایهگذاری بلندمدت است. به همین دلیل شاید هیچ شگفتآور نباشد که درآمد ناخالص ملی فنلاند با جمعیت 4/5 میلیونی نفری برابر با 250 میلیارد دلار باشد. کافی است این رقم را با درآمد ناخالص ملی 514 میلیارد دلاری ایران هفتاد و چند میلیونی قیاس کنید تا بهتر متوجه این تفاوت شوید!
jaj
mz56mz
zrnznn
چرا این ها رو تو قسمت پنهان گذاشتید؟
اطلاعات جالبی بود
ژنرال
jaj
بچه مثبت
از پایبست ویرانست
میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم
گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
ژنرال
راس میگه امین.. یعنی تا اون حد ؟
حالا باز خدمت سربازی رو میگفتی یه چیز
jaj
بچه مثبت
میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم
گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
jaj
بابک
Holtek
gilas
به نظر من کلاس اول هر چی یاد بگیری همونه
خوشحالم که معلم کلاس اولم و مدرسم عااالی بود و تمام درسا با بازی و کاردستی بود
علیرضا
فرمودید مطلب بالا 40% درسته. ای کاش برای روشن شدن موضوع نظرتون رو در مورد 60% که نادرست هست هم اعلام می کردید.
حتما توجه دارید که بسیاری از مواردی که ما تا کنون بهش برخورد نکردیم یا مورد استفاده مون واقع نشده، دلیل بر وجود نداشتن اون مورد نیست.
سیستم آموزشی مدارس فنلاند برای خود من هم در حدی که از دور دیدم و شنیدم واقعا تحسین برانگیزه و آرزو می کردم ای کاش من هم در همچین سیستمی دوران پیش دبستانی و ابتدایی و دبیرستان را طی می کردم.
این که به قول شما فجایع و مشکلات و احتمالا نژاد پرستی هم داره، اصلا قابل انکار نیست. اینکه به یک نفر با تخصص مثلا برق هیچ شغلی مهیا نمیشه و مجبور میشه بعد از گذروندن یک دوره 1/5 ساله دیگه در همون رشته در فنلاند، نهایتا و برای اینکه دستش تو جیب خودش باشه، بره پیتزایی بزنه خوب زیاد دور نیست و قابل لمسه.
ولی خوب درست نیست که چشممون رو به موفقیتهاشون در زمینه های دیگه هم ببندیم و بگیم خیلی افتضاحه. حداقل می تونیم با الگو برداری از موارد موفقیت آمیزشون سیستمهای معیوب و درب و داغون خودمونو یه بهبودی ببخشیم. مثلا سیستم آموزش و پرورش
نغمه
بابک
نغمه عزیز و جناب علیرضا ، قربون شکلتون ، شروع کردم جواب شما عزیزان را بدم یه چند خط نوشتم ولی نتونستم ادامه بدم پاک کردم ، داستان سر بسیار درازی داره ، همانطور که خدمدتون عرض کردم برید جستجو کنید و از زبان خود اروپائی ها در مورد فنلاندبشنوید مخصوصآ سوئدیها، اگر چنانچه به دو نفر رسیدگی کردن پس تکلیف 98 تای دیگه چه میشه و تازه اون 2 نفر هم بخاطر بستن دهانهاست که بعضی وقتها صدای اروپا در اومده ، بله دوره ابتدائی را کاملأدرست فرمودید، و اون دوره 1/5 ساله قربون شکلت چیزی نیست که یه ایرانی 2 تا master تو فنلاندگرفته و یه مدت در اثر فشار های روحی از طرف خود اینا اوفتاد بیمارستان سپس حالش خوب شد اومد بیرون و بعدش هم لکه دیونگی رو بهش چسبوندن و مرتبأ سر کارش گذاشتن ( دنبال نخود سیا ) متأسفانه بیشتر از این نمیتونم بنویسم ، ولی خوب از حق نگذریم آره یه خوبیهائی برای بعصیها داره ...ولی ......ولی....... ببخشید : این عادت آدماست که همیشه آخرش یه ولی میارن
در ضمن اسم نویسنده کتابی که گفتم ، Phil Schwarzmann هست البته تو روزنامه مسخرش کردن ولی حقیقت رانوشت .
همیشه شاد و همیشه خوش باشید . شاکر شما
maryamlondon1
شاکر اسم بابام
دوستان مدارس لندن عین همین کلاسها .. بچه ها ی انجا از سن سه سالگی اجبارا مهد کودک هستند .با بهترین وتمیزتین امکانات ومعلمین جوار واجور .ولی باور کن یک دانش اموز کلاس پنچم در ایران معادل یک دیپلمه انجا ... نمونه اش دکتر دندانپزشک حسابی نداریم دکتر مون فارغ التحصیل دانشگاه گنگ یونورسیتی که رتبه بالای در بین دانشگاهای انگلستان دار د نمی تونه یک عصب کشی درست وحسابی انجام بده چند دکتر عوض کردیم ولی همه شبیه هم هستند .
aac198000
از خوندن نظرات شما خیلی لذت بردن
نغمه
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→