₪ انجمن بوف بوفی ₪ » هنر و ادبیات » گل صحرا
آبان
9
ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شده‌اند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفته‌اند.
ثبت‌نام و ارسال نوشته در این وب‌سایت امکان‌پذیر نیست. چنانچه نوشته‌ای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، می‌توانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.

یک نت روی دیوار انجمن pAshMak
1 هفته پیش

آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com

گل صحرا

2851 بازدید، 8 پست، نویسنده: zrnznn

• zrnznn

همه آنچه بسیاری ازما از دنیای مد می دانیم بسیار اندك است. سالن های دراز و دخترانی با چهره های بی حالت و آرایش های عجیب و غریب كه روی صحنه رژه می روند.هفته مد میلان، هفته مد نیویورك، هفته مد پاریس.چند هفته در سال، مدل ها روزهای سخت و پر كاری را می گذرانند.اخبار هفته های مد معمولا جزو اخبار تاپ سایت ها و خبرگزاری ها هستند.

تصویر در دسترس نیست

اما واقعا این دختران لاغر و رنگ پریده از كجای جهان به هفته های مد می رسند.

"مادرم نام یكی از شاهكارهای طبیعت را روی من گذاشت. واریس به معنی گل صحراست. گل صحرا در محیط های بی آب و علف می روید جایی كه كم تر موجود زنده ای می تواند در آن زنده بماند. گاهی اتفاق می افتد كه یك سال هم در كشورم باران نمی بارد. اما وقتی بالاخره باران می بارد و زمین پر گرد و خاك را می شوید معجزه رخ می دهد و گل ها ظاهر می شوند. گل صحرا رنگ نارنجی مایل به زرد درخشانی دارد. به همین دلیل زرد رنگ محبوب من است."

"گل صحرا " داستان زندگی واریس دیری یكی از مشهورترین مدل های جهان است. واریس مسلمان است و در دل صحرای سومالی به دنیا آمده است. وقتی واریس 12 ساله بوده است از صحرا فرار می كند چراكه پدرش در مقابل پنج شتر ترتیب ازدواجش را با یك مرد 60 ساله می دهد.

واریس وقتی از زندگی كوچ نشینی فرار می كرد هیچ گاه باور نمی كرد روزی به كشورش بازگردد كه علاوه بر مشهورترین مدل جهان،سخنگوی حقوق زنان در آفریقا باشد.

تصویر در دسترس نیست

ماجرای كتاب "گل صحرا" ماجرای زندگی واریس است از زمان فرارش از خانه تا روزی که كارگزاران مد بر سر او با هم رقابت می كنند .

او از سومالی به لندن فرستاده می شود و در آن جا توسط یك عكاس كشف می شود. تمام روزهای زندگی واریس با ماجراهایی همراه است.

این کتاب را واریس دیری به کمک کاتلین میلر نوشته است. شهلا فیلسوفی و خورشید نجفی آن را ترجمه و نشر چشمه آن را منتشر کرده.

تصویر در دسترس نیست

بخش هایی از کتاب:

" چون کوچ نشین بودیم٬ دائم سفر می کردیم و هیچ گاه در یک محل بیش از سه یا چهار هفته نمی ماندیم. نیاز به مراقبت از حیوانات انگیزه ای بود برای این جا به جایی دائمی. ما برای زنده نگه داشتن حیوانات مان در جست و جوی غذا و آب بودیم و در آب و هوای خشک سومالی این ضروریات آسان به دست نمی آمد.

در فرهنگ ما تعطیلات قراردادی وجود ندارد٬ ولی در عوض بارانی که مدت های طولانی در انتظارش می ماندیم٬ دلیل شادمانی ما بود. در کشور من آب حکم کیمیا را دارد و جوهر زندگی است. در صحرا به آب احترام عمیقی می گذارند و هر قطره اش بسیار با ارزش است. من امروز هم به آب عشق می ورزم. کافی است به آن نگاه کنم تا شاد شوم.

من همه نوع مدل دیده ام و بله٬ بعضی ها زیاد باهوش نبوده اند. اما اکثریت شان باهوش٬ با فرهنگ و سفرکرده هستند و درباره ی بیشتر موضوع ها همان قدر اطلاعات دارند که دیگر مردمان دنیادیده. آن ها می دانند که چه طور خودشان و حرفه شان را اداره کنند و با استادی کامل از پس این کار بر می آیند. برای اشخاصی مثل آن کارگردان هنری پررو فاقد اعتماد به نفس٬ رو به رو شدن با این واقعیت که بعضی زن ها می توانند هم زیبا باشند و هم باهوش٬ سخت است. بنابراین لازم می دانند ما را مثل گله ای الاغ دست و پا چلفتی و خنگ سر جای مان بنشانند و با ما مثل بچه ها رفتار کنند.

وقتی در سومالی بزرگ می شدم٬ همه ی چیز های ساده ی زندگی برای ما ارزش داشت. به خاطر باران جشن می گرفتیم٬ چون نشانه ی این بود که آب داشتیم. چه کسی در نیویورک نگران آب است؟ شیر آب باز است و تو دنبال کار دیگری می روی. هر وقت که به آب نیاز داری فقط کافی است شیر آب را باز کنی٬ آب می آید. موضوع این است که وقتی چیزی را نداری٬ قدر آن را می دانی. ما چون چیزی نداشتیم٬ قدر همه چیز را می دانستیم."

نمایش یا پنهان متن

"ختنه زنان (FGM) یا چنانکه شایسته تر است امروز گفته شود٬ مثله اندام های تناسلی زنان٬ عمدتا در بیست و هشت کشور آفریقایی انجام [می شود].

طبق برآورد سازمان ملل این عمل بر روی صد و سی میلیون زن و دختر انجام شده است. دست کم هر ساله دو میلیون دختر در معرض خطر قربانی شدن قرار دارند. یعنی روزی شش هزار دختر.

تصویر در دسترس نیست

این کار معمولا در شرایط کاملا ابتدایی به وسیله قابله یا زنی دهاتی انجام می شود. از هیچ داروی بیهوشی ای استفاده نمی شود. دختران را با هر ابزاری که در دسترس باشد٬ می برند: تیغ ریش تراشی٬ چاقو٬ قیچی٬ شیشه شکسته٬ سنگ نوک تیز و در بعضی مناطق با دندان.

مراحل عمل از نظر خشونت٬ بر حسب موقعیت جغرافیایی و روال فرهنگی نوسان پیدا می کند. کم ترین صدمه این است که لبه کلیتوریس بریده می شود تا برای تمام عمر مانع لذت بردن دختر از عمل جنسی شود. انتهای دیگر این طیف، ختنه عمقی است که روی هشتاد درصد دختران در سومالی انجام می گیرد. این کاری بود که روی من صورت گرفت.

عوارض آنی ختنه عمقی شوک٬ عفونت٬ آسیب مجرای ادرار یا مدفوع٬ زخم٬ بیماری کزاز٬ عفونت های مثانه ای٬ عفونت های خونی٬ ایدز و یرقان [احتمالا ترجمه نامناسب است و منظور هپاتیت C بوده] است. عوارض دراز مدت عبارتند از عفونت مزمن یا متناوب مجرای ادرار و لگن که می تواند به نازایی٬ تشکیل کیست و دمل در ناحیه مجرای زنانه منجر شود٬ بر آمدگی دردناک در مسیر اعصاب٬ دشواری فزاینده تخلیه ادرار٬ قطع قاعدگی٬ جمع شدن خون قاعدگی در شکم٬ سرد مزاجی٬ افسردگی و مرگ.

قلبم شکسته می شود از این که مجسم می کنم در سال جاری دو میلیون دختر کوچک دیگر٬ تجربه ای را که من پشت سر گذاشتم تجربه می کنند."

"قلبم شکسته می شود از این که مجسم می کنم در سال جاری دو میلیون دختر کوچک دیگر٬ تجربه ای را که من پشت سر گذاشتم تجربه می کنند."

اینها نوشته های یک دختر سومالیاییه که در پنج سالگی ختنه شده اما دست تقدیر سرنوشتی براش مقدر کرد که اینقدر مشهور و بزرگ بشه که حالا بتونه به عنوان سفیر سازمان ملل در مورد این عمل روشنگری کنه. اگر دوست داری که بدونی یه دختر کوچولویی که تازه ختنه میشه چه حسی داره و اینکه چه اتفاقی می تونه باعث بشه واریس دیری دختر کوچولوی بدوی و صحرا نشین به جایی برسه که بشه سفیر سازمان ملل پیشنهاد می کنم کتاب "گل صحرا" اثر واریس دیری و کاتلین میلر رو بخونی.

ممنون میشم اگر کسی این کتابو دید برا منم یه نسخه بخره :24: هزینه اش هر چه که باشه تقبل میکنم :24:
    .
    .
    .
    اینو میدونستید:
    نمایش یا پنهان متنآیا دختران بندر کنگ هنوز هم ختنه می‌شوند؟

4 سپاس: دلشاد، garfild، javad1020، تنها

• دلشاد

نقل قول: zrnznn
    ممنون میشم اگر کسی این کتابو دید برا منم یه نسخه بخره هزینه اش هر چه که باشه تقبل میکنم

اون روز که از انقلاب رد میشدم دیدم :1:

1 سپاس: zrnznn

• zrnznn

دلشاد,
    متاسفانه تو دز کتابفروشی های معروف کمه و اونهایی هم که هستن بیشتر کتاب هاشون خلاصه میشن تو کتاب های درسی و دانشگاهی :2:

1 سپاس: jaj

• garfild

به نظر کتاب خوبی میاد :1:

• serpent

zrnznnدختران را با هر ابزاری که در دسترس باشد٬ می برند: تیغ ریش تراشی٬ چاقو٬ قیچی٬ شیشه شکسته٬ سنگ نوک تیز و در بعضی مناطق با دندان.

دختران را میبرند ¿¿¿¿ :9: دختران را میکشند ، نمیبرند :bahone:

با دندان ¿¿¿¿¿¿¿ :37: :89: :88:

:4:

• دیااکو

من این کتاب رو خوندم. چند تا از عکسهای واریس هم صفحات آخر کتاب هست. چیزی که به ذهن من اومد این بود که چطور میشه با اون زندگی وحشتناک اینقدر دستهای لطیف و صورت ملیح داشت.

• تنها

ممنون نجمه ای :46:

• zrnznn

دیااکو,
    خوشبحالت که خوندیش :3:
    .
    .
    .
    garfild,
    یعنی میشه زحمت خریدش رو بکشی و اول بدی من بخونم و بعد بدم تو بخونی:4: