ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شدهاند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفتهاند.
ثبتنام و ارسال نوشته در این وبسایت امکانپذیر نیست. چنانچه نوشتهای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، میتوانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.
یک نت روی دیوار انجمن
pAshMak
1 هفته پیش
آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com
10 اشتباه پرطرفدار در زبان فارسی
pAshMak
این که یک روز بتوانیم عبارتهای بیگانه را از زبان فارسی اخراج کنیم، یک رویای دست نیافتنی است، چون ما فارسی را هم درست صحبت نمیکنیم و صحیح نمینویسم.
اما پیش از آن که به دنبال ریشه عبارتها باشید، سعی کنید تا مرتکب هیچیک از این ۱۰ اشتباه پرطرفدار و محبوب نشوید:
۱- وقتی کسی را برای نخستینبار دیدهاید، نباید بگویید:
«از آشنایی با شما، خوشبخت شدم!»
باید بگویید: «از آشنایی با شما، خوشوقت هستم!»
معنای «خوشبختی» با «خوشوقت بودن» فرق دارد، مگر این که ملاقات با آن شخص چنان زندگی شما را متحول کرده باشد که احساس خوشبختی کنید. انتخاب با خودتان است.
۲- در دستور زبان فارسی، چیزی به اسم «میباشد» وجود ندارد. اگر در گذشته از آن استفاده میشد، دلیل بر صحیح بودنش نیست.
آن را هرگز در جملههایتان به کار نبرید.
۳- وقتی منظورتان اتومبیل «BMW» است، یا باید به زبان آلمانی بگویید «بامو» یا به زبان آمریکایی «بیامدبلیو» بنویسید. اتومبیلی به اسم «بیامو» که ما ایرانیها میگوییم و همهجا مینویسیم، در دنیا وجود ندارد.
۴- چیزی که در آگهیها و کاتالوگها از آن به عنوان «درب» نام میبرید، «در» است. «تحویل درب منزل» و «نصب درب و پنجره» اشتباه است. چرا فکر میکنید استفاده از «درب» در متنی که نوشتید، آن را باکلاس و رسمی میکند؟
۵- وقتی خدمات یک شرکت یا هر چیزی را فهرست میکنید، لازم نیست در انتهای هر مورد نقطه بگذارید.
نقطه به معنای پایان یک جمله است. وقتی شما جمله ننوشتید و فقط چند کلمه است، نقطه نگذارید. چیزی که در ادامه میخوانید، نمونه این اشتباه است.
انواع خدمات موبایل را از ما بخواهید:
تعمیرات.
لوازم جانبی.
ریست کردن گوشی.
نصب وایبر.
وقتی شما جمله ننوشتید، نیازی نیست بعد از هر مورد از هر مورد فهرست، نقطه بگذارید.
۶- اگر میخواهید از فرهنگستان زبان و ادب فارسی پیروی کنید و فقط عبارتهای مورد تایید آنها را به کار ببرید، هنگام نام بردن از اصطلاحات تخصصی کامپیوتری و نرمافزاری، نام اصلی و انگلیسی آن را نیز حداقل یکبار بنویسید تا مخاطب گیج نشود. وقتی شما از «نمایه» در فیسبوک صحبت میکنید، کاربری که زبان فارسی را برای اداره صفحه خود انتخاب نکرده، نمیفهمد از چه چیزی صحبت میکنید و «نمایه»، چیست.
۷- استرالیا را «Australia» مینویسند و اتریش را «Austria» مینامند. این دو کشور با یکدیگر تفاوت دارند. مراقب باشید که مانند مترجمان برخی سایتها و خبرگزاریها، آنها را اشتباه نگیرید.
۸- «سلاح» و «اسلحه» با یکدیگر فرق دارند:
۱- پلیس از گروگانگیر خواست تا «سلاح» خود را روی زمین بگذارد.
۲- اسلحه شکارچیان متخلف، توقیف شد.
در واقع، «اسلحه»، جمع «سلاح» است و چیزی به اسم «اسلحهها» معنایی ندارد.
۹- «چپ کردن» و «واژگون شدن» مترادف نیستند.
وقتی یک اتومبیل در تصادف از پهلو با زمین برخورد میکند، آن را «چپ کردن» مینامند و زمانی که سقف نیز با زمین برخورد کند یا اتومبیل کامل روی هوا بچرخد و سر و ته شود، «واژگون» شده است.
۱۰- عبارت «کاندید»، در زبان فرانسوی به معنی سادهدل و معصوم است. وقتی کسی قصد دارد تا در انتخابات مجلس شرکت کند، او را «کاندیدا» به معنای داوطلب یا نامزد مینامند. البته در این که نمایندگان محترم مجلس کاندید هستند، شکی نیست؛ اما در هر حال وقتی هنوز به بهارستان راه نیافتهاند و به چاپ پوستر و سخنرانی تبلیغاتی مشغولند، «کاندیدا» محسوب میشوند.
▧ تصویر در دسترس نیست
دلشاد
«از آشنایی با شما، خوشوقت هستم!»
jaj
منم یه نکته اضافه کنم
در اضافه کردن پسوند تر به کلمات به جز چهار کلمه ای که در زیر می نویسم تر به ادامه کلمه نمی چسبد
مثل افزون تر، چاق تر، روان تر و . . .
کلمات استثنا: کمتر بیشتر کهتر مهتر
بچه مثبت
میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم
گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
zrnznn
pAshMak
منهم همینطور بهروزجان
مثل افزون تر، چاق تر، روان تر و . . .
کلمات استثنا: کمتر بیشتر کهتر مهتر
بی نهایت ممنون از اطلاعات تکمیلی
ممنونم آقای امین آقا
▧ تصویر در دسترس نیست
lion1360
عالی بود پارمیس خانم
بابک
ژنرال
باید بگویید: «از آشنایی با شما، خوشوقت هستم!»
البته خوشوقت هم متداوله.
خوشبخت هم شاید بشه اینجور توجیه کرد که طرف میخواد بگه بخت با من یار بوده که با شما آشنا شدم. البته خیلی تارف الکیه و کمی هم چاپلوسانه س! خوشوقت بهتره.
آن را هرگز در جملههایتان به کار نبرید.
اعتقادی به این دو مورد ندارم.
من نمیفهمم با چه معیار و به چه استنادی میگن در فارسی "می باشد" نداریم. خوب از گذشته بوده حالا هم هست؛ اگر هست پس نشون میده که هنوز در زبان کاربرد داره وگرنه مثل خیلی از واژه های دیگه به مرور حذف میشد. همون طور که ممکنه واژه ای در قدیم نبوده و حالا هست.
"درب" اشتباهه؟ من میگم "در" اشتباهه؛ معیارش این درستی و نادرستی چیه؟
فکر میکنم این چیزا بیشتر اظهار نظرهای سلیقه ای و ذوقیه تا علمی؛ وگرنه فکر نمیکنم واقعا ملاکی برای "درستی" یا "نادرستی" اینها وجود داشته باشه.
بیشتر فرهنگستان از این نسخه ها میپیچه که نمیفهمم واقعا معیارش چیه. تا جایی هم که جستجو کردم به چیزی برنخوردم.
کلمه "درب" به طور طبیعی در زبان فارسی وجود داره؛ بعید میدونم کسی اینو مثلا بخشنامه کرده باشه که برای متن های رسمی از درب استفاده کنید. همون طور که در فارسی برای احترام بیشتر، افعال دوم شخص مفرد به صورت جمع به کار میره. اینا بیشتر دلایل غیرزبانی داره و نمیشه با دلایلِ صرفا زبانی استدلال کرد گفت چرا افعال جمع برای احترام به کار برده میشن که بعد هم بیاییم تجویز کنیم که از این به بعد اینجوری نگید اونجوری بگید.
خیلی نمیشه دستوری صادر کرد درباره زبان؛ میشه؟
زبان همون چیزیه که مادربزرگ من و بقال و پزشک و کارمند و استاد دانشگاه و احمد آقا قصاب باهاش صحبت میکنن. کدومش درسته؟ به نظر من همش.
همیشه برام سوال بوده معیار های این درستی و نادرستی های زبانی از کجاست؟
کمی هم مطالعه کردم و معتقدم برای برای این مواردی که گفتم هیچ معیار علمی وجود نداره؛ بیشتر سلیقه س.
ژنرال
کراوات ----> دراز آویز زینتی (دراز آویز تزئینی)
پاپیون -----> دو بر پف زینتی (دو بر پف تزئینی)
یکی نیس بگه واقعا چه لزومی داره برای کراوات و پاپیون معادل فارسی بسازید؟ حالا اگرم میخواید بسازید خوب این کلمات مسخره چیه؟ کسی واقعا از اینا استفاده میکنه؟ الان زبان فارسی محافظت شد؟
pAshMak
ممنونم هاشم جان.
همش رودوست دارم وممنون ازشما
والله خداوکیلی این رونمیدونم
اشتباه فرهنگستان زبان همینه. نباید واژه هایی که جهانی هست وهمه جا تقریبا مشابه گفته میشه روتغییر بده
بی نهایت ممنون از نظر جامع شما محسن جان
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
دوم هم اینکه کلا نمیدونم چرا ما ایرانی جماعت دوست داریم خیلی از چیزایی که وارد میشن رو ایرانیزه بکنیم و یا حتی همون موارد وطنی رو هم دچار تغییر بدیم! مثلا کلماتی غیرایرانی مثل bank , dollar و... رو چه اصراری بر این هست که فارسی اون رو تلفظ بکنیم؟!
سوم هم اینکه اونقدر این اشتباهات زیاد شدن و فراگیر شدن که دیگه نمیشه جلوش رو گرفت ولی خب از هرجائی که شروع بشه خودش جای امیدواری داره...
مرسی پارمیس بانو
pAshMak
خواهش میشه استاد ولیکن نترس من جریمه نمیدم.
جریمه رودستیارم میدادبهت. فعلادرمرخصی استعلاجی بسرمیبره
بامواردسه گانه شما(ببخشیدتوتوتوتوتوتو)موافقم
ودرانتها هم بازهم سپاس
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
پس بگم شما مشکلی یوخدی؟
جریمه ی شما چیه حالا
pAshMak
راحت باش ای پسرجان
جریمه بنده بسیارناقابلست اندکی پس گردنی (یه حالی میده مجتبی که نگو)
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
آنچه یافت می نشود آنم آرزوست
pAshMak
ببین فرزندم تحریکم نکن همین الان پاشم بیام کتک مفصل بهت بزنم
حیف که خیلی خسته ام وگرنه بجان جفتمون میومدم
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
حیف که خیلی خسته ام وگرنه بجان جفتمون میومدم
مگه کوه کَندی که خسته ای؟
pAshMak
آره ارواح عمه همون کتی .تونمیدونی چراخسته ام؟
نمیشه فعلا روحیه اش روندارم فرزندم
خودت خوب میدونی که دارم خوبشم دارم
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
من ازکجا باید بدونم؟
خب بیا قول میدم روحیه اش هم بیاد و بیشترم بشه
اصلا بگو کجابیام تا خودم بیام پیشت
آخرین ورود: امروز, 07:39
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→