₪ انجمن بوف بوفی ₪ » هنر و ادبیات » اشتباهی که خالق «روباه و زاغ» را کشت!
آبان
9
ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شده‌اند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفته‌اند.
ثبت‌نام و ارسال نوشته در این وب‌سایت امکان‌پذیر نیست. چنانچه نوشته‌ای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، می‌توانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.

₪ انجمن بوف بوفی ₪ » هنر و ادبیات » اشتباهی که خالق «روباه و زاغ» را کشت!

یک نت روی دیوار انجمن pAshMak
1 هفته پیش

آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com

اشتباهی که خالق «روباه و زاغ» را کشت!

1450 بازدید، 11 پست، نویسنده: ♥Rose♥

• ♥Rose♥

دیروز رسانه‌های خبری و امروز چند روزنامه، خبر از درگذشت «منوچهر درفشه» نقاش شعر معروف و خاطره‌انگیز«روباه و زاغ» دادند. در حالی‌که او اصلا نقاش این اثر نبوده است.

مجله مهر: اشتباهی رسانه‌ای که بی سروصدا پخش شد و کارش حتی به انتشار در چند روزنامه هم کشید. صبح شنبه 28 تیرماه، وقتی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های داخلی از درگذشت «منوچهر درفشه» نقاش و تصویرگر کتاب‌های درسی دهه 60 خبر دادند، او را خالق تصویر معروف شعر خاطره‌انگیز «روباه و زاغ» هم معرفی کردند. ماجرایی که به رسانه‌های خارجی فارسی زبان از جمله «بی بی سی فارسی» هم کشیده شد.

2 تصویر این بخش در دسترس نیست

محبوبیت داستان روباه و زاغ و خاطره‌انگیز بودن نقاشی آن، سبب شد تا خبر درگذشت درفشه، بلافاصله در رسانه‌های داخلی و خارجی دیگر هم منتشر شود و آن‌ها هم بی خبر از همه‌جا، حتی تیتر خبر خود را هم به «درگذشت خالق نقاشی معروف روباه و زاغ» تغییر دادند تا جذابیت خبر بیشتر هم شود. غافل از آن که یک اشتباه رسانه‌ای سبب شده تا خالق این نقاشی معروف ، غلط معرفی شود و او را به دردسر بیندازد.

خالق اصلی «روباه و زاغ» کیست؟

در بین تصویرگران نام آشنای کتاب‌های درسی دهه 60، نام «پرویز کلانتری» از جمله شناخته‌شده ترین‌هاست. او که بخش عمده‌ای از تصویرگری‌های فانتزی کتاب‌های درسی را به‌عهده داشته، خالق نقاشی درس‌های معروفی همچون «مرغابی‌ها و لاک پشت»، «روباه و خروس» و البته داستان «روباه و زاغ» است.

3 تصویر این بخش در دسترس نیست

کلانتری حتی یک‌بار و در مهرماه 91 هم نمایشگاهی از آثار تصویرگری این کتاب‌ها را با نام «به یاد کودکی» برپا کرد تا تجدید خاطره‌ای باشد برای کسانی که از این شخصیت‌های کتاب‌های درسی خاطره دارند.

تصویر در دسترس نیست

کلانتری 83 ساله، در مراکز هنری از جمله دانشکده هنرهای زیبای تهران و کالج هنری کودکان در کالیفرنیا کار کرده و مدتی مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تهران بوده‌است. او تاکنون در نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی بسیاری در داخل و خارج از ایران، شرکت کرده‌است و یک اثر از آثار این نقاش برجسته، درفهرست تمبرهای ویژه سازمان ملل به چاپ رسیده‌است. همچنین تابلوی مشهور «شهر ایرانی از نگاه نقاش ایرانی» او در مقر سازمان ملل قرار دارد.

درفشه خالق «اشک یتیم» و «خانواده آقای هاشمی»

اما مرحوم منوچهر درفشه که جمعه27 تیرماه پس از تحمل یک دوره طولانی بیماری سرطان از دنیا رفت نیز، خالق بسیاری از نقاشی‌ها و تصویرگری‌های خاطره‌انگیز کتاب‌های درسی در دهه 60 است. او را بیشتر با تصویرگری درس‌های حکمت آموز و کتاب‌های دینی می‌شناسیم.

تصویر در دسترس نیست

اما شاید مهم‌ترین اثر او تصویرگری کتاب اجتماعی دوره دبستان و درس دنباله‌دار «خانواده آقای هاشمی» بود. کارمندی که با دریافت حکم انتقالی، باید از شهر کازرون به نیشابور می‌رفت و در طی این مسیر با خانواده اش و البته مادربزرگ فرزندانش، یک دوره کوتاه ایران‌شناسی در کتاب تعلیمات اجتماعی برای دانش آموزان مرور می‌شد.

2 تصویر این بخش در دسترس نیست

درس‌های معروف دیگری همچون «اشک یتیم» سروده زیبای پروین اعتصامی و حکایت معروف «سعدی» درباره «دوبرادر که یکی آهنگر بود و دیگری در خدمت سلطان»، از جمله تصویرگری‌های معروف «منوچهر درفشه » است.

10 سپاس: hadi04، 313-KaMiKaZe، دلشاد، بندری، zrnznn، jaj، gilas، ژنرال، ماهی، شایسته

• hadi04

خدا رحمتش کنه در هر صورت
    ممنون دخملکم :46:

2 سپاس: zrnznn، ♥Rose♥

• 2 سپاس: zrnznn، ♥Rose♥

• zrnznn

خداوند رحمتش کنه :48:
    .
    .
    .
    شعرا و تصاویر زنده کننده خاطرات بسیار شیرینیییییییییییییی برا من بودن :72:

1 سپاس: ♥Rose♥

• jaj

:57: این خبرگزاری ها همشون همین جوریند

• gilas

خدایش بیامورزد 1163

• ژنرال

خدایش بیامرزد :46:

• ماهی

روحش قرین آرامش..
    دلم تکون خورد با اون عکسا :65:

• ♥Rose♥

نقل قول: hadi04
    خدا رحمتش کنه در هر صورت
    ممنون دخملکم

خواهش میکنم بابای مدیر کم پیدا :4:
    نقل قول: 313-KaMiKaZe
    یادش بخیر :|

از شعرش بدم میومد چون زیاد ازم می پرسیدن :|

خدا رحمتش کنه که باعث شد اینهمه کتک بخورم

حقته :83:
    حالا برای ما علاوه بر حفظ کردن و پرسیدنش، باید نقاشی مربوطه هم میکشیدیم و تحویل میدادیم البته در حضور معلم، که من عاشق این قسمتش بودم، چون حفظیاتم ضعیف بود
    :bahone:
    دلشاد, :46:
    نقل قول: zrnznn
    خداوند رحمتش کنه
    .
    .
    .
    شعرا و تصاویر زنده کننده خاطرات بسیار شیرینیییییییییییییی برا من بودن

آره واقعا :65:
    نقل قول: jaj
    این خبرگزاری ها همشون همین جوریند

:4: