لوئیجی پشه افسر ایتالیایی را اولین عکاسی می دانند که در سال 1274 هجری قمری پا به سرزمین باستانی فارس گذاشت تا از تخت جمشید و پاسارگاد عکس بگیرد. او این عکس های بدیع را را در قالب یک آلبوم به ناصرالدین شاه جوان داد و باعث شد تا شاه علاقمند به عکاسی به خرج خود عکاسان متعددی را برای تهیه گزارش تصویری از بناهای تاریخی و باستانی ایران روانه فارس کند.
آقا رضا عکاسباشی، آقایوسف، سلطان اویس میرزا، ابولقاسم محمد تقی نوری و البته آنتوان سوریوگین تعدادی از عکاسانی بودند که از سوی دربار برای عکاسی از بناهای باستانی به تخت جمشید فرستاده شدند. عکس ها این عکاسان همگی پیش از شروع حفاری در تخت جمشید گرفته شده است و تصاویری متفاوت از آنچه امروز علاقمندان تاریخ باستان را به فارس می کشاند به ما نشان می دهد.
گفته می شود پس از آنکه در سال 1301 شمسی رضاشاه در سفر خود به بوشهر برای اولین بار از تختجمشید بازدید کرد از شرایط حفاظتی آن متعجب شد و چندی بعد ارنست هرتسفلد باستانشناس شهیر آلمانی را به منظور تحقیقی و شناسائی محوطه باستانی تخت جمشید مامور کرد با این حال 9 سال زمان برد تا کلنگ حفاری در این منطقه زده شود.
در سال 1309 و پس از آنکه، قانون عتیقات به تصویب مجلس رسید هیأت وزیران اجازه کاوش در تخت جمشید را به مؤسسه دانشگاه شیکاگو داد و بدین ترتیب هرتسفلد در سال 1310 کاوش در تخت جمشید را آغاز کرد.
بر این اساس و از آنجا که آنتوان سوریوگین تا سال 1309 عکاسی می کرده است همگی عکس ها او از تخت جمشید و پاسارگاد متعلق به پیش از شروع حفاری و از این جهت برای باستانشناسان و علاقمندان به تاریخ باستان جالب توجه است.
مدتیه میخوان محوطه تخت جمشید رو حفاری کنند که اونو سپردن به امریکائی ها. ایشالله زودتر و بهتر این کار رو انجام بدن. اگر بتوانند مرمت بکنند که واجب تر و بهتر هستش.
یکی از بچه ها گفت قبل انقلاب مجسمه کوروش بزرگ سوار بر اسب بودش ولی بعد انقلاب شکستنش نمیدونم واقعی هست این حرفش یا نه
ما ایرانی ها لیاقت این گذشته بزرگ و اثار باستانی رو نداریم الان هر کشوری بود مردمانش رو چشماشون نگه میداشتن این فرهنگ و اثار باستانی رو ی چیز ازش کم میشد اعتراض می کردن ولی ما.... هروز داریم خراب تر از دیروز می کنیم چون ب ادم های بی کفایتی سپرده شده این اثار باستانی ها
همین چندوقت قبل رفته بودم واقعاااااااا داغونش کردن اصلا رسیدگی نمیشه
بعضیها رفتن روش یادگاری نوشتن آخه بایدبهشون گفت حالا چکاره هستی که مثلا اسمت
اگه ثبت نشه نظم کائنات بهم میخوره...
یه نگهبان هم نیست که بچرخه توی محوطه. من که رفته بودم طرف توی اتاقکش خوابیده بود
نقل قول: Kishe Mehr
مدتیه میخوان محوطه تخت جمشید رو حفاری کنند که اونو سپردن به امریکائی ها. ایشالله زودتر و بهتر این کار رو انجام بدن. اگر بتوانند مرمت بکنند که واجب تر و بهتر هستش.
بعیدمیدونم کاری بکنن مجتبی...خیلی حیفه همه داره ازبین میره
خوش بحالت من خیلی دوس دارم ی بارم که شده برم تخت جمشید از نزدیک ببینم
بخاطر شیرازی بودن مامانم زیادرفتم خوشبختانه
نقل قول: 313-KaMiKaZe
یکسری ادما تو طویله بزرگ شدن بخاطر همین فکر می کنن جاهای دیگه مثل خونشون طویله هست که توش هرکاری بکنن
آخ گفتی....مثلا اسمش رونوشته ...آخه که چی؟؟؟
میای یک اثر دوهزارساله روخراب میکنی که بنویسی جعفرازفلان جا؟
5هزار سال قدمت داره اگه مثل ادم ازش مراقبت می کردن الان خیلی سالم بود. ی جا خونده بودم شاه می خواست تخت جمشید رو باز سازی کنه یا یکی مثل تخت جمشید بسازه و نقشه هاش هم بود یادم نیست بسازه یا باز سازیشو
اون زمان رسیدگی خیلی عالی بود...الان جلبک سبزشده روشون
اینا فکر می کنن زرتشتیا اتیش پرست بودن ولی نمیدونن اولین دینی هست که خدای یکتارو می پرستیدن و اتیش رو یکچور روشنایی و قدرت از خدا میدونن
من تنها یه بار رفتم شیراز اونم سال 76 یا 77 بود، خیلی خوب بود، بی نهات زیبا و خوش گذشت..... اون موقع از نزدیک تخت جمشیدو دیدم و یادمه یه برنامه هم شب برامون اجرا کردن....جالب بود و عظمتی بود واسه خودش
من تنها یه بار رفتم شیراز اونم سال 76 یا 77 بود، خیلی خوب بود، بی نهات زیبا و خوش گذشت..... اون موقع از نزدیک تخت جمشیدو دیدم و یادمه یه برنامه هم شب برامون اجرا کردن....جالب بود و عظمتی بود واسه خودش
خیلی باشکوههههه من که هروقت میرم یه حس غروری بهم دست میده
pAshMak
آقا رضا عکاسباشی، آقایوسف، سلطان اویس میرزا، ابولقاسم محمد تقی نوری و البته آنتوان سوریوگین تعدادی از عکاسانی بودند که از سوی دربار برای عکاسی از بناهای باستانی به تخت جمشید فرستاده شدند. عکس ها این عکاسان همگی پیش از شروع حفاری در تخت جمشید گرفته شده است و تصاویری متفاوت از آنچه امروز علاقمندان تاریخ باستان را به فارس می کشاند به ما نشان می دهد.
گفته می شود پس از آنکه در سال 1301 شمسی رضاشاه در سفر خود به بوشهر برای اولین بار از تختجمشید بازدید کرد از شرایط حفاظتی آن متعجب شد و چندی بعد ارنست هرتسفلد باستانشناس شهیر آلمانی را به منظور تحقیقی و شناسائی محوطه باستانی تخت جمشید مامور کرد با این حال 9 سال زمان برد تا کلنگ حفاری در این منطقه زده شود.
در سال 1309 و پس از آنکه، قانون عتیقات به تصویب مجلس رسید هیأت وزیران اجازه کاوش در تخت جمشید را به مؤسسه دانشگاه شیکاگو داد و بدین ترتیب هرتسفلد در سال 1310 کاوش در تخت جمشید را آغاز کرد.
بر این اساس و از آنجا که آنتوان سوریوگین تا سال 1309 عکاسی می کرده است همگی عکس ها او از تخت جمشید و پاسارگاد متعلق به پیش از شروع حفاری و از این جهت برای باستانشناسان و علاقمندان به تاریخ باستان جالب توجه است.
▧ 16 تصویر این بخش در دسترس نیست
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
pAshMak
یکی از بچه ها گفت قبل انقلاب
مجسمه کوروش بزرگ سوار بر اسب بودش ولی بعد انقلاب شکستنش نمیدونم واقعی هست این حرفش یا نه
ما ایرانی ها لیاقت این گذشته بزرگ و اثار باستانی رو نداریم
الان هر کشوری بود مردمانش رو چشماشون نگه میداشتن این فرهنگ و اثار باستانی رو
ی چیز ازش کم میشد اعتراض می کردن ولی ما.... هروز داریم خراب تر از دیروز می کنیم چون ب ادم های بی کفایتی سپرده شده این اثار باستانی ها
همین چندوقت قبل رفته بودم واقعاااااااا داغونش کردن اصلا رسیدگی نمیشه
بعضیها رفتن روش یادگاری نوشتن آخه بایدبهشون گفت حالا چکاره هستی که مثلا اسمت
اگه ثبت نشه نظم کائنات بهم میخوره...
یه نگهبان هم نیست که بچرخه توی محوطه. من که رفته بودم طرف توی اتاقکش خوابیده بود
بعیدمیدونم کاری بکنن مجتبی...خیلی حیفه همه داره ازبین میره
بارون ونوسانات هوا خیلی تاثیر بدی گذاشته روش
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
بارون ونوسانات هوا خیلی تاثیر بدی گذاشته روش
خود شهردار سابق مرودشت به شخص بابام گفته بود، امام جمعه گفته اگر تو شهردار انقلابی هستی بولدوزر بذار زیر تخت جمشید
pAshMak
عجب آدم پست فطرتی....مردم ازاونوردنیا میان که همین هاروببینن
باورکن اگه همین توریسم نبود مرودشت روکی میشناخت آخه که حالا این بخوادبشه امام جمعه اش
▧ تصویر در دسترس نیست
pAshMak
بخاطر شیرازی بودن مامانم زیادرفتم خوشبختانه
آخ گفتی....مثلا اسمش رونوشته ...آخه که چی؟؟؟
میای یک اثر دوهزارساله روخراب میکنی که بنویسی جعفرازفلان جا؟
5هزار سال قدمت داره اگه مثل ادم ازش مراقبت می کردن الان خیلی سالم بود.
ی جا خونده بودم شاه می خواست تخت جمشید رو باز سازی کنه یا یکی مثل تخت جمشید بسازه و نقشه هاش هم بود
یادم نیست بسازه یا باز سازیشو
اون زمان رسیدگی خیلی عالی بود...الان جلبک سبزشده روشون
و اتیش رو یکچور روشنایی و قدرت از خدا میدونن
آفرین دقیقا همینطوره...
▧ تصویر در دسترس نیست
Holtek
خوب نيست آدم از خودش تعريف كنه ولي خب ديگه نميشه كه تا آخر عمر كمنام زندگي كرد
دلشاد
pAshMak
خب توهم باهاشون برو ..حتما تاقبل ازویرانی کامل ببینش خیلی باشکوهه
آره دیگه...بذارهمه بشناسنت رضاجان...تاکی درگمنامی بسرببری آخه؟
اینهمههههههههه هنرداری باید ملت آگاه باشن
▧ تصویر در دسترس نیست
pAshMak
اگه این اثار باستانی رو به مردمانی میسپردن که به فکرش هستن خیلی بهتر بود تا این بی لیاقت ها حتی سمتش برن
ایشالاااااااااا
البته به شرطی که به آدم حسابی ها بسپرن نه اونهایی که اهل خاطره نویسی هستن روشون
▧ تصویر در دسترس نیست
zrnznn
pAshMak
خیلی باشکوههههه من که هروقت میرم یه حس غروری بهم دست میده
معمولا یکروز ازصبح تاغروب رواونجا میگذرونم
▧ تصویر در دسترس نیست
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→