₪ انجمن بوف بوفی ₪ » روانشناسی و روابط اجتماعی » «بچه‌پولدارهای تهرانی»
آبان
9
ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شده‌اند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفته‌اند.
ثبت‌نام و ارسال نوشته در این وب‌سایت امکان‌پذیر نیست. چنانچه نوشته‌ای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، می‌توانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.

یک نت روی دیوار انجمن pAshMak
1 هفته پیش

آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com

«بچه‌پولدارهای تهرانی»

6629 بازدید، 18 پست، نویسنده: pAshMak

• pAshMak

اخیرا در شبکه های اجتماعی از جمله فیسبوک صفحه ای تحت عنوان " بچه پولدارهای تهران" باز شده که در آن تصاویر تفریحات و خوشگذرانی های جوانان خانواده های پولدار تهرانی انتشار داده می شود.

باز شدن این صفحه بازتاب گسترده ای در رسانه های غربی داشته است و برخی رسانه های غربی با بازنشر تصاویر منتشر شده در این صفحه به تحلیل ابعاد و زوایای جامعه مدرن و شهری ایران پرداخته اند.

«نوکیسه‌ها». این، تعبیری است که گزارش نویس «تایمز» از صفحه اینستاگرام بچه پولدارهای تهرانی دارد.

تصویر در دسترس نیست

روزنامه نیویورک پست آمریکا با اشاره به باز شدن صفحه " اینستاگرامی" بچه پولدارهای تهران می نویسد: تصاویر مشابه است. فرقی نمی کند که در آمریکا باشی یا در ایران اگر جزء آن یک درصد " اولترا پولدارها" باشی زندگی ات در هر جای دنیا شبیه به هم است.

این گزارش می نویسد: صفحه اینستاگرامی بچه پولدارهای تهران از هنگام افتتاح (13 سپتامبر) – کمتر از یک ماه پیش- تا کنون بیش از 75 هزار تعقیب کننده یافته است.

این گزارش می نویسد: تصاویر نوجوانان و جوانان پولدار ایرانی دقیقا مشابه تصاویر جوانان پولدار آمریکایی است، ساعت های گران رولکس، اتومبیل های گران قیمت پورشه، لباس های برند و گران و خانه های بزرگ و استخر و..

تصویر در دسترس نیست

یک کارشناس آی تی در تهران به روزنامه تایمز بریتانیا درباره عدم هراس این جوانان که عکس هایشان را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده اند ، می گوید: پدران بسیاری از این جوانان افرادغیر قابل دسترسی هستند و اگر مشکلی برای این جوانان پیش بیاید ، می توانند آنها را پنهان کنند.

تصویر در دسترس نیست

بچه پولدارهای تهرانی از کجا آورده‌اند؟

شغل و نوع کسب درآمد صاحبان عکس‌های این صفحه، سوژه جذاب بعضی کامنت‌هاست که نویسندگانش دوست‌دارند بدانند چه شغلی می تواند این خانه و زندگی را رقم بزند؟

با این حال «طراحی جواهرات و اشیاء قیمتی»، «مدل و طراح مد»، «موزیسین»، «آرایشگر» و «مربی بدنساز» از جمله شغل‌هایی است که پولدارها در اینستاگرامشان ثبت کرده‌اند. اما عده‌ای دیگر هم درآمدهای نامشروع، غیرقانونی و رانت‌های فراوان را موجب به وجود آمدن زندگی‌های مجلل پولدارهای این صفحه می‌دانند. موضوعی که عصبانیت برخی کاربران و اظهارات تند و تیزشان در این را در پی داشته‌است.

4 تصویر این بخش در دسترس نیستبچه فقیرها در مقابل بچه پولدارها

صفحه نوکیسه‌های تهرانی البته مثل هر پدیده و تب دیگری، واکنش‌هایی از جنس خودش هم داشته است. تازه ترین واکنش به صفحه پولدارهای پایتخت، راه اندازی صفحه ای جدید در اینستاگرام با محتوای معکوس صفحه قبلی است. صفحه‌ای که نام «بچه بی‌پول‌های تهران» برایش انتخاب شده و با قرار دادن تصاویر و پست‌هایی کاملا مشابه اما در جهت خلاف عکس‌های نوکیسه‌ها، به زندگی فقیرانه برخی پایتخت نشینان در گوشه‌های دیگر شهر پرداخته تا به نوعی این دو زندگی را باهم مقایسه کند. این صفحه که به تازگی راه اندازی شده در همین ابتدای کار با استقبال زیاد کاربران همراه بوده است و هواداران آن را نوعی مقابله با صفحه قبل می دانند.

کنار هم قرار گرفتن این دو پدیده، شاید گویای یک واقعیت تلخ باشد. واقعیتی که فاصله طبقاتی شمال و جنوب پایتخت را بسیار بیشتر از فاصله جغرافیایی آن‌ها روی نقشه کرده‌است. سبک و سیاق زندگی این دو قشر از جامعه که در یک شهر زندگی می کنند آن‌قدر زیاد است که تصور زندگی هرکدام برای هم غیرقابل باور است. به طوری که هر لحظه از هم دورتر و باهم غریبه تر می شوند. شاید به همین خاطر باشد که پدیده «بچه پولدارهای تهرانی» با این سرعت، تبدیل به تبی فراگیر در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی شده‌است.

8 سپاس: jaj، levrone، Kishe Mehr، 313-KaMiKaZe، lion1360، bita.b، شایسته، SHAHROKH

• Kishe Mehr

خب چه اشکالی داره! بذار حالشو بکنند.
    اونی که نداره کیف نکنه، اونی هم که داره کیف نکنه؟؟؟؟

2 سپاس: pAshMak، jaj

• pAshMak

Kishe Mehr,
    مجتبی به نظرت اینهمه فاصله طبقاتی درسته؟

2 سپاس: jaj، Kishe Mehr

• 1 سپاس: pAshMak

• Kishe Mehr

فاصله طبقاتی که نه اصلا در هیچ جای دنیا درست نیست و همه جای ذنیا هست و مختص ایران نیست
    زندگی انچنان لوکس و مجلل رو هم نمی پسندم. هرچیزی که انسان از اون لذت می بره بنظرم خوبه حالا حتی میتونه ذاغه نشینی باشه!

1 سپاس: pAshMak

• lion1360

• pAshMak

نقل قول: Kishe Mehr
    فاصله طبقاتی که نه اصلا در هیچ جای دنیا درست نیست و همه جای ذنیا هست و مختص ایران نیست
    زندگی انچنان لوکس و مجلل رو هم نمی پسندم. هرچیزی که انسان از اون لذت می بره بنظرم خوبه حالا حتی میتونه ذاغه نشینی باشه!

به نظرت انسان باید هرچیزی که داره به رخ دیگران بکشه؟نمایش بده؟

lion1360,

الان این شکلک یعنی چی؟باورکنید اصلا قشنگ نیست که درجواب یک مطلب

به جای نوشتن نقطه نظرات شکلک بذارید...به نظرم اینکاراهانتی هست به

نویسنده مطلب

2 سپاس: Kishe Mehr، lion1360

• pAshMak

در گذشته نیز، صاحبان ثروت ایرانی یا از تجارت یا از زراعت و دامداری به ثروت می رسیدند و ثروتشان باعث رونق و رفاه محل سکونتشان بود. ایشان نیز در کارهای عام المنفعه و خیر به جد و با علاقه شرکت می کردند. معمولا این افراد و خانواده اشان به عرف و اخلاق و ارزش های جامعه خود پای بندی نشان می دادند و با آن همراهی می کردند. به همین سبب، ثروتمندان سنتی ایران، در محل کار خود قابل اعتماد و در جامعه قابل احترام بودند.

تصویر در دسترس نیست

تصویر منتشر شده در «بچه پولدارهای تهران»

تصویر در دسترس نیست

تصویر منتشر شده در «بچه محروم های تهران»

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

تصویر در دسترس نیست

5 سپاس: Kishe Mehr، jaj، شایسته، lion1360، پرهام

• Kishe Mehr

من گفتم باید لذت برد، حرفی از نمایش دادن و عرضه داشتن به دیگران زدم؟؟ نه عرضه کردن و بقولی پز دادن اصلا کار درستی نیست

• pAshMak

Kishe Mehr,

اصلا دقت نکردی به موضوع اصلی بحث...کسی مخالف لذت بردن از ثروتهاشون نیست

حرف سراینه که این اختلاف طبقاتی نمیتونه منطقی باشه...حرف سراینه که قدیم هم

افرادمتمول داشتیم ولی درکنارخودشون سفره چندین نفرروهم پرمیکردند.

حرف اینه که جلوی حیف ومیل های بی رویه بایدگرفته بشه تااینجوری فاصله کمتر ومنطقی تربشه

1 سپاس: Kishe Mehr

• Kishe Mehr

یاد حرف عموم افتادم که میگفتن توی ارمنستان می بینی که دوتا همسایه هستن یکی مالتی میلیاردر و یکی هم فقیر اونوقت باهم نشست و برخواست دارند و معمولا عصرها کنار هم میشینن قهوه میخورن!!

• pAshMak

Kishe Mehr,
    خب این یعنی چی؟ یعنی دوستی خالصانه بدون توجه به صفرهای حساب بانکی...

ولی درایران اینطورنیست...این نوکیسه ها هرروز مدل ماشینشون رومیبرن بالاتر...

البته این روهم توجه داشته باشیم که هستندکسانی که نوکیسه نبوده ولی متمول هستند ودست

صدهانفرروهم باایجادمشاغل تولیدی گرفته اند.

• Kishe Mehr

چشم و هم چشمی و الکی کلاس گذاشتن و غرور و... باعث میشه رفتاها ابنطور بشن...

• pAshMak

همه اینها به اضافه پولهای بادآورده...اگه برای بدست آوردن این ثروت زحمت کشیده بودن

اینجور به راحتی ازدست نمیدادند

• lion1360

نقل قول: pAshMak
    الان این شکلک یعنی چی؟باورکنید اصلا قشنگ نیست که درجواب یک مطلب

به جای نوشتن نقطه نظرات شکلک بذارید...به نظرم اینکاراهانتی هست به

نویسنده مطلب

خانم پارمیس خانم من ودیگر دوستان اصلا"قصد اهانت نداریم،بعضی وقتها شکلها بیان کننده نظرات دیگران هستن :84:

• pAshMak

نقل قول: lion1360
    خانم پارمیس خانم من ودیگر دوستان اصلا"قصد اهانت نداریم،بعضی وقتها شکلها بیان کننده نظرات دیگران هستن

شکلک به تنهایی نمیتونه بیان کننده منظورباشه...من منظورم کلی بودبرای تمام دوستان

منطقی تراینه که نقطه نظراتمون روبنویسیم نه شکلک بذاریم

1 سپاس: lion1360

• lion1360

نقل قول: pAshMak
    شکلک به تنهایی نمیتونه بیان کننده منظورباشه...من منظورم کلی بودبرای تمام دوستان

منطقی تراینه که نقطه نظراتمون روبنویسیم نه شکلک بذاریم

شکلکها راهی ساده برای بیان نظر یک شخصه،البته شاید بعضی دوستان فکر کنن به دلیل بی حوصلگی نفر این کار کرده ولی اینطور نیست،من خودم از شکلکها برای بیان نظراتم استفاده میکنم :84:

• pAshMak

نقل قول: lion1360
    شکلکها راهی ساده برای بیان نظر یک شخصه،البته شاید بعضی دوستان فکر کنن به دلیل بی حوصلگی نفر این کار کرده ولی اینطور نیست،من خودم از شکلکها برای بیان نظراتم استفاده میکنم

هاشم جان ولی مطمئن باش نویسنده مطلب خیلییییییییی خوشحال ترمیشه

وقتی نظرت روبنویسی همراه باشکلک تصویر در دسترس نیست

1 سپاس: lion1360
پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: