₪ انجمن بوف بوفی ₪ » دانستنیها » اهمیت سونا در فنلاند
آبان
9
ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شده‌اند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفته‌اند.
ثبت‌نام و ارسال نوشته در این وب‌سایت امکان‌پذیر نیست. چنانچه نوشته‌ای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، می‌توانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.

₪ انجمن بوف بوفی ₪ » دانستنیها » اهمیت سونا در فنلاند

یک نت روی دیوار انجمن pAshMak
1 هفته پیش

آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com

اهمیت سونا در فنلاند

2886 بازدید، 15 پست، نویسنده: pAshMak

• pAshMak

فنلاند که به‌عنوان خواستگاه سونا در جهان شناخته می‌شود با پنج میلیون نفر جمعیت، سه میلیون سونا دارد.

تصویر در دسترس نیست

نخستین شواهد استفاده از سونا در فنلاند به سال 1112 میلادی بازمی گردد. سونا در این کشور به عنوان یک فرهنگ و مکانی مقدس محسوب می شد.

سونا به حدی در فنلاند اهمیت دارد که در گذشته نوزادان در این مکان متولد می شدند. زنان نیز پیش از برگزاری آیین ازدواج برای تطهیر خود به سونا می رفتند حتی برخی افراد نیز پس از مرگ در سونا دفن می شدند.

تصویر در دسترس نیست

گفته می شودخاستگاه و زادگاه سونا كشور فنلاند میباشد. قدمت سونا در این كشور به 1000 سال پیش باز میگردد. سونا در كشور فنلاند یك آیین كهن و مقدس محسوب میگردد. سونا هویت یك فنلاندی است. به چند مورد از ویژگیهای این آیین در نزد مردم فنلاند توجه كنید:

تصویر در دسترس نیست

* شـمـار سـونــاها در كشور فنلاند از تعداد خودروهای این كـشــور افزونتر است. به ازای هر 4 فنلاندی یك سونا وجوددارد.

* در نزد مردم فنلاند سونا به قداست كلیسا بوده و درطی اقـامتشان در سونا طوری رفتار میكنند كه گویی در كلیساحضور دارند.

* در فصل زمستان فنـلانـدی هـا عــادت دارند پس از سوناگرفتن در دریاچه  و یا بركه بسیار سـرد و یــــخ زده آب تنی كنند و یا روی برف غلت بزنند.

* حـتــی جلسات كاری نیز ممكن است در فنلاند در سونابرگزار گردد.

تصویر در دسترس نیست

گرچه هنوز بر سر خواستگاه اصلی سونا بین فنلاند و روسیه اتفاق نظر وجود ندارد اما جالب اینجاست که فنلاند با جمعیت پنج میلیون نفر، سه میلیون سونا دارد به طوری که تعداد سوناهای این کشور از تعداد خودروها بیشتر است...

تصویر در دسترس نیست

10 سپاس: محسن صائب، بچه مثبت، zrnznn، carlos، jaj، javad1020، Holtek، hadi04، levrone، علیرضا

• محسن صائب

اینهمه سونا
    باور نکردییه

2 سپاس: pAshMak، علیرضا

• pAshMak

نقل قول: محسن صائب
    اینهمه سونا
    باور نکردییه

علیرضای عزیزباید بیادتوضیح بده تابدونیم به چه صورته...

1 سپاس: علیرضا

• jaj

دلم هوای سونا کرد
    این هفته جمعه حتما میرم

• علیرضا

بله اتفاقا امروز جاتون خالی (آقایون البته :4: ) یه استخر و سونا رفتم.

درسته سونا خیلی زیاد هست تو فنلاند و خیلی از خانه های مسکونی و آپارتمانها هم سونا دارند و اونهایی که ندارند حتما یک سونای همگانی داخل آپارتمانشون وجود داره که ساکنین روی جدولی نوبت خودشونو یادداشت می کنن و سر وقتش می روند.

سونا ها در مکانهای عمومی مثل استخر مردانه و زنانه اش مجزاست ولی برای هر دو، قوانین مشترکی وجود داره که مهمترینش همانا وارد شدن کاملا عریان و بدون مایو به داخل سوناست. (البته تبصره داره اون هم پیچیدن حوله به دور کمره)

دیگه اینکه سونا ها انواع مختلف داره که جدیدها برقی اند
    قدیمی ها که اصل سونا اونهاست و واقعا احساسی که باید به آدم میده نوع چوبییشونه. این سونا های چوبی تو کلبه های قدیمی هنوز به وفور موجوده.
    یکی از تفریحات سالم و ارزون اجاره این کلبه ها با دوستان و رفتن به سونا و نوشیدن و کباب کردن هست در فنلاند.

و اما اون حوضچه آب یخی که در استخرها وجود داره الهام گرفته از پدیده ای به نام Avanto هست در فنلاند .

تصویر در دسترس نیست

آوانتو حفره یا سوراخی بزرگ یا کوچیکی در سطح یخ زده آب دریاچه های کنار این کلبه هاست که در زمستان بعد از خارچ شدن از سونا داخلش می پرند و یکی از زیبا ترین احساسات بشریت به آدم دست میده با این کار... :83:
    در شرایطی که هوای محیط 20- و دمای آب حدود یکی دو درجه هست بعد از خارج شدن از سونای 80 درجه تا گردن داخل این آب یخخخخخخخخخخخخخخخخ میشی..
    من یک بار امتحان کردم

یه مورد هم الان که اینو می نویسم بهم اطلاع داده شد که گویا شاه یک سونای خاص اون زمانها سفارش داده بود از جنس طلا که دیگه انقلاب شد و این سونا به یکی از موزه ها منتقل شده. حالا سعی می کنم اطلاعات دقیق این سونا رو هم پیدا کنم و بنویسم اینجا.

7 سپاس: pAshMak، javad1020، zrnznn، محسن صائب، بچه مثبت، Holtek، levrone

• pAshMak

نقل قول: علیرضا
    در شرایطی که هوای محیط 20- و دمای آب حدود یکی دو درجه هست بعد از خارج شدن از سونای 80 درجه تا گردن داخل این آب یخخخخخخخخخخخخخخخخ میشی..
    من یک بار امتحان کردم

یهووووقلب خدانکرده سنکوپ نمیکنه؟خب اینهمه تفاوت دما :13:

البته خیلیییییییییییی هیجان داره ولی ترس هم داره هاااااااااا

یه مورد هم الان که اینو می نویسم بهم اطلاع داده شد که گویا شاه یک سونای خاص اون زمانها سفارش داده بود از جنس طلا که دیگه انقلاب شد و این سونا به یکی از موزه ها منتقل شده. حالا سعی می کنم اطلاعات دقیق این سونا رو هم پیدا کنم و بنویسم اینجا.

ممنووووووونم دستتون دردنکنه...لطف میکنی علیرضا جان :46:

1 سپاس: zrnznn

• بابک

دوست عزیز : اصل سونا ، قبل از اینکه فنلاند روی آب بیاد سرخ پوستهای آپاچی در چادر های خود سونا را برا میکردند و دور هم جمع میشدند و در مورد همه مسائل بحث وگفتگو میکردند مخصوصآ برای دوستی و صلح قبیله ای و چپوقی هم روشن میکردند که فنلاندیها آبجو میخورن بجای چپوق کشیدن ، این فرهنگ از سرزمین های یخبندان به مرور زمان به سرزمین فنلاند رسید و فنلاندیها باین صورت امروزی در آوردند.
    آیا اطلاع دارید که فنلاند خیلی بیشتر فرهنگ شو وغیرو از کشورهای دیگر گرفته برای مثال : زبانشان ترکیبی از چند کشور مخصوصآ مجارستان و غیرو میباشد برای اطلاع شما : نقل قول از خانم Mary Boyce تاریخ شناس و استاد مطالعات ایرانی دانشگاه لندن در کتابی نوشتند که : بسیاری از واژه های ایرانی در زبانهای فنلاندی - اوگریکی یافت میشود... خودشون میگن فنلاند 700 سال پیش زیر آب بوده ( البته برای شوخی هم میگن) ولی این 1000 سال دیگه باعث ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ تصویر در دسترس نیست :37: :13: :83: تصویر در دسترس نیست

3 سپاس: zrnznn، pAshMak، علیرضا

• zrnznn

یکی از زیبا ترین احساسات بشریت به آدم دست میده با این کار...

چه حسی؟ :7:

• محسن صائب

(البته تبصره داره اون هم پیچیدن حوله به دور کمره)

اونوقت با حوله که توی اب نمیرید :4: منظورم استخر های اب یخ بعد از سوناست

• pAshMak

نقل قول: بابک
    دوست عزیز : اصل سونا ، قبل از اینکه فنلاند روی آب بیاد سرخ پوستهای آپاچی در چادر های خود سونا را برا میکردند و دور هم جمع میشدند و در مورد همه مسائل بحث وگفتگو میکردند مخصوصآ برای دوستی و صلح قبیله ای و چپوقی هم روشن میکردند که فنلاندیها آبجو میخورن بجای چپوق کشیدن ، این فرهنگ از سرزمین های یخبندان به مرور زمان به سرزمین فنلاند رسید و فنلاندیها باین صورت امروزی در آوردند.
    آیا اطلاع دارید که فنلاند خیلی بیشتر فرهنگ شو وغیرو از کشورهای دیگر گرفته برای مثال : زبانشان ترکیبی از چند کشور مخصوصآ مجارستان و غیرو میباشد برای اطلاع شما : نقل قول از خانم Mary Boyce تاریخ شناس و استاد مطالعات ایرانی دانشگاه لندن در کتابی نوشتند که : بسیاری از واژه های ایرانی در زبانهای فنلاندی - اوگریکی یافت میشود... خودشون میگن فنلاند 700 سال پیش زیر آب بوده ( البته برای شوخی هم میگن) ولی این 1000 سال دیگه باعث ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ببخشیداااااا ولی شما فراموش کردید که مطالبی که نوشته میشه

تحقیقات شخصی نویسنده نیست بلکه عناوینی هست که دراکثر رسانه ها نوشته شده

چیزی روهم که شماعنوان میکنید دانسته های شما ازهمین رسانه هاست...بنابراین بهتره

نتیجه گیری قاطع نکنیم...

• بابک

پشمک عزیز شما درست میفرمائید . ولی بعضی از عناوینی بدون اطلاع نوشته میشن که این ذهنییت خیلی هارو منحرف میکنه و به اشتباه میاندازه . اگر کسی اطلاعی از فنلاند نداریدلطفأ مقداری در مورد نوشتار تحقیق شود. دوست گرامی : برای اطلاع شما عرض میکنم که بعضی از کشور ها ؟ ؟ ؟ مخصوصأ ف ......ن ......د بخاطر نداشتن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ وووو دزدی های جغرافیائی و فرهنگی و تاریخی و غیرو را انجام میدهند . ف......ل......د تا 100 سال پیش از پوست درخت ماهونکی آرد برای نان تهیه میکردند ، از لاشه گربه مشروب درست میکردند . ولی بهر حال شما درست میفرمائید . با پوزش فراوان 442
    2 سپاس: محسن صائب، pAshMak

• Holtek

من یک بار امتحان کردم

يه نفر توضيح ميداد كه با اين كار بارهاي منفي و مثبت دور قلب جاهاشونو عوض مي كنن و برا همينه كه حالت خوشي به آدم دست ميده . حال درست و غلطش بگردن خودش ، البته طرف دكتري تربيت بدني داره . :1:

• علیرضا

نقل قول: محسن صائب
    اونوقت با حوله که توی اب نمیرید منظورم استخر های اب یخ بعد از سوناست

نه محسن عزیز ضمن پاسخ به سؤال شما لازم می دونم مقررات استفاده از دوش و سونا و استخر رو که فکر می کنم در همه استخرها مشابه باشه و خیلی از خارجی ها بهش توجه نمی کنند (غیر فنلاندی ها منظورمه نه ایرانی ها...) رو اینجا بنویسم. شاید به درد کسی بخوره.

انتخاب درست رختکن مردانه و زنانه قبل از هر چیز.
    (مشاهده شده یک آقایی در بدو ورودش به فنلاند و اولین حضورش در استخر وارد دوش زنانه شده و وقتی انداختنش بیرون اعتراض کرده که مگه دموکراسی نیست برا چی زن و مرد و جدا کردین؟ این چه کشوریه؟ عقب مونده این شما. وحشی هستین و از این ضحبتها. البته همین آقا اجازه نمیدن خانوم یا دختر خودش روسری از سرشون بیفته چه برسه به مسائل دیگه)...

استفاده از مایو نه شورت !
    I Am One Mayoo!!
    این دقیقا جمله یکی از دوستان عزیز بود که خواسته بود با شورت وارد استخر بشه و جلوشو گرفته بودن. البته هیچ وقت نفهمیدیم منظورش از I AM ONE MAYOO تو اون لحظه چی بود ولی خوب خاطره ای شد و هر از گاهی یادمون میفته...
    البته اینهایی که میگم واقعا منظورم این نیست که این اشتباهات فقط توسط ما حارجی ها انجام میشه ها نه.. مثلا دیروز یه آقای فنلاندی رو دیدم که چیزی که تنش بود واقعا یک شورت بود نه مایو. منتها کش پهن داشت و روش چیزی نوشته شده بود. فکر کنم باورش شده بود که مایوئه نه شورت.

از رختکن به دوش باید بدون هرگونه پوششی باشه (نه مایو و نه حوله)
    زیر دوش: شستن کامل بدون و سر
    کسی نمیاد چک کنه ببینه چقدر تمیز شستی خودتو ولی خوب این دیگه به وجدان و شعور هر کس مربوطه

داخل سونا هم که گفتیم جریانشو بدون مایو ولی حوله دور کمر آزاده همچنین همراه داشتن یک زیر انداز برای نشستن روی اون توصیه میشه.

بعد از سونا حتما دوش گرفته میشه.
    (بعضی ها برای لذت بردن بیشتر از اون آب یخ با تن عرق کرده مایو رو می کنن پاشون و بدو بدو میپرن داخل حوضچه که غلطه)

توی استخر ها هم همیشه یکی دو لاین مخصوص یک کارهایی اغلب رزرو هست مثلا Vesijumppa, vesijuoksu (همونهای که یه چیزهایی به دور کمرشون میبندن و حالت دویدن تو آب این ور اون ور میرن و ...) یا در اختیار کلاسهای آموزش شنا یا تمرین گروهها و اتحادیه های مختلف مثل اعضای واتر پلو و غیر هست. حالا به هر دلیلی که باشه وارد شدن حتی عبور کردن از این قسمتها تو اون لحظه ممنوعه.
    بعد یک لاینهایی رو گذاشتن برای اونهایی که سریع شنا می کنن و بغلش هم برای اونهایی که آهسته شنا می کنن. اینهم دقت بشه خیلی خوبه.
    همچنین جهت شنا کردن هم مثل همون رانندگیه. (از راست)

شوخی های متداول هم که ما انجام میدیم معمولا، ممنوع هست مثل هول دادن همدیگه داخل استخر

دویدن کنار استخر به خاطر سر خوردن و صدمه دیدن خودمون یا بچه ها مون اکیدا ممنوعه.
    همچنین قلمدوش کردن عزیزانمون هم ممنوعه.
    پریروز یه مورد مشاهده شد باااور کنید :83:

2 سپاس: pAshMak، hadi04

• pAshMak

علیرضا,
    اوههههههههههه چقدر قاعده وقانون داره :13: . قربون ایران خودمون که خداوکیلی بعضی استخرهاش

چنااااااااان شلم شورباست که اصلا حساب نداره :19: ...البیته هستند مکان هایی که خیلی مقرراتیه

ولی نه به شدت این چیزایی که شماگفتین

• hadi04

ما اینجا تو شهرکمون یه استخر و سونا و جکوزی داریم هر وقت میرم فقط خودم هستم و خودم
    هر قانونی هم دلم بخواد اجرا میکنم یه روز از سرد میپرم تو گرم یه روز از گرم میپرم تو سرد یه روز یمیرم سونای خشک بعدش میرم میفتم تو جکوزی کباب میشم بعد یه روز میرم سونای بخار بعد میرم تو آب یخ میپرم برق از کلم میپره خلاصه کلی حال میده بعضی وقتها هم یه ساعت به پشت روی آب میخوابم یارو میاد میگه اگر خوابت تموم شد بیا برو خونتون :4:

پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: