₪ انجمن بوف بوفی ₪ » گردشگری » 5 دی سالگرد درگذشت اشو زرتشت پیامبر ایرانی
₪ انجمن بوف بوفی ₪ » گردشگری » 5 دی سالگرد درگذشت اشو زرتشت پیامبر ایرانی

بدون عکس

5 دی سالگرد درگذشت اشو زرتشت پیامبر ایرانی

3690 بازدید، 7 پست، نویسنده: hadi04

• hadi04

5 دی تنها روزی كه جشن نیست، ولی روز سوگواری هم نیست!

پنجم دی روز خير يا خورا، روز درگذشت اشو زرتشت پیامبر بزرگ آریایی است. کسی که پيام آور آزادی انديشه، آگاهی، آشتی و همزيستی با انديشه‌های گوناگون بود و از ايران زمين به پاخواست

اشوزرتشت در هفتاد و هفت سالگی بود، هنگامی كه گشتاسب كيانی و پسرش اسفنديار، فرمانروای بلخ (مزارشريف) از پايتخت بيرون رفته بودند، فرمانروای تورانی "ارجاسب" كه دشمن ديرينه‌ی زرتشت بود، درنگی يافته و تورابراتور را با لشگر بزرگی به بلخ فرستاد.

تورانيان دروازه‌ی شهر بلخ (مزارشريف) را درهم شكستند و هنگامی كه اشو زرتشت با لهراسب و گروهی از پيروانش، روی هم رفته هفتاد و دوتن در آتشكده‌ی نوبهار شهر بلخ به نيايش سرگرم بودند به زخم شمشير كشتند.

زرتشت، زردشت، زردهُشت یا زراتُشت و به لاتین Zoroaster و در اوستا زرثوشتر به معنی "دارنده‌ی روشنایی زرین‌ رنگ" و یا "ستاره‌ی زرین" است.

اشوزرتشت پیام آور خرد و آزادی اندیشه و بنیادگذار كیش زرتشتی یا مزدیسنا و سراینده‌ی گاتها است.

اشو زرتشت گرچه از جهان رفت و از دیدگان پنهان گشت، ولی روان پاكش همراه با اندیشه و آموزش‌های جاودانه‌اش پیوسته زنده ماند. بزرگ مردی که پس از هزارها سال هم‌چنان نام، راه و اندیشه‌اش بر تارک هوشمندی راست اندیشان و فیلسوفان بزرگ جهان می‌درخشد.

زرتشت هرگز نجنگید و همواره آدمیان را از جنگ و ستیز می‌پرهیزانید و هرگز اندیشه‌ی خود را برتر یا تك ندانست و به جای آن همزیستی با اندیشه‌های گوناگون را یاد داد.

اشو زرتشت آموزگار و پایه گذار اندیشه‌ی خو و منش نیك و راستی در گیتی بود كه به سه وَچَك (جمله) كوتاه او "پندار نیك، گفتار نیك، كردار نیك" شناخته شده است، و از دیدگاه پژوهشگران، تنها همین سه وَچَك (جمله) پایه‌ی بنیادین مردم سالاری (دمكراسی) و شیوه‌ی سازماندهی اندیشه‌ها و سُهش‌ها (احساسات) و در پی آن پیشرفت در جهان امروز شناخته شده است.

این روز در گاهنامه ایرانی تنها روزی است كه جشن نیست، ولی روز سوگواری هم نیست!

در این روز زرتشتیان گردهم می‌آیند و به نیایش، خواندن گاتها و پختن آش می‌پردازند، ولی به هیچ روی سوگواری یا جامه‌ی سیاه بر تن نمی‌كنند. از دیدگاه آنان، درگذشت، زایش دوباره و پیوستن به اهورامزدا است، پس روان مردگان نیازی به سوگواری ندارند و اندوه برای درگذشتگان مایه‌ی رنج روان آنان خواهد شد.

شادروان فردوسی توسی در این باره میفرماید:

وز آن پس بــه بلخ اندر آمد سپاه
    جهــان شـد ز تاراج و کشتــن تبــاه

نهـــادن ســــر سوی آتشــــکده
    بــــدان کــــاخ و ایــــــوان زر آزده

هــمه زنـــد و وِستا برافـــروختند
    بســـی کاخ و ایوان همی ســـوختند

در آن هیربد بـــود و هشتاد مــرد
    زبانـــشان ز یـــزدان پر از یــــاد کرد

ز خونشان به مرد آتش زرد هشت
    ندانم که چــــرا هیـــــربد را بکشت

ستیز من تنها با تاریكی است و برای ستیز با تاریكی، شمشیر به روی تاریكی نمی كشم، چراغ می افروزم.

اشو زرتشت

6 سپاس: بچه مثبت، jaj، دلشاد، zrnznn، ♥Rose♥، pAshMak

• بچه مثبت

اصطلاح سه وچک رو نشنیده بودم :24:
    می‌رسد روزی که بی‌هم می‌شویم ..... یک‌به‌یک از جمع هـم کم می شویم
    می‌رسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم می‌شویم
    گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... می‌رسد روزی که بی‌هم می‌شویم
    1 سپاس: hadi04

• hadi04

نقل قول: بچه مثبت
    اصطلاح سه وچک رو نشنیده بودم

کلمه میشه واژه
    جمله میشه وَچَک :24:

1 سپاس: بچه مثبت

• jaj

صلح بهترین چیزه
    اگه کسی به حق خودش قانع باشه دنیا پر از نور و شادی میشه

• zrnznn

تصویر اولیت اوتار یه کاربری هست تو بوفی به اسم امین و یه شماره ای

دوست دارم برم مراسماشون رو از نزدیک ببینمممممممممممم :65:
    اگر گفتید من چند وَچَک گفتم؟ :4:

• بابک

بلاخره نمردیمو کسانی را دیدیم که از نیاکانمان یادی میکنن . شکر خدا :58:

hadi04 عزیز: بسیار بسیار ازت سپاسگزارم و زحمت کشیدی .دستتان درد نکنه . 442

• pAshMak

نقل قول: hadi04
    زرتشت هرگز نجنگید و همواره آدمیان را از جنگ و ستیز می‌پرهیزانید و هرگز اندیشه‌ی خود را برتر یا تك ندانست و به جای آن همزیستی با اندیشه‌های گوناگون را یاد داد.

ای کاش سیاستمداران کنونی چنین روشی رو یادمیگرفتن

پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: