دختران معمولا در شروع زندگی از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند. آنها سریعتر صحبت میکنند، اجتماعی میشوند و دانش آموز نمونه کلاس هستند. اما در سنین بین مهدکودک و مدرسه، فشارهای اجتماعی جدید، انتظارات بیشتر از آنها در کلاس و سیگنالهای مختلط اجتماعی مانند: (بهترین کار را انجام بده اما زیاده روی نکن!) و یا (تو همان کسی می شوی که دوست داری اما زیبا نگریستن را در اولویت قرار بده!) میتواند باعث افت پیشرفت تحصیلی و از بین رفتن انگیزه در دختران شود.
در اینجا نکاتی وجود دارد که میتواند به ساخت و تقویت اعتماد به نفس و پیشرفت دخترها، کمک شایانی نماید: 1. تشویق به ابراز وجود
به دختر خود بیاموزید که نیازهای خود را به بزرگسالان بیان کنند و در صحبت با همسالان خود، جایگاه خود را حفظ کند. اگر بچه ی دیگری نسبت به او بدرفتاری کرد، تشویقش کنید که در این موارد بگوید: از این طرز صحبت کردن تو خوشم نمیآید!
زمانیکه به دختر خود میگویید که چقدر او باهوش است، اگر از یک مثال مشخصتر استفاده کنید، گفته شما برای او پرمعناتر میشود. به عنوان مثال به او بگویید: (تو واقعا ذهن خوبی داری...)
یک دختر بچه سوم دبستانی میداند که او بهترین هنرمند یا موسیقیدان در دنیا نیست اما درک میکند که شما متوجه پیشرفتهای او در طول یک ماه شدهاید و از آن استقبال میکند.
4. به او کمک کنید تا بفهمد که چرا بعضی از اوقات کنار گذاشته می شود:
برای دختر خود توضیح دهید که اگر او به هر جشن تولد، مهمانی یا انجام یک بازی دعوت نشود، این به معنای توهین به او نیست. زمانیکه بچههای دیگر میگویند: من با تو دوست نیستم، برای دختر خود توضیح دهید که آن بچه هنگام زدن این حرف در شرایط روحی مناسب نبوده است. 5. تشویق صلاحیت و کفایت:
در کمک کردن به او برای انجام تکالیف یا وظایفش عجله نکنید. اگر او برای انجام دادن آنها از شما کمک بخواهد، از او بخواهید تا ابتدا خودش دقایق بیشتری برای انجام آنها تلاش کند.
6. او را تشویق کنید تا چنانچه تمایل دارد ورزش کند:
گزینههای ورزشی زیادی برای دخترها نسبت به قبل وجود دارد. اگر او تمایل دارد ژیمناستیک انجام دهد یا فوتبال بازی کند، به او این فرصت را بدهید و توانایی او در این کار را بسنجید. شما نباید در انتخاب ورزش تصمیم گیرنده باشید. او خودش میتواند آنچه را که دوست دارد تشخیص داده و انتخاب کند.
فرزند دختر داشتن به این معنا نیست که او با کارهای کوچک و جزئی دست و پنجه نرم خواهد کرد و تمایلی به انجام کارهای سنگین تر از خود نشان نخواهد داد یا فعالیتهای ورزشی سبک را انجام میدهد. به دنبال نشانهها و تواناییها در او باشید و با شناختن آنها نقاط قوت او را پرورش داده و ضعفهای او را برطرف کنید. 8. تشویق به تصور بدنی سالم:
هنگامیکه او ناگزیر میپرسد: (آیا من زیبا هستم؟) با اشتیاق تمام به او بگویید بله. هنگامیکه شما از ظاهر او تعریف میکنید، عملکردهای او را نیز پررنگ کنید: امروز توی ژیمناستیک فوق العاده بودی یا چشمهای تو روی سکو میدرخشید.
این جملات برای دخترهای بزرگتر هم مفید خواهد بود. آنها از اینکه بشنوند مدلهایی که در مجلهها هستند، دختر یا زنان واقعی به نظر نمیرسند و این هنر عکاس و طراح است که آنها را از آنچه در حقیقت هستند، لاغر تر و زیباتر به تصویر کشیده است. بسیار خوشحال خواهند شد. 9. او را برای تبعیض جنسی آماده کنید:
حتی امروزه، بعضی از مردم تصور میکنند که دخترها نمیتوانند بعضی از کارهایی را که پسرها انجام میدهند، انجام دهند. اگر متوجه شدید دختر شما در حال تماشای فیلم یا نمایشی است که در آن دخترها در پس زمینه ایستادهاند و پسرها وسط هستند، به آن اشاره کنید و به او بگویید که تمام چیزهایی که در دنیای واقعی وجود دارد متفاوت است. 10. به نقش مدلهای مثبت زنانه اشاره کنید:
از هر فرصتی در هنگام تماشای اخبار یا خواندن روزنامه استفاده کنید و به دختر خود نشان دهید که زنان، کارهای زیادی میتوانند انجام دهند. زنان هم میتوانند سناتور، دکتر، گوینده اخبار ورزشی و ورزشکار باشند.
برای آنها کتابهایی را بخوانید که شخصیت زن آنها قوی و باهوش است. این کتابها را میتوانید از کتابخانهها و کتابفروشیها تهیه کنید و از کتابدار برای پیدا کردن آنها کمک بگیرید.
وقتی ادیسون کودک بود معلمش نامه ای به دست او میدهد و می گوید این را ب مادرت بده.
مادر ادیسون نامه را باز کرد . اینگونه نوشته بود: فرزند شما یک کودن است. این مدرسه جای کودن ها نیست.
ولی مادر نامه را این گونه بررای ادیسون خواند: فرزند شما یک نابغه است. این مدرسه جای نابغه ها نیست.
ادیسون ک تنها توسط مادرش آموزش مدرسه ای میدید در 13 سالگی اولین اختراعش را به ثبت رساند. مدتی پس از فوت مادر ؛ یک روز ادیسون برای خود جشن تولد میگیرد . صندوق خاطرات خود ر ا نیز آورده بود و نامه را باز می کند ک به دوستانش بگوید ک معلمش هم تشخیص داده بوده ک ادیسون فرد بااستعدادیست ک اصل نامه را برای اولین بار میخواند و ...
شاید مادر ادیسون از اینکه چه قدر ادیسون با حرف مادرش اعتماد به نفس میگیرد آگاه نبوده و بر اساس عصبانیت یا دلسوزی مادرانه چنین چیزی گفته اما به هر صورت تاثیر آن را ما هم اکنون و هر آن در زندگی روزمره خود می بینیم.
pAshMak, اره درسته. اگر دقت کرده باشی گفتم که مقداری بالاتر، وگرنه از کودنی که معلم گفته تا نابغه ای که ادیسون شده زمین تا اسمون فرق هست. این موارد استثنا هستند.
این داستان رو نقل کردم تا اونو بخونی و الان جواب سوالتو بدم.
ببین ، پرنده ای وقتی میخواد بالای درختی بنشینه، بالای درخت رو هدف قرار میده، تا اگر به بالا نرسید، حداقل به مقداری کمتر از نوک درخت برسه!
به بچه ها هم می بایست مقداری بالاتر از توانایی خودش هدف رو نشون داد، تا حداقل به اون سطحی که بچه هست ( در حد هوش و استعداد و امکانات و... ) برسه. بعدها که دیدن بچه هوش و استعداد داره، میزان توانائیشو چندین بار بالاتر می برند...
من این حرفت روقبول ندارم...البته میدونی خب شیوه های تربیتی متفاوته...
مثلا یه ماشین خارجی که سرعتش نوشته شده تا 260 تا این ماشین دیگه 220 تا میره دیگه. درسته؟ همین مثال واسه یه ماشین داخلی که روش نوشته 180 تا تا 150 تا ازش انتظار هست. بازم درسته؟ میشه منظورتو با توجه به این مثال شرح بدی؟ ممنون
یک بچه ای به باباش گفت بابا من میخوام مثل تو راننده بشم باباش گفت.بابا جون من وقتی به سن تو بودم دلم میخواست خلبان بشوم ولی الان راننده شدم تو الان اگر دلت میخواد راننده بشی در آینده باید فرغون هل بدی.....
pAshMak
در اینجا نکاتی وجود دارد که میتواند به ساخت و تقویت اعتماد به نفس و پیشرفت دخترها، کمک شایانی نماید:
1. تشویق به ابراز وجود
▧ تصویر در دسترس نیست
به دختر خود بیاموزید که نیازهای خود را به بزرگسالان بیان کنند و در صحبت با همسالان خود، جایگاه خود را حفظ کند. اگر بچه ی دیگری نسبت به او بدرفتاری کرد، تشویقش کنید که در این موارد بگوید: از این طرز صحبت کردن تو خوشم نمیآید!
2. در تعریف و تمجیدهای خود خاص باشید:
▧ تصویر در دسترس نیست
زمانیکه به دختر خود میگویید که چقدر او باهوش است، اگر از یک مثال مشخصتر استفاده کنید، گفته شما برای او پرمعناتر میشود. به عنوان مثال به او بگویید: (تو واقعا ذهن خوبی داری...)
3. تعریف و تمجید خود را با واقعیت منطبق کنید:
▧ تصویر در دسترس نیست
یک دختر بچه سوم دبستانی میداند که او بهترین هنرمند یا موسیقیدان در دنیا نیست اما درک میکند که شما متوجه پیشرفتهای او در طول یک ماه شدهاید و از آن استقبال میکند.
4. به او کمک کنید تا بفهمد که چرا بعضی از اوقات کنار گذاشته می شود:
▧ تصویر در دسترس نیست
برای دختر خود توضیح دهید که اگر او به هر جشن تولد، مهمانی یا انجام یک بازی دعوت نشود، این به معنای توهین به او نیست. زمانیکه بچههای دیگر میگویند: من با تو دوست نیستم، برای دختر خود توضیح دهید که آن بچه هنگام زدن این حرف در شرایط روحی مناسب نبوده است.
5. تشویق صلاحیت و کفایت:
▧ تصویر در دسترس نیست
در کمک کردن به او برای انجام تکالیف یا وظایفش عجله نکنید. اگر او برای انجام دادن آنها از شما کمک بخواهد، از او بخواهید تا ابتدا خودش دقایق بیشتری برای انجام آنها تلاش کند.
6. او را تشویق کنید تا چنانچه تمایل دارد ورزش کند:
▧ تصویر در دسترس نیست
گزینههای ورزشی زیادی برای دخترها نسبت به قبل وجود دارد. اگر او تمایل دارد ژیمناستیک انجام دهد یا فوتبال بازی کند، به او این فرصت را بدهید و توانایی او در این کار را بسنجید. شما نباید در انتخاب ورزش تصمیم گیرنده باشید. او خودش میتواند آنچه را که دوست دارد تشخیص داده و انتخاب کند.
7. در خصوص نقاط ضعف یا قوت او پیش داوری نکنید:
▧ تصویر در دسترس نیست
فرزند دختر داشتن به این معنا نیست که او با کارهای کوچک و جزئی دست و پنجه نرم خواهد کرد و تمایلی به انجام کارهای سنگین تر از خود نشان نخواهد داد یا فعالیتهای ورزشی سبک را انجام میدهد. به دنبال نشانهها و تواناییها در او باشید و با شناختن آنها نقاط قوت او را پرورش داده و ضعفهای او را برطرف کنید.
8. تشویق به تصور بدنی سالم:
▧ تصویر در دسترس نیست
هنگامیکه او ناگزیر میپرسد: (آیا من زیبا هستم؟) با اشتیاق تمام به او بگویید بله. هنگامیکه شما از ظاهر او تعریف میکنید، عملکردهای او را نیز پررنگ کنید: امروز توی ژیمناستیک فوق العاده بودی یا چشمهای تو روی سکو میدرخشید.
این جملات برای دخترهای بزرگتر هم مفید خواهد بود. آنها از اینکه بشنوند مدلهایی که در مجلهها هستند، دختر یا زنان واقعی به نظر نمیرسند و این هنر عکاس و طراح است که آنها را از آنچه در حقیقت هستند، لاغر تر و زیباتر به تصویر کشیده است. بسیار خوشحال خواهند شد.
9. او را برای تبعیض جنسی آماده کنید:
▧ تصویر در دسترس نیست
حتی امروزه، بعضی از مردم تصور میکنند که دخترها نمیتوانند بعضی از کارهایی را که پسرها انجام میدهند، انجام دهند. اگر متوجه شدید دختر شما در حال تماشای فیلم یا نمایشی است که در آن دخترها در پس زمینه ایستادهاند و پسرها وسط هستند، به آن اشاره کنید و به او بگویید که تمام چیزهایی که در دنیای واقعی وجود دارد متفاوت است.
10. به نقش مدلهای مثبت زنانه اشاره کنید:
▧ تصویر در دسترس نیست
از هر فرصتی در هنگام تماشای اخبار یا خواندن روزنامه استفاده کنید و به دختر خود نشان دهید که زنان، کارهای زیادی میتوانند انجام دهند. زنان هم میتوانند سناتور، دکتر، گوینده اخبار ورزشی و ورزشکار باشند.
برای آنها کتابهایی را بخوانید که شخصیت زن آنها قوی و باهوش است. این کتابها را میتوانید از کتابخانهها و کتابفروشیها تهیه کنید و از کتابدار برای پیدا کردن آنها کمک بگیرید.
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
الگوهایی که برای این افراد وضع میشه بایستی منطقی، معقولانه و تا حد مشخصی فراتر از سطح توانائیهای بچه ها باشه
pAshMak
چرافراترازسطح توانایی بچه ها؟؟؟
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
مادر ادیسون نامه را باز کرد . اینگونه نوشته بود: فرزند شما یک کودن است. این مدرسه جای کودن ها نیست.
ولی مادر نامه را این گونه بررای ادیسون خواند: فرزند شما یک نابغه است. این مدرسه جای نابغه ها نیست.
ادیسون ک تنها توسط مادرش آموزش مدرسه ای میدید در 13 سالگی اولین اختراعش را به ثبت رساند. مدتی پس از فوت مادر ؛ یک روز ادیسون برای خود جشن تولد میگیرد . صندوق خاطرات خود ر ا نیز آورده بود و نامه را باز می کند ک به دوستانش بگوید ک معلمش هم تشخیص داده بوده ک ادیسون فرد بااستعدادیست ک اصل نامه را برای اولین بار میخواند و ...
شاید مادر ادیسون از اینکه چه قدر ادیسون با حرف مادرش اعتماد به نفس میگیرد آگاه نبوده و بر اساس عصبانیت یا دلسوزی مادرانه چنین چیزی گفته اما به هر صورت تاثیر آن را ما هم اکنون و هر آن در زندگی روزمره خود می بینیم.
pAshMak
مجتبی این برای همه بچه ها صادق نیست...ضریب هوش ها متفاوته...
ابتدابایداون روسنجید وبعد امکانات رودراختیارش گذاشت...ادیسون ازاستثنائات تاریخه ویا تعدادانگشت شماردیگری
از دانشمندان..اما نمیشه این موضوع روتعمیم داد
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
اره درسته. اگر دقت کرده باشی گفتم که مقداری بالاتر، وگرنه از کودنی که معلم گفته تا نابغه ای که ادیسون شده زمین تا اسمون فرق هست. این موارد استثنا هستند.
این داستان رو نقل کردم تا اونو بخونی و الان جواب سوالتو بدم.
ببین ، پرنده ای وقتی میخواد بالای درختی بنشینه، بالای درخت رو هدف قرار میده، تا اگر به بالا نرسید، حداقل به مقداری کمتر از نوک درخت برسه!
به بچه ها هم می بایست مقداری بالاتر از توانایی خودش هدف رو نشون داد، تا حداقل به اون سطحی که بچه هست ( در حد هوش و استعداد و امکانات و... ) برسه. بعدها که دیدن بچه هوش و استعداد داره، میزان توانائیشو چندین بار بالاتر می برند...
pAshMak
ببین مجتبایی اینکه توگفتی منطقی نیست...یادت باشه روح بچه ها لطیفه...خیلی مواقع
میتونه باعث احساس ناتوانی بکنند ویا باکارکشیدن زیادازذهنشون حس خستگی بهشون دست بده...
بنده خدایی رومیشناسم که ازدرس خوندن منعش کردن بخاطراینکه اونقدر فشارآورده بودند
خانواده بهش که دچارافسردگیشدید شده بود
▧ تصویر در دسترس نیست
jaj
هم برای دختران و هم برای پسران باید وقت گذاشت و توجه کرد تا بتونن افراد موفقی بشن
در ضمن بعضی از تصاویر دختر بچه ها هم خیلی ملوس بودند
Kishe Mehr
همشهری جان گفتم که بایستی در حد توانشون. بقول قرآن هر کسی وسعی داره و با توجه به اون، ازش مکلف میشه...
pAshMak
من این حرفت روقبول ندارم...البته میدونی خب شیوه های تربیتی متفاوته...
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
مثلا یه ماشین خارجی که سرعتش نوشته شده تا 260 تا این ماشین دیگه 220 تا میره دیگه. درسته؟ همین مثال واسه یه ماشین داخلی که روش نوشته 180 تا تا 150 تا ازش انتظار هست. بازم درسته؟ میشه منظورتو با توجه به این مثال شرح بدی؟ ممنون
pAshMak
ببین مجتبایی بچه ها بخصوص نسل جدید همگی هوش وذکاوت دارند ولیکن اونی موفق تره که
درس روهمراه باتفریح کافی ووافی دریک محیط آرام فرامیگیره...یک ماشین 280 کیلومترراه
میره ولی بنظرت منطقیه سعی کنیم تا اونجاییکه میتونیم روی گازفشاربیاریم؟؟؟نهههههه چون
شاید راه بره اما مطمئنا موتورش بهداز چندوقت نیازبه تعمیراساسی پیدامیکنه...بایدهمیشه
جاده روسنجید وبعدحرکت کرد...بچه هم بایداول درحدمعمول باهاش برخوردکرد بایداجازه
دادخودش ازت بیشتروبیشتربخواد ولی کاری بامیل ورغبت انجام بگیره نتیجه ای که عایدمون میشه به مراتب بهتره...
▧ تصویر در دسترس نیست
Kishe Mehr
فرمایش شما درست ولی اگر بنظرت راه باز باشه و مانعی نباشه، بازم بایستی با سرعت کم حرکت کرد؟
فراگیری درس با تفریح و... خودم به شدت هرچه تمامتر موافقم باهاش. میدونی که رشته ی درسیمم در همین زمینس.
بحث من روی اینه که وقتی امکانات هست، هوش و ذکاوت هست، راه هم هست، چرا نباید بچه پیشرفت بکنه....
pAshMak
فرمایش شما درست ولی اگر بنظرت راه باز باشه و مانعی نباشه، بازم بایستی با سرعت کم حرکت کرد؟
آره...چون همیشه باید آهسته وپیوسته بری...ازکجامیدونی وسط راه چاله ای نباشه؟؟؟
من مخالف پیشرفت نیستم ولی نه بیش ازتوان بچه وبه صرف اینکه احساس میکنیم میتونه
▧ تصویر در دسترس نیست
ali92
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→