**اولین چاپخانه در سال 1227 توسط شاهزاده عباس میرزا در تبریز تاسیس شد و 12 سال بعد دومین چاپخانه در تهران تاسیس گردید.
**برای اولین بار کتب خارجی در تبریز ترجمه گردید که از آن جمله عبارتند از: پطر کبیر، شارل دوازدهم، اسکندر کبیر
**اولین رمان ایران به نام ((ستارگان فریب خورده- حکایت یوسف شاه سراج)) توسط میرزا فتحعلی آخوند زاده در تبریز به رشته تحریر در آمد.
**اولین دایرهّ المعارف توسط محمد رضا زنوزی تبریزی نوشته شد.
**اولین کتابخانه عمومی توسط میرزاحسن خان خازن لشگر در سال 1312 در تبریز تاسیس شد
**اولین سینمای ایران پس از پنج سال از اختراع جهانی آن (توسط برادرن لومیر)، در تبریز با نام سولّی(آفتاب) تاسیس گردید
**اولین نمایشنامه و تئاتر در تبریز به سال 1261 شکل گرفت.
**اولین عکاسخانه توسط قاسم میرزا در تبریز راه اندازی شد.
**اولین فوتبالیست شاغل در اروپا (بلژیک) به نام حسین صدقیانی از اهالی تبریز در سالهای 1309-1311 بهترین گل زن باشگاههای این کشور بود و در فینال جام باشگاههای بلژیک با به ثمر رساندن سه گل باعث قهرمانی تیم رویال شالروا اسپورتینگ کلوپ در مقابل تیم بروکسل گردید.
**در زمینه پزشکی:
- نخستین طبیب محصل فرنگ
- نخستین کتابهای پزشکی
-نخستین آبلهکوبی
- نخستین دانشکده پرستاری مامائی
- نخستین دندانهای مصنوعی
- اولین عمل قلب باز
- پیوند قلب برروی سگها و نخستین عمل پیوند کلیه توسط دکتر جواد هیات در سال 1347 در تبریز به انجام رسید
**اولین هوانورد ایرانی به نام کلنل محمد تقی خان پسیان از اهالی تبریز بود.
**اولین کارخانه اسلحه و مهمات در شهر تبریز بنا نهاده شد.
** اولین کارخانه چینی سازی در شهر تبریز ساخته شد
**اولین کارخانه تولید برق در این شهر و اولین خیابانی که در آن از چراغهای برقی استفاده شد خیابان چراغ گازی تبریز بود
** اولین ضرابخانه ماشینی و انتشار اسکناس از فعالیت های این شهر اولین ها بود.
**اولین شهر ایران که صاحب تلفن شد تبریز بود.
**اولین انجمن زنان در تبریز توسط صاحب سلطان خانم تشکیل گردید.
اولین بلدیه و نظمیه پلیس مردمی و شهرداری ایران متعلق به تبریز است
**اولین مهمانخانه توسط میرزا اسحق خان معززالدوله در تبریز پذیرای مهمان گردید. **اولین مدرسه کر و لال ها توسط جبار باغچه بان و اولین مدرسه نابینایان توسط یک میسیون آلمانی و اولین مدارس حرفه ای و بازرگانی توسط محمدعلی تربیت و اولین کودکستان توسط ابوالقاسم فیوضات در تبریز بنا گذاشته شد. **اولین پایگاه لرزه نگاری در تبریز (شهر زلزله خیز) بنا گذاشته شد. !
!
! خجالت بکشید ، بازم برای ترک ها جوک میسازید !!؟؟
نمايش يا پنهان متنفکر نکنید چون ترک بودم این تاپیک و زدم . از واقعیت نمیشه فرار کرد .
ولی ما اوبودانیا خودومون قبول داریم لافیم ! خیالی نی کسی جوکمون کنه کا اینم که میگوم لاف نه ایکه چی بارمون نی! اگه جنگ نمیشد خداوکیلی الان هرچی لاف میییم راس در میومد دمه اوبودان با حومه 70میلیونیش گرم دمه هرچی ایرانیه گرم...
سهیلا خانم ، چرا الکی حرف در میاری مگه کسی جوک ساخته ولی از شوخی گذشته من رفقای ترک زیادی دارم
تقریبا میتونم بگم اکثرشون ادمهای موفقی هستند ، البته همراه با یک نوع یکدنگی خاص در مورد جوک ساختن متاسفانه این نوع شوخی که بنظر من بسیار هم، زشت و ویرانگر هست یکجورایی در تمام ایران رایج هست ترک رشتی اصفهانی یزدی وووو و خدا میدونه چقدر درگیری که بخاطر این جوکها اتفاق میفته توی پادگانها و دانشگاهها به هر صورت ممنون تاپیک جالبی بود
زنده باد ايران و ايراني، لر و كرد و گيلك و بلوچ و فارس و آذري و ...
من خویشاوند هر انسانی هستم که خنجری در آستین پنهان نمیکند. نه ابرو درهم میکشد ...نه لبخندش ترفند تجاوز به حق نان و سایهبان دیگران است. من یک لر ِ بلوچ ِ کردِ فارسم، یک فارسزبان ترک، یک افریقایی اروپایی استرالیایی امریکایی ِ آسیاییام، یک سیاهپوستِ زردپوستِ سرخپوستِ سفیدم که نه تنها با خودم و دیگران کمترین مشکلی ندارم بلکه بدون حضور دیگران وحشت مرگ را زیر پوستم احساس میکنم. من انسانی هستم میان انسانهای دیگر بر سیارهٔ مقدس زمین، که بدون حضور دیگران معنایی ندارم. احمد شاملو
میرسد روزی که بیهم میشویم ..... یکبهیک از جمع هـم کم می شویم میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
به نظر من طبقه بندی آدما به این شکل فقط تفرقه بین ملتها رو بیشتر میکنه اما من برام اصالت خیلی مهمه آدم اصیل از ترک و کرد و بلوچ و فارس اصیله و به قول معروف آدم از اسب می افته اما از اصل نه
بچه ها یه مسئله ی مهم رو باید مورد توجه داشته باشید که برای تمام ایران ( حتی مرد آذری زبان ) ترک های عثمانی از قدیم به عنوان انسانهای نادون شناخته می شدند نه مردم خوب آذربایجان ایران که این هم یه داستان واقعی داره ... متاسفانه از روی نا آگاهی که مردم نمی دونند داستان اصلی چی بوده و منظور اصلی ترک های عثمانی بودند
ببخشید اگر اسامی رو درست به خاطر ندارم اما در زمان فتح قسطنطنیه و اون سمت اروپا توسط عثمانی ها وقتی به کلیساهای بزرگ و مجلل می رسیدند اون قدر ابله بودند که با خون تمام کسانی رو که کشته بودند دیوارها رو که نقاشی های بسیار بارزشی بودند رو رنگ می کردند و بعد با گچ روی اون ها رو پوشوندند و به خاطر این اعمال وحشیانه خیلی از آثار موندگار دنیا و بناهای معماری ارزشمند نابود شدند و کلا پادشاه عثمانی و متاسفانه لشکریانش اصلا سابقه ی خوبی در اون دوران ندارند و به همین دلیل کشورهای همسایه مخصوصا ایران از اون زمان ترک های عثمانی رو مورد تمسخر قرار میدادند و اینکه حتی امروزه توی جک ها میگن یه ترک اصطلاحش از اون دوران میاد و اصلا منظور مردم آذری ایران نیست ...
من هم دوستان آذری زیادی دارم و تمام نوشته های این تاپیک رو قبول دارم و دقیقا هم همین طوره ...
ترک های عثمانی از قدیم به عنوان انسانهای نادون شناخته می شدند نه مردم خوب آذربایجان ایران که این هم یه داستان واقعی داره ..
نمیدونم اینموضوعی که که فرمودید چقدر واقعیت تاریخی داره ولی من هم با موارد زیادی از این دست و ابلهی زیاد این قوم در تاریخ مواجهه شدم به هرصورت ممنون محبوبه جان انصافا نظر قابل تاملی ارائه کردی
مرسي آبجي سهيلاي گل، با اجازه عنوان تاپيك رو عوض كردم، امكان ناراحت شدن بعضي از دوستان با عنوان تاپيك وجود داشت! مطالب جالبي بود مرسي، در مورد تبريز افتخارات زيادي رو شنيدم و البته چيزي كه من زياد بهش اتقاد دارم پزشكان بسيار مجرب و كاركشته تبريز هستن كه از زمانهاي بسيار قديم تا به امروز واقعاً در امر طبابت حرفي براي گفتن داشتن.
soheyla
**اولین چاپخانه در سال 1227 توسط شاهزاده عباس میرزا در تبریز تاسیس شد و 12 سال بعد دومین چاپخانه در تهران تاسیس گردید.
**برای اولین بار کتب خارجی در تبریز ترجمه گردید که از آن جمله عبارتند از:
پطر کبیر، شارل دوازدهم، اسکندر کبیر
**اولین رمان ایران به نام ((ستارگان فریب خورده- حکایت یوسف شاه سراج)) توسط میرزا فتحعلی آخوند زاده در تبریز به رشته تحریر در آمد.
**اولین دایرهّ المعارف توسط محمد رضا زنوزی تبریزی نوشته شد.
**اولین کتابخانه عمومی توسط میرزاحسن خان خازن لشگر در سال 1312 در تبریز تاسیس شد
**اولین سینمای ایران پس از پنج سال از اختراع جهانی آن (توسط برادرن لومیر)، در تبریز با نام سولّی(آفتاب) تاسیس گردید
**اولین نمایشنامه و تئاتر در تبریز به سال 1261 شکل گرفت.
**اولین عکاسخانه توسط قاسم میرزا در تبریز راه اندازی شد.
**اولین فوتبالیست شاغل در اروپا (بلژیک) به نام حسین صدقیانی از اهالی تبریز در سالهای 1309-1311 بهترین گل زن باشگاههای این کشور بود و در فینال جام باشگاههای بلژیک با به ثمر رساندن سه گل باعث قهرمانی تیم رویال شالروا اسپورتینگ کلوپ در مقابل تیم بروکسل گردید.
**در زمینه پزشکی:
- نخستین طبیب محصل فرنگ
- نخستین کتابهای پزشکی
-نخستین آبلهکوبی
- نخستین دانشکده پرستاری مامائی
- نخستین دندانهای مصنوعی
- اولین عمل قلب باز
- پیوند قلب برروی سگها
و نخستین عمل پیوند کلیه توسط دکتر جواد هیات در سال 1347 در تبریز به انجام رسید
**اولین هوانورد ایرانی به نام کلنل محمد تقی خان پسیان از اهالی تبریز بود.
**اولین کارخانه اسلحه و مهمات در شهر تبریز بنا نهاده شد.
** اولین کارخانه چینی سازی در شهر تبریز ساخته شد
**اولین کارخانه تولید برق در این شهر و اولین خیابانی که در آن از چراغهای برقی استفاده شد خیابان چراغ گازی تبریز بود
** اولین ضرابخانه ماشینی و انتشار اسکناس از فعالیت های این شهر اولین ها بود.
**اولین شهر ایران که صاحب تلفن شد تبریز بود.
**اولین انجمن زنان در تبریز توسط صاحب سلطان خانم تشکیل گردید.
اولین بلدیه و نظمیه پلیس مردمی و شهرداری ایران متعلق به تبریز است
**اولین مهمانخانه توسط میرزا اسحق خان معززالدوله در تبریز پذیرای مهمان گردید.
**اولین مدرسه کر و لال ها توسط جبار باغچه بان و اولین مدرسه نابینایان توسط یک میسیون آلمانی و اولین مدارس حرفه ای و بازرگانی توسط محمدعلی تربیت و اولین کودکستان توسط ابوالقاسم فیوضات در تبریز بنا گذاشته شد.
**اولین پایگاه لرزه نگاری در تبریز (شهر زلزله خیز) بنا گذاشته شد.
!
!
!
خجالت بکشید ، بازم برای ترک ها جوک میسازید !!؟؟
نمايش يا پنهان متن
فکر نکنید چون ترک بودم این تاپیک و زدم . از واقعیت نمیشه فرار کردچکاوک
دلشاد
نخبه
ماهی
m3hrdad
محسن صائب
مگه کسی جوک ساخته
ولی از شوخی گذشته
من رفقای ترک زیادی دارم
تقریبا میتونم بگم اکثرشون ادمهای موفقی هستند ، البته همراه با یک نوع یکدنگی خاص
در مورد جوک ساختن
متاسفانه این نوع شوخی که بنظر من بسیار هم، زشت و ویرانگر هست یکجورایی در تمام ایران رایج هست
ترک
رشتی
اصفهانی
یزدی
وووو
و خدا میدونه چقدر درگیری که بخاطر این جوکها اتفاق میفته
توی پادگانها و
دانشگاهها
به هر صورت ممنون تاپیک جالبی بود
بچه مثبت
من خویشاوند هر انسانی هستم که خنجری در آستین پنهان نمیکند. نه ابرو درهم میکشد ...نه لبخندش ترفند تجاوز به حق نان و سایهبان دیگران است. من یک لر ِ بلوچ ِ کردِ فارسم، یک فارسزبان ترک، یک افریقایی اروپایی استرالیایی امریکایی ِ آسیاییام، یک سیاهپوستِ زردپوستِ سرخپوستِ سفیدم که نه تنها با خودم و دیگران کمترین مشکلی ندارم بلکه بدون حضور دیگران وحشت مرگ را زیر پوستم احساس میکنم.
من انسانی هستم میان انسانهای دیگر بر سیارهٔ مقدس زمین، که بدون حضور دیگران معنایی ندارم.
احمد شاملو
میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم
گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
mojde
به نظر من طبقه بندی آدما به این شکل فقط تفرقه بین ملتها رو بیشتر میکنه اما من برام اصالت خیلی مهمه آدم اصیل از ترک و کرد و بلوچ و فارس اصیله و به قول معروف آدم از اسب می افته اما از اصل نه
نخبه
اره تو بدون حضور من اصلا معنی نداری و کلا ادم بی معنی هستی
ژنرال
حورا
Holtek
çox sagol sohyla
carlos
Mahboob
ببخشید اگر اسامی رو درست به خاطر ندارم اما در زمان فتح قسطنطنیه و اون سمت اروپا توسط عثمانی ها وقتی به کلیساهای بزرگ و مجلل می رسیدند اون قدر ابله بودند که با خون تمام کسانی رو که کشته بودند دیوارها رو که نقاشی های بسیار بارزشی بودند رو رنگ می کردند و بعد با گچ روی اون ها رو پوشوندند و به خاطر این اعمال وحشیانه خیلی از آثار موندگار دنیا و بناهای معماری ارزشمند نابود شدند و کلا پادشاه عثمانی و متاسفانه لشکریانش اصلا سابقه ی خوبی در اون دوران ندارند و به همین دلیل کشورهای همسایه مخصوصا ایران از اون زمان ترک های عثمانی رو مورد تمسخر قرار میدادند و اینکه حتی امروزه توی جک ها میگن یه ترک اصطلاحش از اون دوران میاد و اصلا منظور مردم آذری ایران نیست ...
من هم دوستان آذری زیادی دارم و تمام نوشته های این تاپیک رو قبول دارم و دقیقا هم همین طوره ...
محسن صائب
نمیدونم اینموضوعی که که فرمودید چقدر واقعیت تاریخی داره
ولی من هم با موارد زیادی از این دست و ابلهی زیاد این قوم در تاریخ مواجهه شدم
به هرصورت ممنون محبوبه جان
انصافا نظر قابل تاملی ارائه کردی
ipek-n
کی جوک ساخته بگووووووووووووووووووووووو
Life Dream
مطالب جالبي بود مرسي، در مورد تبريز افتخارات زيادي رو شنيدم و البته چيزي كه من زياد بهش اتقاد دارم پزشكان بسيار مجرب و كاركشته تبريز هستن كه از زمانهاي بسيار قديم تا به امروز واقعاً در امر طبابت حرفي براي گفتن داشتن.
نخبه
شما خودشو نارحت نکن لشکرو توی زحمت ننداز
راستی بیا یه جک بهت بگم
عمو مازیار بازم که سوادت نم کشید اون اعتقاد عمووووووووووووووووو
همین کارا رو میکنی که هادی حاضر نیست دخملش رو بده به پسمل بیسواد تو
Life Dream
همین کارا رو میکنی که هادی حاضر نیست دخملش رو بده به پسمل بیسواد تو
خاله شيرين راجع به زبان عاميانه و گفتاري چيزي شنيدي؟!
تازشم، همين كه عموي ياس منگولا باشم كافيه، جيگرمه
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→