₪ انجمن بوف بوفی ₪ » روانشناسی و روابط اجتماعی » چرا اینروزها ما اینهمه خودخواه شدیم
₪ انجمن بوف بوفی ₪ » روانشناسی و روابط اجتماعی » چرا اینروزها ما اینهمه خودخواه شدیم
1 2

بدون عکس

چرا اینروزها ما اینهمه خودخواه شدیم

791 بازدید، 23 پست، نویسنده: محسن صائب

• محسن صائب

در مکانهای مذهبی ، نقاط مشخص شده ای هستند که معمولا توسط بزرگان سفارش شده مثلا در مسجد النبی، ستون توبه و یا حرم امام رضا ، بالا سرمرقد مطهر
    در اینجا ها معمولا تقاضا زیادو محیط محدود هست اکثر افراد معتقد دوست دارند در این نقاط سفارش شده عبادت کنند
    برام خیلی جالبه ، در ایران مثلا توی حرم ، بالا سر کسی وقتی جا میگره ، اکثرا قناعت، مثلا به دورکعت نماز نمیکنند دوست دارند به عناوین مختلف (زیارت و نماز خوندن) مدت زیادی حضور داشته باشند از طرف دیگه عده زیادی بالاسرشون حضور دارند که منتظر هستند که اینا کارشون تموم بشه ولی.......
    نمیدونم ماها چرا اینقدر خودخواه شدیم ، چرا فکر نمیکنیم هدف عبادت در این هست که انسان باشیم رحم داشته باشیم ، چرا اینهمه به کمیت میپردازیم ، کیفیت و انسانیت رو رها کردیم
    این مثال رو از این جهت زدم که اینروزها خودخواهی های ما خیلی زیاد شده در همه امور و متاسفانه نسبت به همه از مسایل معنوی گرفته با مسایل روزمره و مادی
    رحم رو کمتر میشه دید
    ایا
    شما موافق عرایض من هستید
    و اگر موافق هستید علت رو چی میدونید

• sanam

اووووول 93

حالا نظر بدم. 4

ببین محسن جان با حرفات تا حدود زیادی موافقم. ولی مسءله ای که اینجا عنوان کردی برمیگرده به تلقی غلط ما از معنویات. به قول سهراب سپهری : بقال به ما میگفت نماز را روی پشت بام مسجد بخوانید تا چندمتر به خدا نردیکتر شوید!!!
    متاسفانه خیلی ها خدای لامکان رو در یه مکان محدود جستجو میکنن و این یعنی فقر!

جلوه بر من مفروش ای ملک الحاج که تو
    خانه می بینی و من خانه خدا می بینم.

• Holtek

سلام
    منم موافقم 72
    فکر کنم خودخواهی ذاتی باشه

• levrone

یک چیزایی هست محسن جان که به شعور آدم بستگی داره نه تربیت...
    البته منظورم مطلقا تمام افرادی که تو مثال شما مصداق پیدا میکنن نیست.

• حورا

متاسفانه عموم مردم خود بین هستن و خود بینی زیر شاخه کبر و خودخواهیه
    ادا بیشتر از عمل هست. وقتی آدما با دل خودشون رو راست نیستن ... با دیگران چه ها کنند
    آدما به چشم پله به هم نگاه میکنن که خودشونو مطرح کنن و بالا برن
    46

• arash52

البته یه چیزایی ذاتیه
    ولی برام جالب بود که در کربلا و نجف هم رفتار خدام خیلی انسانی تر از خدامهای خودمون بود و هم رفتار زائرین 66

• ماهی

اگر نظرمو بگم باز فکر می کنید مخالف مذهب و دینم 66
    ولی من تجربه کردم افراد متدین خیلی خودخواه وجون عزیز و همه چیز خواه می شن.ببخشید استثنا هم هست ولی من هر چی دو رو ورم دیدم آدمای خیلی مذهبی بی رحم و سنگدل میشن 2

• gilas

آدمیزاده دیگه خودخواه ذاتا حالا هرکس به یه اندازه 66

• soroosh

نقل قول: ماهی
    ولی من هر چی دو رو ورم دیدم آدمای خیلی مذهبی بی رحم و سنگدل میشن

فکر کنم جملت اینجوری بهتره!
    آدمای سنگدل اکثرا مذهبی ان!
    370

• levrone

نقل قول: gilas
    آدمیزاده دیگه خودخواه ذاتا حالا هرکس به یه اندازه

تو که خودخواه نیستی بلقیس جان؟ 1

نقل قول: gilas
    آدمیزاده دیگه خودخواه ذاتا حالا هرکس به یه اندازه

تو که خودخواه نیستی بلقیس جان؟ 1

• محسن صائب

نقل قول: sanam
    اووووول

حالا نظر بدم.

83
    این قضیه اول شدن هم داره جالب میشه،
    البته ممنون از لطفت
    نقل قول: sanam
    ببین محسن جان با حرفات تا حدود زیادی موافقم. ولی مسءله ای که اینجا عنوان کردی برمیگرده به تلقی غلط ما از معنویات. به قول سهراب سپهری : بقال به ما میگفت نماز را روی پشت بام مسجد بخوانید تا چندمتر به خدا نردیکتر شوید!!!
    متاسفانه خیلی ها خدای لامکان رو در یه مکان محدود جستجو میکنن و این یعنی فقر!

دوست ندارم تاپیکم رنگ و بوی مذهبی بگیره
    قبول هم دارم که متاسفانه عده ای از روی جهل زیاده روی میکنند
    ولی اینکه بعضی از زمانها و بعضی از مکان از ارزش ووووو.......... خاصی برخورداند، رو نمیتونم انکار کنم
    و حاضرم اگر دوست داشتی البته در محیطی خصوصی
    با ارائه مدارک باز هم البته نه از منابع اسلامی منظورم رو بهتر عنوان کنم
    .
    صحبت من اینکه
    این عبادت این دین ، اینهم دولا و راست شدن، اینهمه گریه ، برای چی هست
    ایا اینا برای جهان بعد هست یا برای انکه ما ادم بشین
    بفهمیم اصلا برای چه امدیم و چه باید بکنیم
    نقل قول: Dr.GSM
    سلام
    منم موافقم
    فکر کنم خودخواهی ذاتی باشه

در این که ذاتی هست که شکی نیست
    ولی مقدارش رو من بحث دارم این روزها این خودخواهی در همه امور زیاد شده
    مثلا
    قبلا وارد اتوبوس که میشدی اگر یک پیر وارد میشد حتما جونها جلوی پاش بلند میشدند ولی اینروزها این قضیه کم رنگ شده
    و مثالهای دیگه
    نقل قول: levrone
    یک چیزایی هست محسن جان که به شعور آدم بستگی داره نه تربیت...
    البته منظورم مطلقا تمام افرادی که تو مثال شما مصداق پیدا میکنن نیست.

باور کن متوجه منظورت نشدم 9
    نقل قول: bibigoli_1
    متاسفانه عموم مردم خود بین هستن و خود بینی زیر شاخه کبر و خودخواهیه
    ادا بیشتر از عمل هست. وقتی آدما با دل خودشون رو راست نیستن ... با دیگران چه ها کنند
    آدما به چشم پله به هم نگاه میکنن که خودشونو مطرح کنن و بالا برن

حورا جان
    تا حدود زیادی با حرفهات موافق هستم
    نقل قول: arash52
    ولی برام جالب بود که در کربلا و نجف هم رفتار خدام خیلی انسانی تر از خدامهای خودمون بود و هم رفتار زائرین

خدا خیرت بده
    من وقتی مکه میرم با اینکه اونجا از همه جای دنیا رائر میان ولی باور که برخورد هاخیلی خیلی بهتره
    با اون شلوغی ، جا خیلی راحت گیر میاد ،من وقتی که مثلا به یک سیاه که نشسته با لبخند اشاره میکنم که میخوام نماز بخونم زودی با احترام بلند میشه
    خدا نکنه یک ایرانی مثلا کنار منبر پیامبر بنشینه دیگه بلند کردنش کار سختیه بعضی وقتها که غیر ممکن میشه 4
    چرا ما ایرانی ها اینطوری شدیم
    ولی من تجربه کردم افراد متدین خیلی خودخواه وجون عزیز و همه چیز خواه می شن.ببخشید استثنا هم هست ولی من هر چی دو رو ورم دیدم آدمای خیلی مذهبی بی رحم و سنگدل میشن

خدا خیرت بده گفتی استثناه هم هست 4
    متاسفانه تا حدود زیادی حق با شماست 2
    یک جورایی خودمون رو حق مطلق میدونیم ، یکجورایی دیگرون رو کفر مطلق میدونیم
    جالبش اینکه حتی این گروه بندیها ما بین دو هیئت و گروه مذهبی هم اتفاق میفته ،
    ولی چرا
    بنظر من علت اصلی در اینکه دین و مذهب توسط عده ای زیادی از ماها فقط یک نقاب هست یک پرده برای فریب خلق، برای ارضا نفسانیاتمون

به قول حافظ
    خرقه پوشی من از غایط دین داری نیست *** پرده ای بر سر صد عیب نهان پوشیدم
    ماهی خانم
    نفهمیدیم هدف رفتن به حرم نه اینکه با فشار به ضریح دست بزنیم، هدف باید در این باشد که در محیط ارام و با انرژی مثبت معنوی به فکر فرو برو
    چه هستیم
    چه باید بکنیم
    تا یک انسان بشویم

• gilas

نقل قول: levrone
    تو که خودخواه نیستی بلقیس جان؟

نوچ 824
    فقط یه ذره در حد اینکه بگم چقدر خومشل ناز و مامانی و دوست داشتنی هستم من 261 5

نمايش يا پنهان متنشوخی کردم سعی میکنم نباشم اما یه جاهای در میره از دستم خوب 9

.......................................
    دکتر جکول:
    خیلی بلایی!

• ماهی

نقل قول: محسن صائب
    خدا خیرت بده گفتی استثناه هم هست

ببخشید ولی به خدا همشون فکر می کنن استثنایی هم هستن 4

• دلشاد

مرسی آقا محسن

• shaparak64

دوست ندارم تاپیکم رنگ و بوی مذهبی بگیره

مسلما که رنگ و بوی مذهبی داره آقا محسن گل!
    شما اگر میخواستید تاثیر گذارتر باشید، میتونستید موضوعی غیر از حرم و نماز حرم و ... برای عنوان خودخواهی مثال بزنید 3
    درضمن اصلا این چیزا ربطی به عبادت نداره
    وقتی میری یه جایی مثل مشهد ، بعد میبینی یه مشت بلانسبت وحشی، چادرشونو مثل اینا که میخوان سر زمین بیل بزنن، میبندن دور کمرشون و دستاشونو به پهلو خم میکنن و میزنن به سی..ه و دل و روده ی بغلیاشون تا جا باز کنن برن جلو!!! بگذریم از بوی گند عرق و فحشاشون به بغل دستی و جلویی از سر ناکامی! این میشه عبادتشون 3 این میشه زیارتشون 3 این میشه توبه شون 3 ههههه
    این چیزا از سر فرهنگ پوچ و فقر فرهنگ که هیچ، عدم وجود فرهنگ مذهبی سرچشمه میگیره.

چرا ما ایرانی ها اینطوری شدیم

برمیگرده به همون جو و فرهنگ مسخره ای که داریم.
    هنوز که هنوزه ایرانیا حالیشون نشده که وقتی میرن عربستان مهر نبرن تو حرم. خوب برای اونا یه قانون شده و همیشه هم برخورد میکنن.
    اما ایرانیا ، مسخره بازی درمیارن، فکر کردن بازی موش و گربه اس، مهر میبرن، خیر سرشون دارن نماز میخونن، چشمشون به اینور و اونوره که خادمی نزدیکشون نشه، بشه هم مهرو قایم میکنن. این میشه نمازشون تو مکه و مدینه (با چه حضور قلبی!!!) 83 من که از دیدن ایرانیا تو مکه خیلی روحیه م شاد میشد بس که میخندیدم بهشون 4

• محسن صائب

ببخشید ولی به خدا همشون فکر می کنن استثنایی هم هستن

83 83
    این احساس بر میگرده به همون خودخواهی ما که در هر کسی یجوری هست
    ولی اینکه فقط راه ما حق هست و فقط من حق میگم
    فکر میکنم
    همه کسی باشه و ربطی هم به مذهبی و غیر مذهبی بودن افراد نداره اکثر ماها با زبان میگوییم احترام اعقاید مخالف رو داریم ولی در عمل 2 دریغ از کوجکترین ملاحظه و انصاف 3
    نقل قول: shaparak64
    شما اگر میخواستید تاثیر گذارتر باشید، میتونستید موضوعی غیر از حرم و نماز حرم و ... برای عنوان خودخواهی مثال بزنید

تاثیر گذار چی باشم 1
    من اکثر تاپیکهایی که مینویسم رو برای خودم و یکجورایی سوال و جواب به خودم مینویسم به این خاطر در اکثر مواقع سعی میکنم اشکالاتی رو که ادمهای مذهبی درگیر اون هستند رو عنوان کنم ببینم ایا حساسیت جامعه(که شما دوستان نمونه کوچکی از جامعه هستید) به چه اندازه هست و هم با این نوشتن ها خوبی و بدی کارها برام بیشتر نمایان شود
    من نه قصد دارم و نه میتوانم کسی رو به قول معروف ارشاد کنم ولی بعضی وقتها میبینم واقعا بی انصافی و یکسویه نگری و همه رو به یک سنگ زدن ،متاسفانه یک جورایی رایج شده حالا هر کسی به یک عنوان خودش و راهش رو حق میدونه 3
    اون روستایی چادر به کمتر بسته یک مدل
    اون روحانی یک مدل دیگه
    اون ادم تحصیلکرده و روشنفکر مدلی دیگه
    حالبش اینکه با اکثر این افراد نمیشه حتی حرف زد 3

• shaparak64

من اکثر تاپیکهایی که مینویسم رو برای خودم و یکجورایی سوال و جواب به خودم مینویسم

شما وقتی تاپیک میزنید ، میشه یه چیز عمومی! دیگه نمیتونید بگید برای خودم!
    پس
    من نه قصد دارم و نه میتوانم کسی رو به قول معروف ارشاد کنم

ای بابا 3 شکست نفسی نکنید 3 شما هدفتون چیزی جز این نیست 3
    به نظر من زمانی که دارید میبینید خیلیا مذهب زده شدن و حساس شدن، خوبه که کمتر مذهب مذهب کنیم53
    که خودشون تنها به مذهب بپردازن تا منزجر تر نشن 53

• محسن صائب

منظورم این نیست که آدمای سیگاری یا عرق خور کارشون توجیه شده ست و من توی چند جمله نمی تونم
    منظورمو کامل بیان کنم.ولی آقا محسن ! اگر روزی یه آدم مذهبی ببینم که قلبش صاف باشه همه ی حرفامو پس می گیرم.ولی تا حالا هر چی دیدم جلب و بدجنس بوده
    هر چیزی از حد تعادل که خارج شه خراب میشه.من معتقدم مسائل مذهبی باید گوشه دل هر کی برا خودش و خدای خودش باشه
    چی بگم
    از نظر من این مطلق گرایی ، بی انصافی هست
    من در زندگی همیشه
    من توی زندگیم با گروهای زیادی از مذهبی گرفته تا حتی شیطان پرستان اشنا هستم ورابطه دارم
    باور کن تا الان جرات نکرده بگم اینا مطلقا بد هستند
    چون میدونم اصلا اینطور نیست ، در بین همه گروها تمام افکار خوب و صادق وجود داره
    البته من به شما و دوستانی مثل شما حق میدم
    چون انصافا عملکرد بدی این مدت از افرادی که ادعای مذهبی بودن دارند دیدید

• maryamlondon1

نقل قول: shaparak64
    این چیزا از سر فرهنگ پوچ و فقر فرهنگ که هیچ، عدم وجود فرهنگ مذهبی سرچشمه میگیره

موافقم 1
    آدمای سیگاری رو دیدید برا هم آتیش میزنن سیگارشونو؟
    به اینا می گن مرام ، معرفت که توی آدمای مذهبی اندازه ی سر سوزن یافت نمیشه

77 افرین حرف دلم زدی 11
    اگر روزی یه آدم مذهبی ببینم که قلبش صاف باشه همه ی حرفامو پس می گیرم.ولی تا حالا هر چی دیدم جلب و بدجنس بوده

درسته تو این دور زمانه از بسکه دین و مذهب منحرف کردن مردم دیگه به همه بی اعتماد شدن 2 یادمه اون قدیم قدیما امام مسجد یک احترام ویژه ای داره .اون وقتها که مذهبیون فقط برای خدا تبلیغ میکردن .ولی امروز از خون ملت تغذیه می کنن 2 خدا عاقبت مارا به خیر کنه 1
    اما محسن جان شما به نکته اشاره کردی که بیشتر قشر مذهبی را زیر سوال بردی .. به گفته شاپری جونم این از بی فرهنگی مذهبی سر چشمه میگیره اگر تو خانه زیارت امامان بخوانیم ثوابش بیشتر که به دیگران اسیب برسونیم 2 من چند بار که مشهد امدم نتونستم دستم به پنجره برسونم .یک بار که داشتم خفه میشدم 2 بعد یاد گرفتم که فقط زیارت ودورکعت نماز بخوانم وسلام وصلوات بفرستم وخارج بشم 2 اما خود خواهی مردم به نظرم فشار کار وخستگی باعث ان شده که مردم کم حوصله وبی تفاوت باشن وگر نه به چه باید خواد خواهی کنن به رفاه واسایش که دارن 44

• shaparak64

اگر روزی یه آدم مذهبی ببینم که قلبش صاف باشه همه ی حرفامو پس می گیرم.ولی تا حالا هر چی دیدم جلب و بدجنس بوده

اگه دیدی و خواستی حرفتو پس بگیری ، بیا یه ندایی به منم بده 83 که منم خیلی از اعتقاداتمو عوض کنم 83
    نقل قول: maryamlondon1
    اما محسن جان شما به نکته اشاره کردی که بیشتر قشر مذهبی را زیر سوال بردی ..

والا منم حرفم همینه! غیر از اون چالشی که آقا محسن دوست داره تو تاپیکاش ایجاد کنه، اینو در نظر نمیگیره که به خاطر تمام تجربیات و دیده ها و شنیده هامون، ما خیلیا و خیلی چیزارو زیر سوال میبریم 3
    در حالیکه دوست نداریما! ولی به هر حال اینم مشمول همین قضیه است که: تر و خشک با هم میسوزه 3
    محسن صائب,
    خلاصه که شما مختاری تو تاپیک زدن 4 ما هم مختاریم تو نظر دادن 4 چه منصفانه چه غیرمنصفانه 4

پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: