شاید در نگاه اول افسون جادوگری به نظر برسد، اما آنچه میبینید، نمایشی بینظیر از آهنربایی است که با نیتروژن مایع بهشدت سرد شده و رفتارهای عجیب کوانتومی از خود نشان میدهد. این آزمایش که در نمایشگاه جانبی کنفرانس سالانه انجمن علوم مریلند، ایالات متحده به نمایش درآمده، توسط دانشجویان گروه ابررسانایی دانشکده فیزیک و نجوم دانشگاه تلآویو طراحی شده و در آن، آهنربایی را میبینید که دچار پدیده «قفلشدگی کوانتومی» یا «بهتله افتادن کوانتومی» شده است. این پدیده، نمایشی از اثر میزنر است که رفتار مغناطیسی عجیب ابررساناها را توصیف میکند. جسم سفیدی دودزایی که میبینید، آهنربایی است که با شناورشدن در نیتروژن مایع (که در 63کلوین یخ میزند و در 77 کلوین به جوش میآید) به دمای حدود 70کلوین / 203 درجه سانتیگراد زیر صفر رسیده و برای آنکه زمان بیشتری در این دما باقی بماند، با پوشش سفید عایقی پوشیده شده است. آهنربای فوقسرد وقتی در میدانهای مغناطیسی مختلف قرار میگیرد، شناور در هوا باقی میماند و هیچ تغییری در وضعیت اولیه آن، چه ساکن باشد و چه در حال حرکت، اتفاق نمیافتد. جالب اینجاست که حتی با وارون کردن آهنربا نیز اتفاقی نمیافتد! هرچند این تعادل پایدار که به قفلشدگی کوانتومی مشهور شده، مدتهاست شناخته شده و حتی به نمایش عمومی نیز درآمده بود، اما این نخستین بار است که تغییر زاویه آهنربا که حتی با زاویه 45درجه تغییری در شرایط موجود ایجاد نمیکند، نشان داده میشود.
با اینکه نفهمیدم چی میگی و چی میگه، ولی باهات موافقم
خب ببین مجی فکر کن اون یخ اعلایی که الان زیرته مایع باشه خب بعد یخ معمولی یا همون اب تو صفر درجه یخ میزنه درست؟ حالا این مایع یخ اعلا چون بهتر و سردتر از اب معمولیه باید تو دمایی کمتر از صفر یخ بزنه دیگه بعدشششش همین
مطمئنی؟ تا اونجا که میدونم ار نیتروژن مایع برای خنک کردن استفاده می کنن یعنی عقل حکم می کنه که دمای انجمادش کمتر باشه!!
حق با تویه در فشار جو، نیتروژن مایع در 77 کلوین که برابر با 196- درجه سانتی گراد و 321- درجه فارنهایت است، به جوش می آید. پس حتما دمای انجمادش باید خیلی کمتر از 63 کلوین باشه صداشو بالا نیار تا برم ببینم قضیه چیه تو هم بیکاری میشینی همه متنو میخونی چه با دقتم میخونه واسه من
هاچو هاچو
این آزمایش که در نمایشگاه جانبی کنفرانس سالانه انجمن علوم مریلند، ایالات متحده به نمایش درآمده، توسط دانشجویان گروه ابررسانایی دانشکده فیزیک
جسم سفیدی دودزایی که میبینید، آهنربایی است که با شناورشدن در نیتروژن مایع (که در 63کلوین یخ میزند و در 77 کلوین به جوش میآید) به دمای حدود 70کلوین / 203 درجه سانتیگراد زیر صفر رسیده و برای آنکه زمان بیشتری در این دما باقی بماند، با پوشش سفید عایقی پوشیده شده است. آهنربای فوقسرد وقتی در میدانهای مغناطیسی مختلف قرار میگیرد، شناور در هوا باقی میماند و هیچ تغییری در وضعیت اولیه آن، چه ساکن باشد و چه در حال حرکت، اتفاق نمیافتد. جالب اینجاست که حتی با وارون کردن آهنربا نیز اتفاقی نمیافتد!
هرچند این تعادل پایدار که به قفلشدگی کوانتومی مشهور شده، مدتهاست شناخته شده و حتی به نمایش عمومی نیز درآمده بود، اما این نخستین بار است که تغییر زاویه آهنربا که حتی با زاویه 45درجه تغییری در شرایط موجود ایجاد نمیکند، نشان داده میشود.
اینم ویدئو این آهنربا
لینک دانلود
بهونه
نخبه
هاچو هاچو
آورین
لااقل بگو فردا میخونم
gilas
یه مستند من و تو 1-2 ماه پیش نشون داده بود در این باره
نخبه
اتفاقا خوندم ولی چیز خاصی که بتونم در موردش نظر بدم کشف نکردم مطالب علمی که سر رشته ای توش ندارم به خاطر همین فقط تشکر کردم
دلشاد
mati
aac198000
سپاس
ماهی
هاچو هاچو
ببینم من و تو که میشیم 2 نفر چرا میگی 1؟وای نکنه اون شبکه قبیح ماهواره ای رو میگی
نمایش یا پنهان متن
ممنون که پست الکی نمیذاریممنونم داداش
جو جو
The one
مطمئنی؟
تا اونجا که میدونم ار نیتروژن مایع برای خنک کردن استفاده می کنن یعنی عقل حکم می کنه که دمای انجمادش کمتر باشه!!
Kishe Mehr
دستت مرسی یره باید جالب باشه
شکسته بندی نفرمایید دکتر نخبه خانم
با اینکه نفهمیدم چی میگی و چی میگه، ولی باهات موافقم
The one
خب ببین مجی فکر کن اون یخ اعلایی که الان زیرته مایع باشه خب
بعد یخ معمولی یا همون اب تو صفر درجه یخ میزنه درست؟
حالا این مایع یخ اعلا چون بهتر و سردتر از اب معمولیه باید تو دمایی کمتر از صفر یخ بزنه دیگه
هاچو هاچو
تا اونجا که میدونم ار نیتروژن مایع برای خنک کردن استفاده می کنن یعنی عقل حکم می کنه که دمای انجمادش کمتر باشه!!
حق با تویه
پس حتما دمای انجمادش باید خیلی کمتر از 63 کلوین باشه
The one
ولی خب شایدم درست باشه حوصله ندارم سرچ کنم ولی چون شیمیه خب ادم کنجکاو میشه دیگه انگار دارن از بچت تعریف می کنن
هاچو هاچو
موافقم مندلیف خانوم
The one
نه خودت زحمتشو بکش من دستم بنده کارای مهمتری مثل سرچ دمای انجماد نیتروژن مایع رو دارم
Kishe Mehr
هاچو هاچو
تو که گفتی حوصلشو نداری ؟
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→