₪ انجمن بوف بوفی ₪ » روانشناسی و روابط اجتماعی » "حسادت جنسی " چیست ؟!!
آبان
9
ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شده‌اند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفته‌اند.
ثبت‌نام و ارسال نوشته در این وب‌سایت امکان‌پذیر نیست. چنانچه نوشته‌ای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، می‌توانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.

یک نت روی دیوار انجمن pAshMak
1 هفته پیش

آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com

1 2

"حسادت جنسی " چیست ؟!!

764 بازدید، 27 پست، نویسنده: mz56mz

• mz56mz

همه ی ما در زندگی روزمره حسادت را تجربه کرده ایم. با اینکه احساس «حسادت» یک تجربه مشترک میان همه ی انسانهاست

شاید به جرات بتوان گفت، اکثر زنان و مردانی که در حال تجربه زندگی مشترک هستند، نسبت به همسر خود حساسیتهای ویژه ای دارند. برای مثال :

-آنان بهترینهای دنیا را برای همسرشان می خواهند
    -دوست دارند ساعات طولانی در کنار هم باشند
    -صحبتهای خصوصی را با هم در میان بگذارند
    -عمیق ترین و خالص ترین عواطف را نثار هم کنند

و صد البته تمایل دارند که در این روابط تنها خودشان دو نفر سهیم باشند و نفر سومی وجود نداشته باشد.

این مساله کاملاً طبیعی است و در اصطلاح نوعی حساسیت زناشویی قلمداد می شود که بطور قطع باعث حفظ هر چه بیشتر ارتباطات مثبت زن و شوهر می گردد چرا که باعث می شود هر یک از طرفین، احساس کند که برای همسرش قابل اهمیت و ارزش است و نقش اول را در زندگی او ایفا می کند.

اما گاهی اوقات این حساسیت زناشویی بیش از حد شدید و حتی غیرمنطقی و مخرب به نظر می رسد و در اینجاست که دیگر نمی توان اصطلاح «حساسیت زناشویی» را نام برد چرا که رابطه زن و مرد وارد ابعاد بیمار گونه گشته است و یکی از طرفین (چه زن و چه مرد، که البته این مشکل در مردان بسیار فراگیرتر است) قصد دارد همسرش را منحصر به خود کرده و حتی حقوق طبیعی او را نایده می گیرد.

در اینجا اصطلاحی که متخصصان و روان شناسان برای این مشکل عنوان می کنند «حسادت جنسی» است. البته در ابتدای امر شاید به نظر شما برسد که این رفتارهای خشک و غیرمنطقی همان سوءظن (پارانوید) است؛ اما ما باید عنوان کنیم که سوءظن، مشکلی است که فرد در ارتباط با همگان دارد و فرد مبتلا به آن ممکن است نسبت به تمام کسانی که با او در ارتباط هستند دچار این بد بینی گردد.

اما «حسادت جنسی» مشکلی است که تنها در قبال همسر ظاهر شده و باعث می شود فرد مبتلا، شریک زندگی اش را به خاطر این مشکل بسیار تحت فشار و سختی قرار دهد.

اگر کمی توجه کنید خواهید فهمید که حسادت جنسی تداعی کننده مفهوم شکاک بودن در زندگی زناشویی است که در گذشته و در فرهنگ عامیانه مردم از این اصطلاح استفاده می شد اما اصطلاح”حسادت جنسی” کلمه ای است که در متون روانشناسی به کار می رود و جایگزین اصطلاح “شکاک بودن” شده است ولی در اصل تداعی کننده همان معناست.

در ادامه لازم به ذکر است که تمام افکار و باورهایی که فرد مبتلا در ذهن دارد، واقعیت نداشته و تنها ساخته و پرداخته ذهن بیش از حد، حساس اوست.

حسادت جنسی چیست؟

همه ی ما در زندگی روزمره حسادت را تجربه کرده ایم. با اینکه احساس «حسادت» یک تجربه مشترک میان همه ی انسانهاست؛ اما دلیل و واکنش هر یک از ما، در مقابل این احساس کاملاً متفاوت است.

مطابق با تعاریف روان شناسان بالینی، حسادت جنسی یک واکنش پیچیده است که در برابر احساس تهدید و یا ترس از دست دادن و یا فقدان یک رابطه ارزشمند ایجاد می شود، پیچیدگی این واکنش به این علت است که دارای سه مولفه هیجانی، فکری و رفتاری است.

مولفه هیجانی : احساس رنج، خشم، عصبانیت، غم و اندوه، حسادت بردن، ترس، سوگ.

مولفه فکری (شناختی) : رنجش، سرزنش خود، رقابت و چشم و هم چشمی با همتایان، نگرانی در مورد تصویر بدنی خود، احساس ترحم و دلسوزی نسبت به خود

مولفه رفتاری: ضعف بدن، لرزش و تعریق، پرسش دائمی در مورد خود و تلاش برای کسب اطمینان، واکنشهای پرخاشگرانه و
    توام با عصبانیت.

1 سپاس: Life Dream

• Life Dream

مرسي داداش محمود، مطلب جالبي يبود ولي به نظرم الان خانمها بيشتر اين حسادت رو دارن! آهاي مرد كجا بودي؟ با كي بودي؟ تا اين موقع شب چرا بيرون بودي؟ الان ميخوايي كجا بري؟ با كي بري؟ چرا ميري و... :4:

• soheyla

mz56mz,

سلام و سپاس :46: .
    مطلب مفیدی بود . باید حتماً ازش پرینت بگیرم تا همسرم متن و بخونه 286.

نقل قول: mz56mz
    اما «حسادت جنسی» مشکلی است که تنها در قبال همسر ظاهر شده و باعث می شود فرد مبتلا، شریک زندگی اش را به خاطر این مشکل بسیار تحت فشار و سختی قرار دهد.

:79:
    نمونه بازر این مسئله تو خانواده های ترک زیان دیده میشه .
    به خاطر همین هست که همیشه میگن از ترکها دختر بگیر ولی دختر نده ... :3:

• Holtek

حسادت جنسی چیست؟

403

• Mahboob

عجبا ...
    ممنون عمو محمود :1:

• نخبه

مطلب جالبی بود از حسادت هیچ وقت خوشم نیومده چه جنسی و چه غیر جنسی:4:

• دلشاد

مرسی داش محمود منم با نظر داش مازیار موافقم :37:

• ماهی

نقل قول: Life Dream
    ولي به نظرم الان خانمها بيشتر اين حسادت رو دارن! آهاي مرد كجا بودي؟ با كي بودي؟ تا اين موقع شب چرا بيرون بودي؟ الان ميخوايي كجا بري؟ با كي بري؟ چرا ميري و... :4:

آقایونم اگه پا رو دمشون بزاری شناگرای ماهری هستن تو این زمینه و توی همه ی زمینه ها :4:

• mz56mz

نقل قول: ماهی
    آقایونم اگه پا رو دمشون بزاری

حالا ما شدم دم دار عموى؟!! 370

• ماهی

حالا ما شدم دم دار عموى؟!! 370

مگه نه اینکه شما اقایون شیرید مثل شمشیرید ما خانوما هم موشیم مثل خرگوشیم .. :4:
    بعدشم از قدیم گفتن با دم شیر بازی نکن :99:
    نمایش یا پنهان متننمی دونم چی گفتم...عمویی آقایون هر چی باشن شما مستثنایید..ماهید...خوبید... :6:

• maryamlondon1

تشکر ممنون دادش محمود ما دیگه اب از سرمون گذشت . گفته های مازی را تا یید میکنم مازی جون وقتی جوان بودم همون که شما گقتی :4: خوب شوهرم دوستش دارم باید حسودی کنم 804 از اب وخاک وهوا حسودی میکردم :4: الان دیگه نه اگه خانم خوشکل سراغ داری براش من جهازش میدم :23:
    نمایش یا پنهان متنالبته بین خودمون باشه زیاد خوشکل نباشه باز حسودی میکنم :4:

• arash52

تشکر ممنون
    مفید بود :4:

• ژنرال

حسادت جنسی " چیست ؟!!

کلاً چیزای جنسی خوبه :9:

• ساحل ناقلا

وقتش رو بیشتر کنید :4:

• محسن صائب

نقل قول: maryamlondon1
    تشکر ممنون دادش محمود ما دیگه اب از سرمون گذشت . گفته های مازی را تا یید میکنم وقتی جوان بودم همون که شما گقتی خوب شوهرم دوستش دارم باید حسودی کنم از اب وخاک وهوا حسودی میکردم الان دیگه نه اگه خانم خوشکل سراغ داری براش من جهازش میدم

زن 50ساله و مرد 60ساله ، مرد هنوز اتیشی بود :4: و خانم را جواب نشاید :3: خانم یکسره در جمع و خفا میگفت ، کاش یکنفری از راه ثواب حاج محمد رازنی بدهد و چنان شد که این موضوع از شوخی خارج و حاج محمد به صرافت ازدواج افتاد ، و چون جوینده یابنده هست زنی رو بعقد در اورد
    دیدن چهره حاج خانم بعد از شنیده این خبر واقعا جالب بود :1:

پاسخ سریع   پاسخ   
1 نفر در حال مشاهده اين تاپيک هست: 1 ميهمان، 0 کاربر: