ساعت ها را بگذارید بخوابند ، بیهوده زیستن را نیازی به شمردن نیست.
دکتر علی شریعتی انسانها را به چهار دسته تقسیم کرده است:
١ـ آناني که وقتی هستند، هستند و وقتی که نيستند هم نيستند.
عمده آدمها حضورشان مبتنی به فيزيک است. تنها با لمس ابعاد جسمانی آنهاست که قابل فهم ميشوند. بنابراين اينان تنها هويت جسمی دارند.
٢ـ آنانی که وقتی هستند، نيستند و وقتی که نيستند هم نيستند.
مردگانی متحرک در جهان. خود فروختگانی که هويتشان را به ازای چيزی فانی واگذاشتهاند. بیشخصيتاند و بیاعتبار. هرگز به چشم نمیآيند. مرده و زندهشان يکی است.
٣ـ آنانی که وقتی هستند، هستند و وقتی که نيستند هم هستند.
آدمهای معتبر و با شخصيت. کسانی که در بودنشان سرشار از حضورند و در نبودنشان هم تاثيرشان را میگذارند. کسانی که همواره به خاطر ما میمانند. دوستشان داريم و برايشان ارزش و احترام قائليم.
٤ـ آنانی که وقتی هستند، نيستند و وقتی که نيستند هستند.
شگفتانگيزترين آدمها.
در زمان بودشان چنان قدرتمند و با شکوهاند که ما نميتوانيم حضورشان را دريابيم. اما وقتی که از پيش ما ميروند نرم نرم آهسته آهسته درک ميکنيم، باز ميشناسيم، می فهميم که آنان چه بودند. چه میگفتند و چه میخواستند. ما هميشه عاشق اين آدمها هستيم. هزار حرف داريم برايشان. اما وقتی در برابرشان قرار میگيريم قفل بر زبانمان ميزنند. اختيار از ما سلب ميشود. سکوت میکنيم و غرقه در حضور آنان مست میشويم و درست در زماني که میروند يادمان میآيد که چه حرفها داشتيم و نگفتيم. شايد تعداد اينها در زندگی هر کدام از ما به تعداد انگشتان دست هم نرسد.
گاه از این همه نیاز ، از این همه نتوانستن دلم به رنج می آید از اینکه نمیدانم چرا هستم و چگونه باید باشم و از همه تنهایی هایم گریزانم و این همه ترس که نمی گذارد انچه درونم را به آتش کشید فریاد بزنم. انسان بودن سخت است. سخت است شبیه هیچ کس نباشی فقط شبیه خودت باشی.سخت است که تنها خودت ، تنها مخاطب خودت باشی و هیچ کس نپرسد چرا و برای چه می نویسی. درد است که می بینی هیچ کس شبیه خودش نیست و اگر باشد تنهاست. رنج می کشم از این همه فریب از این همه دروغ ، رنج می کشم از این همه دکانی که به اسم عشق و عقیده و ایمان گشوده اند.( تاریخ ما پر است از آدمهای که خوب حرف می زند و بد عمل می کند ) خسته ام از این همه تکرار، از این همه سلام بی پایان و ازعادت زیستن بی زارم. نه زیستن زنده بودن نیست زندگی کردن است
ali41
دکتر علی شریعتی انسانها را به چهار دسته تقسیم کرده است:
١ـ آناني که وقتی هستند، هستند و وقتی که نيستند هم نيستند.
عمده آدمها حضورشان مبتنی به فيزيک است. تنها با لمس ابعاد جسمانی آنهاست که قابل فهم ميشوند. بنابراين اينان تنها هويت جسمی دارند.
٢ـ آنانی که وقتی هستند، نيستند و وقتی که نيستند هم نيستند.
مردگانی متحرک در جهان. خود فروختگانی که هويتشان را به ازای چيزی فانی واگذاشتهاند. بیشخصيتاند و بیاعتبار. هرگز به چشم نمیآيند. مرده و زندهشان يکی است.
آدمهای معتبر و با شخصيت. کسانی که در بودنشان سرشار از حضورند و در نبودنشان هم تاثيرشان را میگذارند. کسانی که همواره به خاطر ما میمانند. دوستشان داريم و برايشان ارزش و احترام قائليم.
٤ـ آنانی که وقتی هستند، نيستند و وقتی که نيستند هستند.
شگفتانگيزترين آدمها.
در زمان بودشان چنان قدرتمند و با شکوهاند که ما نميتوانيم حضورشان را دريابيم. اما وقتی که از پيش ما ميروند نرم نرم آهسته آهسته درک ميکنيم، باز ميشناسيم، می فهميم که آنان چه بودند. چه میگفتند و چه میخواستند. ما هميشه عاشق اين آدمها هستيم. هزار حرف داريم برايشان. اما وقتی در برابرشان قرار میگيريم قفل بر زبانمان ميزنند. اختيار از ما سلب ميشود. سکوت میکنيم و غرقه در حضور آنان مست میشويم و درست در زماني که میروند يادمان میآيد که چه حرفها داشتيم و نگفتيم. شايد تعداد اينها در زندگی هر کدام از ما به تعداد انگشتان دست هم نرسد.
گاه از این همه نیاز ، از این همه نتوانستن دلم به رنج می آید از اینکه نمیدانم چرا هستم و چگونه باید باشم و از همه تنهایی هایم گریزانم و این همه ترس که نمی گذارد انچه درونم را به آتش کشید فریاد بزنم.
انسان بودن سخت است.
سخت است شبیه هیچ کس نباشی فقط شبیه خودت باشی.سخت است که تنها خودت ، تنها مخاطب خودت باشی و هیچ کس نپرسد چرا و برای چه می نویسی.
درد است که می بینی هیچ کس شبیه خودش نیست و اگر باشد تنهاست.
رنج می کشم از این همه فریب از این همه دروغ ، رنج می کشم از این همه دکانی که به اسم عشق و عقیده و ایمان گشوده اند.( تاریخ ما پر است از آدمهای که خوب حرف می زند و بد عمل می کند )
خسته ام از این همه تکرار، از این همه سلام بی پایان و ازعادت زیستن بی زارم.
نه زیستن زنده بودن نیست زندگی کردن است
Mahboob
soheyla
سلام و سپاس
جالب بود
ماهی
مثل پدرم
ممنون زیبا بود
mojde
دلم ميخواد اينجوري باشم
نخبه
ipek-n
دلشاد
▧ 6 تصویر این بخش در دسترس نیست
ali41
soheyla,
ماهی,
mojde,
نخبه,
ipek-n,
دلشاد,
از لطف شما ممنونم عزیزان
aac198000
بادسته چهارم خیلی حال میکنم
سپاس
arash52
ali41
منم دوست دارم ولی سخته پس دسته سوم باشم بهتره
دسته چهرم یعنی بزرگی در گمنامی
مرسی
موافقم باهات آرش جان و من میگم خدا ما رو از افکار خطرناکمون بگیره
baron jon
مرسي قشنگ بود
ali41
دکتر شریعتی هم چه چیزایی گفته
انسانها دو دسته هستن
همه انسانها دو دسته و دوپائه هستن.
ali41
انسانها دو دسته هستن
همه انسانها دو دسته و دوپائه هستن.
حاج محسن من معتقدم بعضی انسانها چها پایه هستن !
ari 93
الهام
gilas
ژنرال
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→