₪ انجمن بوف بوفی ₪ » سینما و موسیقی » زی‌زی‌گولو
آبان
9
ساعت: (فنلاند)
امروز: یکشنبه، 9 آبان 1395 (30 اکتبر 2016)
Tänään: Sunnuntai, 30 Lokakuuta 2016
سالروز عضویت garfild
به آرشیو بوف بوفی خوش آمدید این مجموعه انجمن ایرانیان فنلاند (فروم iranian.fi) و شامل ۲۹۰٬۸۸۴ نوشته از ۱٬۱۷۷ نویسنده است که در فاصلهٔ بهمن ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۹۵ منتشر شده‌اند و بدون تغییر در دسترس قرار گرفته‌اند.
ثبت‌نام و ارسال نوشته در این وب‌سایت امکان‌پذیر نیست. چنانچه نوشته‌ای متعلق به شماست و مایل نیستید در آرشیو باقی بماند، می‌توانید از طریق گزینهٔ «گزارش» در زیر همان نوشته، درخواست حذف آن را ثبت کنید.

یک نت روی دیوار انجمن pAshMak
1 هفته پیش

آدرس جدید سایت:
www.boooofi.com

زی‌زی‌گولو

2711 بازدید، 19 پست، نویسنده: هاچو هاچو

• هاچو هاچو

برترین ها: کم‌تر کارگردانی را می‌توان سراغ گرفت که برای همه اقشار سنی، کودک، نوجوان و بزرگسال، تا این حد محبوب باشد. «مرضیه برومند»، کارگردان، بازیگر و عروسک‌گردان پیش‌کسوت را اگر بزرگ‌ترها، با سریال‌های «آرایشگاه زیبا»، « خودروی تهران 11»،‌ «هتل» و ... می‌شناسند، کودکان هم با کارهای عروسکی «مدرسه موشها»، «شهر موشها»، «خونه مادربزرگه» و «زی‌زی‌گولو» می‌شناسند و هنوز، عروسک‌گردانی‌های او، نوع کارگردانی‌اش و حتی صدایش، برای خیلی‌ها، خاطره‌انگیز است.

تصویر در دسترس نیست

سال 1374، برومند، به فکر ساخت مجموعه‌ای درباره دوستی انسان و عروسک افتاد. رسیدن به دنیای تخیلی و زندگی در فانتزی، موهبتی بود که بچه‌های دهه 70 توانستند با مجموعه «زی‌زی‌گولو»، به آن برسند.به طور قطع یادآوری خاطرات ساخت این مجموعه، از زبان کارگردانش و دانستن رازهای آن، برای همه ما، جذاب خواهد بود.

حالا 17 سال از آن روزها گذشته است و مجموعه عروسکی زی‌زی ‌گولو در کنار انبوهی از آثار تلویزیونی دهه 60 و 70، وارد بازارهای فرهنگی شده و امکان دیدن دوباره این مجموعه برای همه ما فراهم شده است. دوست دارید به دنیای شیرین و عروسکی زی‌زی ‌گولو قدم بگذارید و بار دیگر خاطرات آن روزها را تکرار کنید؟

عروسک‌ها، انسان‌ها را به آرزویشان می‌رسانند

برومند، درباره طرح قصه زی‌زی‌‌گولو و این‌که از کجا به ذهنش رسیده، آن هم زمانی که تجربه حضور عروسک درمیان آدم‌ها، چندان جا نیفتاده بود، معتقد است: «اولین بار، «ایرج محمدی»، پیشنهاد ساخت چنین مجموعه‌ای را داد. ما، قبلا با هم کار کرده بودیم و روحیات هم را می‌شناختیم. با حضور «کاظم اخوان»، نویسنده این مجموعه، تصمیم گرفتیم قالب جدیدی را طراحی کنیم که یک عروسک وارد زندگی ما شود و با قدرت جادویی‌اش، ما را شگفت‌زده کند. شخصیت اصلی مجموعه، عروسکی بود که تا آن موقع، مانند آن را نداشتیم.»

او درباره ایده تولد شخصیت زی‌زی‌گولو می‌گوید: «زی‌زی‌گولو، خلاصه‌ای از اسم شخصیتی به نام زی‌زی‌گولو آسی‌پاسی دراکوتا تابه‌تا بود که موجود عجیب و غریبی است. ما نمی‌خواستیم آن اسم، اسم جانور یا موجود عجیب و غریب و تخیلی باشد که شاید در ادبیات فولکلوریک ما وجود دارد. این قصه، متعلق به خانم نویسنده‌ای است که این شخصیت، از ‌آن بیرون می‌آید و زندگی کردن را شروع می‌کند. به همین خاطر، می‌خواستیم این موجود، کاملا تخیلی و فانتزی باشد. معلوم است که این عروسک، نباید شبیه شخصیت دیگری می‌بود و حتی بیانش هم باید متفاوت می‌بود؛ البته نوع ساختاری که «عادل بزدوده» در نظر داشت و طراحی‌ای که برای این شخصیت کرد، واقعا به‌یادماندنی شد.»

نکته مهم در این مجموعه، سهم فانتزی در آن است و این‌که طوری پرداخته شده که گاهی ما، یادمان می‌رفت که این عروسک، واقعی نیست. خانم نویسنده و آقای پدر، با آقای اقبالی و خانواده‌اش، با هم زندگی می‌کنند و زندگی‌شان در جریان است، اما اتفاقاتی که برایشان می‌افتد، کاملا فانتزی و خیالی است؛ بدون این‌که ما تعجب کنیم. علتش این است که ما، این فانتزی را به بطن زندگی آوردیم و قوت پرداخت آن، عالی بود.»

قرار بود زی‌زی‌گولو بتواند هر چیزی را که اطرافیانش می‌خواهند، برآورده کند؛ یعنی همان ذهنیت بچه‌ها که دوست دارند هر بار که چیزی را می‌خواهند، با یک اجی‌مجی کردن، به همه خواسته‌هایشان برسند. زی‌زی‌گولو، تجسم عینی این آرزوها بود و همین باعث لذت بردن ما شده بود.

تصویر در دسترس نیست

آقای پدر و خانم نویسنده، می‌شه من بچه شما باشم؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این مجموعه عروسکی، حضور بازیگرانی بود که درست انتخاب شده بودند. «لیلی رشیدی»، «امیرحسین صدیق»، «مریم سعادت»، «رضا فیاضی» و...، همه عالی بودند. برومند دراین‌باره می‌گوید: «همیشه، برای انتخاب بازیگران، سراغ آن‌هایی می‌روم که حتما از نظر فکری، به هم بخوریم؛ یعنی آن‌ها، نگاه‌شان به کودک را با ما عجین کرده باشند. آدم‌هایی که ازشان اسم بردید، در زمان خودشان، در کار کودک، شناخته‌شده بودند و نگاه‌شان به فانتزی و تخیل، خیلی خوب بود. دو شخصیت اصلی این مجموعه، زن و شوهر جوانی هستند که آن زمان، دلم می‌خواست چهره‌های کم‌تر شناخته‌شده‌ای باشند. امیرحسین صدیق، خیلی چهره نبود و از شاگردان «هرمز هدایت» بود که به ما معرفی شد. لیلی رشیدی هم که خواهرزاده خودم بود و به‌خاطر استعدادی که داشت و بازی‌های کودکانه‌اش، همیشه در ذهنم بود. بقیه هم هم‌کاران قدیمی و دوستانی بودند که با هم کار کرده بودیم؛ البته خوش‌حالم که در این مجموعه، با دوستانی چون «رضا بابک»، «محمود بصیری» و «مهتاب نصیرپور» هم کار کردم.»

12 سپاس: jaj، kamal313، soheyla، دلشاد، garfild، gilas، farzane، ماهی، maryamlondon1، حورا، golmangoli، Kishe Mehr

• jaj

1 سپاس: هاچو هاچو

• هاچو هاچو

نقل قول: jaj
    یادش بخیر بچگی مون خوب بود ها
    حداقل الان نمی گیم کاش بچه بودیم

صفا بود صفا :65:

1 سپاس: Kishe Mehr

• kamal313

از این برنامه های عروسکی بدم میادش :30: البته این نظر من بودش :4:
    ممنون هاچول جان :46:

• soheyla

سلام و سپاس :46: .
    تصاویر کارتون زیزی گولو ، آسی پاسی ، دراز کوتاه ،تا به تا من و به سالهائی برد که قشنگترین لحظه های زندگیمو تو اون سالها تجربه کردم :8: .
    نمیشه به گذشته برگشت و کوچولو شد ، ولی ای کاش میشد برای چند لحظه فراموش کنیم که بزرگ شدیم و خودمون و تو اون لحظه های قشنگ ببینیم ...
    447

• دلشاد

ای جان یادش بخیر
    زی زی گولی آسی پاسی دراکولا تا به تا :65:

• garfild

خیلی عالی بود
    بچه بودیم برنامه های جالبی داشتیم...حداقل از این چیزها که الان نشون میدن بهتر بود :3:

• gilas

• farzane

وای من زی زی گولو آسی پاسی دلا کولا تا به تا لو خیلی دوس دالمممممممممممممممممممممممم 678
    مرسی هاچو ماچویییییییییییییییی 282

• ماهی

دوران کودکی ما تکرار نمیشه...دوستش داشتم :65: دلم گرفت :2:

• هاچو هاچو

نقل قول: kamal313
    از این برنامه های عروسکی بدم میادش البته این نظر من بودش

نظرت رو باید عوض کنی 232 آخه چطور میتونی از زی زی گولو خوشت نیاد بی رحم :79:
    لطف کردی کمال جان 533

نقل قول: soheyla
    تصاویر کارتون زیزی گولو ، آسی پاسی ، دراز کوتاه ،تا به تا من و به سالهائی برد که قشنگترین لحظه های زندگیمو تو اون سالها تجربه کردم .

خوشحالم که خاطره های خوبتون تداعی شد واستون سهیلا خانوم 826اون دوران واقعا واسه من هم خیلی خوب بود خیلی.....
    نقل قول: soheyla
    نمیشه به گذشته برگشت و کوچولو شد ، ولی ای کاش میشد برای چند لحظه فراموش کنیم که بزرگ شدیم و خودمون و تو اون لحظه های قشنگ ببینیم ...

668 آره ای کاش میشد برگشت....واقعا هم قشنگ بود :65:
    دلشاد,
    مرسی بهروز جان :46:
    نقل قول: garfild
    بچه بودیم برنامه های جالبی داشتیم...حداقل از این چیزها که الان نشون میدن بهتر بود

واقعا همینطوره :100:
    gilas,
    ممنونم گولو گیلی :90:
    farzane,
    مرسی آبجی 533
    نقل قول: ماهی
    دوران کودکی ما تکرار نمیشه...دوستش داشتم دلم گرفت :2:

677 ببخشین که تکرار نمیشه :10:

2 سپاس: ماهی، maryamlondon1

• maryamlondon1

من هم از کارتونهای عروسکی خوشم نمی امد.کارتون های ژاپنی قشنگ تر بودند :4:

• هاچو هاچو

نقل قول: maryamlondon1
    من هم از کارتونهای عروسکی خوشم نمی امد.کارتون های ژاپنی قشنگ تر بودند :4:

:4: حالا نمیشه یه کاری بکنی از زیزیگولو خوشت بیاد؟! 950 همه دوستش دارن آخه :100:

1 سپاس: maryamlondon1

• maryamlondon1

نقل قول: هاچو هاچو
    حالا نمیشه یه کاری بکنی از زیزیگولو خوشت بیاد؟! همه دوستش دارن آخه

نه خیر اصرار نکن 804

• هاچو هاچو

نقل قول: maryamlondon1
    نه خیر اصرار نکن 804

:83: باشه 343

• 1 سپاس: هاچو هاچو

• golmangoli