اینکه پرفسورحسابی مرد بزرگی بود، حرفی نیست. اما این سایتها که آوردی همشون داخلی هستند! اولی مربوط به دانشگاه تهران است و دومی و سومی هم زیاد معتبر نیستند!
عجبا ! مگه شما بر اساس مطالب یک سایت معتبر بین المللی حرف زدی ؟!! این که یک یارویی از دارغوز آباد یه حرفی زده که نمیشه ملاک !
من عمدا لینک دانشگاه تهران رو دادم . به نظرم خیلی معتبرتر از یک وبسایت خبریه واسه من که حجته
پادشاه ایران بهش برخورده بود و گفته بود ما که یکتا پرست هستیم چرا ما رو دعوت به یکتا پرستی می کنی؟
ببخشید میپرم وسط حرفتون من اطلاع زیادی ازین قضیه ندارم ولی به عقیده من گلی خانوم از پیامبر خدا بعیده که ندونسته یه نامه ای بده و انقدر اطلاع نداشته باشه که ایرانی ها دارن یکتا پرستی میکنند یا چیز دیگه! تا جایی که من اطلاع دارم پیامبر (ص) خسرو پرویز و مردم ایران رو به اسلام دعوت کرد نه صرفا یکتا پرستی.
مگه شما بر اساس مطالب یک سایت معتبر بین المللی حرف زدی ؟
عزیز جان برای چیزی که وجود نداره نمیشه سایت معتبر بین المللی آورد! البته من خیلی خوشحال میشم اگر این داستانهای ایرج حسابی واقعی باشه! نمونش همون عکسی که تو پست قبل گذاشتم و همه جا نوشتن پرفسور حسابی در کنار انیشتین!!!!
نقل قول: Cyrus66
این که یک یارویی از دارغوز آباد یه حرفی زده که نمیشه ملاک !
منظورت دكتر رضا منصوري، استاد فيزيك دانشگاه صنعتي شريف و رييس سابق انجمن فيزيك ايران هست؟؟!!
میرسد روزی که بیهم میشویم ..... یکبهیک از جمع هـم کم می شویم میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
والله یادمه یه سریال یانگوم از تلوزیون پخش میشد که سالها سر مردم ما رو گرم کرده بود و تخصص این خانوم هم مثل بنده شکم و آشپزی بود و در نهایت به پزشکی و علم پزشکی رسید.خب اگر کره ای ها یک خانوم به اسم یانگوم داشتن که توی تاریخشون براشون کار مهمی کرده ازش تصویر ساختن و سعی کردند تاریخشون رو و افتخاراتشون رو به دیگران نشون بدن.این به نظرم اشکالی نداره.ما چند تا فیلم از آریو برزن یا آرش کمانگیر یا رستم و سهراب یا....ساختیم؟ مشکلات الان ما ربطی به افتخاراتمون نداره.. مشکل ما اینه که حکومت ما قوانین ما و ...به دست غیر ایرانی افتاد و همچنان باقی موند. تا اینکه خودم با گوش خودم شنیدم کسی که از نسل همون مهاجمان بود در بازدیدش از تخت جمشید گفت : این تخته سنگها چیزی جز بنای ظلم و جور پادشاهان گذشته نیست..
نقل قول: دیااکو
عضی جاها هم این سوابق به درد آدم نمی خوره جایی خوندم جوانی که مدرک لیسانس داره برا استخدام به عنوان سرایدار مراجعه می کنه و صاحبکار وقتی می بینه لیسانس داره استخدامش نمی کنه. سابقه و تاریخ زمانی به درد می خوره که به عنوان تجربه و برا پیشرفت استفاده بشه نه برا فخر فروشی. جوانی که لیسانس گرفته و میخاد سرایدار بشه به دید صاحبکار نتونسته از 16 سال درس خوندن نتیجه مفیدی در بیاره و از تجربیات این همه سالش استفاده کنه پس لیاقت سرایدارم نداره. چرا ما که
اینروزها خیلی دیدم که به اعراب و اسلامی که توسط انها به ایران اورده شد ایراد وارد میشه که ما رو از فرهنگ و تمدن فاخر خودمون دور کردند و اینکه فرهنگ ایران و ایرانی از اصالت بالایی در مقابل با فرهنگ اعراب قرار داشته و به این خاطر همه چیز رو زیر سوال میبرند در مقابل افراد زیادی عنوان میکنند که ایرانی همان ایرانی بوده که با امدن اسلام نه تنها سطح فرهنگ و تمدنش پایین نیامده بلکه با استفاده از مزایایی نسبی اسلام همچون مساوات و لزوم فراگیری عمل و... توانسته پیشرفتی بسیار بیشتر از زمان قبل از اسلام داشته باشد و از ابن سینا و بیرونی و فردوسی و ....نام میبرند . ولی نظر من این است کشور ما متاسفانه از اواخر صفویه و مخصوصا قاجار بنا به دلایلی نتوانست در مسیر درست ترقی جلو برود در این راه اشکال عمده به حکمرانان این سرزمین وارد هست . ما الان نمیتوانیم و نبایستی دل خودمون رو به گذشته خوش کنیم و نبایستی هم یادمان برود که چه بودیم و چرا اکنون به این روز افتادیم بایستی ان دوران مارا دچار غرور کاذب و بیهوده نکند و ی از طرف دیگه ادمان باشد که ما فرزندان کورش کبیر هستیم فرمانروایی که منشور حقوق بشرش هنوز متعالی و پیشرفته است پس میتوانیم باز هم ملتی با فرهنگ و پیشرفته باشیم
بیشتر این بحثها مخالفت زیرپوستی با حکومته که اعراب هم شدند وسیله . درسته که باید حس ناسیونالیستی هم در وجودمون باشه ولی من به این اعتقاد دارم که ان اکرمکم عندالله اتقیکم . کلام خداست و من هم قبولش دارم . خیلی هم هوشمندانه است . بحث در این موارد هم به فرمایش حضرت کربلایی حکم همون قطار شهر بازی رو داره که من سعی میکنم سوارش نشم . چون هرکدوم از ماها یه ذهنیتی داریم و با اون ذهنیت میخوایم طرف رو محکوم کنیم . نمیخوایم به علممون اضافه بشه . میخوایم حرفمون رو به کرسی بنشونیم . من شخصا هرجا که رفتم و برم هم به ایرانی بودنم افتخار میکنم و هم به مسلمان و شیعه بودنم . الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت امیرالمومنین علیه السلام . درضمن الان اینقدر سرعت تولید علم بالاست که به دانش یکسال پیشت هم نمیتونی فخر بفروشی چه برسه به .... راستی ممکنه اسامی چند دانشمند برتر قبل از اسلام رو که ایرانی بودند برام بنویسید ؟ من اطلاعاتم تو این زمینه خیلی کمه . تشکر ممنون
راستی ممکنه اسامی چند دانشمند برتر قبل از اسلام رو که ایرانی بودند برام بنویسید ؟
با یه جستجوی مختصر میشه نام دانشمندای قبل از اسلام رو گفت ولی من میخام طور دیگه ای بحث کنم برا اثبات خدا در مباحث خداشناسی می گند که خدا قابل دیدن نیست ولی علایم و نشانه های که موجوده نشان از وجود خداست، مثل بدن انسان و... من وقتی داخل کشور مسافرت می رم از دیدن آثار باستانی قبل از اسلام واقعأ شوکه می شم از طاق بستان گرفته تا پل تاریخی دختر و تخت جمشید و... اینها نشانه های باقیمانده از شکوه و اقتدار و علم در ایران باستانه و تا وقتی مردمی دانشمند و حکومتی دانش پرور وجود نداشته باشه همچین آثار با شکوهی به وجود نمیاد و این در حالیه که بعد از اسلام بیش از 1300 سال سعی در تخریب این آثار شده ولی شکوه این آثار به حدی بوده که حتی نتونستند تخریبش کنند شما نمونه های این تخریب رو در تخت جمشید در خرد شدن صورتها و در بیستون در حک وقفنامه بر روی دست نوشته ساسانی به عینه می بینید. اینی که بخواهیم عظمت ایران را در گذشته نفی کنیم مثل اینه که در روز آفتابی منکر روشنایی بشیم. جذابیت قضیه اینه که آثار تاریخی بعد از اسلام محدود می شند به چند تا مسجد اونم از دوران صفویه و نهایتأ میدان نقش جهان و سی و سه پل و چند اثر دیگه که بازم مربوط به صفویه هستند.
هربار میخوام توی اینجور بحث ها شرکت نکنم نمیشه! فقط همین یه پست رو میذارم و ادامه نمیدم. همین جا متذکر میشم که روی سخنم با عزیزانی که اینجا پست گذاشتن نیست و همه برای من عزیز و محترم هستن؛ بحثم کلی هستش و صرفاً نظر خودمو درمورد موضوعات "ایرانی بودن یا مسلمون بودن" ، "اسلامی یا عربی"، توضیح میدم.
نمایش یا پنهان متن 1- برای من دین اسلام، برابر با عربیت نیست! اسلام یک مطلبه، عربی گری یک مطلب دیگه.
2- حمله اعراب مسلمان (در زمان خلیفه دوم) دلیل مسلمون شدن ایرانی ها نبوده. حمله اعراب مسلمان به ایران، صرفاً تفوق سیاسی و اقتصادی اعراب مسلمان بر ایران بوده. البته به هر حال در گسترش اسلام در ایران، نقش داشته و نمیشه منکر شد. هیچ دین و اندیشه ای با شمشیر گسترش پیدا نمیکنه و اگر هم چند روزی با زور سرنیزه، گسترش پیدا کنه، موقتیه. نمونه ی بارز و دم دستیش برای ما، کشور شوروی و ایدئولوژی مارکسیسمه که چندین دهه با هر اندیشه ی دینی و مذهبی مبارزه کرد و به سرعت نیمی از دنیارو فرا گرفت ولی عمرش به یک قرن هم نرسید و الان در همه جمهوری های شوروی صدای زنگ کلیساها و اذان از مساجدش به گوش میرسه. این همه خدماتی که ایرانی ها در طول چند قرن به اسلام داشتن، بهترین گواهه بر اینه که اصل مطلب، خیلی فراتر از شمشیر زدن چهارتا عرب بوده! ایرانی ها خودشون به استقبال اسلام رفتن و اتفاقاً از نشانه های هوشمندی ایرانی ها یکیش اینه که پیرو مذهب اهل بیت شدن. چرا تشیع در خاک ایران، بیشتر از هر جای دیگه پا گرفته؟ (لطفاً صفویه رو با تشیع، یکی نکنید! بسیاری از اقدامات صفویه هیچ ربطی به اصل تشیع نداره) ما دین اسلام رو انتخاب کردیم ولی بر خلاف میل اعراب مسلمان، زبانمون رو حفظ کردیم، چرا که ما دین اسلام رو انتخاب کردیم نه عربیت رو!
4- من به عنوان یک ایرانی، به تمدن چند هزار ساله ی ایران مباهات میکنم و اینو به هیچ وجه در تناقض با مسلمونی خودم نمیدونم. من به کوروش افتخار میکنم ولی کوروش پرست نیستم و کوروش رو انسان معصوم نمیدونم.
5- من به ایرانی بودن خودم میبالم اما نمیتونم دلیل این همه کوبیدن اعراب رو بفهمم! اینکه بخشی از اعراب در طول تاریخ با ما ضدیت داشتن و دارن، برای من نمیتونه مجوزی باشه که عرب و اعراب رو بکوبم و تحقیر کنم. جواب دهن کجی های اعراب به ما ایرانی ها، راهش کوبیدن و تحقیر اونها نیست.
6- من افتخار میکنم ایرانی هستم اما ناسیونالیست نیستم و خودم رو به صرف ایرانی بودن، برتر از ملیت ها و نژاد های دیگه نمیدونم؛ چرا که نه مسلمون بودن ِ من این اجازه رو میده و نه ایرانی بودن ِ من. من از کوروش یاد گرفتم که به همه فرهنگ ها و ملت ها احترام بذارم و هرکسی هم مدعیِ دوست داشتن کوروشه باید اینطور باشه و به همه ملتها از جمله اعراب احترام بذاره!
7- نمیدونم چرا توی چند سال اخیر، همه تمدن کهن ما خلاصه شده در هخامنشیان و شخص کوروش! در حالیکه ما قبل از هخامنشیان هم تمدن و تاریخ درخشان داشتیم.
8- به دوستانی که اسلام رو با عربیت قاطی میکنن، از جهتی حق میدم. چون متاسفانه در طول تاریخ، تفکرات و رفتارهای غلطی بوده که به نام اسلام در بین ما رواج پیدا کرده و در حال حاضر هم یه عده آدم خشک مغز و احمق، خواسته یا ناخواسته دارن به جای اسلام واقعی، اسلام عربی رو عرضه میکنن و با هر چیزی که اسم ایرانی داشته باشه مخالفت میکنن. نمونه ی بارزش فردوسیه که یه عده به اسم اسلام، فردوسی رو تختطئه میکنن، در حالیکه شاهنامه فردوسی اتفاقاً یکی از دینی ترین آثار ادبی ایرانه و باز اتفاقا فردوسی خودش هم شیعه بوده. منم بنده اهل بیت نبی ستاینده خاک پاک وصی اگر چشم داری به دیگر سرای به نزد وصی و نبی گیر جای
*** برین زادم و هم برین بگذرم چنان دان که خاک پی حیدرم
نقل قول: arash52
درسته که باید حس ناسیونالیستی هم در وجودمون باشه ولی من به این اعتقاد دارم که ان اکرمکم عندالله اتقیکم . کلام خداست و من هم قبولش دارم . خیلی هم هوشمندانه است .
من شخصا هرجا که رفتم و برم هم به ایرانی بودنم افتخار میکنم و هم به مسلمان و شیعه بودنم . الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت امیرالمومنین علیه السلام .
حالا یکی باید بیاد اتقیکم رو تعریف کنه... آیا کورش اتقی بود یا عمر؟
▧ تصویر در دسترس نیست
تابلویی که در این پست می بینید روایت کننده ی یکی از جذاب ترین و دراماتیک ترین داستان های تاریخ ایران می باشد. این تابلو اثر وینسنت لوپز هنرمند اسپانیایی قرن ۱۸ می باشد. دهخدا بر اساس روایت گزنفون نقل می کند: نمایش یا پنهان متن که داستان از این قرار بوده است که مادی ها پس از برگشت از جنگ شوش غنایمی برای خود آورده بودند که بعضی از آنها را برای پیشکش به نزد کوروش آوردند. از آن جمله زنی بود بسیار زیبا که گفته می شد زیباترین زنان شوش به حساب می آمد و پانته آ نامیده می شد وشوهر او به نام آبراداتاس برای ماموریتی از جانب پادشاه خود به ماموریت رفته بود.در این هنگام اطرافیان کوروش با توصیف زیبایی های این زن به او گفتند لااقل یک بار او را ببین شاید که نظرت عوض شد! اما کوروش گفت : نه , می ترسم او را ببینم و عاشقش بشوم و نتوانم او را به شوهرش پس بدهم … چون وصف زیبایی زن را به کوروش گفتند و نیز از آبراداتاس نام بردند کوروش گفت صحیح نیست که این زن شوهردار برای من شود و او را به یکی از ندیمان خود سپرد تا او را نگه دارد تا هنگامی که شوهرش از ماموریت بازگشت او را به شوهرش بازسپارند.پانته آ که اخلاق کورش کبیر را نمیدانست تصمیم به گمراه سازی آن افسر برای فرار خویش شد و به او گفت آراسپ من به تو علاقه دارم و آن طوفانی بود برای اراسپ (نام همان فرمانده) و وی گمراه گشت و قصدسو ء استفاده پانتهآ را کرد. ولی کورش به موقع خیمهٔ پانتهآ رسیده و آراسپ را سرزنش کرد و زن را از دست او نجات داد و البته آراسپ مرد نجیبی بود و به شدت شرمنده شد و در ازای آن کار به دنبال آبراداتاس رفت (از طرف کوروش) تا او را به سوی ایران فرا بخواند … سپس آبرداتاس به ایران آمده و از ما وقع اطلاع حاصل یافت. پس برای جبران جوانمردی کوروش برخود لازم دید که در لشکر او خدمت کند.آبراداتاس نیز خود را مدیون کورش میدانست و برای وی ارابههای جنگی ساخت که از عوامل مهم برد کورش در جنگ با لیدیان شورشی و همچنین شکست دادن حکومت بابل گشت. می گویند در هنگامی که آبراداتاس به سمت میدان جنگ روان بود پانته آ دستان او را گرفت و در حالی که اشک از چشمانش سرازیر بود گفت: قسم به عشقی که من به تو دارم و عشقی که تو به من داری… کوروش به واسطه جوانمردی که حق ما کرد اکنون حق دارد که ما را حق شناس ببیند. زمانی که اسیر او و از آن او شدم او نخواست که مرا برده خود بداند ونیز نخواست که مرا با شرایط شرم آوری آزاد کند بلکه مرا برای تو که ندیده بود حفظ کرد. مثل اینکه من زن برادر او باشم … خلاصه اینکه در جنگ مورد اشاره آبراداتاس کشته می شود و پانته آ به بالای جسد او می رود و به شیون وزاری می پردازد. کوروش به ندیمان پانته آ سفارش می کند که مواظب باشند کاردست خودش ندهد . شیون و زاری این زن عاشق هنوز در گوش تاریخ می پیچد و تن هر انسانی را به لرزه در می آورد که می گفت :افسوس ای دوست باوفا و خوبم ما را گذاشتی و در گذشتی … به درستی که همانند یک فاتح در گذشتی پس از آن در پی غفلت ندیمه چاقویی که همراه داشت را در سینه خود فرومی کند و در کنار جسد شوهرش جان می سپارد . هنگامی که خبر به کوروش می رسد ندیمه نیز از ترس خود را می کشد برای همین است که در تابلو جسد زنان دو تا است . و باقی داستان که در تابلو مشخص است . آری چنین است که بزرگمردی به نام کوروش در تاریخ جاودانه می شود
و اما با حمله اعراب خودتون خوب می دونید که چه بر سر کتابخانه ها و آثاری که امروز جوانانی مثل شما دنبالش می گردند و پیدا نمی کنن اومد.. از دانش و فناوری ایران باستان کتاب و کتابخانه ای برای ما باقی نگذاشتند..با این حال آثاری مثل شهر سوخته داشتن فاضلاب ، پیدا شدن تاس ، قفل های رمز دار و .... همه نشون دهنده ی دانش ایران باستان بود.. جتی طبیعت ایران برای اعراب به گونه ای غریب بود که گمان می کردند بهشتی که خدا و پیامبر به اونها وعده داده همین جاست...
راستی ممکنه اسامی چند دانشمند برتر قبل از اسلام رو که ایرانی بودند برام بنویسید ؟
متاسفانه این حمله اونقدر موفق بوده که با گذشت 1400 سال هنوز جوانان تحصیل کرده این مملکت دنبال اثبات حقانیت این حمله هستن.. من خودم اطلاعات خیلی دقیقی ندارم.فقط خوندم یا شنیدم ولی سیو نکردم که بتونم با ذکر منبع الان در موردش حرف بزنم.اما خودت می تونی بگردی مطلب پبدا کنی...
من چه افتخار بکنم چه نکنم ایرانی هستم و مسلمان...مسلمان بودنم نه برام مایه فخره نه ننگ.مطمئنم هر دین دیگه ای داشتم همینی بودم که هستم..... چون هیچ وقت از ترس جهنم نبوده که خطایی نکنم و به طمع بهشت هم کار خوبی نکردم...
یک سوال تخریبی که مغولها کردند و ایرانیها رو از دم تیغ گذروندند آیا از تخریب اعراب بیشتر نبود ؟ پس چرا ما تاریخ قبل از مغول رو بهش میتونیم دسترسی پیدا کنیم ولی تاریخ قبل از ورود اسلام رو نه ؟ یعنی دانشمندان ایرانی قبل از مغول و آثارشون مشخصند ولی قبلیها نه ؟ چطور داستان کوروش و پانته آ و هزاران مطلب دیگه راجع به کوروش به جزئیات نقل شده اما بقیه رو اعراب از بین بردند ؟ چطور گات ها و کتب زرتشتیان همه موجوده ولی بقیه کتابها از بین رفته ؟ چطور آتشکده ها هنوز هستند ولی ... بیایید یک کم واقع بین باشیم . خدمتی که اسلام و ایران به هم کردند تا ابد بر تارک تاریخ هردو میدرخشه . شما که تاریخ میخونید نخوندید که زمان درخشان پادشاهی ایران در قبل از اسلام توزیع علم منحصر به طبقات خاصی بوده و نخوندید که پیامبر اسلام فرمودند : زگهواره تا گور دانش بجوی /علم را بجوی حتی اگر در سرزمین چین باشد /اگر دانش در ثریا هم باشد مردانی از پارس به آن دست میابند و ... یعنی علم رو گسترش دادند بین همه طبقه ها . آیا در قرآن بارها اشاره نشده که سیرو فی الارض و عبرت بگیرید ؟ و آیا این یعنی هرچه از گذشتگان مانده نابود کنید ؟ آیا این تعارض نیست ؟ علی (ع) در نامه ای به امام حسن (ع) می فرمایند : پسرم اخبار گذشتگان را به وفور مطالعه کن و همیشه آن را بر خودت عرضه کن و به یاد بسپار که بر گذشتگان چه رفته است. ببین که سرانجام آنها چه شد... آیا این یعنی حکم تخریب گذشته ؟
در مورد تقوای کوروش هم کسی منکر جوانمردی او نیست . خداوند هم برتری را به تقوی داده نه به نژاد و پول و مال و فرزند و دانش و قس علیهذا . پس حتما کوروش با این خصوصیات آدم خوب و نیکنامی بوده و نزد خدا جایگاه خوبی داره .
بازهم خواهش میکنم کمی واقع بین باشیم و منصف . همونطور که اسم پادشاهان این سرزمین و برخی آدمهای مهمش رو اعراب و ... نتونستند از بین ببرند پس مطمئن باشید که اگر موارد خاصی هم بود ، تا حدود زیادی از بین نمی رفت و الان ما خیل کثیری از دانشمندان ، شعرا و ... رو نام می بردیم که قبل از ظهور اسلام در ایران فعالیت می کردند .
چطور داستان کوروش و پانته آ و هزاران مطلب دیگه راجع به کوروش به جزئیات نقل شده اما بقیه رو اعراب از بین بردند ؟ چطور گات ها و کتب زرتشتیان همه موجوده ولی بقیه کتابها از بین رفته ؟ چطور آتشکده ها هنوز هستند ولی ...
داری سفسطه می کنی کربلایی، کسی نگفت که موجود نیست، من گفتم با اینکه سعی در تخریبشون شد هنوز موجوده،
به طور مثال نمایش یا پنهان متن1) اسکیلاس : دوره ی هخامنشی، « زمان حکومت داریوش _ از سال 446 تا 486 ق.م » _ دریانورد و کاشف و مهندس سازنده ی قنات. 2) ستاسپ : دوره ی هخامنشی، « زمان حکومت خشایارشا _ از سال 486 تا 521 ق.م » دریانورد و کاشف. 3) بویر اندا : دوره ی هخامنشی، « زمان خشایارشا » مهندس. 4) آرتاخه : دوره ی هخامنشی، « زمان خشایارشا » مهندس و سازنده ی کانال آتوس. 5) استانس : دوره ی هخامنشی، شمیدان و استاد دموکریتوس. 6) برازه : دوره ی ساسانی، « زمان فرمانروایی اردشیر _ 226 تا 241 م » مهندس و احیا کننده ی شهر فیروزآباد ( در فارس ). 7) برانوش : دوره ی ساسانی، سازنده ی شادروان شوشتر. 8) فرغان : دوره ی ساسانی، سازنده ی طاق کسری. 9) جهن برزین : دوره ی ساسانی، سازنده ی تخت طاقدیس. 10) شیده : دوره ی ساسانی، سازنده ی کاخ خورنق. 11) ابو لؤ لو ( فیروز ) : قاتل عمربن خطاب ( خلیفه ی اعراب و متجاوز به ایران ) هنرمند، صنعت گر و سازنده ی آسیاب های بادی. ولی حرف من این بود به جای کپی کردن اسامی بیایم منطقی و عقلی بر پایه نشانه ها و شواهد موجود به یک نتیجه برسیم. من برا نمونه می رم و شواهد باقی مانده رو در استان کرمانشاه به نقل از ویکی پدیا بررسی می کنم
تکیه معاون الملک تکیه بیگلر بیگی خانه خواجه باروخ مسجد عمادالدوله مسجد حاج شهباز خان مسجد جامع کرمانشاه مسجد شاهزاده مسجد دولتشاه
و بعد میام مقایسه می کنم بین سنگ نوشته بیستون و فرهاد تراش که از دوران مادهاست با تکیه معاون الملک که در دوران قاجاره، (که بیش از دو هزار سال از دوران ماد گذشته ) اصلأ قابل قیاس نیست، انگار ما دو هزار سال درجا زدیم، یا پل کهنه (بیستون) رو که از زمان ساسانی هنوز بدون کوچکترین ترمیمی پابرجاست و من خودم تا چند سال پیش شاهد بودم که تراکتور از روش عبور می کرد با مسجد جامع مقایسه می کنم که بعد از صدها بار ترمیم هنوز بنای خاصی نیست متوجه تفاوت معماری و مهندسی در عصر باستان و حتی حال میشم. و ضمنأ گرچه نوع حکومت و بها دادن حکومت به علم و دانش باعث شکوفایی علوم میشه ولی هر دانشمندی نتیجه عملکرد حکومت و ائدولوژی خاصی نیست به طور مثال اگر همه دانشمندان بعد از اسلام ایران رو زاییده اسلام بدونیم این موضوع باید توی اعراب هم صادق باشه حالا من یه سئوال از شما دارم اسم چند دانشمند عرب بعد از اسلام را نام ببرید؟ (توجه کنید دانشمند نه سخنور و عالم دینی ) چرا فقط در ایران بعد از اسلام و مصر و بین النهرین که پیشینه تمدنی با شکوهی دارند اسلام باعث به وجود آمدن دانشمند شد و این تأثیر رو در عربستان که محل تولد اسلامه نداشت؟ آیا پرفسور حسابی نتیجه اسلامه؟ آیا انفجار علم و تکنولوژی در غرب بعد از رنسانس نشاندهنده اینه که اونا از صمیم قلب مسلمان شدند ولی به خاطر اینکه ریا نشه پنهون می کردند؟ آیا اگه کسی امروز در المپیاد شیمی مدال بگیره به خاطر مطالعه تعلیمات دینیه؟
معدود دانشمندای تاریخ ساز ما در طول تاریخ از تعداد انگشتای دو دست تجاوز نمیکنن. منتها ما خودمونو تو توهم نخبگی خفه کردیم. این همه پیشرفت تو علوم مختلف، تسخیر فضا، پزشکی، فضایی، شیمی، فیزیک، تمامی اختراعاتی که تو زندگی روزمره هممون نقشی جدانشدنی دارن و ... رو اگه نگاه کنیم جایگاه کشور ما کجاست؟! تا وقتی که این ابر خودبزرگ بینی و افتخار به گذشته بی جهت باد کرده رو از خودمون دور نکنیم وضعیت به همین منوال هست.
به نظر من اپیزود اول ترواشات ذهن یک ایرانی ناسیونالیسته که از دایره واقعیت بدوره، شبیه تراوشات ذهن اون کسانی که از قول کورش هر روز یک چیزی بیان میکنن.
یه مقایسه هایی می کنی آقا آرش که منطقی نیست. کورش پادشاه بخش بزرگی از زمین بوده و نه فقط ایران امروزی.انتظار داری وقایعی که از کورش نقل میشه به همون اندازه مثلا از یک نویسنده یا یک دانشمند یا ... نقل بشه؟
چطور داستان کوروش و پانته آ و هزاران مطلب دیگه راجع به کوروش به جزئیات نقل شده اما بقیه رو اعراب از بین بردند ؟
بله واقعه ها رو نمیشه از بین برد ولی کتاب رو میشه.کتابخونه رو میشه..شهر رو میشه..
خدمتی که اسلام و ایران به هم کردند تا ابد بر تارک تاریخ هردو میدرخشه .
من نمی دونم وجود دانشمندان بعد از اسلام چه ربطی با اسلام داره.یعنی ابو علی سینا اگر مسلمان نبود ابو علی سینا نمیشد؟
و آیا این یعنی هرچه از گذشتگان مانده نابود کنید ؟ آیا این تعارض نیست ؟
آقا آرش توی کتاب پنجم دبستان در مورد قبیله آشوری و بابلی و ماد و پارس و پارت نوشته..در مورد خصایصشون دقت کن و اینکه مثلا سرزمین کنونی آشور کجاست..ببین مردمی که اهل کوفه بودند و با امام حسین اون کار رو کردند از چه نژادی هستند.نمی تونی منکر ژنتیک بشی..خصایص اخلاقی ما از هزاران سال پیش توی خونمون وجود داشته و به نسلهای بعدیمون منتقل میشه. پیامبر گفت ویران نکنید و قس علیهذا ولی اون مردم مرامشون توی جنگ این بود..اونها ویران کردند و نابود کردند.مغولها اگر حمله کردند فرهنگ ما رو به اندازه عربها تحت تاثیر قرار ندادند..البته من زیادم در مورد حمله مغول نمی دونم ولی اینو می دونم 1400 سال پیش که به ایران حمله شد و من هنوز مجبور و مجبور و مجبور به اطاعت از اون سبک و سیاق هستم...
سم پادشاهان این سرزمین و برخی آدمهای مهمش رو اعراب و ... نتونستند از بین ببرند پس مطمئن باشید که اگر موارد خاصی هم بود ، تا حدود زیادی از بین نمی رفت و الان ما خیل کثیری از دانشمندان ، شعرا و ... رو نام می بردیم که قبل از ظهور اسلام در ایران فعالیت می کردند .
یعنی آثار تاریخی مثل شهر سوخته رو هم قبول نداری؟ خوشحالم که نسلهای بعدی مثل ما فکر نمی کنند. توی مهد کودک مربی مهد کودک یک عالمه راجع به امام زمان برای بچه ها صحبت کرده بود و اینکه باید برای سلامتی امام زمان نماز بخونیم و در نهایت گفته بود بچه ها بیاین برای سلامتی امام زمان دعا کنیم..کودک 4 ساله رو به مربی کرد و گفت : خانوم چرا اما زمان ورزش نمی کنه؟ هیچ چیزی به اندازه ورزش برای سلامتی ما مفید نیست؟ نمی خوام به جنبه ی طنز به این مسئله نگاه کنید به تفاوت کودکی ما و کودکان امروزی نگاه کنید که هر چیزی رو به راحتی نمی پذیرن..
معدود دانشمندای تاریخ ساز ما در طول تاریخ از تعداد انگشتای دو دست تجاوز نمیکنن. منتها ما خودمونو تو توهم نخبگی خفه کردیم. این همه پیشرفت تو علوم مختلف، تسخیر فضا، پزشکی، فضایی، شیمی، فیزیک، تمامی اختراعاتی که تو زندگی روزمره هممون نقشی جدانشدنی دارن و ... رو اگه نگاه کنیم جایگاه کشور ما کجاست؟! تا وقتی که این ابر خودبزرگ بینی و افتخار به گذشته بی جهت باد کرده رو از خودمون دور نکنیم وضعیت به همین منوال هست.
به نظر من اپیزود اول ترواشات ذهن یک ایرانی ناسیونالیسته که از دایره واقعیت بدوره، شبیه تراوشات ذهن اون کسانی که از قول کورش هر روز یک چیزی بیان میکنن.
من نظر شما رو قبول دارم و به نظرم تا وقتی واقع بین نباشیم نمی تونیم پیشرفت کنیم ولی به نظر من ما یا از این ور بام میفتیم یا اون ورش یا اینقدر به تاریخ و نخبگی ایرانی و هنر نزد ایرانیان است و بس می پردازیم که از واقعیات و موقعیت فعلی خودمون غافل می شیم و همونطوری که گفتم ناکامی امروزمون رو بدون اینکه تلاشی برای رفعش بکنیم پشت گذشته میخایم پنهون کنیم یا اینکه مشکلات امروز اینقدر بهمون فشار میاره که از بیخ منکر تاریخ خودمون می شیم بدون اینکه بدونیم که تاریخ هر ملتی یکی از آیتمهای اصلی در شخصیت یک ملته تاریخ و گذشته یک ملت مثل خانواده یه فرده، همونطوری که ما پیش دیگران سعی می کنیم که مشکلات خانوادگی رو بازگو نکنیم و نقاط قوت خانواده رو بزرگ کنیم و اگه مشکل نمایانیم وجود داره سعی می کنیم به عوامل زودگذر ربطش بدیم و اساس خانواده رو زیر سئوال نبریم تا چهر چوب شخصیتی خودمون رو حفظ کنیم، باید در مورد تاریخم اینطور عمل کنیم، چون همه ملتها اینطور عمل می کنند چرا ترکیه دوست داره مولانا رو برا خودش بدونه؟ (زمانی آتاتورک به یکی از مقامات ایرانی میگه خوش به حال شما که همه چی دارید در صورتی که من مجبورم برای ملتم تاریخ درست کنم و حتی جعل کنم که به آن هویت بدم) چرا فرانسه یک دختر ساده روستایی رو در حد یک قدیسه بزرک کرده؟ (ژاندارک) بحران هویت می دونید چطور شروع میشه، به گفته ارد بزرگ: سرزمینی که اسطوره های خویش را فراموش کند به اسطورهای کشورهای دیگر دلخوش می کند فرزندان چنین دودمانی بی پناه و آسیب پذیرند . پس بیایم به گذشته خودمون به عنوان هویت خودمون احترام بذاریم ولی تو اون غرق نشیم.
راستش گفتنی ها رو دوستان عزیز گفتند.. فقط یکی دو تا مطلب رو لازم دونستم که بگم.
منظور از اینکه دانشمندان قبل از اسلام در ایران چه کسانی بودند ، مهندس و معمار و... نیست. منظور دانشمندان بزرگی مثل ابوعلی سینا و... هست. از وضعیت اجتماعی قبلا دوران اسلام همه میدونن و فاصله ی طبقاتی که وجود داشت باعث عدم پیشرفت همه جانبه ی مردم میشد. اومدن اسلام باعث شد که این فاصله ها برداشته بشه. البته ناگفته نمونه که این پتانسیلی بود که ایرانی ها داشتند. و همچنین اهمیتی که اسلام در کسب علم و ایجاد عدالت و...داشت باعث شد که ایرانی ها نیروی بالقوه شون به فعلیت برسه. حالا اگر در بین عربها دانشمندی وجود داشته یا نداشته این برمیگرده به پتانسیل خودشون.
نقل قول: دیااکو
من وقتی داخل کشور مسافرت می رم از دیدن آثار باستانی قبل از اسلام واقعأ شوکه می شم از طاق بستان گرفته تا پل تاریخی دختر و تخت جمشید و... اینها نشانه های باقیمانده از شکوه و اقتدار و علم در ایران باستانه و تا وقتی مردمی دانشمند و حکومتی دانش پرور وجود نداشته باشه همچین آثار با شکوهی به وجود نمیاد
آثار تاریخی به نوبه ی خودشون دارای عظمت و شکوه هستند ولی اگر کشوری دارای هزاران تخت جمشید باشه ولی در علم هیچ پیشرفتی نکنه چه فایده ای داره؟ اگر بعد اسلام دانشمندان بزرگی مثل ابوعلی سینا و ابوریحان و... هست بخش اعظمیش وام دار ایجاد مدارس و دانشگاه ها و... بود. شما ببینید بعد اسالم چندتا بیمارستان و دانشگاه و مدرسه و... تاسیس شد؟ گرچه بنده منکر عظمت و شکوه بناهای تاریخی نیستم. هرچند بنای تاریخی خود به تنهایی مهم نیستند. نمونه ی عینی بناهای بیاد ماندنی و یا تاریخی ، در همین کشور کره شمالی هست. رئیس دولت کره شمالی بخاطر لج و لجبازی با کشور کره جنوبی ( که سابقه تاریخی دشمنی و جنگ و.. رو با هم دارند ) تصمیم میگیره که یک هتل بسیار بزرگی رو بسازه. و بعد مدتی میفهمه که این کار بجز ضرر و زیان به کشورش سودی نداره که این پروژه رو متوقف میکنه. در حال حاضر حتی اینترنت در این کشور بسیار کمیابه! ولی در عوض کره ی جنوبی رو دیگه میدونید چه پیشرفتهایی کرده! حالا کره ی جنوبی هر چندتا که دلش نمیخواد بنای تاریخی داشته باشه! اینم که دولت کنونی یا هر دولتی کمر به تخریب اثارتاریخی داره و یا مخالفه، به بینش و تفکر خود این اقایان برمیگرده نه به اسلام یا هر دین دیگه ای! پیامبر اسلام (ص) صراحتا میگن که حبّ الوطن من الايمان! از همین حدیث استبناط میشه که اقایون راه درستی رو پیش نگرفتند. وقتی هم که میگیم اسلام واقعی این اسلامی نیست که اقایون انجامش میدن همینه
انیشتن میگه دین بدون علم کور است و علم بدون دین لنگ! اصلا من میگم ( به واسطه ی بناهای تاریخی ) ایران ِ باستان برترین تمدن رو داشته؛ حالا بفرمایید که سهم ایران ِ باستان از علم و دانش چی بوده؟! چندتا سقراط و افلاطون و بقراط و ارشمیدس و پزشک و ریاضی دان و... داشته؟ حالا بعد اسلام چی؟ با توجه به اینکه نام بردن اختراعات مسلمانان و دانشمندان مسلمان و... در این مجال نمی گنجه من یک لینک از ویکی میدم دیگه هر کسی علاقمنده بره اونجا و ببینه
خانوم چرا اما زمان ورزش نمی کنه؟ هیچ چیزی به اندازه ورزش برای سلامتی ما مفید نیست؟ نمی خوام به جنبه ی طنز به این مسئله نگاه کنید به تفاوت کودکی ما و کودکان امروزی نگاه کنید که هر چیزی رو به راحتی نمی پذیرن..
حق با شماست ماهی خانوم میدونین مشکل از کجاست؟این که ما فرزندانمون رو از کودکی طوری آموزش نمیدیم که با منطق و دلیل دینشون رو قبول کنن.البته درسته شاید یه بچه 6-7 ساله هنوز اونقدر به تکامل عقلی نرسیده باشه که بشه باهاش استدلالی حرف زد ، واسه همین ما به بچه هامون میگیم دین اینه اونا هم بچه هستند و قبول میکنن ولی اندکی که بزرگتر شدن رهاشون میکنیم یعنی درست موقعی که اندکی به بلوغ فکری رسیدن تا بشه با استدلال دین رو بهشون ارائه بدیم و بگیم چرا این دین رو قبول کردن به حال خودشون میذاریمشون این میشه که بچه گذشته و نوجوون الان دچار تناقض میشه.یه چیزی رو قبول کرده ولی نمیدونه چرا؟! نمیدونه که اصلا امام زمان کی بوده که از اول تو گوشش خوندن ولی هیچ وقت نیومدن راجع بهش باهاش صحبت کنن،حتی گاهی اوقات تیشه به ریشه همین امام میزنن که اگه بیاد گردنتونو میزنه و فلان به بچه نمیگن که اون اصلا قصدش از اومدن برقراری صلح و آرامشه نه جنگ و خونریزی........اگر از همین کودکی که ذهن و اعتقادات بچه داره شکل میگیره درست عمل میشد الان دچار یه همچین وضعی تو مملکت نبودیم،البته بخش عمده ای از این وضع هم دلایلی داره که به دلیل قوانین سایت نمیشه اینجا مطرحش کرد...در ضمن این بحث من به بحثی که از اول شد هیچ گونه ارتباطی نداره و فقط خواستم حرف دلمو زده باشم
آثار تاریخی به نوبه ی خودشون دارای عظمت و شکوه هستند ولی اگر کشوری دارای هزاران تخت جمشید باشه ولی در علم هیچ پیشرفتی نکنه چه فایده ای داره؟
علم رو شما چی معنی می کنید؟ آیا مهندسی که یک سازه رو می سازه آیا نباید با ریاضی، هندسه ، نقشه برداری، مقاومت مصالح، تأسیسات، طراحی فنی و دهها دانش دیگه آشنا باشه، اتفاقأ ساخت یک سازه مثل شیمی نیست که فقط یک دانش تو اون نقش داشته باشه و مجموعه ای از دانشها باعث ساخت یک سازه می شند، و در دنیای امروز یکی از ملاکهای صنعتی بودن و دارای دانش بودن یک کشور ساخت آسمانخراش و تونل و موارد مشابه است. به نظر من فقط یک تخت جمشید کافیه که نشون بده که علم در اون دوران چه پیشرفتی داشته
نقل قول: Kishe Mehr
اگر بعد اسلام دانشمندان بزرگی مثل ابوعلی سینا و ابوریحان و... هست بخش اعظمیش وام دار ایجاد مدارس و دانشگاه ها و... بود. شما ببینید بعد اسالم چندتا بیمارستان و دانشگاه و مدرسه و... تاسیس شد؟
میشه نام ببرید؟ و اما من قبلش بذارید یه کم از شکوه دانشگاه گندی شاپور و خدمتش به اسلام به نقل از همون ویکی پدیا بگم دانشگاه جندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی میآوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانیهای آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردند نو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد. به فرمان انوشیروان، آثار افلاطون و ارسطو به پهلوی ترجمه شد و در دانشگاه تدریس شد
بیمارستان و مدرسه جندیشاپور در تاریخ فرهنگی ایران زمین اهمیت بسیار دارد. به تصریح اغلب منابع تاریخ پزشکی دوره اسلامی، این مرکز علمی در انتقال دانش پزشکی یونانی، ایرانی و هندی به عالم اسلام سهم فراوانی داشته است. نخستین بیمارستانهای دوره اسلامی طبق الگوی بیمارستان جندیشاپور بنا شد. با این همه، اطلاعات تاریخی ما چندان نیست که بتوان تصویری دقیق از اوضاع علمی و فرهنگی این شهر عرضه کرد. آنچه در منابع دوره اسلامی در باره پیشینه علمی این شهر آمده است، گاه به افسانه میماند.
ایران ِ باستان برترین تمدن رو داشته؛ حالا بفرمایید که سهم ایران ِ باستان از علم و دانش چی بوده؟! چندتا سقراط و افلاطون و بقراط و ارشمیدس و پزشک و ریاضی دان و... داشته؟ حالا بعد اسلام چی؟ با توجه به اینکه نام بردن اختراعات مسلمانان و دانشمندان مسلمان و... در این مجال نمی گنجه من یک لینک از ویکی میدم دیگه هر کسی علاقمنده بره اونجا و ببینه
من رفتم و از اینکه دیدم در عصر طلایی اسلام فقط تقطیر و تبلور به صورتهای مختلف و شیشه که قبل از اسلام در ایران به وجود اومده و چند نوع اسید و سفال (که از دوران پارینه سنگی وجود داشته) و چراغ نفتی به عنوان اختراع میشه ازش نام برد شوکه شدم، من خیلی بیشتر از اینا از این 1400 سال انتظار داشتم، در مورد اختراعات پیش از اسلام دوستمون به چند مورد در همین تاپیک اشاره کرد کشف مس و ذوب فلزات و الفبا و کشتی سازی و ...
به نظر من فقط یک تخت جمشید کافیه که نشون بده که علم در اون دوران چه پیشرفتی داشته
درباره ی تخت جمشید اگر من از شما بیشتر ندانم کمتر هم نمیدانم و از این اثر تاریخی به خودم می بالم. بهیچ عنوان هم منکر عظمت و شوکت این بنا نمی باشم. درسته که یونسکو پاسارگاد و تخت جمشید رو بعنوان دو نگین معماری جهان دونسته ولی همین سازمان یونسکو این دو بنا رو بعنوان یک میراث "فرهنگی و هنری" ثبت کرده نه یک بنای "علمی و پژوهشی" ! تا بحال هم ندیده ام جایی گفته باشند این اثر، یک اثر علمی-پژوهشی است. حتی اگر این بنا را یک اثر علمی بدونیم، بایستی خاطرنشان کرد که تخت جمشید تنها توسط معماران و هنرمندان و مهندسان و کارگران ِ ایرانی ساخته نشده، بلکه کارگران و مهندسانی از ملیت های مصری، بابلی، یونانی، عیلامی و آشوری دست داشته اند. اینو من نمیگم، بلکه خشت نبشته هایی که از تخت جمشید موجود هست گویای این مطلبه.
بحث اصلی و دغدغه من از زدن این تاپیک ایران قبل یا بعد اسلام نیست . هر دو اون دوران با شکوهند . ولی موضوع ایران 1391 هستش
این ایران اون ایرانی که باید باشه نیس
همه ما متاسفانه در زمان کنونی تبدیل به انسانهای متوهمی شدیم که فقط غوطه ور در خیالات و افتخارات گذشتمونیم و فقط رگ گردنمون واسه اسم خلیج پارس باد می کنه !
فقط یاد گرفتیم مشکلاتمون رو گردن این و اون بندازیم . یاد گرفتیم از زیر کار در رو باشیم . به هم دیگه بی احترامی میکنیم و وقتی بحث مثلا فرهنگ میشه میگیم 2000 سال پیش چنین بودیم و چنان بودیم . همین فرهنگ مثلا ... امروزه به نظر من آپارتمان نشینی و رانندگی و ... جزو فرهنگ حساب میشه . چقدر مراعات می کنیم ؟ این ها هم دیگه مسائلیه که به دولتمردان مربوط بشه ؟
هممون یاد گرفتیم بگیم حالا که بقیه فلان کار زشت رو انجام میدن چرا من نکنم !
خلاصش اینه که در اکثریت موضوعات خود مردم محوریت اصلین و بعد حکومت ها و بعدش مسائل مربوط به خارج از کشور
در منبعی که از ویکی پدیا ذکر کردید اسم 38 دانشمند از کل جهان اسلام ذکر شده که من وقتی از اول شروع کردم به مطالعه کارها و علوم آنها به مطالب جالبی بر خوردم که از همون اول چند تاشون رو ذکر می کنم اولین نفری که تو اون لیست اومده: 1-ابن بطوطه یه جهانگرده!!! که (در مغرب بدنیا آمد و سال ۷۲۵ ه بسوی مکه عزیمت نمود و مصر، شام، حجاز، عراق، ایران، یمن، بحرین، ترکستان، میانرودان و بخشی از هند و چین، جاوه و شرق آفریقا را پیمود و سرانجام به مغرب نزد شاه ابی عنان از شاهان بنی مرین برگشت. سفر او ۲۷ سال به درازا کشید) 2- ابن خردادیه یه موسیقی دانه که از نجبای زرتشتی بوده که توسط برمکیان به اسلام روی میاره 3- ابن خلدون یک (تاریخنگار، جامعهشناس، مردمشناس و سیاستمدار عرب مسلمان است) 4- ابن رشد یک فیلسوف عربه که(گرچه او از مسلمانان سنی مالکی بود، در زمان زندگی مورد زجر و طعن و نفرین علمای اسلامی بود و از طرف کلیسا نیز آثار او را محکوم دانستند.) چون (معتقد بود و متذکر شد که گاهی فلسفه با دین ناسازی تام دارد و از این جهت دیدگاههای دوگانهای اظهار داشتهاست) 5- ابن سیناست که کسی دانشمند بودنش رو نمی تونه زیر سئوال ببره 6- ابن طاهر که دانشمند علوم اسلامی، فیلسوف و صوفی بوده 7- و قس علیهذا حالا از این 38 نفر جهانگرد و موسیقی دان و تاریخ نگار و فیلسوف و صوفی رو اگه خارج کنیم به نظر شما چند تا دانشمند واقعی می مونه و باقی مونده رو در 1400 سال محاسبه کنید ببینید هر چند صد سال یه دانشمند در دنیای اسلام ظهور کرده ( توجه کنید در دنیای اسلام نه یک کشور) حالا شما با قبل از اسلام مقایسه کنید و یا نه اصلأ با کفار مقایسه کنید اگه شما اختراعات و اکتشافات را در دنیای کفر و الحاد با اختراعات در جوامع دینی مقایسه کنید می بینید که این دو اگر نگوییم رابطه عکس دارند حداقل هیچ ارتباطی به هم ندارند.
یونسکو این دو بنا رو بعنوان یک میراث "فرهنگی و هنری" ثبت کرده نه یک بنای "علمی و پژوهشی" ! تا بحال هم ندیده ام جایی گفته باشند این اثر، یک اثر علمی-پژوهشی است.
مطمئنأ یک اثر هنریه، ولی خالقین این اثر هنری آیا با علوم آشنا نبودند، اصلأ شما به من بگید تعریف علم چیه؟ و آیا یک نقاش بدون داشتن علم و آگاهی به کارش می تونه یک اثر هنری رو خلق کنه و یا یک مجسمه ساز بدون علم یک تندیس خلق می کنه. هر گونه شناخت و آگاهی علم نامیده می شود و همونطور که گفتم ساخت یک بنا که در نهایت یک اثر هنری بشه مستلزم داشتن علوم مختلف است.
تخت جمشید تنها توسط معماران و هنرمندان و مهندسان و کارگران ِ ایرانی ساخته نشده، بلکه کارگران و مهندسانی از ملیت های مصری، بابلی، یونانی، عیلامی و آشوری دست داشته اند. اینو من نمیگم، بلکه خشت نبشته هایی که از تخت جمشید موجود هست گویای این مطلبه.
خوب چه ایرادی به اینکار وارده؟ الان که مثلأ در ناسا دانشمندانی از تمام دنیا وجود دارند باید بگیم که آمریکا هیچ کار مهمی نکرده، اتفاقأ این نشاندهنده اینه که اون حکومت توانایی مدیریت بسیار بالایی داره که علوم رو از سرتاسر دنیا جذب می کنه و در ایران باستان هم این نقطه قوت موجود بود و مثلأ در جندی شاپور تمام عالمان بدون در نظر گرفتن دین و مسلک و نوع ایدئولوژی در کنار هم جمع شده بودند و بزرگترین مرکز علمی دنیا رو در ایران تشکیل داده بودند و به نظر من یکی از دلایلی که در دوران اسلامی فقط 38 دانشمند از تمام دنیای اسلام (با توجه به منبع ذکر شده از طرف خودت)به وجود آمد همین تأکید بر روی مذهب بود.
نمی دونم منظورم رو فهموندم یا نه
منظور شما کاملأ واضح بود
یاد گرفتیم از زیر کار در رو باشیم . به هم دیگه بی احترامی میکنیم و وقتی بحث مثلا فرهنگ میشه میگیم 2000 سال پیش چنین بودیم و چنان بودیم .
بحث منم اینه هونطور که در پستهای قبلی اشاره کردم سعی کنیم از هیچ طرف بام نیفتیم به گذشتمون به عنوان هویت و شخصیت ملی احترام بذاریم ولی پشت اون خودمون رو قایم نکنیم و مشکلات امروزمون هم واقع گرایانه ببینیم من نمی دونم آیا اگه ما هویت تاریخی خودمون رو منکر بشیم آیا مشکلات شخصیتیمون حل میشه به خدا هیچ ملتی مثل ما نامهربان با فرهنگ و هویت و تاریخش نیست،
همه ما متاسفانه در زمان کنونی تبدیل به انسانهای متوهمی شدیم که فقط غوطه ور در خیالات و افتخارات گذشتمونیم و فقط رگ گردنمون واسه اسم خلیج پارس باد می کنه !
ما مشکلات زیادی داریم ولی چرا باید به خاطر مشکلاتمون غیرت ملیمون رو هم از دست بدیم، آیا اگه بذاریم یک کشور دیگه هویت تاریخیمون رو، اسم خلیجمون رو، شاعرمون رو بگیره آیا مشکلاتمون حل میشه؟ چرا داریم تیشه به ریشه تنها چیزهایی می زنیم که هنوز می تونه ما رو دور هم جمع بکنه و به عنوان یک ملت واحد به ما هویت و حس غرور بده؟ ما اگه این احساس هویت و حس غرور رو از دست بدیم دیگه چی داریم؟ توجه کنید که وقتی اتفاقاتی میفته که غرور ملی و حس هویت ما تقویت میشه مردم چقدر با هم مهربون میشند. یادتون وقتی ایران به جام جهانی صعود کرد و مردم به خیابونا اومدند چقدر تو چشمای مردم محبت بود و زفتارها انسانی؟ این نامهربانیها و بیفرهنگیها برا اینه که دارند ما رو از یک هویت واحد جدا می کنند و ما همدیگه رو اگه به چشم دشمن نگاه نکنیم به چشم رقیب نگاه می کنیم و نه هم میهنی که سرنوشتمون مشترکه،
Cyrus66
عجبا ! مگه شما بر اساس مطالب یک سایت معتبر بین المللی حرف زدی ؟!!
این که یک یارویی از دارغوز آباد یه حرفی زده که نمیشه ملاک !
من عمدا لینک دانشگاه تهران رو دادم . به نظرم خیلی معتبرتر از یک وبسایت خبریه
واسه من که حجته
هاچو هاچو
ببخشید میپرم وسط حرفتون
بچه مثبت
البته من خیلی خوشحال میشم اگر این داستانهای ایرج حسابی واقعی باشه!
نمونش همون عکسی که تو پست قبل گذاشتم و همه جا نوشتن پرفسور حسابی در کنار انیشتین!!!!
میرسد روزی کــه مــا در خاطـرات ..... موجـب خنـدیـــدن و غـــم میشویم
گاه گاهـی یـــاد مـا کـن ای رفیـــق ..... میرسد روزی که بیهم میشویم
محسن صائب
مشکل ما اینه که حکومت ما قوانین ما و ...به دست غیر ایرانی افتاد و همچنان باقی موند.
تا اینکه خودم با گوش خودم شنیدم کسی که از نسل همون مهاجمان بود در بازدیدش از تخت جمشید گفت : این تخته سنگها چیزی جز بنای ظلم و جور پادشاهان گذشته نیست..
جایی خوندم جوانی که مدرک لیسانس داره برا استخدام به عنوان سرایدار مراجعه می کنه و صاحبکار وقتی می بینه لیسانس داره استخدامش نمی کنه.
سابقه و تاریخ زمانی به درد می خوره که به عنوان تجربه و برا پیشرفت استفاده بشه نه برا فخر فروشی.
جوانی که لیسانس گرفته و میخاد سرایدار بشه به دید صاحبکار نتونسته از 16 سال درس خوندن نتیجه مفیدی در بیاره و از تجربیات این همه سالش استفاده کنه پس لیاقت سرایدارم نداره.
چرا ما که
اینروزها خیلی دیدم که به اعراب و اسلامی که توسط انها به ایران اورده شد ایراد وارد میشه که ما رو از فرهنگ و تمدن فاخر خودمون دور کردند و اینکه فرهنگ ایران و ایرانی از اصالت بالایی در مقابل با فرهنگ اعراب قرار داشته و به این خاطر همه چیز رو زیر سوال میبرند
در مقابل افراد زیادی عنوان میکنند که ایرانی همان ایرانی بوده که با امدن اسلام نه تنها سطح فرهنگ و تمدنش پایین نیامده بلکه با استفاده از مزایایی نسبی اسلام همچون مساوات و لزوم فراگیری عمل و... توانسته پیشرفتی بسیار بیشتر از زمان قبل از اسلام داشته باشد و از ابن سینا و بیرونی و فردوسی و ....نام میبرند
.
ولی نظر من این است
کشور ما متاسفانه از اواخر صفویه و مخصوصا قاجار بنا به دلایلی نتوانست در مسیر درست ترقی جلو برود در این راه اشکال عمده به حکمرانان این سرزمین وارد هست
.
ما الان نمیتوانیم و نبایستی دل خودمون رو به گذشته خوش کنیم و نبایستی هم یادمان برود که چه بودیم و
چرا اکنون به این روز افتادیم
بایستی ان دوران مارا دچار غرور کاذب و بیهوده نکند و ی از طرف دیگه ادمان باشد که ما فرزندان کورش کبیر هستیم فرمانروایی که منشور حقوق بشرش هنوز متعالی و پیشرفته است
پس میتوانیم باز هم ملتی با فرهنگ و پیشرفته باشیم
arash52
درسته که باید حس ناسیونالیستی هم در وجودمون باشه ولی من به این اعتقاد دارم که ان اکرمکم عندالله اتقیکم . کلام خداست و من هم قبولش دارم . خیلی هم هوشمندانه است .
بحث در این موارد هم به فرمایش حضرت کربلایی حکم همون قطار شهر بازی رو داره که من سعی میکنم سوارش نشم . چون هرکدوم از ماها یه ذهنیتی داریم و با اون ذهنیت میخوایم طرف رو محکوم کنیم . نمیخوایم به علممون اضافه بشه . میخوایم حرفمون رو به کرسی بنشونیم .
من شخصا هرجا که رفتم و برم هم به ایرانی بودنم افتخار میکنم و هم به مسلمان و شیعه بودنم . الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت امیرالمومنین علیه السلام .
درضمن الان اینقدر سرعت تولید علم بالاست که به دانش یکسال پیشت هم نمیتونی فخر بفروشی چه برسه به ....
من اطلاعاتم تو این زمینه خیلی کمه . تشکر ممنون
دیااکو
با یه جستجوی مختصر میشه نام دانشمندای قبل از اسلام رو گفت
ولی من میخام طور دیگه ای بحث کنم
برا اثبات خدا در مباحث خداشناسی می گند که خدا قابل دیدن نیست ولی علایم و نشانه های که موجوده نشان از وجود خداست، مثل بدن انسان و...
من وقتی داخل کشور مسافرت می رم از دیدن آثار باستانی قبل از اسلام واقعأ شوکه می شم از طاق بستان گرفته تا پل تاریخی دختر و تخت جمشید و...
اینها نشانه های باقیمانده از شکوه و اقتدار و علم در ایران باستانه و تا وقتی مردمی دانشمند و حکومتی دانش پرور وجود نداشته باشه همچین آثار با شکوهی به وجود نمیاد
و این در حالیه که بعد از اسلام بیش از 1300 سال سعی در تخریب این آثار شده ولی شکوه این آثار به حدی بوده که حتی نتونستند تخریبش کنند شما نمونه های این تخریب رو در تخت جمشید در خرد شدن صورتها و در بیستون در حک وقفنامه بر روی دست نوشته ساسانی به عینه می بینید.
اینی که بخواهیم عظمت ایران را در گذشته نفی کنیم مثل اینه که در روز آفتابی منکر روشنایی بشیم.
جذابیت قضیه اینه که آثار تاریخی بعد از اسلام محدود می شند به چند تا مسجد اونم از دوران صفویه و نهایتأ میدان نقش جهان و سی و سه پل و چند اثر دیگه که بازم مربوط به صفویه هستند.
ژنرال
فقط همین یه پست رو میذارم و ادامه نمیدم.
همین جا متذکر میشم که روی سخنم با عزیزانی که اینجا پست گذاشتن نیست و همه برای من عزیز و محترم هستن؛ بحثم کلی هستش و صرفاً نظر خودمو درمورد موضوعات "ایرانی بودن یا مسلمون بودن" ، "اسلامی یا عربی"، توضیح میدم.
نمایش یا پنهان متن
1- برای من دین اسلام، برابر با عربیت نیست! اسلام یک مطلبه، عربی گری یک مطلب دیگه.
2- حمله اعراب مسلمان (در زمان خلیفه دوم) دلیل مسلمون شدن ایرانی ها نبوده.
حمله اعراب مسلمان به ایران، صرفاً تفوق سیاسی و اقتصادی اعراب مسلمان بر ایران بوده. البته به هر حال در گسترش اسلام در ایران، نقش داشته و نمیشه منکر شد.
هیچ دین و اندیشه ای با شمشیر گسترش پیدا نمیکنه و اگر هم چند روزی با زور سرنیزه، گسترش پیدا کنه، موقتیه.
نمونه ی بارز و دم دستیش برای ما، کشور شوروی و ایدئولوژی مارکسیسمه که چندین دهه با هر اندیشه ی دینی و مذهبی مبارزه کرد و به سرعت نیمی از دنیارو فرا گرفت ولی عمرش به یک قرن هم نرسید و الان در همه جمهوری های شوروی صدای زنگ کلیساها و اذان از مساجدش به گوش میرسه.
این همه خدماتی که ایرانی ها در طول چند قرن به اسلام داشتن، بهترین گواهه بر اینه که اصل مطلب، خیلی فراتر از شمشیر زدن چهارتا عرب بوده!
ایرانی ها خودشون به استقبال اسلام رفتن و اتفاقاً از نشانه های هوشمندی ایرانی ها یکیش اینه که پیرو مذهب اهل بیت شدن.
چرا تشیع در خاک ایران، بیشتر از هر جای دیگه پا گرفته؟ (لطفاً صفویه رو با تشیع، یکی نکنید! بسیاری از اقدامات صفویه هیچ ربطی به اصل تشیع نداره)
ما دین اسلام رو انتخاب کردیم ولی بر خلاف میل اعراب مسلمان، زبانمون رو حفظ کردیم، چرا که ما دین اسلام رو انتخاب کردیم نه عربیت رو!
4- من به عنوان یک ایرانی، به تمدن چند هزار ساله ی ایران مباهات میکنم و اینو به هیچ وجه در تناقض با مسلمونی خودم نمیدونم.
من به کوروش افتخار میکنم ولی کوروش پرست نیستم و کوروش رو انسان معصوم نمیدونم.
5- من به ایرانی بودن خودم میبالم اما نمیتونم دلیل این همه کوبیدن اعراب رو بفهمم!
اینکه بخشی از اعراب در طول تاریخ با ما ضدیت داشتن و دارن، برای من نمیتونه مجوزی باشه که عرب و اعراب رو بکوبم و تحقیر کنم.
جواب دهن کجی های اعراب به ما ایرانی ها، راهش کوبیدن و تحقیر اونها نیست.
6- من افتخار میکنم ایرانی هستم اما ناسیونالیست نیستم و خودم رو به صرف ایرانی بودن، برتر از ملیت ها و نژاد های دیگه نمیدونم؛ چرا که نه مسلمون بودن ِ من این اجازه رو میده و نه ایرانی بودن ِ من.
من از کوروش یاد گرفتم که به همه فرهنگ ها و ملت ها احترام بذارم و هرکسی هم مدعیِ دوست داشتن کوروشه باید اینطور باشه و به همه ملتها از جمله اعراب احترام بذاره!
7- نمیدونم چرا توی چند سال اخیر، همه تمدن کهن ما خلاصه شده در هخامنشیان و شخص کوروش!
در حالیکه ما قبل از هخامنشیان هم تمدن و تاریخ درخشان داشتیم.
8- به دوستانی که اسلام رو با عربیت قاطی میکنن، از جهتی حق میدم.
چون متاسفانه در طول تاریخ، تفکرات و رفتارهای غلطی بوده که به نام اسلام در بین ما رواج پیدا کرده و در حال حاضر هم یه عده آدم خشک مغز و احمق، خواسته یا ناخواسته دارن به جای اسلام واقعی، اسلام عربی رو عرضه میکنن و با هر چیزی که اسم ایرانی داشته باشه مخالفت میکنن.
نمونه ی بارزش فردوسیه که یه عده به اسم اسلام، فردوسی رو تختطئه میکنن، در حالیکه شاهنامه فردوسی اتفاقاً یکی از دینی ترین آثار ادبی ایرانه و باز اتفاقا فردوسی خودش هم شیعه بوده.
منم بنده اهل بیت نبی
ستاینده خاک پاک وصی
اگر چشم داری به دیگر سرای
به نزد وصی و نبی گیر جای
برین زادم و هم برین بگذرم
چنان دان که خاک پی حیدرم
احسنت
ماهی
حالا یکی باید بیاد اتقیکم رو تعریف کنه...
آیا کورش اتقی بود یا عمر؟
▧ تصویر در دسترس نیست
تابلویی که در این پست می بینید روایت کننده ی یکی از جذاب ترین و دراماتیک ترین داستان های تاریخ ایران می باشد. این تابلو اثر وینسنت لوپز هنرمند اسپانیایی قرن ۱۸ می باشد. دهخدا بر اساس روایت گزنفون نقل می کند:
نمایش یا پنهان متن
که داستان از این قرار بوده است که مادی ها پس از برگشت از جنگ شوش غنایمی برای خود آورده بودند که بعضی از آنها را برای پیشکش به نزد کوروش آوردند. از آن جمله زنی بود بسیار زیبا که گفته می شد زیباترین زنان شوش به حساب می آمد و پانته آ نامیده می شد وشوهر او به نام آبراداتاس برای ماموریتی از جانب پادشاه خود به ماموریت رفته بود.در این هنگام اطرافیان کوروش با توصیف زیبایی های این زن به او گفتند لااقل یک بار او را ببین شاید که نظرت عوض شد! اما کوروش گفت : نه , می ترسم او را ببینم و عاشقش بشوم و نتوانم او را به شوهرش پس بدهم …چون وصف زیبایی زن را به کوروش گفتند و نیز از آبراداتاس نام بردند کوروش گفت صحیح نیست که این زن شوهردار برای من شود و او را به یکی از ندیمان خود سپرد تا او را نگه دارد تا هنگامی که شوهرش از ماموریت بازگشت او را به شوهرش بازسپارند.پانته آ که اخلاق کورش کبیر را نمیدانست تصمیم به گمراه سازی آن افسر برای فرار خویش شد و به او گفت آراسپ من به تو علاقه دارم و آن طوفانی بود برای اراسپ (نام همان فرمانده) و وی گمراه گشت و قصدسو ء استفاده پانتهآ را کرد. ولی کورش به موقع خیمهٔ پانتهآ رسیده و آراسپ را سرزنش کرد و زن را از دست او نجات داد و البته آراسپ مرد نجیبی بود و به شدت شرمنده شد و در ازای آن کار به دنبال آبراداتاس رفت (از طرف کوروش) تا او را به سوی ایران فرا بخواند …
سپس آبرداتاس به ایران آمده و از ما وقع اطلاع حاصل یافت. پس برای جبران جوانمردی کوروش برخود لازم دید که در لشکر او خدمت کند.آبراداتاس نیز خود را مدیون کورش میدانست و برای وی ارابههای جنگی ساخت که از عوامل مهم برد کورش در جنگ با لیدیان شورشی و همچنین شکست دادن حکومت بابل گشت.
می گویند در هنگامی که آبراداتاس به سمت میدان جنگ روان بود پانته آ دستان او را گرفت و در حالی که اشک از چشمانش سرازیر بود گفت: قسم به عشقی که من به تو دارم و عشقی که تو به من داری… کوروش به واسطه جوانمردی که حق ما کرد اکنون حق دارد که ما را حق شناس ببیند. زمانی که اسیر او و از آن او شدم او نخواست که مرا برده خود بداند ونیز نخواست که مرا با شرایط شرم آوری آزاد کند بلکه مرا برای تو که ندیده بود حفظ کرد. مثل اینکه من زن برادر او باشم …
خلاصه اینکه در جنگ مورد اشاره آبراداتاس کشته می شود و پانته آ به بالای جسد او می رود و به شیون وزاری می پردازد. کوروش به ندیمان پانته آ سفارش می کند که مواظب باشند کاردست خودش ندهد . شیون و زاری این زن عاشق هنوز در گوش تاریخ می پیچد و تن هر انسانی را به لرزه در می آورد که می گفت :افسوس ای دوست باوفا و خوبم ما را گذاشتی و در گذشتی … به درستی که همانند یک فاتح در گذشتی
پس از آن در پی غفلت ندیمه چاقویی که همراه داشت را در سینه خود فرومی کند و در کنار جسد شوهرش جان می سپارد .
هنگامی که خبر به کوروش می رسد ندیمه نیز از ترس خود را می کشد برای همین است که در تابلو جسد زنان دو تا است . و باقی داستان که در تابلو مشخص است . آری چنین است که بزرگمردی به نام کوروش در تاریخ جاودانه می شود
و اما با حمله اعراب خودتون خوب می دونید که چه بر سر کتابخانه ها و آثاری که امروز جوانانی مثل شما دنبالش می گردند و پیدا نمی کنن اومد..
از دانش و فناوری ایران باستان کتاب و کتابخانه ای برای ما باقی نگذاشتند..با این حال آثاری مثل شهر سوخته داشتن فاضلاب ، پیدا شدن تاس ، قفل های رمز دار و ....
همه نشون دهنده ی دانش ایران باستان بود..
جتی طبیعت ایران برای اعراب به گونه ای غریب بود که گمان می کردند بهشتی که خدا و پیامبر به اونها وعده داده همین جاست...
متاسفانه این حمله اونقدر موفق بوده که با گذشت 1400 سال هنوز جوانان تحصیل کرده این مملکت دنبال اثبات حقانیت این حمله هستن..
من خودم اطلاعات خیلی دقیقی ندارم.فقط خوندم یا شنیدم ولی سیو نکردم که بتونم با ذکر منبع الان در موردش حرف بزنم.اما خودت می تونی بگردی مطلب پبدا کنی...
من چه افتخار بکنم چه نکنم ایرانی هستم و مسلمان...مسلمان بودنم نه برام مایه فخره نه ننگ.مطمئنم هر دین دیگه ای داشتم همینی بودم که هستم.....
چون هیچ وقت از ترس جهنم نبوده که خطایی نکنم و به طمع بهشت هم کار خوبی نکردم...
arash52
تخریبی که مغولها کردند و ایرانیها رو از دم تیغ گذروندند آیا از تخریب اعراب بیشتر نبود ؟
پس چرا ما تاریخ قبل از مغول رو بهش میتونیم دسترسی پیدا کنیم ولی تاریخ قبل از ورود اسلام رو نه ؟ یعنی دانشمندان ایرانی قبل از مغول و آثارشون مشخصند ولی قبلیها نه ؟
چطور داستان کوروش و پانته آ و هزاران مطلب دیگه راجع به کوروش به جزئیات نقل شده اما بقیه رو اعراب از بین بردند ؟ چطور گات ها و کتب زرتشتیان همه موجوده ولی بقیه کتابها از بین رفته ؟ چطور آتشکده ها هنوز هستند ولی ...
بیایید یک کم واقع بین باشیم . خدمتی که اسلام و ایران به هم کردند تا ابد بر تارک تاریخ هردو میدرخشه . شما که تاریخ میخونید نخوندید که زمان درخشان پادشاهی ایران در قبل از اسلام توزیع علم منحصر به طبقات خاصی بوده و نخوندید که پیامبر اسلام فرمودند : زگهواره تا گور دانش بجوی /علم را بجوی حتی اگر در سرزمین چین باشد /اگر دانش در ثریا هم باشد مردانی از پارس به آن دست میابند و ... یعنی علم رو گسترش دادند بین همه طبقه ها .
آیا در قرآن بارها اشاره نشده که سیرو فی الارض و عبرت بگیرید ؟ و آیا این یعنی هرچه از گذشتگان مانده نابود کنید ؟ آیا این تعارض نیست ؟
علی (ع) در نامه ای به امام حسن (ع) می فرمایند : پسرم اخبار گذشتگان را به وفور مطالعه کن و همیشه آن را بر خودت عرضه کن و به یاد بسپار که بر گذشتگان چه رفته است. ببین که سرانجام آنها چه شد...
آیا این یعنی حکم تخریب گذشته ؟
در مورد تقوای کوروش هم کسی منکر جوانمردی او نیست . خداوند هم برتری را به تقوی داده نه به نژاد و پول و مال و فرزند و دانش و قس علیهذا . پس حتما کوروش با این خصوصیات آدم خوب و نیکنامی بوده و نزد خدا جایگاه خوبی داره .
بازهم خواهش میکنم کمی واقع بین باشیم و منصف . همونطور که اسم پادشاهان این سرزمین و برخی آدمهای مهمش رو اعراب و ... نتونستند از بین ببرند پس مطمئن باشید که اگر موارد خاصی هم بود ، تا حدود زیادی از بین نمی رفت و الان ما خیل کثیری از دانشمندان ، شعرا و ... رو نام می بردیم که قبل از ظهور اسلام در ایران فعالیت می کردند .
حق یارتان
دیااکو
داری سفسطه می کنی کربلایی، کسی نگفت که موجود نیست، من گفتم با اینکه سعی در تخریبشون شد هنوز موجوده،
به طور مثال
نمایش یا پنهان متن
1) اسکیلاس : دوره ی هخامنشی، « زمان حکومت داریوش _ از سال 446 تا 486 ق.م » _ دریانورد و کاشف و مهندس سازنده ی قنات.2) ستاسپ : دوره ی هخامنشی، « زمان حکومت خشایارشا _ از سال 486 تا 521 ق.م » دریانورد و کاشف.
3) بویر اندا : دوره ی هخامنشی، « زمان خشایارشا » مهندس.
4) آرتاخه : دوره ی هخامنشی، « زمان خشایارشا » مهندس و سازنده ی کانال آتوس.
5) استانس : دوره ی هخامنشی، شمیدان و استاد دموکریتوس.
6) برازه : دوره ی ساسانی، « زمان فرمانروایی اردشیر _ 226 تا 241 م » مهندس و احیا کننده ی شهر فیروزآباد ( در فارس ).
7) برانوش : دوره ی ساسانی، سازنده ی شادروان شوشتر.
8) فرغان : دوره ی ساسانی، سازنده ی طاق کسری.
9) جهن برزین : دوره ی ساسانی، سازنده ی تخت طاقدیس.
10) شیده : دوره ی ساسانی، سازنده ی کاخ خورنق.
11) ابو لؤ لو ( فیروز ) : قاتل عمربن خطاب ( خلیفه ی اعراب و متجاوز به ایران ) هنرمند، صنعت گر و سازنده ی آسیاب های بادی.
ولی حرف من این بود به جای کپی کردن اسامی بیایم منطقی و عقلی بر پایه نشانه ها و شواهد موجود به یک نتیجه برسیم.
من برا نمونه می رم و شواهد باقی مانده رو در استان کرمانشاه به نقل از ویکی پدیا بررسی می کنم
فهرست آثار باستانی در کرمانشاه
دوران ماد و هخامنشی
گوردخمه اسحاقوند
سنگنبشته بیستون
دکان داوود
گوردخمه سرخ ده
گوردخمه صحنه
فرهاد تراش
سلوکیان
تندیس هرکول
اشکانیان
کتیبه گودرز
ساسانیان
تاق بستان
طاق گرا
شکارگاه خسرو پرویز
نیایشگاه آناهیتا
عمارت خسرو
قلعه یزدگرد
پل کهنه
پس از اسلام
حکومتهای ملی
صفوی
پل کهنه
مسجد چهلستون
قاجار
تکیه معاون الملک
تکیه بیگلر بیگی
خانه خواجه باروخ
مسجد عمادالدوله
مسجد حاج شهباز خان
مسجد جامع کرمانشاه
مسجد شاهزاده
مسجد دولتشاه
و بعد میام مقایسه می کنم بین سنگ نوشته بیستون و فرهاد تراش که از دوران مادهاست با تکیه معاون الملک که در دوران قاجاره، (که بیش از دو هزار سال از دوران ماد گذشته )
اصلأ قابل قیاس نیست، انگار ما دو هزار سال درجا زدیم،
یا پل کهنه (بیستون) رو که از زمان ساسانی هنوز بدون کوچکترین ترمیمی پابرجاست و من خودم تا چند سال پیش شاهد بودم که تراکتور از روش عبور می کرد با مسجد جامع مقایسه می کنم که بعد از صدها بار ترمیم هنوز بنای خاصی نیست متوجه تفاوت معماری و مهندسی در عصر باستان و حتی حال میشم.
و ضمنأ
گرچه نوع حکومت و بها دادن حکومت به علم و دانش باعث شکوفایی علوم میشه ولی هر دانشمندی نتیجه عملکرد حکومت و ائدولوژی خاصی نیست به طور مثال اگر همه دانشمندان بعد از اسلام ایران رو زاییده اسلام بدونیم این موضوع باید توی اعراب هم صادق باشه
حالا من یه سئوال از شما دارم
اسم چند دانشمند عرب بعد از اسلام را نام ببرید؟ (توجه کنید دانشمند نه سخنور و عالم دینی )
چرا فقط در ایران بعد از اسلام و مصر و بین النهرین که پیشینه تمدنی با شکوهی دارند اسلام باعث به وجود آمدن دانشمند شد و این تأثیر رو در عربستان که محل تولد اسلامه نداشت؟
آیا پرفسور حسابی نتیجه اسلامه؟
آیا انفجار علم و تکنولوژی در غرب بعد از رنسانس نشاندهنده اینه که اونا از صمیم قلب مسلمان شدند ولی به خاطر اینکه ریا نشه پنهون می کردند؟
آیا اگه کسی امروز در المپیاد شیمی مدال بگیره به خاطر مطالعه تعلیمات دینیه؟
levrone
تا وقتی که این ابر خودبزرگ بینی و افتخار به گذشته بی جهت باد کرده رو از خودمون دور نکنیم وضعیت به همین منوال هست.
ماهی
کورش پادشاه بخش بزرگی از زمین بوده و نه فقط ایران امروزی.انتظار داری وقایعی که از کورش نقل میشه به همون اندازه مثلا از یک نویسنده یا یک دانشمند یا ... نقل بشه؟
بله واقعه ها رو نمیشه از بین برد ولی کتاب رو میشه.کتابخونه رو میشه..شهر رو میشه..
من نمی دونم وجود دانشمندان بعد از اسلام چه ربطی با اسلام داره.یعنی ابو علی سینا اگر مسلمان نبود ابو علی سینا نمیشد؟
آقا آرش توی کتاب پنجم دبستان در مورد قبیله آشوری و بابلی و ماد و پارس و پارت نوشته..در مورد خصایصشون دقت کن و اینکه مثلا سرزمین کنونی آشور کجاست..ببین مردمی که اهل کوفه بودند و با امام حسین اون کار رو کردند از چه نژادی هستند.نمی تونی منکر ژنتیک بشی..خصایص اخلاقی ما از هزاران سال پیش توی خونمون وجود داشته و به نسلهای بعدیمون منتقل میشه.
پیامبر گفت ویران نکنید و قس علیهذا ولی اون مردم مرامشون توی جنگ این بود..اونها ویران کردند و نابود کردند.مغولها اگر حمله کردند فرهنگ ما رو به اندازه عربها تحت تاثیر قرار ندادند..البته من زیادم در مورد حمله مغول نمی دونم ولی اینو می دونم 1400 سال پیش که به ایران حمله شد و من هنوز مجبور و مجبور و مجبور به اطاعت از اون سبک و سیاق هستم...
یعنی آثار تاریخی مثل شهر سوخته رو هم قبول نداری؟
خوشحالم که نسلهای بعدی مثل ما فکر نمی کنند.
توی مهد کودک مربی مهد کودک یک عالمه راجع به امام زمان برای بچه ها صحبت کرده بود و اینکه باید برای سلامتی امام زمان نماز بخونیم و در نهایت گفته بود بچه ها بیاین برای سلامتی امام زمان دعا کنیم..کودک 4 ساله رو به مربی کرد و گفت : خانوم چرا اما زمان ورزش نمی کنه؟ هیچ چیزی به اندازه ورزش برای سلامتی ما مفید نیست؟
نمی خوام به جنبه ی طنز به این مسئله نگاه کنید به تفاوت کودکی ما و کودکان امروزی نگاه کنید که هر چیزی رو به راحتی نمی پذیرن..
دیااکو
تا وقتی که این ابر خودبزرگ بینی و افتخار به گذشته بی جهت باد کرده رو از خودمون دور نکنیم وضعیت به همین منوال هست.
من نظر شما رو قبول دارم و به نظرم تا وقتی واقع بین نباشیم نمی تونیم پیشرفت کنیم ولی به نظر من ما یا از این ور بام میفتیم یا اون ورش
یا اینقدر به تاریخ و نخبگی ایرانی و هنر نزد ایرانیان است و بس می پردازیم که از واقعیات و موقعیت فعلی خودمون غافل می شیم و همونطوری که گفتم ناکامی امروزمون رو بدون اینکه تلاشی برای رفعش بکنیم پشت گذشته میخایم پنهون کنیم
یا اینکه مشکلات امروز اینقدر بهمون فشار میاره که از بیخ منکر تاریخ خودمون می شیم بدون اینکه بدونیم که تاریخ هر ملتی یکی از آیتمهای اصلی در شخصیت یک ملته
تاریخ و گذشته یک ملت مثل خانواده یه فرده، همونطوری که ما پیش دیگران سعی می کنیم که مشکلات خانوادگی رو بازگو نکنیم و نقاط قوت خانواده رو بزرگ کنیم و اگه مشکل نمایانیم وجود داره سعی می کنیم به عوامل زودگذر ربطش بدیم و اساس خانواده رو زیر سئوال نبریم تا چهر چوب شخصیتی خودمون رو حفظ کنیم، باید در مورد تاریخم اینطور عمل کنیم، چون همه ملتها اینطور عمل می کنند
چرا ترکیه دوست داره مولانا رو برا خودش بدونه؟
(زمانی آتاتورک به یکی از مقامات ایرانی میگه خوش به حال شما که همه چی دارید در صورتی که من مجبورم برای ملتم تاریخ درست کنم و حتی جعل کنم که به آن هویت بدم)
چرا فرانسه یک دختر ساده روستایی رو در حد یک قدیسه بزرک کرده؟ (ژاندارک)
بحران هویت می دونید چطور شروع میشه، به گفته ارد بزرگ:
سرزمینی که اسطوره های خویش را فراموش کند به اسطورهای کشورهای دیگر دلخوش می کند فرزندان چنین دودمانی بی پناه و آسیب پذیرند .
پس بیایم به گذشته خودمون به عنوان هویت خودمون احترام بذاریم ولی تو اون غرق نشیم.
Kishe Mehr
منظور از اینکه دانشمندان قبل از اسلام در ایران چه کسانی بودند ، مهندس و معمار و... نیست. منظور دانشمندان بزرگی مثل ابوعلی سینا و... هست. از وضعیت اجتماعی قبلا دوران اسلام همه میدونن و فاصله ی طبقاتی که وجود داشت باعث عدم پیشرفت همه جانبه ی مردم میشد. اومدن اسلام باعث شد که این فاصله ها برداشته بشه. البته ناگفته نمونه که این پتانسیلی بود که ایرانی ها داشتند. و همچنین اهمیتی که اسلام در کسب علم و ایجاد عدالت و...داشت باعث شد که ایرانی ها نیروی بالقوه شون به فعلیت برسه. حالا اگر در بین عربها دانشمندی وجود داشته یا نداشته این برمیگرده به پتانسیل خودشون.
اینها نشانه های باقیمانده از شکوه و اقتدار و علم در ایران باستانه و تا وقتی مردمی دانشمند و حکومتی دانش پرور وجود نداشته باشه همچین آثار با شکوهی به وجود نمیاد
آثار تاریخی به نوبه ی خودشون دارای عظمت و شکوه هستند ولی اگر کشوری دارای هزاران تخت جمشید باشه ولی در علم هیچ پیشرفتی نکنه چه فایده ای داره؟ اگر بعد اسلام دانشمندان بزرگی مثل ابوعلی سینا و ابوریحان و... هست بخش اعظمیش وام دار ایجاد مدارس و دانشگاه ها و... بود. شما ببینید بعد اسالم چندتا بیمارستان و دانشگاه و مدرسه و... تاسیس شد؟ گرچه بنده منکر عظمت و شکوه بناهای تاریخی نیستم. هرچند بنای تاریخی خود به تنهایی مهم نیستند. نمونه ی عینی بناهای بیاد ماندنی و یا تاریخی ، در همین کشور کره شمالی هست. رئیس دولت کره شمالی بخاطر لج و لجبازی با کشور کره جنوبی ( که سابقه تاریخی دشمنی و جنگ و.. رو با هم دارند ) تصمیم میگیره که یک هتل بسیار بزرگی رو بسازه. و بعد مدتی میفهمه که این کار بجز ضرر و زیان به کشورش سودی نداره که این پروژه رو متوقف میکنه. در حال حاضر حتی اینترنت در این کشور بسیار کمیابه! ولی در عوض کره ی جنوبی رو دیگه میدونید چه پیشرفتهایی کرده! حالا کره ی جنوبی هر چندتا که دلش نمیخواد بنای تاریخی داشته باشه!
اینم که دولت کنونی یا هر دولتی کمر به تخریب اثارتاریخی داره و یا مخالفه، به بینش و تفکر خود این اقایان برمیگرده نه به اسلام یا هر دین دیگه ای! پیامبر اسلام (ص) صراحتا میگن که حبّ الوطن من الايمان! از همین حدیث استبناط میشه که اقایون راه درستی رو پیش نگرفتند. وقتی هم که میگیم اسلام واقعی این اسلامی نیست که اقایون انجامش میدن همینه
انیشتن میگه دین بدون علم کور است و علم بدون دین لنگ! اصلا من میگم ( به واسطه ی بناهای تاریخی ) ایران ِ باستان برترین تمدن رو داشته؛ حالا بفرمایید که سهم ایران ِ باستان از علم و دانش چی بوده؟! چندتا سقراط و افلاطون و بقراط و ارشمیدس و پزشک و ریاضی دان و... داشته؟ حالا بعد اسلام چی؟
با توجه به اینکه نام بردن اختراعات مسلمانان و دانشمندان مسلمان و... در این مجال نمی گنجه من یک لینک از ویکی میدم دیگه هر کسی علاقمنده بره اونجا و ببینه
ژنرال,
arash52,
هاچو هاچو
نمی خوام به جنبه ی طنز به این مسئله نگاه کنید به تفاوت کودکی ما و کودکان امروزی نگاه کنید که هر چیزی رو به راحتی نمی پذیرن..
حق با شماست ماهی خانوم
دیااکو
علم رو شما چی معنی می کنید؟ آیا مهندسی که یک سازه رو می سازه آیا نباید با ریاضی، هندسه ، نقشه برداری، مقاومت مصالح، تأسیسات، طراحی فنی و دهها دانش دیگه آشنا باشه، اتفاقأ ساخت یک سازه مثل شیمی نیست که فقط یک دانش تو اون نقش داشته باشه و مجموعه ای از دانشها باعث ساخت یک سازه می شند، و در دنیای امروز یکی از ملاکهای صنعتی بودن و دارای دانش بودن یک کشور ساخت آسمانخراش و تونل و موارد مشابه است.
به نظر من فقط یک تخت جمشید کافیه که نشون بده که علم در اون دوران چه پیشرفتی داشته
میشه نام ببرید؟
و اما من قبلش بذارید یه کم از شکوه دانشگاه گندی شاپور و خدمتش به اسلام به نقل از همون ویکی پدیا بگم
دانشگاه جندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی میآوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانیهای آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردند نو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد. به فرمان انوشیروان، آثار افلاطون و ارسطو به پهلوی ترجمه شد و در دانشگاه تدریس شد
بیمارستان و مدرسه جندیشاپور در تاریخ فرهنگی ایران زمین اهمیت بسیار دارد. به تصریح اغلب منابع تاریخ پزشکی دوره اسلامی، این مرکز علمی در انتقال دانش پزشکی یونانی، ایرانی و هندی به عالم اسلام سهم فراوانی داشته است. نخستین بیمارستانهای دوره اسلامی طبق الگوی بیمارستان جندیشاپور بنا شد. با این همه، اطلاعات تاریخی ما چندان نیست که بتوان تصویری دقیق از اوضاع علمی و فرهنگی این شهر عرضه کرد. آنچه در منابع دوره اسلامی در باره پیشینه علمی این شهر آمده است، گاه به افسانه میماند.
با توجه به اینکه نام بردن اختراعات مسلمانان و دانشمندان مسلمان و... در این مجال نمی گنجه من یک لینک از ویکی میدم دیگه هر کسی علاقمنده بره اونجا و ببینه
من رفتم و از اینکه دیدم در عصر طلایی اسلام فقط تقطیر و تبلور به صورتهای مختلف و شیشه که قبل از اسلام در ایران به وجود اومده و چند نوع اسید و سفال (که از دوران پارینه سنگی وجود داشته) و چراغ نفتی به عنوان اختراع میشه ازش نام برد شوکه شدم، من خیلی بیشتر از اینا از این 1400 سال انتظار داشتم،
در مورد اختراعات پیش از اسلام دوستمون به چند مورد در همین تاپیک اشاره کرد
کشف مس و ذوب فلزات و الفبا و کشتی سازی و ...
Kishe Mehr
درباره ی تخت جمشید اگر من از شما بیشتر ندانم کمتر هم نمیدانم و از این اثر تاریخی به خودم می بالم. بهیچ عنوان هم منکر عظمت و شوکت این بنا نمی باشم. درسته که یونسکو پاسارگاد و تخت جمشید رو بعنوان دو نگین معماری جهان دونسته ولی همین سازمان یونسکو این دو بنا رو بعنوان یک میراث "فرهنگی و هنری" ثبت کرده نه یک بنای "علمی و پژوهشی" ! تا بحال هم ندیده ام جایی گفته باشند این اثر، یک اثر علمی-پژوهشی است. حتی اگر این بنا را یک اثر علمی بدونیم، بایستی خاطرنشان کرد که تخت جمشید تنها توسط معماران و هنرمندان و مهندسان و کارگران ِ ایرانی ساخته نشده، بلکه کارگران و مهندسانی از ملیت های مصری، بابلی، یونانی، عیلامی و آشوری دست داشته اند. اینو من نمیگم، بلکه خشت نبشته هایی که از تخت جمشید موجود هست گویای این مطلبه.
دانشمندان مسلمان + 4000 هزار دانشجوی امام صادق (ع)
راجع به اختراعات مسلمانان هم فقط یک جستجویی در گوگل بزنید و...
Cyrus66
ولی به یک مطلب توجه کنید لطفا !
بحث اصلی و دغدغه من از زدن این تاپیک ایران قبل یا بعد اسلام نیست . هر دو اون دوران با شکوهند .
ولی موضوع ایران 1391 هستش
این ایران اون ایرانی که باید باشه نیس
فقط یاد گرفتیم مشکلاتمون رو گردن این و اون بندازیم .
یاد گرفتیم از زیر کار در رو باشیم . به هم دیگه بی احترامی میکنیم و وقتی بحث مثلا فرهنگ میشه میگیم 2000 سال پیش چنین بودیم و چنان بودیم .
همین فرهنگ مثلا ...
امروزه به نظر من آپارتمان نشینی و رانندگی و ... جزو فرهنگ حساب میشه . چقدر مراعات می کنیم ؟ این ها هم دیگه مسائلیه که به دولتمردان مربوط بشه ؟
هممون یاد گرفتیم بگیم حالا که بقیه فلان کار زشت رو انجام میدن چرا من نکنم !
خلاصش اینه که در اکثریت موضوعات خود مردم محوریت اصلین و بعد حکومت ها و بعدش مسائل مربوط به خارج از کشور
نمی دونم منظورم رو فهموندم یا نه
دیااکو
در منبعی که از ویکی پدیا ذکر کردید اسم 38 دانشمند از کل جهان اسلام ذکر شده که من وقتی از اول شروع کردم به مطالعه کارها و علوم آنها به مطالب جالبی بر خوردم که از همون اول چند تاشون رو ذکر می کنم
اولین نفری که تو اون لیست اومده:
1-ابن بطوطه یه جهانگرده!!! که (در مغرب بدنیا آمد و سال ۷۲۵ ه بسوی مکه عزیمت نمود و مصر، شام، حجاز، عراق، ایران، یمن، بحرین، ترکستان، میانرودان و بخشی از هند و چین، جاوه و شرق آفریقا را پیمود و سرانجام به مغرب نزد شاه ابی عنان از شاهان بنی مرین برگشت. سفر او ۲۷ سال به درازا کشید)
2- ابن خردادیه یه موسیقی دانه که از نجبای زرتشتی بوده که توسط برمکیان به اسلام روی میاره
3- ابن خلدون یک (تاریخنگار، جامعهشناس، مردمشناس و سیاستمدار عرب مسلمان است)
4- ابن رشد یک فیلسوف عربه که(گرچه او از مسلمانان سنی مالکی بود، در زمان زندگی مورد زجر و طعن و نفرین علمای اسلامی بود و از طرف کلیسا نیز آثار او را محکوم دانستند.)
چون (معتقد بود و متذکر شد که گاهی فلسفه با دین ناسازی تام دارد و از این جهت دیدگاههای دوگانهای اظهار داشتهاست)
5- ابن سیناست که کسی دانشمند بودنش رو نمی تونه زیر سئوال ببره
6- ابن طاهر که دانشمند علوم اسلامی، فیلسوف و صوفی بوده
7- و قس علیهذا
حالا از این 38 نفر جهانگرد و موسیقی دان و تاریخ نگار و فیلسوف و صوفی رو اگه خارج کنیم به نظر شما چند تا دانشمند واقعی می مونه و باقی مونده رو در 1400 سال محاسبه کنید ببینید هر چند صد سال یه دانشمند در دنیای اسلام ظهور کرده ( توجه کنید در دنیای اسلام نه یک کشور) حالا شما با قبل از اسلام مقایسه کنید و یا نه اصلأ با کفار مقایسه کنید اگه شما اختراعات و اکتشافات را در دنیای کفر و الحاد با اختراعات در جوامع دینی مقایسه کنید می بینید که این دو اگر نگوییم رابطه عکس دارند حداقل هیچ ارتباطی به هم ندارند.
مطمئنأ یک اثر هنریه، ولی خالقین این اثر هنری آیا با علوم آشنا نبودند،
اصلأ شما به من بگید تعریف علم چیه؟ و آیا یک نقاش بدون داشتن علم و آگاهی به کارش می تونه یک اثر هنری رو خلق کنه و یا یک مجسمه ساز بدون علم یک تندیس خلق می کنه.
هر گونه شناخت و آگاهی علم نامیده می شود
و همونطور که گفتم ساخت یک بنا که در نهایت یک اثر هنری بشه مستلزم داشتن علوم مختلف است.
خوب چه ایرادی به اینکار وارده؟ الان که مثلأ در ناسا دانشمندانی از تمام دنیا وجود دارند باید بگیم که آمریکا هیچ کار مهمی نکرده، اتفاقأ این نشاندهنده اینه که اون حکومت توانایی مدیریت بسیار بالایی داره که علوم رو از سرتاسر دنیا جذب می کنه و در ایران باستان هم این نقطه قوت موجود بود و مثلأ در جندی شاپور تمام عالمان بدون در نظر گرفتن دین و مسلک و نوع ایدئولوژی در کنار هم جمع شده بودند و بزرگترین مرکز علمی دنیا رو در ایران تشکیل داده بودند و به نظر من یکی از دلایلی که در دوران اسلامی فقط 38 دانشمند از تمام دنیای اسلام (با توجه به منبع ذکر شده از طرف خودت)به وجود آمد همین تأکید بر روی مذهب بود.
منظور شما کاملأ واضح بود
بحث منم اینه هونطور که در پستهای قبلی اشاره کردم سعی کنیم از هیچ طرف بام نیفتیم به گذشتمون به عنوان هویت و شخصیت ملی احترام بذاریم ولی پشت اون خودمون رو قایم نکنیم و مشکلات امروزمون هم واقع گرایانه ببینیم
من نمی دونم آیا اگه ما هویت تاریخی خودمون رو منکر بشیم آیا مشکلات شخصیتیمون حل میشه به خدا هیچ ملتی مثل ما نامهربان با فرهنگ و هویت و تاریخش نیست،
ما مشکلات زیادی داریم ولی چرا باید به خاطر مشکلاتمون غیرت ملیمون رو هم از دست بدیم، آیا اگه بذاریم یک کشور دیگه هویت تاریخیمون رو، اسم خلیجمون رو، شاعرمون رو بگیره آیا مشکلاتمون حل میشه؟ چرا داریم تیشه به ریشه تنها چیزهایی می زنیم که هنوز می تونه ما رو دور هم جمع بکنه و به عنوان یک ملت واحد به ما هویت و حس غرور بده؟
ما اگه این احساس هویت و حس غرور رو از دست بدیم دیگه چی داریم؟
توجه کنید که وقتی اتفاقاتی میفته که غرور ملی و حس هویت ما تقویت میشه مردم چقدر با هم مهربون میشند.
یادتون وقتی ایران به جام جهانی صعود کرد و مردم به خیابونا اومدند چقدر تو چشمای مردم محبت بود و زفتارها انسانی؟
این نامهربانیها و بیفرهنگیها برا اینه که دارند ما رو از یک هویت واحد جدا می کنند و ما همدیگه رو اگه به چشم دشمن نگاه نکنیم به چشم رقیب نگاه می کنیم و نه هم میهنی که سرنوشتمون مشترکه،
مامي
آقا من اعتراض دارم به این چند نفر :[/b[/col
نمایش یا پنهان متن
به دلیل اینک تمام افکار مرا در رابطه با این تاپیک دزدیدند و به نام خودشان پست گذاشته اندو برای من هیچ حرفی نگذاشته اندنمایش یا پنهان متن
همین طرز فکر شما سه نفر بس که من به ایرانی بودنمآخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→