دیااکو, مرسی دیااکو جان ، اگر یه مقدار به نوشته هاتون نظم و ترتیب میدادین خیلی بهتر میشه فهمید.. بعدشم اگر در دو سه پارت بذارید که دیگه عالی تر میشه... مرسی از شما
مرسی دیااکو جان ، اگر یه مقدار به نوشته هاتون نظم و ترتیب میدادین خیلی بهتر میشه فهمید.. بعدشم اگر در دو سه پارت بذارید که دیگه عالی تر میشه... مرسی از شما
نه، بیا در فارسی کردی هورامیش میشه برو!!! توجه داشته باشید که کردی شامل گویشهای مختلفی میشه به طوری که ممکنه دو نفر کرد باشند و حتی نتونند یک کلمه از حرفهای همدیگه رو بفهمند. مثلأ در کردی کلهری بیا میشه باو. یا مثلأ دختر در کردی هورامی میشه کناچی و در کردی کلهری میشه دوت.
توجه داشته باشید که کردی شامل گویشهای مختلفی میشه به طوری که ممکنه دو نفر کرد باشند و حتی نتونند یک کلمه از حرفهای همدیگه رو بفهمند.
کاش یه توضیحی راجع به این موضوع میدادین. چون قبلا هم از سامان تاج پرسیدم همچین چیزی گفت که من خودم خیلی از حرفای کردها رو نمیفهمم! ریشه اش مگه یکی نیست؟
کاش یه توضیحی راجع به این موضوع میدادین. چون قبلا هم از سامان تاج پرسیدم همچین چیزی گفت که من خودم خیلی از حرفای کردها رو نمیفهمم! ریشه اش مگه یکی نیست؟
برا خودم هم جالبه، چیز زیادی در مورد علتش نتونستم پیدا کنم ولی من خودم فکر می کنم که چون زبانهای زنده از هم وام می گیرند، معمولأ گویشهایی که در مجاورت هم قرار می گیرند رو همدیگه تأثیر می ذارند و گویش کردی چون در مجاورت چندین زبان قرار داره متفاوت شده، مثلأ کردهایی که داخل ایران هستند در مجاورت مناطق مرکزی ایران با زبان فارسی داد و ستد کلمه داشته و کردهایی که در مجاورت مناطق عرب نشین و یا ترک نشین بوده اند همچنین، که البته کردهای ارمنستانی، مشهدی، شمالی هم داریم، بذار یه خاطره بگم تو یه جمع چند ملیتی نشسته بودم و داشتیم از سابقه و اصالت قومی قمپز در می کردیم، منم که از قمپز کم نمیارم. یکی از تو جمع گفت چهار تا سرشناس کرد نام ببر، منو می گی مخم اون لحظه هنگید و هیچی به ذهنم نیومد و نمی دونم چی شد گفتم رستم، کلی مورد استهزا قرار گرفتم که اینی که فردوسی گفته که رستم یلی بود ار سیستان رو چی می گی، این مسئله برا منی که کم نمیارم شد دغدغه که یه جوری رستم رو ربط بدم به کردها. جالبه، رستم رو فردوسی خطاب می کنه که تو ای سکزی، سکزی یعنی از قوم سکا و سکاها که سیستان از ریشه اسم این قوم است قبل از سیستان در کردستان ساکن بودند و مرکز آنها سکز یا همون سقز امروزی بوده که عده ای از اونها به سکستان یا سیستان مهاجرت می کنند، این در هم آمیختگی قومی در همه اقوام ایرانی هست.
مردم معتقد اند هنگام انجام یک کار نباید پیشگویی منفی کرد و اگر کسی پیشگویی منفی کرد می ترسند از اینکه آنگونه شود و معمولاً در اثر این گفته ها و پیشگویی های بد ممکن است مشکلی پیش آید و حادثه بد که از قبل ملفا زده شده انجام گیرد پس به کسی که می خواهد در حین یک جریان پیشگویی منفی کند می گویند ملفای بد نزن.
حوبه (تاوان) مردم قدیم دزفول اعتقاد داشتند که ماهیتی معنی دار در طبیعت وجود دارد که دائماً اعمال انسان را کنترل می کند و این وجود را در ذات خداوند می دیدند و معتقد بودند هرکس هرکاری انجام دهد نتیجه اش را می بیند، حوبه یا تاوان ((تووون)) را برای نتیجه انجام امور منفی می دانستند.
the complete thoughts sayings and practices of ashou zartosht (zoroaster) are the revelations of the almighty god for
guidance of mankind towards prosperity and bliss : so that men will accept and believe in the "eternal purity and wholesomeness" or
the "shining of the almighty and the holy and heavenly ballads of the gathas .Oh ,the holy gathas , i salute you with deepest respect
ترجمه پارسی : سراسر اندیشه و گفتار و کردار اشو زرتشت الهامی است از سوی خداوند یکتا که انسان را به سوی رسایی و خوش بختی راهنمایی می کند. پاکان جاودان(اَمشاسپَندان) و سرودهای مقدس گات ها را فرا پذیرید و بدان ها پای بند باشید . ای گات های مقدس با کمال احترام به شما درورد می فرستم
before anything else oh the great all-knowing almighty i pray to you whit uplifted arms and appeal for full prosperity and bliss
oh god whit your righteousness wisdom and knowledge and whit a clear
conscience i bring solace to the soul of creation
ترجمه به پارسی
پیش از هر چیزی ای دانای بزرگ نیکی افزایٍ مینوی با دست های برافراشته تو را نماز برده و خوشبختی کامل را خواستارم پروردگارا بشود که در پرتو راستی و درستی و بر خورداری از خِرَد و دانش ضمیرِ پاکِ روان افرینش را خشنود سازم.
عامو سِی اینجو چه باحاله من ندیده بودم خو بیذو بروی شروع منم یه چیزی بگم گویش شیرازی: بو پوی پَتی تِنگیدی رو کُمُم ،زدی کُمُمه پوکوندی ،حالو کُمُمه پوکوندی باکی نی آمو چرو زدی دلمو سوزوندی؟ ترجمه: با پای برهنه پریدی روی شکمم و آن را ترکوندی حالا شکممو ترکوندی ایرادی نداره ولی چرا زدی دلم را سوزاندی؟ عامو سِی کو اذونه گفته من همیطو اینجو دارم جمله میگم قناری ترجمه: عمو تماشا کن (ببین)اذان گفته است ولی من همچنان اینجا هستم و دارم جمله میگویم ای قناری
حالا اومدم واستون چند تایی واژه بگم که خیلی کاربردی هستن نخست واژه رو میگم و روبروش چمش رو یا همون معنیش رو شعر:چکامه معنی :چم ابتدایی ترین:نخستین، ساده ترین قابل تامل :درنگ کردنی آخر :پسین ،فرجام ،پایان ائتلاف :همایه ،هماوردی،یکی شدن ابتکار :نوآوری ،نویابی قرون وسطی :سده های میانی قابل کنترل:مهار شدنی کاشف:یابنده،آشکار گر کثیر الانتشار:پر شمارگان لغتنامه:واژه نامه لهجه:گویش،سرزبان متخصصان:کارآزمودگان ،ویژه کاران
که امروز به معنى حفظ کردن آورند، در آن روزگار به معنى مواظبت و مراقبت استعمال مىشده است چنانکه قبلاً هم اشاره شد.
مثال از بلعمي:
'گروهى از آن ديوان او را تنها بر آن کوه بديدند، تدبير هلاک او کردند... پس او را نگاهداشتند، چون سر به سجده نهاد يک پاره سنگ از کوه بر کندند و بر سر او زدند و هلاک کردندش بر جاى (برجاي، در پهلوى و درى قديم به معنى 'فىالفور' و 'در لحظه' مىآوردهاند)...' .... 'خود هم بر آن حال بنشست و نگاه داشت تا آن کودک بزرگ شد...'
ای هستی بخش دانای بزرگ هر اینه با اندیشه ای پاک و دلی روشن به تو نزدیک شده و به دیدارت نایل خواهم شد.پروردگارا پاداشی که تنها در پرتو راستی به دست می اید مومنین را خوشبخت می سازد در هر دو جهان مادی و معنوی به من ارزانی دار
ترجمه به انگلیسی
oh the great ahura-mazda with pure thoughts and a light heart each moment i come closer to you and succeed in observing you.
of god reward us since this only comes from adhering to righteousness and give bliss to the believers
so that we may enjoy these in both the material spiritual worlds
ای هستی بخش دانا ای اُشاو ای وهومن سرودهایی می سرایم که کسی پیش از این نسروده است.ارزو دارم به وسیله اُشا و وهومن و خشترای فناناپذیر (نماد قدرت و اراده ی خداوند) دریافتٍ ایمان و فداکاری در قلب مان افزایش یابد. پروردگارا در خواست مارا بپذیر و به سوی مان روی اور و به ما خوشبختی کامل ارزانی دار
ترجمه به انگلیسی
oh the wise creator asha and vohuman (symbols of truth,purity,god thoughts and love of people) i now sing the ballads which nobody has uttered before .
through asha ,vohuman,and the indestructible khashatraays ( symbols of god power and determination)1 i appeal for greater faith and sacrifice in our hearts of god accept our appeal come to use and reward us with prsperity and bliss
جالبه، رستم رو فردوسی خطاب می کنه که تو ای سکزی، سکزی یعنی از قوم سکا و سکاها که سیستان از ریشه اسم این قوم است قبل از سیستان در کردستان ساکن بودند و مرکز آنها سکز یا همون سقز امروزی بوده که عده ای از اونها به سکستان یا سیستان مهاجرت می کنند، این در هم آمیختگی قومی در همه اقوام ایرانی هست.
یکی از عموهام که دکترا بیوتکنولوژی میخونه پروژه ای رو برداشته که روی تمامی اقوام ایرانی و اینکه از کجا اومدن و ریشه شون از کجا بوده و به کجا رسیده ، مطالعه کرده و تقریبا به نتیجه ی نهایی رسیده. نتیجه اش که به دست خودم برسه حتما چکیده ای از اون ( تا جائیکه از نظر امنیتی و اطلاعاتی ) مشکلی نباشه در اینجا میگم...
اَنعام/اِنعام: اَنعام:(به فتح اوّل) جمع«نَعَم» و به معنای«چارپایان» است. اِنعام: (به کسر اوّل) به معنای«بخشش» است.
اُولی/ اولی: اُولی: (بر وزن گُویا)، مؤنث اوّل به معنای«نخست» و «نخستین» است و در تركیب«فلسفه اُولی» ی عنی«بخشی از فلسفه که به مسائل نخستین و معرفت امور ک لّی احوال موجودات میپردازد». اولی:بر وزن سَودا) صفت تفضیلی و به معنا ی«سزاوارتر» یا «صوابتر» است.
انتساب/ انتصاب: انتساب:سبت داشتن و مرتبط بودن . انتصاب:گماشتن و نصب کردن.
بَدْوی/ بَدَوي بدوی:(به فتح اوّل و سکون دوم)منسوب به«بَدْء» به معنای آغازی و ابتدایی است و بیشتر در دادگستری به کار میرود. بدوی:(به فتح اّول و دوم) منسوب به«بَدْوْ» به معنای«بیابانی، بیابانگرد، صحرانشین» است.
برائت/براعت: برائت: به معنای«بیگناهی و پا کدامنی» و مجازاً به معنای«دوری و بی زاری» است. براعت: به معنای«کمال فضل و ادب» و«برتری بر دیگران به علم» است.
بُلوک / بـِلوک: بُلوک : (به ضم اوّل) ناحیهای مشتمل بر چند قریه است. بـِلوک : (به کسر اوّل)کشورهایی که در شیوة حکومتی کم و بیش یکساناند؛ مثل: بلوک شرق، بلوک غرب.
چند روزه میخوام بیام این تاپیک، یه پست بذارم یادم میره.
با اجازه فرهنگستان کیش مهر: من فکر میکنم بهتره دوستان مطالب طولانی توی پست ها نذارن. اینکه ما مثلا یه متن یا شعر انگیلسی طولانی بذاریم، فکر نمیکنم بار آموزشی زیادی داشته باشه و تاپیک رو خیلی شلوغ میکنه. بهتره نکات خاص گرامری، لغات، اصطلاحات، ضرب المثل ها و چیزهایی از این قبیل گذاشته بشه که نکته ای یاد بگیریم.
سه تا کلمه ساده که گاهی اشتباه ترجمه میشه:
sometime -------> زمانی - وقتی
sometimes ------> بعضی وقتها - بعضی اوقات - برخی اوقات
some time ------> مقداری وقت - (در اصطلاح عامیانه ----> یه مقداری وقت)
در پست بعدی، قاعده کلی some رو توضیح میدم؛ در موارد بسیاری اشتباه ترجمه میشه.
Kishe Mehr
مو بوروم: من بروم.
مو بوروم: من می بُرم.
مو بوروم: من می بَرَم.
مو بوروم: من برنده می شوم.
مو بوروم: من مو بور هستم.
Kishe Mehr
گیانم بو خوت به ره
جانم را بگیر و برای خود ببر
ضاوم لـة أصذنةی بةزةیی تؤیة بةسیةتی خةزان وادةی ضرؤیة
چشم امیدم به باران رحمت توست پس پاییز مرا بهار پرشکوفه گردان
Kishe Mehr
حتما منتظریم محسن جان
بگه یه کم بخندیم
ما که نه ولی اگه شما بلدین بگید
راستی اتو کردن در لهجه و فرهنگ مشهدی چه معنی ای میده
serpent,
مرسی از همکاری و همراهی شما امیر جان ولی اگر از بین هر چند کلمه یکی از کلمات را در جمله بیاورید خیلی عالی میشه
Kishe Mehr
مرسی دیااکو جان ، اگر یه مقدار به نوشته هاتون نظم و ترتیب میدادین خیلی بهتر میشه فهمید.. بعدشم اگر در دو سه پارت بذارید که دیگه عالی تر میشه... مرسی از شما
دیااکو
نمی دونم چرا اینجوری شد،
تو کردی هورامی می دونید کلمه برو معنیش چی میشه؟
نمایش یا پنهان متن
بیا!!!Kishe Mehr
چون سیستمی که روی سایت هست از چند حرف ِ فاصله ی متوالی پشتیبانی نمیکنه و بخاطر همین به هم میریزه.
بیا!!!
کلمه ی برو در فارسی معنی کردیش میشه بیا؟
دیااکو
نه، بیا در فارسی کردی هورامیش میشه برو!!!
توجه داشته باشید که کردی شامل گویشهای مختلفی میشه به طوری که ممکنه دو نفر کرد باشند و حتی نتونند یک کلمه از حرفهای همدیگه رو بفهمند.
مثلأ در کردی کلهری بیا میشه باو.
یا مثلأ دختر در کردی هورامی میشه کناچی و در کردی کلهری میشه دوت.
Kishe Mehr
اوکی
دیااکو
برا خودم هم جالبه، چیز زیادی در مورد علتش نتونستم پیدا کنم ولی من خودم فکر می کنم که چون زبانهای زنده از هم وام می گیرند، معمولأ گویشهایی که در مجاورت هم قرار می گیرند رو همدیگه تأثیر می ذارند و گویش کردی چون در مجاورت چندین زبان قرار داره متفاوت شده، مثلأ کردهایی که داخل ایران هستند در مجاورت مناطق مرکزی ایران با زبان فارسی داد و ستد کلمه داشته و کردهایی که در مجاورت مناطق عرب نشین و یا ترک نشین بوده اند همچنین، که البته کردهای ارمنستانی، مشهدی، شمالی هم داریم، بذار یه خاطره بگم
تو یه جمع چند ملیتی نشسته بودم و داشتیم از سابقه و اصالت قومی قمپز در می کردیم، منم که از قمپز کم نمیارم. یکی از تو جمع گفت چهار تا سرشناس کرد نام ببر، منو می گی مخم اون لحظه هنگید و هیچی به ذهنم نیومد و نمی دونم چی شد گفتم رستم، کلی مورد استهزا قرار گرفتم که اینی که فردوسی گفته که رستم یلی بود ار سیستان رو چی می گی، این مسئله برا منی که کم نمیارم شد دغدغه که یه جوری رستم رو ربط بدم به کردها.
جالبه، رستم رو فردوسی خطاب می کنه که تو ای سکزی، سکزی یعنی از قوم سکا و سکاها که سیستان از ریشه اسم این قوم است قبل از سیستان در کردستان ساکن بودند و مرکز آنها سکز یا همون سقز امروزی بوده که عده ای از اونها به سکستان یا سیستان مهاجرت می کنند، این در هم آمیختگی قومی در همه اقوام ایرانی هست.
Kishe Mehr
مردم معتقد اند هنگام انجام یک کار نباید پیشگویی منفی کرد و اگر کسی پیشگویی منفی کرد می ترسند از اینکه آنگونه شود و معمولاً در اثر این گفته ها و پیشگویی های بد ممکن است مشکلی پیش آید و حادثه بد که از قبل ملفا زده شده انجام گیرد پس به کسی که می خواهد در حین یک جریان پیشگویی منفی کند می گویند ملفای بد نزن.
حوبه (تاوان)
مردم قدیم دزفول اعتقاد داشتند که ماهیتی معنی دار در طبیعت وجود دارد که دائماً اعمال انسان را کنترل می کند و این وجود را در ذات خداوند می دیدند و معتقد بودند هرکس هرکاری انجام دهد نتیجه اش را می بیند، حوبه یا تاوان ((تووون)) را برای نتیجه انجام امور منفی می دانستند.
Deera Manana
معنی .. بسیار عالی .. بسیار خوب
دعوا کردن===========>>ساواشماخ(savashmagh )
پیاده روی============>>یریماخ_یرده گتماخ(yerimagh )
زندگی کردن==========>>یاشاماخ(yashamagh )
یاد کردن============>>>یخلاماخ(yokhlamagh )
فراموش کردن========>>>اونوتماخ(unutmagh )
عادت کردن========>>>آلشماخ(alishmagh )
انجام دادن==========>>یاپماخ(yapmakh )
طلاق گرفتن=========>>بشانماخ( boshanmakh )
برنده شدن==========>>اوتماخ(utmakh ) یا گازانماخ(gazanmakh )
از بن دندان:
يعنى از صميم دل و از روى کمال اخلاص و اعتقاد و ارادت
خاقانى می گويد:
دندانهٔ هر قصرى پندى دهدت نونو پند سر داندانه بشنو ز بن دندان
ترجمه آهنگ : پارسی
اهنگ Party Never Ends از Inna
I found a special place, where everything feels right
من یه جای معرکه پیدا کردم ،جایی که همه چیز یه حس خوبی داره
No negativity, everything’s allright
بدون منفی گرایی،همه چیز روبراهه
I feel tonight’s the night, I’m here with all my friends
من احساس میکنم که امشب همون شب موعوده،من با همه ی دوستام اینجام
The party never stops, party never stops and never ends
این مهمونی هیچوقت متوقف نمیشه،این مهمونی هیچوقت متوقف نمیشه،و هیچ وقت تموم نمیشه
just run away and keep on going,
فقط بدو و به حرکتت ادامه بده
Don’t stop, don’t stop, don’t stop
توقف نکن،توقف نکن،توقف نکن
the energy keeps you from falling,
نیرو و انرژیت نمیزارن که کم بیاری
I found a special place, where everything feels right
من یه جای معرکه پیدا کردم ،جایی که همه چیز یه حس خوبی داره
No negativity, everything’s allright
بدون منفی گرایی،همه چیز روبراهه
I feel tonight’s the night, I’m here with all my friends
من احساس میکنم که امشب همون شب موعوده،من با همه ی دوستام اینجام
The party never stops, party never stops and never ends
این مهمونی هیچوقت متوقف نمیشه،این مهمونی هیچوقت متوقف نمیشه،و هیچ وقت تموم نمیشه
Hey, oh, just run away and keep on going,
هی فقط بدو و به حرکتت ادامه بده
Hey oh, the energy keeps you from falling,
هی، نیرو و انرژیت نمیزارن که کم بیاری
Hey, oh, just run away and keep on going,
هی فقط بدو و به حرکتت ادامه بده
the energy keeps you from falling,
نیرو و انرژیت نمیزارن که کم بیاری
صفحه 27
سروده اول :
guidance of mankind towards prosperity and bliss : so that men will accept and believe in the "eternal purity and wholesomeness" or
the "shining of the almighty and the holy and heavenly ballads of the gathas .Oh ,the holy gathas , i salute you with deepest respect
ترجمه پارسی :
سراسر اندیشه و گفتار و کردار اشو زرتشت الهامی است از سوی خداوند یکتا که انسان را به سوی رسایی و خوش بختی راهنمایی می کند.
پاکان جاودان(اَمشاسپَندان) و سرودهای مقدس گات ها را فرا پذیرید و بدان ها پای بند باشید .
ای گات های مقدس با کمال احترام به شما درورد می فرستم
سروده : دوم
صفحه : 28
متن به انگلیسی
before anything else oh the great all-knowing almighty i pray to you whit uplifted arms and appeal for full prosperity and bliss
oh god whit your righteousness wisdom and knowledge and whit a clear
conscience i bring solace to the soul of creation
ترجمه به پارسی
پیش از هر چیزی ای دانای بزرگ نیکی افزایٍ مینوی با دست های برافراشته تو را نماز برده و خوشبختی کامل را خواستارم پروردگارا بشود که در پرتو راستی و درستی و بر خورداری از خِرَد و دانش ضمیرِ پاکِ روان افرینش را خشنود سازم.
خو بیذو بروی شروع منم یه چیزی بگم
گویش شیرازی:
بو پوی پَتی تِنگیدی رو کُمُم ،زدی کُمُمه پوکوندی ،حالو کُمُمه پوکوندی باکی نی آمو چرو زدی دلمو سوزوندی؟
ترجمه:
با پای برهنه پریدی روی شکمم و آن را ترکوندی حالا شکممو ترکوندی ایرادی نداره ولی چرا زدی دلم را سوزاندی؟
عامو سِی کو اذونه گفته من همیطو اینجو دارم جمله میگم قناری
ترجمه:
عمو تماشا کن (ببین)اذان گفته است ولی من همچنان اینجا هستم و دارم جمله میگویم ای قناری
نخست واژه رو میگم و روبروش چمش رو یا همون معنیش رو
شعر:چکامه
معنی :چم
ابتدایی ترین:نخستین، ساده ترین
قابل تامل :درنگ کردنی
آخر :پسین ،فرجام ،پایان
ائتلاف :همایه ،هماوردی،یکی شدن
ابتکار :نوآوری ،نویابی
قرون وسطی :سده های میانی
قابل کنترل:مهار شدنی
کاشف:یابنده،آشکار گر
کثیر الانتشار:پر شمارگان
لغتنامه:واژه نامه
لهجه:گویش،سرزبان
متخصصان:کارآزمودگان ،ویژه کاران
نگاه داشتن :
که امروز به معنى حفظ کردن آورند، در آن روزگار به معنى مواظبت و مراقبت استعمال مىشده است چنانکه قبلاً هم اشاره شد.
مثال از بلعمي:
'گروهى از آن ديوان او را تنها بر آن کوه بديدند، تدبير هلاک او کردند... پس او را نگاهداشتند، چون سر به سجده نهاد يک پاره سنگ از کوه بر کندند و بر سر او زدند و هلاک کردندش بر جاى (برجاي، در پهلوى و درى قديم به معنى 'فىالفور' و 'در لحظه' مىآوردهاند)...' .... 'خود هم بر آن حال بنشست و نگاه داشت تا آن کودک بزرگ شد...'
oh the great ahura-mazda with pure thoughts and a light heart each moment i come closer to you and succeed in observing you.
of god reward us since this only comes from adhering to righteousness and give bliss to the believers
so that we may enjoy these in both the material spiritual worlds
متن به پارسی
ای هستی بخش دانا ای اُشاو ای وهومن سرودهایی می سرایم که کسی پیش از این نسروده است.ارزو دارم به وسیله اُشا و وهومن و خشترای فناناپذیر (نماد قدرت و اراده ی خداوند) دریافتٍ ایمان و فداکاری در قلب مان افزایش یابد. پروردگارا در خواست مارا بپذیر و به سوی مان روی اور و به ما خوشبختی کامل ارزانی دار
ترجمه به انگلیسی
oh the wise creator asha and vohuman (symbols of truth,purity,god thoughts and love of people) i now sing the ballads which nobody has uttered before .
through asha ,vohuman,and the indestructible khashatraays ( symbols of god power and determination)1
i appeal for greater faith and sacrifice in our hearts of god accept our appeal come to use and reward us with prsperity and bliss
ترجمه : پارسی
آهنگ با كيفيت MP3 128
آهنگ Sad Serenade از Selena Gomez
Happier times, flash through my mind
زمان های شادتر ، توی ذهنم فلش میزنه
We both say it’s over and I believe it this time
ما هر دومون گفتیم که تموم شده و من اون وقت رو باور دارم
All the pain that I hide, let it play through the night
همه ی درد هایی که پنهان کردم ، بذارید همه رو امشب بیرون بریزم
A sad, sad serenade
غمگین ، آهنگ عاشقانه ی غمگین
Sad serenade, we almost got it right
آاهنگ عاشقانه ی غمگین چیزی الان هر دومون داریم
A sad, sad serenade
Sad serenade, for every broken heart tonight
آهنگ عاشقانه ی غمگین ، برای هر قلب شکسته ای امشب
A sad, sad serenade
I won’t regret what I won’t forget
من پشیمون نمیشم اگر فراموش نکنم
Memories and your number
خاطرات و شمارتو
are all I have left
همه چی رو که از دست دادم
I wish you the best, I really do
برات بهترین ها رو آرزو دارم ، واقعا دارم
even though I know that I’m still not over you
اگر هم فکر کنم جلوی تو نایستادم
I know that we both are to blame
من میدونم که هردو سرزنش میشیم
I can’t believe, you didn’t fight harder for me
من نمیتونم باور کنم ، تو برای من شدید تر دعوا نمی کنی
It’s a sad, sad serenade
آهنگ عاشقانه ی غمگین ، ما همین الان گرفتیمش
A sad, sad serenade
آهنگ عاشقانه ی غمگین ، برای هر قلب شکسته ای امشب
The more you love, the more it hurts
هر چقدر بیشتر دوستم داشته باشی ، بیشتر صدمه میزنه
when it ends, when it’s over
وقتی که به آخر رسید ، وقتی که تموم شد
All that’s left are the memories
همه ی خاطراتی رو که فراموش کردم
playing over, and over
بالا تر و بالا تر
In your head, in your heart
توی سرت ، توی قلبت
turn it up, make it stop
خاموشش کن ، قعطش کن
Tonight, all over the world
امشب ، همه ی دنیا
the most beautiful song ever head
بهترین آهنگی که تا به حال شنیدی
is a sad, sad serenade
این یه غمگینه ، آهنگ عاشقانه ی غمگین
آهنگ عاشقانه ی غمگین ، ما هر دو الان داریمش
A sad, sad serenade
آهنگ عاشقانه ی غمگین برای هر قلب شکسته ی امشب
All the love that we made
همه ی عشقی که من ساختم
turn it up, let it play
وقت به پایان رسیده ، نشون بده
A sad, sad serenade
یه آهنگ غمگین عاشقانه
sad serenade
غمگین عاشقانه
A sad, sad serenade
یه آهنگ غمگین عاشقانه
From the streets of Miami, to presenting at the Grammys
از خیابونهای میامی،رسیدم به اهدا توی مراسم گرمی
Con el multito de Jennifer, maybe now you understand me
جنیفر،شاید الان دیگه بتونی منو بفهمی
Clap your hands, go clap your hands, go clap your hands to the beat
هماهنگ با ضرب دست بزنید
Mr. Worldwide, RedOne, and the beautiful Jennifer Lopez
آقای بین المللی،رد وان،و جنیفر لوپز زیبا
We don’t believe in defeat, that’s why we’re back for a threefeat
ما شکست رو قبول نداریم،بخاطر همین با یه همکاری سه نفره برگشتیم
Hi Jenny, mira que esta loco
سلام جنی،این دیوونه رو نگاه کن
Yo me locomo como pastelitos de Coco
I get stupid on the beat, see wowo
من با این ضرب احمق میشم،ببین
I got mommies, mommies by the boatload
من چند تا زن دارم که کنار مسافرهای کشتی ایستادن
Yo tengo la carne y ella el mojo
I’m sayin’ dale, she’s screamin’ “YOLO”
من میگم عزیزم و اون جیغ میکشه ‘یولو’
She’s Little Red Riding Hood and guess who’s el lobo,me la como
اون شنل قرمزی کوچولوئه و حدس بزن گرگ کیه؟
Who’s name is globally known?
کیه که اسمش در سطح جهان مطرحه؟
Who’s name on the check and they’re adding an O?
اسم کی رو چکه و همینجور داره صفر اضافه میکنه؟
Who’s name on the blimp when the world is yours?
اسم کی روی بالونه وقتی دنیا مال توئه؟
Who’s name on the schools, slam fo’ sho’!
اسم کی روی مدرسه هاست،ضربه ی سنگینه مطمئناً
I know it’s hard to understand how a boy grew to a man
میدونم درک اینکه چطور یه پسر بچه تبدیل به یه مرد شد
Man turned to a brand
و این مرد هم حالا برند شده،سخته
But guess what, here I am
ولی حالا حدس بزن چی،اینجام
Jenny from the block, let’s rock
“جنی از بلاک”،بیا بترکونیم
Yeah push me harder, I do the same
تو منو محکم تر هل میدی،منم تو رو محکم تر هل میدم
Boy I wanna feel you in every way
پسر میخوام از تمام راه های ممکن حست کنم
Don’t even wonder it’s just a game
شک نکن،این فقط یه بازیه
We’re rockin’ body to body, let’s go insane
داریم جسم به جسم میترکونیم،بیا دیوونه بشیم
I hit the spotlight, all night, ready to go
من تمام شب زیر نور نورافکن صحنه م،آماده م که
Give you a hard night, so tight, ready to blow
شب سختی واسه ت بسازم،خیلی سخت،من آماده ی ترکوندنم
Oh, we can do anything we want
اه،هرکاری که بخوایم میتونیم انجام بدیم
Live it up, so live it up, live it up, go
پس خوش میگذرونیم،خوش میگذرونیم،برو
Oh, and we ain’t stoppin’ ’till we’re done
اه،و تا وقتی که کارمون تموم نشه متوقف نمیشیم
Live it up, so live it up, live it up
خوش میگذرونیم،خوش میگذرونیم
Go, go, go
برو،برو
Make love, don’t fight
عشق بورز،دعوا درست نکن
Let’s hook tonight
بیا امشب با هم رابطه داشته باشیم
Turn up this mother and let it play
این لعنتی رو زیاد کن و بذار پخش بشه
I know you like my bumper, don’t be ashamed
میدونم که این ضربمو دوست داری،خجالت نکش
Don’t even wonder it’s just a game
شک نکن،این فقط یه بازیه
We’re rockin’ body to body, let’s go insane
داریم جسم به جسم میترکونیم،بیا دیوونه بشیم
من هرشب میرم زیر نور نورافکن صحنه،آماده م که
Go, go, go
برو،برو
Make love, don’t fight
عشق بورز،دعوا درست نکن
Let’s hook tonight
You name it, she’s done it
اسم هرکاری رو که بیاری اون قبلاً انجامش داده
She’s the reason that women run it
اون حتی یکی از دلایلیه که میگن زنها دنیا رو میچرخونن
Bet this on a Grammy
حاضرم اینو سر گرمی شرط ببندم
Maybe now you understand me
شاید حالا دیگه خودت بفهمی چی میگم
Clap your hands, go clap your hands, go clap your hands to the beat
هماهنگ با ضرب دست بزنید
Go, go, go
برو،برو
Let’s hook tonight
• اشپلاق: سوت
• پالیدن: جستجو کردن
• پطلون: شلوار
• تحفه: هدیه
• تاپه کردن: مهر زدن
• جَواری: ذرت
Kishe Mehr
میدانم=مزانو
می فهمم=مزانو
حواسم هست=مزانو
بلدم=مزانو
متوجه ام=مزانو
تجربه کرده ام=مزانو
درک میکنم=مزانو
حس می کنم=مزانو
مطلب جالبی پیدا کردم در مورد تشابه گویشهای ایرانی
اوستایی فارسی کردی
ئاته ر آتش (ئاتر) – ئایر – ئاگر
به رزا بلند (به رز )
ژه ینی زن (ژه ن – ژن ژه نی )
به رزا بلندئ (به رز )
ژن زن ژه نی – ژن
یه ره سه یه رێ – سێ
سکایی ترکی کردی فارسی
توکه توک توک موی سر
توزن تووز تۆز گرد و خاک
مازندرانی کردی گیلانی فارسی
وه نوشه وه نۆشه وهنش بنفشه
چل و چو چڵو و چۆ چل چو شاخ و برگ
کوو که وۆ که و آبی
کیجا کناچێ – کچ لاکو – کُر دختر
ویس میسی ویسا، ویس نمیسی ویس نیسا: اگر میتوانی منتظر من باش، اگر نه برو
رها کردن ترک کردن
(کلمه اول 504
bachelor
لیسانسیه
مجرد
jealous
حسود (بلا نسبت خانم های سایت)
نمایش یا پنهان متن
awesome
عالی خوب
honor
افتخار
passion
شور اشتیاق
declare
اعلام
kidding
دست انداختن شوخی
کؤتو: پیس
کؤتور: سطح ناصاف
کؤتوک: ریشه درخت، ریشه، کنده
کؤچری: مهاجر، کوجنده
کئچیت: گذرگاه، معبر
کؤرپه: نوزاد
کؤز: زغال افروخته
کؤشک: قصر
کؤک: بن، ریشه
کؤکداش: همریشه
کؤکس: آغوش، باغیر
کؤلگه: سایه
کؤندم: فرصت، امکان قلق
کؤنهز: لجباز
کؤنول: خاطر، دل
کؤهلهن: اسب پروار
کؤورهک: ترد، لطیف
کوتباش: کم عقل
کوتله: مردم، توده، ملت، اولوس، خلق
کوتوال: نگهبان قلعه
کورهک: پارو
کورهک: پشت، ظهر
کوْسا: کوسه
کوسهگن: دل نازک، زودرنج، قهرو
کوسو: قهر، رنجش
کوْما: ائو، آلاچیق
کوْمور: زغال
کیپریک: مژگان
کیچیلتمه: تحقیر، تصغیر
کیر: چرک
کیملیک: هویت
گؤبک: ناف
گؤبهلک: قارچ
گؤتورگه: ساختار، پایه
گئچمهن: رهگذر، عابر
گئچهری، گئچهرگی: گذرا، بی ثبات
گئچیجی حکومت: حکومت موقت
گئچینهجک: امرار معاش، گذران زندگی
دانلود Britney Spears – Ooh La LA
آهنگ Ooh La La از Britney Spears
You don’t have to look like a movie star
مجبور نیستی حتماً شبیه یه ستاره باشی
Ooh I think you’re good just the way you are
به نظر من همینطور که هستی خوبی
?Tell me if you could would you up and run away with me
بگو ببینم،اگه میتونستی،حاضر میشدی با من بیای؟
You don’t have to roll like a millionaire
مجبور نیستی حتماً شبیه یه میلیونر زندگی کنی
Baby I would go with you anywhere
عزیزم،من حاضرم با تو هرجایی بیام
We don’t need no gold, we’ll be shining anyway, we’ll see
ما نیازی به طلا نداریم،خودمون همینجوری میدرخشیم،حالا میبینیم
You know can nobody get down like us
خودت میدونی که هیچکس نمیتونه مثل ما لذت ببره از زندگی
We don’t stop ’till we get enough
تا وقتی که به اندازه ی کافی خوش نگذرونیم متوقف نمیشیم
C’mon, turn it up ’till the speakers pop
زودباش،اینقدر زیادش کن تا اسپیکرها منفجر بشن
Break it down, show me what you’ve got
سقف رو بریز پایین،نشونم بده چند مرده حلاجی
Ooh my my baby don’t be shy
اوه،عزیزم،خجالت نکش
I see that spark flashing in your eye
میبینم که چشمهات دارن برق میزنن
My heart beats fast ’cause I want it all
قلبم داره تند میزنه چون همه این خوشی ها رو میخوام
So baby come with me and be my ooh la la
پس عزیزم با من بیا و عشقم باش
Take my hand, we can go all night
دستمو بگیر،میتونیم تمام شب رو مشغول باشیم
And spin me round just the way I like
منو همونطوری که دوست دارم دور بده
It feels so good, I don’t wanna stop
خیلی حس خوبیه،نمیخوام متوقف شم
You don’t have to wear no designer clothes
مجبور نیستی حتماً لباس طراحهای مشهور رو بپوشی
Just as long as we’re dancing on the floor
فقط تا وقتی که داریم روی این صحنه میرقصیم
Fingers in my hair and I’m letting go tonight, so free
انگشتهاتو توی موهای من فرو کن و منم بیخیال همه چیز میشم،رهای رها
You know can nobody get down like us
خودت میدونی که هیچکس
We don’t stop ’till we get enough
تا وقتی که به اندازه ی کافی خوش نگذرونیم متوقف نمیشیم
C’mon, turn it up ’till the speakers pop
زودباش،اینقدر زیادش کن تا اسپیکرها منفجر بشن
Break it down, show me what you’ve got
سقف رو بریز پایین،نشونم بده چند مرده حلاجی
اوه،عزیزم،خجالت نکش
Be my Ooh la la
عشق من باش
اوه،عزیزم،خجالت نکش
Ever wonder ’bout what he’s doing
تا حالا از کارایی که میکنه تعجب کردی؟
How it all turned to lies
چجور همه ی اینا تبدیل به دروغ شد!
Sometimes I think that it’s better, to never ask why
بعضی وقتها فک میکنم که بهتره اصلا دلیلشو نپرسم
Where there is desire, there is gonna be a flame
هر جا که علاقه وجود داشته باشه, آتش هم خواهد بود
Where there is a flame, someone’s bound to get burned
هر جا که آتش باشه یه نفر باید بسوزه
But just because it burns, doesn’t mean you’re gonna die
اما اینکه میسوزونه به این معنی نیست که میمیری
You gotta get up and try, and try, and try
باید از جات پاشی و تلاش کنی
Funny how the heart can be deceiving
خنده داره که دل چقد میتونه فریب دهنده باشه!
More than just a couple times
بیشتر از چندین بار
Why do we fall in love so easy
چرا انقدر آسون عاشق میشیم؟
Even when it’s not right
حتی موقعی که درست نیست
Ever worried that it might be ruined
تا حالا نگران این نبودی که ممکنه نابود شده باشه؟
And does it make you wanna cry?
و به گریه میندازتت؟
When you’re out there doin’ what you’re doin’
وقتی داری اونجا هر کاری که دوست داری میکنی
Are you just getting by?
فقط باهاش کنار میای؟
Tell me are you just getting by by by
بگو بینم فقط باهاش کنار میای؟
چُرت زدن
To talk to a break wall
انگار که با دیوار حرف می زنی!
To talk to deaf ears
مثل این که برای خر یاسین می خونی!!
To teach grandma to suck eggs
پیش لوطی و معلق بازی
Let me tell it straight forward
اجازه بدهيد رك و رو راست به شما بگويم
.Cat got your tongue
موش زبانت را خورده،
He is very quick witted
او خيلي بامزه و حاضرجواب است
High places have their precipices
هر فرازى را نشيبى است
Out with the old in with the new
نوکه اومدبه بازار كهنه شد دل آزا
مو بوروم: من بروم.
مو بوروم: من می بُرم.
مو بوروم: من می بَرَم.
مو بوروم: من برنده می شوم.
مو بوروم: من مو بور هستم.
گیانم بو خوت به ره
جانم را بگیر و برای خود ببر
ضاوم لـة أصذنةی بةزةیی تؤیة بةسیةتی خةزان وادةی ضرؤیة
چشم امیدم به باران رحمت توست پس پاییز مرا بهار پرشکوفه گردان
هاچو هاچو
hadi04
منم واست متاسفم
بول = ادرار
ﺭﺩ ﺑﻮﻝ: ﺍﺩﺭﺍﺭ ﻗﺮﻣﺰ
ﺑﻮﻟﯿﻨﮓ: ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺍﺩﺭﺍﺭ !!
ﭘﯿﺖ ﺑﻮﻝ: ﺳﻄﻞ ﺍﺩﺭﺍﺭ
ﺑﻮﻝ ﺩﺍﮒ: ﺍﺩﺭﺍﺭ ﺳﮓ
ﺑﻮﻟﻬﻮﺱ: ﺍﺩﺭﺍﺭﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺳﺮ ﻫﻮﺱ ﺑﺎﺷﺪ، ﺷﺎﺵ ﺑﺪﻭﻥ ﺗﻌﻬﺪ
ﺑﻮﻟﺘﻦ: ﺍﺩﺭﺍﺭﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺗﻤﺎﻡ ﺑﺪﻥ ﺁﺩﻡ ﺑﺰﻧﻪ ﺑﯿﺮﻭﻥ
ﺑُﻠﯿﺰ: ﺍﺩﺭﺍﺭ ﻟﻐﺰﻧﺪﻩ
ﺑﻮﻟﺒﺮﯾﻨﮓ: ﺑﺎ ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺍﺩﺭﺍﺭ ﮐﺮﺩﻥ
ﺑُﻞ ﺷﯿﺖ: ﺍﺩﺭﺍﺭ ِ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺑﺎ ﻣﺪﻓﻮﻉ
ﺑﻠﺒﻠﯽ: ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻭﻗﺖ ﻭ ﺑﯽ ﻭﻗﺖ ﺍﺩﺭﺍﺭ ﻣﯿﮑﻨﺪ
ﺑﻠﻮﺍﺭ: ﺟﻨﮓ ﺑﯿﻦ ﭼﻨﺪ ﺍﺩﺭﺍﺭ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﯼ ﺣﺮﻓﻪ ﺍﯼ
ﺑﻠﻐﺎﺭ: ﺳﻮﺭﺍﺧﯽ ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺁﻥ ﺍﺩﺭﺍﺭ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ
ﺑﻮﺍﻟﻌﺠﺐ: ﻭﻗﺘﯽ ﻃﻮﻝ ﭘﺮﺗﺎﭘﯽ ﺍﺩﺭﺍﺭ ﺍﺯ 1 ﻣﺘﺮ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺑُﻠﻌﺠﺐ
ﻣﯿﮕﻮﯾﻨﺪ
Kishe Mehr
یکی از عموهام که دکترا بیوتکنولوژی میخونه پروژه ای رو برداشته که روی تمامی اقوام ایرانی و اینکه از کجا اومدن و ریشه شون از کجا بوده و به کجا رسیده ، مطالعه کرده و تقریبا به نتیجه ی نهایی رسیده. نتیجه اش که به دست خودم برسه حتما چکیده ای از اون ( تا جائیکه از نظر امنیتی و اطلاعاتی ) مشکلی نباشه در اینجا میگم...
تنها
As you please=هر طور راحتی
At any cost=به هر قیمتی که شده
SaMaN TaJ
کنارو = توالت {تلفظ: Kenarow}
کاور = گوسفند {تلفظ: kawer}
گمال = سگ ولگرد {تلفظ: gamal}
Kishe Mehr
Kishe Mehr
اَنعام: (به فتح اوّل) جمع«نَعَم» و به معنای«چارپایان» است.
اِنعام: (به کسر اوّل) به معنای«بخشش» است.
اُولی: (بر وزن گُویا)، مؤنث اوّل به معنای«نخست» و «نخستین» است و در تركیب«فلسفه اُولی» ی عنی«بخشی از فلسفه که به مسائل نخستین و معرفت امور ک لّی احوال موجودات میپردازد».
اولی: بر وزن سَودا) صفت تفضیلی و به معنا ی«سزاوارتر» یا «صوابتر» است.
انتساب: سبت داشتن و مرتبط بودن .
انتصاب: گماشتن و نصب کردن.
Kishe Mehr
بدوی: (به فتح اوّل و سکون دوم)منسوب به«بَدْء» به معنای آغازی و ابتدایی است و بیشتر در دادگستری به کار میرود.
بدوی: (به فتح اّول و دوم) منسوب به«بَدْوْ» به معنای«بیابانی، بیابانگرد، صحرانشین» است.
برائت: به معنای«بیگناهی و پا کدامنی» و مجازاً به معنای«دوری و بی زاری» است.
براعت: به معنای«کمال فضل و ادب» و«برتری بر دیگران به علم» است.
بُلوک : (به ضم اوّل) ناحیهای مشتمل بر چند قریه است.
بـِلوک : (به کسر اوّل)کشورهایی که در شیوة حکومتی کم و بیش یکساناند؛ مثل: بلوک شرق، بلوک غرب.
ژنرال
با اجازه فرهنگستان کیش مهر: من فکر میکنم بهتره دوستان مطالب طولانی توی پست ها نذارن.
اینکه ما مثلا یه متن یا شعر انگیلسی طولانی بذاریم، فکر نمیکنم بار آموزشی زیادی داشته باشه و تاپیک رو خیلی شلوغ میکنه.
بهتره نکات خاص گرامری، لغات، اصطلاحات، ضرب المثل ها و چیزهایی از این قبیل گذاشته بشه که نکته ای یاد بگیریم.
سه تا کلمه ساده که گاهی اشتباه ترجمه میشه:
sometime -------> زمانی - وقتی
sometimes ------> بعضی وقتها - بعضی اوقات - برخی اوقات
some time ------> مقداری وقت - (در اصطلاح عامیانه ----> یه مقداری وقت)
در پست بعدی، قاعده کلی some رو توضیح میدم؛ در موارد بسیاری اشتباه ترجمه میشه.
آخرین ورود:
شما در حال مشاهده نسخه کامل سایت هستید. ←نسخه موبایل→